Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημερα σε ολους,

Ειμαι φοιτητης στο δευτερο μου πτυχιο και δουλευω ταυτοχρονα. Στις 23/12 θα βγω σε αναστολη μεχρι τις 11/1.

Μπορω να επιστρεψω στο πατρικο μου που ειναι σε αλλον νομο, με χρηση του φοιτητικου μου πασο (αναγραφεται τοπος καταγωγης)  και μετα στις 10/1 να επιστρεψω με χαρτι απο την εταιρεια μου οτι ημουν σε αναστολη και ξεκιναω εργασια στις 11/1?

Ευχαριστω!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για τετοια ζητηματα απευθυνθείτε στην αρμόδια υπηρεσία, ή σε κάποιο Α/Τ παιδιά, εδώ θα σας πει ο καθένας το μακρύ του και το κοντό του, αλλά κανένας δε θα έρθει να σας πληρώσει το πρόστιμο άμα πέσει καμπάνα.

Επεξ/σία από Kostasspil
  • Like 1
Δημοσ.
40 λεπτά πριν, christano είπε

Καλημερα σε ολους,

Ειμαι φοιτητης στο δευτερο μου πτυχιο και δουλευω ταυτοχρονα. Στις 23/12 θα βγω σε αναστολη μεχρι τις 11/1.

Μπορω να επιστρεψω στο πατρικο μου που ειναι σε αλλον νομο, με χρηση του φοιτητικου μου πασο (αναγραφεται τοπος καταγωγης)  και μετα στις 10/1 να επιστρεψω με χαρτι απο την εταιρεια μου οτι ημουν σε αναστολη και ξεκιναω εργασια στις 11/1?

Ευχαριστω!

μπορεις να πας μονο στο μερος ΜΟΝΙΜΗΣ ΔΗΛΩΘΗΣΑΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
33 λεπτά πριν, Kostasspil είπε

Για τετοια ζητηματα απευθυνθείτε στην αρμόδια υπηρεσία, ή σε κάποιο Α/Τ παιδιά, εδώ θα σας πει ο καθένας το μακρύ του και το κοντό του, αλλά κανένας δε θα έρθει να σας πληρώσει το πρόστιμο άμα πέσει καμπάνα.

Πάρε εσύ και αν βρεις άκρη χαιρέτα μου τον πλάτανο.

Μόνο αν έχεις στο Νομό που θέλεις να πας  καμιά 10αριά στρέμματα με ελιές και φαίνονται στο Ε9 μπορείς να περάσεις. Αλλά και εκεί αν πέσεις σε κανέναν στραβόξυλό άντε να ξεμπλέξεις. Όλοι οι αρμόδιοι είναι μεν αλλά κανένας δεν σου δίνει απάντηση παρά μόνο σε παραπέμπει αλλού. Ελληνικό φαινόμενο Δ.Υ.

οφτόπις αλλά θυμάμαι ένα προιστάμενο που μου έλεγε. Στο Ελληνικό Δημόσιο η ευθύνη είναι σαν μία μπάλα. Αν βρεθεί στα πόδια σου δώστης κλωτσιά να φύγει και ας πάει όπου νάναι. Από σένα να φύγει.:D

Επεξ/σία από papoys1
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 λεπτά πριν, Salvation81 είπε

μπορεις να πας μονο στο μερος ΜΟΝΙΜΗΣ ΔΗΛΩΘΗΣΑΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ.

"της κύριας κατοικίας" η οποία από έχω διαπιστώσει την "τραβάει" το σύστημα από τα αντίστοιχα κελιά της τελευταίας φορολογικής δήλωσης (?;?;? εφόσον υπάρχει ?;?;?) η οποία μπορεί να μην είναι η "μόνιμη" (με την έννοια ότι εκεί πράγματι μένεις).

πχ ένας φοιτητής από την Κρήτη που σπουδάζει στην Αθήνα, δουλεύει στην Αθήνα, είναι γραμμένος στη ΔΟΥ Περιστερίου, μπορεί κάλλιστα να έχει δηλωμένη μονιμη κατοικία στη Κρήτη, είτε γιατί ξέχασε να το αλλάξει είτε γιατί επέλεξε να συνεχίζει να δηλώνει αυτο.

Επεξ/σία από DrLo
Δημοσ.
1 minute ago, papoys1 said:

Πάρε εσύ και αν βρεις άκρη χαιρέτα μου τον πλάτανο.

Σε καθε περιπτωση προτιμοτερο απ το να ρωτησω αγνωστα ατομα που θα μου πουν να στειλω μηνυμα οτι παω για ψωνια

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Kostasspil είπε

Σε καθε περιπτωση προτιμοτερο απ το να ρωτησω αγνωστα ατομα που θα μου πουν να στειλω μηνυμα οτι παω για ψωνια

Δεν υπάρχει περίπτωση στο insomnia με χιλιάδες μέλη να βρεθεί ένα μέλος που να έχει έρθει στο ίδιο αδιέξοδο και κάπου να βρήκε τη λύση;;;; Προσωπικά πιστεύω ότι για το συγκεκριμένο θέμα περισσότερες πιθανότητες έχει να βρει κάποια απάντηση εδώ παρά από κάποιο κρατικό υπάλληλο.

Δημοσ.
Just now, papoys1 said:

Δεν υπάρχει περίπτωση στο insomnia με χιλιάδες μέλη να βρεθεί ένα μέλος που να έχει έρθει στο ίδιο αδιέξοδο και κάπου να βρήκε τη λύση;

Αν κρινω απ το γεγονος οτι καθε 2 μερες ανοιγει και απο ενα παρομοιο θεμα, που γραφονται οι ιδιες απαντησεις, τοτε μαλλον οχι.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, papoys1 είπε

Δεν υπάρχει περίπτωση στο insomnia με χιλιάδες μέλη να βρεθεί ένα μέλος που να έχει έρθει στο ίδιο αδιέξοδο και κάπου να βρήκε τη λύση;;;; Προσωπικά πιστεύω ότι για το συγκεκριμένο θέμα περισσότερες πιθανότητες έχει να βρει κάποια απάντηση εδώ παρά από κάποιο κρατικό υπάλληλο.

ΝΑ πας να ρωτήσεις τον ατυνομικό κυριέ μου, τον ίδιο που έγραψε το ασθενοφόρο και η απάντησή του ήταν "κάντε έντσταση αν νομίζετε διαφορετικά" ... και φυσικά είχε λάθος. Όσο μπορείς να εμπιστευθείς αυτόν τον αστυνομικό μπορείς και κάθε άλλο.

• Like 1
Δημοσ.

μπορείς να μετακινηθείς εκτός νομού αν πρόκειται για μετάβαση στον τόπο κατοικίας (Για μια φορά, όχι να κόβεις βόλτες). Τώρα δε ξέρω από που φαίνεται ο τόπος. Κοιτάνε τη φορολογική δήλωση έχω ακούσει. 

Επίσης για λόγους εργασίας μπορείς να μετακινηθείς. Έχω γνωστούς και φίλους που το κάνουν,

Στην πράξη το πρόβλημα σου είναι να αποδείξεις ότι πας όντως εκεί που λες. Αν μπορείς να το κάνεις είσαι οκ.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πηρα σε 3 Α/Τ. Δεν ξερουν μου λενε. Εγω νοικιαζω σπιτι εδω και φαινεται στην φορολογικη δηλωση μου. Αλλα τα χαρτια μου ειναι ολα στον τοπο καταγωγης μου! (πχ εκει ψηφιζω) Ετσι και αλλιως με το πασο μπορω να παω στον τοπο καταγωγης μου. Το προβλημα ειναι αν θα με αφησουν να επιστρεψω πισω για την εργασια μου! Θα εχω βεβαιωση εργασιας και το μισθωτηριο του σπιτιου.

Που αλλου να παρω να ρωτησω?

Επεξ/σία από christano
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, christano είπε

Πηρα σε 3 Α/Τ. Δεν ξερουν μου λενε. Εγω νοικιαζω σπιτι εδω και φαινεται στην φορολογικη δηλωση μου. Αλλα τα χαρτια μου ειναι ολα στον τοπο καταγωγης μου! (πχ εκει ψηφιζω) Ετσι και αλλιως με το πασο μπορω να παω στον τοπο καταγωγης μου. Το προβλημα ειναι αν θα με αφησουν να επιστρεψω πισω για την εργασια μου! Θα εχω βεβαιωση εργασιας και το μισθωτηριο του σπιτιου.

για την εργασία σίγουρα θα επιστρέψεις. Έχω γνωστό που λόγω δουλειάς (πωλητής) περνάει από 3 νομούς, τον έχουν σταματήσει τόσες φορές στα διόδια που τον μάθανε

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
52 λεπτά πριν, DrLo είπε

"της κύριας κατοικίας" η οποία από έχω διαπιστώσει την "τραβάει" το σύστημα από τα αντίστοιχα κελιά της τελευταίας φορολογικής δήλωσης (?;?;? εφόσον υπάρχει ?;?;?) η οποία μπορεί να μην είναι η "μόνιμη" (με την έννοια ότι εκεί πράγματι μένεις).

πχ ένας φοιτητής από την Κρήτη που σπουδάζει στην Αθήνα, δουλεύει στην Αθήνα, είναι γραμμένος στη ΔΟΥ Περιστερίου, μπορεί κάλλιστα να έχει δηλωμένη μονιμη κατοικία στη Κρήτη, είτε γιατί ξέχασε να το αλλάξει είτε γιατί επέλεξε να συνεχίζει να δηλώνει αυτο.

Εννοειται Μονιμη κατοικια ειναι αυτη που ειναι δηλωμενη σε επισημα χαρτια του κρατους. Ολα τα αλλα φυσικα και δεν μετρανε, λογικο το θεωρω.

10 λεπτά πριν, christano είπε

Το που ψηφιζεις δεν ειναι η μονιμη κατοικια σου, ειναι απλα η κλασσικη κομπινα του Ελληνα ωστε στις εκλογες να τσιμπαει και μια αδειουλα (εστω στο Δημοσιο).

Τωρα αν θεωρεις πως ο αστυνομικος που θα σε σταματησει θα εχει την ορεξη να κατσει να το ψαξει η οτι θα εχει ορεξη για δικαιολογιες ε οκ εκει ρισκαρεις.

2 λεπτά πριν, Bitbit είπε

για την εργασία σίγουρα θα επιστρέψεις. Έχω γνωστό που λόγω δουλειάς (πωλητής) περνάει από 3 νομούς, τον έχουν σταματήσει τόσες φορές στα διόδια που τον μάθανε

Αλλο να εχεις αδεια λογο δουλειας να πηγαινεις δεξια και αριστερα (πχ αγροτες και πλασιε που πηγαινοερχονται) και αλλο να φυγεις απο την μονιμη σου κατοικια για να πας στο χωριο για γιορτες και μετα να λες γυριζω πισω στην δουλεια μου και στην μονιμη κατοικια. Και στο πηγαινε να μην φαει καμπανα μπορει να την φαει στο ελα.

47 λεπτά πριν, Kostasspil είπε

Αν κρινω απ το γεγονος οτι καθε 2 μερες ανοιγει και απο ενα παρομοιο θεμα, που γραφονται οι ιδιες απαντησεις, τοτε μαλλον οχι.

Εγω θα πω απλα πως ο Ελληνας δεν βαζει μυαλο, ολοι ψαχνουν τροπους για να γυρνανε δεξια και αριστερα και τα κρουσματα αντι να μειωνονται αυξανονται. Μονο αν ειμασταν Κινα και επεφτε βουρδουλας ο Ελληνας δεν θα εκανε οτι κανει (εδω ο γκομενος της διπλανης μου εβαλε βυσμα και εβγαλε χαρτι οτι δουλευει σε εφημεριδα ως δημοσιογραφος για να πηγαινοερχεται απο το σπιτι του που ειναι 60 χιλιομετρα μακρια, τι να λεμε τωρα).

Επεξ/σία από Salvation81
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, cthulhucarbide είπε

Λογικά μπορείς.

Πας στο πατρικό με χαρτί που αποδεικνύει την μόνιμη κατοικία, και γυρνάς με χαρτί από τον εργοδότη.

Δεν βλέπω γιατί όχι

Και γω ετσι το βλεπω! Αλλα δεν βρισκω καποιο αρμοδιο να το επιβεβαιωσει!

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...