Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα. Τί ισχύει για τον υπολογιστή εργασίας σύμφωνα με τον Κανονισμό Προσωπικών Δεδομένων (GDPR)?

Εξηγούμαι. Στον υπολογιστή εργασίας μου δεν έχω κάποιο λογισμικό παρακολούθησης, από το server είναι κλειδωμένες τοποθεσίες ίντερνετ (πχ facebook, betonline κτλ κτλ), έχω εγκατεστημένο team viewer στο οποίο μέχρι πρότεινος, όταν θέλανε να μπούνε από το it, με ρωτούσανε- ευγενικά; λόγω του κανονισμού;- αν μπορούνε, οπότε άνοιγα το teamviewer και κάναν τη δουλειά τους.

Την παρασκευή ενώ έλειπα (τηλεργασία), βλέπω ότι ξαφνικά κάποιος έχει μπει στον υπολογιστή και πειράζει πράγματα. Ο τύπος του it ήρθε έκατσε στο πσ χωρίς καν να μου το πει, λες και έκανα δουλειά και θα ενοχλούσε ξέρω γω, έκανε τί έκανε και παραπονέθηκε που δεν αφήνω ανοιχτό το teamviewer για να μπορεί να συνδέεται όποτε θέλει, προφανώς χωρίς να ρωτήσει, τί είμαστε..

Είναι οκ αυτό; Πέρα από την κοινή λογική ότι μπορεί να κάνω κάτι που δεν πρέπει να διακοπεί, πέρα από τη στοιχειώδη ευγένια να ρωτήσει αν είναι οκ να μπει, πλέον νομοθετικά συμφωνα με τον από πάνω κανονισμό, επιτρέπεται να μπαίνει έτσι στα πσ των υπαλλήλων με το σκεπτικό ότι όλα είναι περιουσία της εταιρίας;

Δεν έχω υπογράψει τπτ σχετικά με τον GDPR, δεν έχω δώσει συγκατάθεση για καμία υποτυπώδη παραχώρηση δικαιωμάτων για ευκολία διαχείρισης και πραγματικά εκνευρίστηκα με την αγένεια και την απαίτηση να έχω και το teamviewer ανοιχτό συνέχεια ώστε να μη χρειάζεται καν να ρωτάει!

Τις γνώμες σας και τις γνώσεις σας, ειδικά οι εργαζόμενοι σε it που έχετε και παραπάνω εμπειρία. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πες του ότι πολύ θα το ήθελα , αλλά .... δε γίνεται να μπαίνει όποτε θελει γιατί μπορεί να έχεις ανοικτό κάτι που δε πρέπει να βγει παρά έξω από το τμήμα ακόμα και μέσα στην ίδια εταιρεία

τυχαίο παράδειγμα έγγραφο οικονομικής προσφοράς που κατά κανόνα δεν είναι "ανοικτό"  για τον οποιοδήποτε μέσα στην εταιρεία, κάποιο άλλο νομικό έγγραφο ή ακόμα και κάποιο έγγραφο/καρτέλα πελάτη την οποία αυτός δε μπορεί να έχει πρόσβαση.

πράγμα που πέρα απο νομοθεσίες κλπ τυπικά είναι και απόλυτα λογικό.

Επεξ/σία από DrLo
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν ο υπολογιστης ειναι εταιρικος, ειναι κατα συνεπεια ειναι ιδιοκτησια της εταιριας. Εφοσον ειναι ιδιοκτησια της, εχει το δικαωμα να κανει ανα πασα στιγμη ελεγχο. 

Αν ειναι ο δικος σου προσωπικοις υπολογιστης εδω αλλαζουν τα πραματα. 

Επεξ/σία από isim
  • Like 1
  • Thanks 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, isim είπε

Αν ο υπολογιστης ειναι εταιρικος, ειναι κατα συνεπεια ειναι ιδιοκτησια της εταιριας. Εφοσον ειναι ιδιοκτησια της, εχει το δικαωμα να κανει ανα πασα στιγμη ελεγχο. 

Αν ειναι ο δικος σου προσωπικοις υπολογιστης εδω αλλαζουν τα πραματα. 

Όχι δε σημαίνει ότι σε οποιοδήποτε πραγμα της εταιρείας μπορεί να έχει πρόσβαση ο οποιοσδήποτε υπάλληλος ανεξέλεγκτα

Στα αρχεία της εθνικής τράπεας δεν έχει πρόσβαση η καθαρίστρια πχ και στο πιλοτήριο ενός αεροπλάνου δεν έχει πρόσβαση ο seciouριτάς της Aegean

Επεξ/σία από DrLo
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Hardware εταιρικο + software εταιρικο + ωρες εργασιας + υλικο αποθηκευμενο και σε επεξεργασια επισης εταιρικο, η εταιρεια μπορει να κανει οτι θελει χωρις να δινει καποια δικαιολογια. Και οι υπευθυνοι του ΙΤ εχουν αμεση, διαρκη και συνεχη προσβαση εξ ορισμου.

Απο εκει και περα τα ζητηματα της ευγενειας και της συναδελφικοτητας ειναι μεν υπαρκτα αν και οχι απαραιτητα ενω αντιθετα σημαντικο και κατι που θα πρεπει να επισημανθει στον προισταμενο σου, ειναι η περιπτωση μιας κρισιμης εργασιας που δεν πρεπει να διακοπτεται οποτε ναναι. Αν φυσικα υπαρχουν τετοιες αν και δικαιολογειται και η διακοπη του απλου νοητικου ειρμου.

Επεξ/σία από 29gk
  • Like 5
  • Thanks 1
Δημοσ.

Λογικά όλα όσα λέτε, και τα περί ιδιοκτησίας της εταιρίας άρα όποτε και όσο θέλουν, και τα περί απορρήτου εργασίας ανάμεσα στα τμήματα.

Επειδή εδώ όμως έχουμε να κάνουμε με βόδι, που ξεκάθαρα δεν αντιλαμβάνεται στοιχειώδεις κανόνες ευγένιας και λογικής, εγώ ρωτάω συγκεκριμένα για GDPR.

Συμφωνώ ότι πρέπει να μπορούν να έχουν έλεγχο όποτε θέλουν εφόσον είναι εταιρικά δεδομένα αλλά αφού ρωτήσουν! Αφενός πρέπει να ισχύει απόλυτα η προστασία δεδομένων που δεν είναι ορατά σε άλλα τμήματα (πχ τα οικονομικά δεδομένα που αναφέρθηκαν) και απ'ότι καταλαβαίνω, με βάση τον GDPR, ισχύει (σε ποιό βαθμό;) η προστασία των προσωπικών δεδομένων.

Δεν είναι δικός μου υπολογιστής, είναι εταιρικός. (δεν καταλαβαίνω βέβαια πως αυτό σημαίνει ότι ο it manager μπορεί να βγάζει ότι συντόμευση γουστάρει στο desktop μου και να μου μιλάει λες και δεν ξέρω να πατήσω enter, αλλά αυτό είναι άλλη κουβέντα..)

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, janus5555 είπε

Λογικά όλα όσα λέτε, και τα περί ιδιοκτησίας της εταιρίας άρα όποτε και όσο θέλουν, και τα περί απορρήτου εργασίας ανάμεσα στα τμήματα.

Επειδή εδώ όμως έχουμε να κάνουμε με βόδι, που ξεκάθαρα δεν αντιλαμβάνεται στοιχειώδεις κανόνες ευγένιας και λογικής, εγώ ρωτάω συγκεκριμένα για GDPR.

Συμφωνώ ότι πρέπει να μπορούν να έχουν έλεγχο όποτε θέλουν εφόσον είναι εταιρικά δεδομένα αλλά αφού ρωτήσουν! Αφενός πρέπει να ισχύει απόλυτα η προστασία δεδομένων που δεν είναι ορατά σε άλλα τμήματα (πχ τα οικονομικά δεδομένα που αναφέρθηκαν) και απ'ότι καταλαβαίνω, με βάση τον GDPR, ισχύει (σε ποιό βαθμό;) η προστασία των προσωπικών δεδομένων.

Δεν είναι δικός μου υπολογιστής, είναι εταιρικός. (δεν καταλαβαίνω βέβαια πως αυτό σημαίνει ότι ο it manager μπορεί να βγάζει ότι συντόμευση γουστάρει στο desktop μου και να μου μιλάει λες και δεν ξέρω να πατήσω enter, αλλά αυτό είναι άλλη κουβέντα..)

οπως ειπα και πριν μπορει να κανουν ελεγχο ανα πασα στιγμη, οποτε και οσο θελουν! Εδω που δουλευω εγω εχουν και ειδικη ομαδα για να κανουν αυτο το πραγμα. Ο εταιρικος υπολογιστης ειναι για δουλεια και μονο για δουλεια. 

Αν πιστευεις οτι παραβαινει τα καθηκοντα του δεν εχεις παρα να πας στον προισταμενο  του, και να ρωτησεις τι υσχιει και αν επιτρεπεται αυτο που εκανε! 

Δημοσ.

Εαν εχεις διαπιστωσει ή τελος παντων ειναι η επαγγελματικη σου γνωμη, οτι υπαρχει ζητημα απορρητου μεταξυ των τμηματων, απευθυνεσαι στον προισταμενο σου, το αναφερεις, γνωστοποιεις τι συμβαινει οπως και τις επιφυλαξεις σου και παιρνει εκεινος την ευθυνη οπως και τις αποφασεις για τυχον ενεργειες.

Το gdpr δεν εχει καμια απολυτως σχεση με την ευγενεια, την αγαπη, τους καλους τροπους, τη συναδελφικοτητα και τα παρεμφερη. Μαλιστα μαλλον ισχυει για την εταιρεια το gdpr παρα για τους υπαλληλους της. Αναποδα δηλαδη απο την οπτικη σου.

Προσωπικα δεδομενα στη συνεχεια στον εταιρικο υπολογιστη απλα ΔΕΝ υπαρχουν. Αν υπαρχουν, που κακα τα ψεματα αυτο συμβαινει, κακως παρολα αυτα που υπαρχουν. Δεν ειναι σε καμια περιπτωση δηλαδη ουτε ασφαλη, ουτε ιδιωτικα.

Τα υπολοιπα και παλι ειναι ζητηματα προισταμενων και συναδελφικοτητας.

• Like 2
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, 29gk είπε

Εαν εχεις διαπιστωσει ή τελος παντων ειναι η επαγγελματικη σου γνωμη, οτι υπαρχει ζητημα απορρητου μεταξυ των τμηματων, απευθυνεσαι στον προισταμενο σου, το αναφερεις, γνωστοποιεις τι συμβαινει οπως και τις επιφυλαξεις σου και παιρνει εκεινος την ευθυνη οπως και τις αποφασεις για τυχον ενεργειες.

Το gdpr δεν εχει καμια απολυτως σχεση με την ευγενεια, την αγαπη, τους καλους τροπους, τη συναδελφικοτητα και τα παρεμφερη. Μαλιστα μαλλον ισχυει για την εταιρεια το gdpr παρα για τους υπαλληλους της. Αναποδα δηλαδη απο την οπτικη σου.

Προσωπικα δεδομενα στη συνεχεια στον εταιρικο υπολογιστη απλα ΔΕΝ υπαρχουν. Αν υπαρχουν, που κακα τα ψεματα αυτο συμβαινει, κακως παρολα αυτα που υπαρχουν. Δεν ειναι σε καμια περιπτωση δηλαδη ουτε ασφαλη, ουτε ιδιωτικα.

Τα υπολοιπα και παλι ειναι ζητηματα προισταμενων και συναδελφικοτητας.

Για κανένα λόγο δεν ισχύει αυτό που λες για την εταιρία- ο κανονισμός ξεκάθαρα έχει ανθρωποκεντρική προσέγγιση. Και αυτό στο λέω εμπεριστατωμένα, έχω δει πως εφαρμόζεται στην εταιρία μας για τα λοιπά θέματα, πχ ιατρικά κτλ αλλά έχω μιλήσει και με φίλους που εφαρμόζουν τον κανονισμό οι ίδιοι σε περιπτώσεις διδασκαλίας, λογιστικών βιβλίων κτλ κτλ.

Οκ, για να μην τεντώσουμε το σεντόνι, εξαιρετική η συζήτηση που είχαμε ως τώρα αλλά ρωτάω πολύ συγκεκριμένα τί ισχύει. Οπότε,  αν κάποιος ξέρει επίσημα τί ισχύει με βάση τον GDPR για τον υπολογιστή εργασίας, παρακαλώ ας με/μας ενημερώσει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
33 λεπτά πριν, isim είπε

οπως ειπα και πριν μπορει να κανουν ελεγχο ανα πασα στιγμη, οποτε και οσο θελουν! Εδω που δουλευω εγω εχουν και ειδικη ομαδα για να κανουν αυτο το πραγμα. Ο εταιρικος υπολογιστης ειναι για δουλεια και μονο για δουλεια. 

Αν πιστευεις οτι παραβαινει τα καθηκοντα του δεν εχεις παρα να πας στον προισταμενο  του, και να ρωτησεις τι υσχιει και αν επιτρεπεται αυτο που εκανε! 

Δεν έχει να κάνει με καθήκοντα ή όχι.

Αν τα καθήκοντά του είναι να παρακολουθεί τηλέφωνα απλά τα καθήκοντά του είναι παράνομα.

Φυσικά ο ΗΥ και τα περιεχόμενά του ανήκουν στην εταιρεία (και θεωρήτικά δε πρέπει να βάζεις και δικά σου πράγματα μέσα). Αυτό σημαίνει ΑΠΛΑ ΑΥΤΟ. ότι της ανήκουν, όπως πχ της ανήκει η τζαμαρία της επιχείρησης και όπως δεν έχεις δικαίωμα να σπάσεις την τζαμαρία πχ όταν σε απολύσουν δεν έχεις δικαίωμα να σβήσεις αρχεία ή να τα πουλήσεις σε αλλον. Αυτό δεν σημαίνει ότι μπορεί να έχει πρόσβαση ο καθένας ότι ώρα θέλει ανεξέλεκτα. Δεν είναι ιδιοκτησία=κάνω ότι γουστάρω. Και η τουαλέτα της δουλειάς ανήκει στην εταιρεία. Δεν επιτρέπεται σε κάποιον όμως να έχει "καθήκοντα" να έχει αντικλείδι και να μπαίνει όποτε γουστάρει είτε είναι άλλος μέσα ή όχι.

Επεξ/σία από DrLo
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, DrLo είπε

Δεν έχει να κάνει με καθήκοντα ή όχι.

Αν τα καθήκοντά του είναι να παρακολουθεί τηλέφωνα απλά τα καθήκοντά του είναι παράνομα.

Φυσικά ο ΗΥ και τα περιεχόμενά του ανήκουν στην εταιρεία (και θεωρήτικά δε πρέπει να βάζεις και δικά σου πράγματα μέσα). Αυτό σημαίνει ΑΠΛΑ ΑΥΤΟ. ότι της ανήκουν, όπως πχ της ανήκει η τζαμαρία της επιχείρησης και όπως δεν έχεις δικαίωμα να σπάσεις την τζαμαρία πχ όταν ε απολύσουν δεν έχεις δικαίμω να σβήσεις αρχεία. Αυτό δεν σημαίνει ότι μπορεί να έχει πρόσβαση ο καθένας ότι ώρα θέλει ανεξέλεκτα. Δεν είναι ιδιοκτησία=κάνω ότι γουστάρω. Και η τουαλέτα της δουλειάς ανήκει στην εταιρεία. Δεν επιτρέπεται σε κάποιον όμως να έχει "καθήκοντα" να έχει αντικλείδι και να μπαίνει όποτε γουστάρει είτε είναι άλλος μέσα ή όχι.

Δεν θα μπω σε αντιπαραθεση μαζι σου γιατι δεν υπαρχει νοημα. Απλα θα πω κατι τελευταιο...Τα δεδομενα που βρισκονται στον εταιρικο υπολογιστη ανηκουν στην εταιρια, και ειναι πολυτιμα για αυτην! οποιος καταλαβαινει τι σημαινει αυτο καλως...

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 λεπτά πριν, isim είπε

Δεν θα μπω σε αντιπαραθεση μαζι σου γιατι δεν υπαρχει νοημα. Απλα θα πω κατι τελευταιο...Τα δεδομενα που βρισκονται στον εταιρικο υπολογιστη ανηκουν στην εταιρια, και ειναι πολυτιμα για αυτην! οποιος καταλαβαινει τι σημαινει αυτο καλως...

αντε πάλι τα ίδια ... αν δεν καταλαβαινεις τι διαβάζεις δε μπορώ να σε βοηθήσω παραπάνω.

Κανείς δεν είπε ότι δε της ανήκουν. Ξαναδιάβασε τι έγραψα.

και εμείς σε εταιρείες με πολυτιμα δεδομένα δουλεύουμε ... δε πέσαμε από τον Άρη. Δεν ήθραμε εδώ να μας μάθει ο καθένας τι είναι "πολύτιμα δεδομένα" και πως δουλεύουν οι εταιρείες.

btw

ο κάθε administrator ενος ΗΥ, ΚΑΝΟΝΙΚΑ (όχι ότι αυτό όντως συμβαίνει στη πράξη)  πρέπει να μπαίνει ΑΠΟ ΤΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ του στον ΗΥ και φυσικά να έχει πρόσβαση σε όσα αρχεία του επιτρέπονται από την εταιρεία που δεν είναι απαραίτητα τα ιδια με αυτά που έχει ο χρήστης. Σε "ειδικά" αρχεία ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΒΑΣΗ χωρίς κάποια ειδική διαδικασία.

Όχι από τον λογαριασμό του χρήση ωστε να είναι σαφές ποιος κάνει τι. Πρώτα θα κάνει log-off ο χρήστης και μετά θα μπει ο admin. Αν μπορεί να γίνεται αυτόματα, να τον "πετάει έξω" ο  admin και να μπαίνει μετά από το account του ... όλα καλά. (υποθέτω ότι θα σώζονται ότι είναι ανοικτά, αν όχι πρόβλημα του admin).

Γι αυτό υπάρχουν και τα 2 acounts στους ΗΥ, δε το βάλανε στη τύχη από την κάθε MS.

Ναι έχει δικαίωμα να μπει "προβλεπόμενα' ... όλα τα άλλα είναι για "μπανανίες". Όποιος δε το καταλαβαίνει , ε τι να κάνουμε μπορεί να έχει συνηθήσει παραπάνω από ότι πρέπει στις μπανάνες.

Επεξ/σία από DrLo
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, isim είπε

πολυ σωστα. Νομιζω οτι στην Ελλαδα ακομαααααααααααααα να ψηφιστει το GDPR απο τη βουλη. Αλλα γενικα (μιας και εχουν αρχισει οι δικες απο περυσι για παρομοια περιστατικα) ολες οι υποθεσεις εκλεισαν με το παραπανω συμπερασμα. Προφανως προσβαση μπορει να εχει προσωπικο που εχει δηλωθει στο GDPR officer της καθε εταιριας. Επισης καθε εταιρια πρεπει να γνωστοποιει στο προσωπικο περα απο τα σημαντικα σημεια του gdpr οτι μπορει να εχει προσβαση στον εξοπλισμο που διεθεσε (μπορει να ειναι κινητο/tablet/mac)ανα πασα στιγμη ειτε απομακρυσμενα ειτε να ζητησει τη παραδοση. Ωστοσο, αν ο υπαλληλος δεν εχει ενημερωθει σχετικα με GDPR και ορους χρησης(και αποδεδειγμενα) μπορει να προσβαλει το κανονισμο και να αρνηθει προσβαση ή να κινηθει εναντιον της εταιριας.

ΥΓ το προσωπικο δε χρειαζεται να "υπογραψει" χαρτι αλλα θα πρεπει να εχει ενημερωθει πληρως περι gdpr και ορους χρησης εταιρικου εξοπλισμου (π.χ κατα τη πρσληψη ή περιοδικα)π.χ μεσω παροχης εκπαιδευτικου υλικου ή μελετης του κανονισμου

Επεξ/σία από vamvakoolas
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, janus5555 είπε

Οκ, για να μην τεντώσουμε το σεντόνι, εξαιρετική η συζήτηση που είχαμε ως τώρα αλλά ρωτάω πολύ συγκεκριμένα τί ισχύει. Οπότε,  αν κάποιος ξέρει επίσημα τί ισχύει με βάση τον GDPR για τον υπολογιστή εργασίας, παρακαλώ ας με/μας ενημερώσει.

Όσον αφορά τους εταιρικούς Η/Υ το GDPR αναφέρεται στον τρόπο με τον οποίο γίνεται η επεξεργασία, η αποθήκευση και η ασφάλεια των δεδομένων από τον χειριστή του, εσένα στην προκειμένη περίπτωση.

.
Η ασφάλεια των δεδομένων, εκτός από τον τρόπο αποθήκευσης τους, αφορά και στην πρόσβαση που μπορεί να έχει σε αυτόν τον Η/Υ τρίτο άτομο εκτός από τον χειριστή του.
Σαν τρίτο άτομο αναφέρεται είτε σε αγνώστους που δεν έχουν φυσική πρόσβαση σε αυτόν (π.χ. παράνομη πρόσβαση μέσω ίντερνετ, hacking), είτε σε άτομα που έχουν μεν φυσική πρόσβαση στον Η/Υ αλλά είτε ανήκουν στο δυναμικό της εταιρείας, είτε είναι άγνωστοι (π.χ. επισκέπτες).

.
Το τμήμα μηχανογραφικής υποστήριξης της εταιρείας και όσοι εργάζωνται σε αυτό εννοείτε ότι έχουν κάθε δικαίωμα πρόσβασης στον Η/Υ εφόσον αυτό αφορά εργασίες συνιφασμένες με το αντικείμενο τους,  δηλαδή ελέγχους, συντήρηση, επιδιόρθωση κλπ.

.

Το να επικαλείσαι λοιπόν το GDPR για το αν ένας συνάδερφος σου από το τμήμα ΙΤ μπορεί να κάτσει στον υπολογιστή που σου έχει παραχωρηθεί δεν έχει τόσο νόημα.

Εκτός βεβαια αν μπορείς να αποδείξεις ότι το άτομο αυτό είχε κακόβουλους σκοπούς, προκάλεσε ζημιά ή αλλοίωση στα εταιρικά δεδομένα ή αν η ειδικότητα του σαν μέλος του τμηματος μηχανογραφικής υποστήριξης δεν συνάδει με την όποια εργασία εκτέλεσε στον υπολογιστή άρα ότι έκανε εκεί είναι ύποπτο.

.
Σε κάθε περίπτωση, αν σε «εκνευρίζει» αυτό όταν γίνεται μπορείς να απευθυνθείς στον προϊστάμενο σου προκειμένου να μεταφέρει το αίτημα σου στον αντίστοιχο υπεύθυνο IT και είτε να σε ενημερώνουν πρώτα, είτε να ζητάνε την άδεια όποτε χρειάζεται.
Έχε υπόψιν βέβαια ότι είναι πάντα προς όφελος σου να διατηρείς «καλές» σχέσεις με το τμήμα ΙΤ. ;)

Επεξ/σία από dpolal
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 λεπτά πριν, dpolal είπε

Σε κάθε περίπτωση, αν σε «εκνευρίζει» αυτό όταν γίνεται μπορείς να απευθυνθείς στον προϊστάμενο σου προκειμένου να μεταφέρει το αίτημα σου στον αντίστοιχο υπεύθυνο IT και είτε να σε ενημερώνουν πρώτα, είτε να ζητάνε την άδεια όποτε χρειάζεται.
Έχε υπόψιν βέβαια ότι είναι πάντα προς όφελος σου να διατηρείς «καλές» σχέσεις με το τμήμα ΙΤ. ;)

χαχαχαχαχα, συμφωνώ απόλυτα! Αλλά ρε συ, είναι εξαιρετικά δύσκολο! Μιλάμε για ένα τύπο, γύρω στα 60, που αποδεδειγμένα είναι τα ζώα μου αργά, είναι αγέλαστος, ποτέ δεν λέει καλημέρα/ καλησπέρα/ να πας να γα****, οτιδήποτε υποδηλώνει κάποιο συναίσθημα και επιπλέον, δεν κάνει καμιά χρήσιμη για εμάς δουλειά αλλά μας χαλάει- μέσω των "συντηρήσεων"- τον υπολογιστή και επακόλουθα τη δουλειά! Προσπαθώ να μην ενοχλώ, να μη στέλνω αιτήματα, να βγάζω μόνος μου άκρη στα προβλήματά μου, ενίοτε και του τμήματος (γιατί δε λειτουργεί πάλι ο εκτυπωτής;;;;;) αλλά αυτή τη φορά ε το παράκανε!

Και επειδή είναι και ανώτερος στη βαθμίδα, πρέπει να ενημερώσω τη διοίκησή μου για το συμβάν και και και.

Spoiler

Πίστευα ότι οι τύποι σαν του it crowd (καρικατούρες nerd κολλημένοι κτλ) είναι κακά στερεότυπα από κακόβουλο κόσμο που δεν ξέρει να χειρίζεται υπολογιστές και βγάζει γκρίνια. Ε μετά από τη συνάντησή μου με αυτόν κατάλαβα σε τί αναφερόμαστε, χωρίς να θέλω να τσουβαλιάσω...

Επεξ/σία από janus5555

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...