nikos1982 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2020 1 λεπτό πριν, SPYRER_007 είπε Οποτε και για την ινα ο μηχανικος οφειλει να φερει όλες τις παροχές στον κεντρικο κατανεμητη και απο κει να δωσει μονο στον συνδρομητη εσωτερικη εγκατασταση. Και ξαναλεω και εγω ειμαι υπερ της πρακτικης που ακολουθητε αλλα αυτο δεν σημαίνει ουτε οτι ειναι νομιμη ουτε οτι θα τσακωθώ εγω με τούς υπολοίπους ενοικους για να τούς βαλω μυαλο. Η λογικη του παροχου για να μαζευει συνδεσεις δεν με αφορα .Και για τα πρακτικα να πω οτι η εγκατασταση του νηματοθετη ειναι μια χαρα και πολυ προσεγμενη. η οπτικη ινα δεν μπορει να μαζευτη σε ενα σημειο οταν δεν υπαρχει αρχικη εκγατασταση.οποτε αυτος ο τροπος ειναι ο καλυτερος και ποιο ανώδυνος .
Ukforthemoment Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2020 Fiber to the home δεν είναι αυτο;Οχι fiber to the front door.Ή fiber to the entrance. 1
SPYRER_007 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2020 10 λεπτά πριν, orgixmh είπε Έχεις ένα σοβαρό point σχετικά με τα κουτάκια ( και εδώ έρχεται το άλλά ) ΑΛΛΑ οι διάδρομοι στις πολυκατοικίες είναι κοινόχρηστοι χώροι Εκει ακριβως ειναι η ουσια του κοινχρηστου.Οτι επιβαλει ο νόμος μπορει να παρακαμφθεί μονο με την σύμφωνη γνώμη των ιδιοκτητων.Στην συγκεκριμενη περιπτωση προστατευει τον συνδρομητη τής ινας και καλα κανει αλλα πουθενα δεν επιβαλει εκγατασταση σε ολο το κτηριο. Το οτι οι παροχοι προσδοκουν συνδρομητές δεν θα με κανει εμενα να μην λεω καλημερα στην πολυκατοικια.Βαζεις κουτια σε οσους συμφωνουν και τελος.Οι υπολοιποι ας κανουν οτι γουσταρουν ετσι και αλλιως δεν μπορουν να πειραξουν την εγκατασταση τω υπολοιπων.
ALIEN-3- Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2020 17 λεπτά πριν, orgixmh είπε Έχεις ένα σοβαρό point σχετικά με τα κουτάκια ( και εδώ έρχεται το άλλά ) ΑΛΛΑ οι διάδρομοι στις πολυκατοικίες είναι κοινόχρηστοι χώροι, δεν είναι δικό σου ο χώρος και δεν μπορείς να απαγορεύσεις/επιτρέψεις σε κανένα να προσθέσει/αφαιρέσει το οτιδήποτε. Σε αυτές τις περιπτώσεις λόγο έχει το σύνολο τον ανθρώπων που κατοικούν στην πολυκατοικία και όχι ο καθένας μεμονωμένα για τον όροφο του. Αν δεν συμφωνείς με την πλειοψηφία των ανθρώπων που κατοικούν στην πολυκατοικία τότε μπορείς απλά να αλλάξεις πολυκατοικία. Οι νόμοι του κράτους υπερισχύουν από τα καταστατικα και τις όποιες ιδιωτικές συμφωνίες υπάρχουν σε κάθε πολυκατοικία. Ο Νομοθέτης εχει προβλέψει για αυτο. Αλίμονο αν γινόταν διαφορετικά. Τι θα πει να αλλάξει πολυκατοικία; αν εχει αγορασμένο διαμέρισμα; Ο νόμος είναι ξεκάθαρος και όλοι οι προβληματικοι της οικοδομής γιατί περι τέτοιων πρόκειται μπορούν να κλαίνε ελεύθερα ολη μερα στο διαμέρισμα τους. 1
SPYRER_007 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2020 1 λεπτό πριν, ALIEN-3- είπε Τι θα πει να αλλάξει πολυκατοικία; αν εχει αγορασμένο διαμέρισμα; Θα πει οτι θα βαλει μονο στο διαμερισμα του.Αυτο άλλωστε λεει και ο νομος.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2020 Super Moderators Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2020 4 hours ago, kostasgr78 said: Έχω διαβάσει 5 γεμάτες σελίδες συζήτησης, είμαστε στην 6η και ακόμα δεν έχω δει ένα link προς τους επίσημους κανονισμούς. Ωραίες οι φιλοσοφικές διαφωνίες επί του πώς αντιλαμβανόμαστε κοινόχρηστους και ιδιωτικούς χώρους, αλλά αυτά δεν έχουν καμία σημασία. Σημασία έχει τί κανονιστικό πλαίσιο υπάρχει για τέτοιες περιπτώσεις και τί επιτρέπεται πολεοδομικά. 16 hours ago, Panos_L said: Πριν 15 ώρες το postαρε ο Panos_L,. 😛
ALIEN-3- Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2020 2 λεπτά πριν, SPYRER_007 είπε Θα πει οτι θα βαλει μονο στο διαμερισμα του.Αυτο άλλωστε λεει και ο νομος. Γιατι νομίζεις ότι στον προβληματικό δεν θα τον ενοχλήσει και αυτό; δεν θα τον πειράξει που θα υπάρχει το κουτάκι στον κοινόχρηστο χώρο; η την καλωδίωση που θα περνάει μεχρι τον όροφο του; και αν ο προβληματικό μένει στον ίδιο όροφο; Λόγο δουλειάς τα έχω δει όλα . Κάποιοι άνθρωποι ζουνε για να ενοχλούν τους τριγύρω τους . 2
Super Moderators Thresh Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2020 Super Moderators Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2020 4 hours ago, SPYRER_007 said: Οπως και να το δεις η εγκατασταση αφορα μονο τον συνδρομητή. Ασχέτως αν οι παροχοι χρεωνουν ολο το κόστος για τα υπολοιπα διαμερισματα στην ευρωπαικη ενωση.Αμα ο αλλος δεν γουστάρει το κουτι στον οροφο του ειναι δικαίωμα του.Φυσικα δεν μπορει να πειραξει το κουτι του αλλου που γουσταρει .Απλα. To κουτί του ορόφου του είναι "κοινό" για όλα τα διαμερίσματα του ορόφου. Ουσιαστικά ούτε αυτό μπορεί να πειράξει, αλλά ακόμα και να εξυπηρετούσε μόνο το δικό του (οροφοδιαμέρισμα) γιατί να χαλάσει κάτι που του παρέχει Internet? Μαζόχας?
SPYRER_007 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Σωστα και δεν το πειραξε............ Και εγω οσο νοικιαζα δεν ασχολούμουν με κανενα.Απο οταν εγινα ιδιοκτητης εχω δει τα παντα.Εξαρτάτε τι ακριβώς θελεις απο την ζωη σου.Εγω δεν μπορώ να συναντιέμαι στη εξώπορτα και να γυριζω την πλατη στον αλλο για να μην του μιλησω........οσο μπορώ τουλάχιστον. Επεξ/σία 27 Δεκεμβρίου 2020 από SPYRER_007
kotronas Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2020 Βάλε μία κεραία ψεύτικη απο έξω και γράψε 5G και θα σε αφήσουν ήσυχο.
soteras Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2020 30 λεπτά πριν, kotronas είπε Βάλε μία κεραία ψεύτικη απο έξω και γράψε 5G και θα σε αφήσουν ήσυχο. Η ακομα καλύτερα γράψε και κόλα στην πόρτα προσοχή όταν το φωτάκι αναβοσβήνει 6G εκπεμπει
htaccess Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2020 Just now, kotronas said: Βάλε μία κεραία ψεύτικη απο έξω και γράψε 5G και θα σε αφήσουν ήσυχο.
orgixmh Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2020 1 ώρα πριν, SPYRER_007 είπε Εκει ακριβως ειναι η ουσια του κοινχρηστου.Οτι επιβαλει ο νόμος μπορει να παρακαμφθεί μονο με την σύμφωνη γνώμη των ιδιοκτητων.Στην συγκεκριμενη περιπτωση προστατευει τον συνδρομητη τής ινας και καλα κανει αλλα πουθενα δεν επιβαλει εκγατασταση σε ολο το κτηριο. Το οτι οι παροχοι προσδοκουν συνδρομητές δεν θα με κανει εμενα να μην λεω καλημερα στην πολυκατοικια.Βαζεις κουτια σε οσους συμφωνουν και τελος.Οι υπολοιποι ας κανουν οτι γουσταρουν ετσι και αλλιως δεν μπορουν να πειραξουν την εγκατασταση τω υπολοιπων. Αυτό μου ακούγεται λογικό, παρόλα αυτά δεν σκαμπάζω από νομοθεσίες. 1 ώρα πριν, ALIEN-3- είπε Οι νόμοι του κράτους υπερισχύουν από τα καταστατικα και τις όποιες ιδιωτικές συμφωνίες υπάρχουν σε κάθε πολυκατοικία. Ο Νομοθέτης εχει προβλέψει για αυτο. Αλίμονο αν γινόταν διαφορετικά. Τι θα πει να αλλάξει πολυκατοικία; αν εχει αγορασμένο διαμέρισμα; Ο νόμος είναι ξεκάθαρος και όλοι οι προβληματικοι της οικοδομής γιατί περι τέτοιων πρόκειται μπορούν να κλαίνε ελεύθερα ολη μερα στο διαμέρισμα τους. Δεν γνωρίζω την νομοθεσία σχετικά με τους κοινόχρηστους χώρους αλλά μου ακούγεται λιγάκι περίεργο το να βάζεις κουτιά έξω από το διαμέρισμα κάποιου δίχως την συγκατάθεση του. Βάλε στο δικό σου διαμέρισμα και άσε τους υπόλοιπους δίχως υποδομή, όταν έρθει η ώρα και τα χρειαστούν ας τα πληρώσουν από την δική τους τσέπη. Δεν θα έλεγα "προβληματικοι", τεχνολογικά αμόρφωτοι θα έλεγα και πιστεύω ότι είναι το μεγαλύτερο ποσοστό σήμερα. Fun fact, το 2006 ζούσα Θεσσαλονίκη σε ένα μικρό διαμέρισμα, τότε το ίντερνετ στοίχιζε και έτσι αποφασίσαμε να το μοιράσουμε με φίλο μου που έμενε 2 ορόφους πάνω από τον δικό μου, αφού λοιπόν μας έφερε η τότε Vivodi το router πάτσαρα ένα ethernet και το πέρασα μέσω του φωταγωγού από το διαμέρισμα του φίλου μου στο δικό μου, σε βάθος 6 μηνών το καλώδιο είχε κοπεί 4 φορές, ευθύ κόψιμο από πένσα ή κάτι παρόμοιο δίχως κανένας να μου έχει κάνει λόγο για το καλώδιο ή ότι τον ενοχλεί, μετά από μία μικρή έρευνα που κάναμε διαπιστώσαμε ότι ήταν ένας 40ρης στον 3ο όροφο που πίστευε ότι του κάναμε παράσιτα στην tv του. Έτσι και εγώ με την σειρά μου του έκοβα το καλώδιο της tv κάθε φορά που μου έκοβε το ethernet, μετά την 3η φορά οι μαγκιές σταμάτησαν. 3 1
dkmaster Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2020 Με εκπλήσσει πραγματικά το γεγονός πως γκρινιάζουμε επειδή δημιουργούνται υποδομές για πιο σύγχρονες τεχνολογίες. Και ένα fun fact από εμένα. Οι γονείς μου είναι το μόνο διαμέρισμα που έχει ηλιακό θερμοσίφωνα. Πριν βάλουν, ζήτησαν από τον διαχειριστή να γίνει συνέλευση. Στην πολυκατοικία υπάρχουν 20 διαμερίσματα, εκ των οποίων στα 10 μένουν οι ιδιοκτήτες, τα 2 είναι κλειστά και δε οι ιδιοκτήτες έχουν να εμφανιστούν μία 10ετία, και στα 6 μένουν ενοικιαστές και εκεί όμως τους ιδιοκτήτες δε μπορείς να τους βρεις διότι χρωστούν κοινόχρηστα 16+ ετών. Στα άλλα 2 μένουν ανά περιόδους οι ιδιοκτήτες. Γίνεται η συνέλευση με όσους ιδιοκτήτες μένουν στην πολυκατοικία και εφόσον έχει επιχειρήσει ο διαχειριστής να βρει τους υπόλοιπους ιδιοκτήτες. Στα 2 που μένουν ανά περιόδους, ο ένας συμφώνησε τηλεφωνικώς, και η άλλη είπε κάντε ό,τι θέλετε. Εφόσον συμφώνησαν και οι ιδιοκτήτες που μένουν εκεί, μπήκε ο θερμοσίφωνας. Επιστρέφει από τις διακοπές λοιπόν η κυρία που είπε κάντε ό,τι θέλετε, και ζήτησε να βγει ο θερμοσίφωνας διότι φοβάται πως θα της έρθει το ταβάνι στο κεφάλι καθώς ακριβώς από πάνω είναι η ταράτσα, και πως συμφώνησε επειδή νόμισε πως ο θερμοσίφωνας θα μπει στο μπαλκόνι των γονιών μου. Αυτό πριν 10 χρόνια, και ακόμη δε μιλά η κυρία στους γονείς μου, καθώς επίσης δεν πατάει σε συνελεύσεις ενώ μένει στο διαμέρισμα όλο τον χρόνο πλέον.
N3M3SiS Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2020 Εν κατακλειδι για να τελειωνουμε, αν θες να βαλεις οπτικη και υπαρχει αυτη η δυνατοτητα στην περιοχη σου, θα την βαλεις ο κοσμος να χαλασει και αστους να κουρευονται. Τωρα αν ο τεχνικος θα βαλει σε ολο το κτιριο προεγκατασταση, οπως προβλεπεται και απο τον νομο ή αν θα βαλει μονο σε σενα ειναι κατι που δεν σου καιγεται καρφακι. Ασε τους τεχνικους να σκοτωθουν με τον διαχειριστη ή τον ΚυρΜητσο απο τον 3ο. Εσυ θα βαλεις και το όποιο ενδιαφερον για το μελλον της πολυκατοικιας ή των ενοικων δεν σε απασχολει. Ας βγαλει το φιδι απο την τρυπα ο τεχνικος. Εσυ αδεια δεν χρειαζεσαι απο κανεναν. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις