Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, vorlon είπε

Εδώ μας λέει οτι αντιδρούν στις οπτικές ίνες, θα κάνουν και γενική συνέλευση μέσω zoom.......;  😁😁😁😁

Σκέψου να γκρινιάζουν ότι δεν έχουν καλό ίντερνετ.

• Απαντ. 144
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Alxnks είπε

1). είπαμε, πάνε σε συγκεκριμένο χώρο. Υπάρχει και τώρα τέτοιος στις πολυκατοικίες για την τηλεφωνία.

2). Ας γίνει σωστή εγκατάσταση.

3). Δες προηγούμενο μήνυμα.

1) αυτός που υπάρχει είναι για την αναλογική τηλεφωνία όπως σου ανέφεραν. Για τις οπτικές ίνες μόνο σε νέες πολυκατοικίες και ΑΝ υπάρχει εκεί πρόβλεψη.

2) και 3) Η σωστή εγκατάσταση είναι αυτή που βλέπεις στις φωτό που ανέβασε ο ΤΣ καθώς και στους συνδέσμους που σου παρέθεσαν. Εσύ περίγραψε μας σε παρακαλώ ποια λανθασμένη εγκατάσταση έχεις στο μυαλό σου ως σωστή.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 21/12/2020 στις 12:35 ΜΜ, lamargos είπε

Ισχύει ανάλογο νομικό καθεστώς με το φυσικό αέριο. Ίσως μόνο αν το 51% των ιδιοκτητών της οικοδομής έχουν αντίρρηση μπορούν να μπλοκάρουν την εγκατάσταση. Και αυτό βέβαια πριν γίνουν οι εργασίες... όχι μετά. Το εγκατεστημένο δίκτυο ανήκει στην εταιρία- πάροχο, όχι στους ενοίκους για να πηγαίνει ο καθένας τους να ξηλώνει κανάλια και κατανεμητές. Τέτοιους αδαείς θα βρεις παντού... δεν είσαι ο μόνος. Υπομονή θέλει και θα το συνηθίσουν.

Όταν στην πολυκατοικία, που μένω, μπήκε οπτική ίνα μετά από κανένα μήνα μου λέει η διαχειρίστρια ότι κάποια ένοικος έκανε παράπονα για την εγκατάσταση. Ο λόγος:  Ότι φοβόταν τη "ραδιενέργεια" που εκπέμπεται από τα κουτιά των κατανεμητών στον όροφό της. Τί να πεις και τί να σκεφθείς... έπιασα το κεφάλι μου και της είπα ότι δεν απαντάω σε βλακείες.

το 51% των τετραγωνικών μέτρων της ιδιοκτησίας των ιδιοκτητών . όχι απο τούς ιδιοκτήτες αριθμητικά

Επεξ/σία από Molpadia
Δημοσ.
2 ώρες πριν, nan78 είπε

Sorry για την παρέμβαση αλλά δεν είναι; "κοινόχρηστος χώρος" των κατοίκων της πολυκατοικίας είναι, δεν είναι δημόσιος. Απλώς δεν είναι αποκλειστικά ιδιοκτησία σου, είναι "και" ιδιοκτησία σου...

Φορολογείσαι για αυτην; να εισαι σίγουρος ότι αν ήταν και δική σου θα πλήρωνες στο κράτος για αυτο

Δημοσ.
57 λεπτά πριν, SPYRER_007 είπε

Οπως ειπαμε ομως ο νόμος αφορα μονο τον συνδρομητη και οχι ολη τη πολυκατοικοια.Τωρα το γιατι κανουν εγκατάσταση σε ολη και αν εινα ωφέλιμο η οχι για τούς υπόλοιπους ειναι αλλη ιστορια.

Ο νόμος αφορά ολόκληρο το κτίριο και όχι μόνο τον συνδρομητή. 

Δημοσ.

Αν αφορούσε ολο το κτηριο δεν θα απετουσε αδεια διαχείριστη με οτι διαδικασίες συνεπάγεται αυτο.

Θα του εφτανε η υπογραφη του συνδρομητη

3 λεπτά πριν, N3M3SiS είπε

Ο νόμος αφορά ολόκληρο το κτίριο και όχι μόνο τον συνδρομητή. 

Δημοσ.
8 ώρες πριν, Alxnks είπε

Έχω ηδη γράψει από μόνος μου για τα ρολόγια της ΔΕΗ σε ποστ μου. Διάβαζε πιο ολοκληρωμένα πριν γράψεις κάποια δήθεν εξυπνάδα που δεν προσφέρει τίποτα στη συζήτηση.

ιδιοκτησια σου ειναι μονο το διαμερισμα που μενεις η αποθηκη το γκαραζ.οτι αλλο υπαρχει στο οικοδομιμα ειναι κοινοχτριστος χωρος.απο ασανσερ μεχρι και τα πλακακια στη εισοδο.δεν σου βαζει κανεις τπτ μεσα στο σπιτι σου αν δεν θελεις οπτικη ινα.εσυ κατσε με τον χαλκο αν την βρικεις ετσι.

Δημοσ.
37 λεπτά πριν, SPYRER_007 είπε

Αν αφορούσε ολο το κτηριο δεν θα απετουσε αδεια διαχείριστη με οτι διαδικασίες συνεπάγεται αυτο.

Θα του εφτανε η υπογραφη του συνδρομητη

Καλά, τον διάβασες τον νόμο; Τον έχουμε βάλει 2 φορές και τον έχουμε εξηγήσει άλλες τόσες. ΔΕΝ χρειάζεται η σύμφωνη γνώμη ΚΑΝΕΝΟΣ. 

Απλή γνωστοποίηση κάνεις στον διαχειριστή και δεν μπορεί κανείς να αρνηθεί την εγκατάσταση, παρά μόνο αν υπάρχει ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση της Γενικής συνέλευσης. Της οποίας είσαι και εσύ μέλος, που θέλεις να βάλεις οπτική, οπότε μάντεψε. Δεν υπάρχει ομόφωνη απόφαση. 

Δεν απαιτεί άδεια διαχειριστή ούτε ενοικων. Είπαμε, 4463/2017, άρθρο 8, παρ. 6

Δημοσ.
1 ώρα πριν, SPYRER_007 είπε

Οπως ειπαμε ομως ο νόμος αφορα μονο τον συνδρομητη και οχι ολη τη πολυκατοικοια.Τωρα το γιατι κανουν εγκατάσταση σε ολη και αν εινα ωφέλιμο η οχι για τούς υπόλοιπους ειναι αλλη ιστορια.

δλδ αν σε μια πολυκατοικια καινουργια εχει μονο ενα διαμερησμα που μενει καποιος.θα πρεπει η δεη ο οτε να κανει εκγατασταση για τον συνδρομητη που μενει και μονο και οχι να εχει ετοιμες αναμονες και για τα αλλα διαμερισματα που καποια στιγμη θα χριαστουν ρευμα και τηλεφωνω.αν το βρισκεις λογικο οκ  τι να πω.

Δημοσ.

Το πολυ γελιο με ολους αυτους τους "οχι σε ολα γιατι ετσι" θα πεσει μολις ολοι μαζι οι παροχοι ανακοινωσουν οτι τερμα ο χαλκος.

Μετα θα δουμε αν παρακαλανε για ινα και ποσο θα την πληρωσουν,ειδικα σε οικοδομες που με δικη τους αποφαση δεν πηγε.

• Like 6
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όπως σου ειπα και εγω κανείς δεν μπορει να αρνηθει ουτε να πειραξει την εγκατασταση του συνδρομητη.ΔΕΝ επιβαλει  ομως πουθενα εγκατασταση σε ολη την πολυκατοικία .Προφανως για τους μη συνδρομητες η εγκατασταση τερματιζεται στο κεντρικο κουτι χωρίς επιμέρους παρεμβάσεις στους οροφους.

Αν θες την αποψη μου μιας και το βρηκα μπροστα μου η προσέγγιση ηταν αυτη.Οποιος δεν γουσταρει δεν μπαινει κουτι στον οροφο του.Ο μηχανικός τσινησε στην αρχη αλλα τελικα εκανε αυτο που του ειπα.

Ετσι και εγω κανω την δουλεια μου και με όλους λεω καλημερα στην πολυκατοικια.

Ο μηχανικος ζηταει υπογραφη απο τον διαχειρηστη (ετσι εγινε σε μενα τουλαχιστον)ο οποιος για να την βαλει πρεπει να εχει κανει συνελευση.Τον οτι επιλεγει να προχωρησει χωρις αυτην σημαινει οτι αυτος θα ξαφανιστει και μετα εσυ θα τραβηξεις το ζορι.......

Δηλαδη ποιος αλλος εγκυρος τροπος υπαρχει πλην της υπογραφης ετσι ωστε να βεβαιωσεις οτι ο διαχειρηστης  εχει ενημερωθει

41 λεπτά πριν, N3M3SiS είπε

Καλά, τον διάβασες τον νόμο; Τον έχουμε βάλει 2 φορές και τον έχουμε εξηγήσει άλλες τόσες. ΔΕΝ χρειάζεται η σύμφωνη γνώμη ΚΑΝΕΝΟΣ. 

Απλή γνωστοποίηση κάνεις στον διαχειριστή και δεν μπορεί κανείς να αρνηθεί την εγκατάσταση, παρά μόνο αν υπάρχει ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση της Γενικής συνέλευσης. Της οποίας είσαι και εσύ μέλος, που θέλεις να βάλεις οπτική, οπότε μάντεψε. Δεν υπάρχει ομόφωνη απόφαση. 

Δεν απαιτεί άδεια διαχειριστή ούτε ενοικων. Είπαμε, 4463/2017, άρθρο 8, παρ. 6

29 λεπτά πριν, nikos1982 είπε

δλδ αν σε μια πολυκατοικια καινουργια εχει μονο ενα διαμερησμα που μενει καποιος.θα πρεπει η δεη ο οτε να κανει εκγατασταση για τον συνδρομητη που μενει και μονο και οχι να εχει ετοιμες αναμονες και για τα αλλα διαμερισματα που καποια στιγμη θα χριαστουν ρευμα και τηλεφωνω.αν το βρισκεις λογικο οκ  τι να πω.

Δηλαδη αμα κανω αιτηση για φυσικο αεριο η εταιρια θα βαλει αναμονες και ρολογια για όλους τους ενικους η θα φερει παροχη  μονο για τον αιτουντα

Αντιστοιχα και η δεη θα φερει μεν παροχη για ολους αλλα ΔΕΝ  θα βαλει ρολογια για ολους τους ενοικους ΟΥΤΕ και εσωτερικη εκγατασταση.

Κατι μπερδευεις........

Επεξ/σία από SPYRER_007
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

κανεις λαθος.στο φυσικο αεριο εσυ πας δοληνες εκει που θα μπει το ρολοι.δεν την κανει η εταιρια.αλλα η εταιρια κανει την εκατασταση για να μπορει να παρει και αλλος να χριαστη.δεν θα σου φερει εσενα μονο φυσικο αεριο.

οπως ακριβως κανει και η δεη.οταν ενας ζητηση ρολοιο θα κανει εκγατασταση και για τα υπολοιμα διαμερισματα για να μπορει να μηρασει ρευμα οταν χριαστη.

το ιδιο κανει και οτε στο ftth γτ αν παει σε εγκατασταση μονο για αυτον που θελει την οπτικη,καθε φορα που θα θελει να δωσει οπτικη σε καποιο διαμερησμα θα πρεπει να κανεις ξανα εκγατασταση απο την αρχη ,φαντασου ποσα καναλια θα περνανε απο καθε οροφο μετα.δεν μπορεις να κοβεις και να ραβεις την οπτικη δεν ειναι χαλκος.

Και ο οτε οταν σου φερνει στον κεντρικο κατανεμητη τις πολυκατοικιας καλωδιο δεν φερνει μονο για εναν.φερνει για ολο το κτιριο.

Επεξ/σία από nikos1982
Δημοσ.
21 ώρες πριν, Alxnks είπε

Δεν ξέρω γιατί δεν καταλαβαίνεις τον προβληματισμό μου. Είναι ξεκάθαρο...κάποιος έχει ιδιοκτησία εντός της ιδιοκτησίας σου.

Επίσης...αυτό λογικά σημαίνει ότι υπάρχει και η υποχρέωση να έχει απρόσκοπτη είσοδο στην ιδιοκτησία σου για την ιδιοκτησία του, ε; Οποτε θέλει, ότι ώρα θέλει, όποιος θέλει (συνεργάτης του ή και καλά συνεργάτης του) μπαίνει στην ιδιοκτησία σου. Όχι εκτός, που συνήθως είναι τα κουτια των παροχών, αλλά εντός της ιδιοκτησίας...στους κοινόχρηστους πια χώρους και μια ανάσα από την οποιαδήποτε πόρτα διαμερίσματος (από τη στιγμή που είναι πχ σε κάθε όροφο κτλ). Ακόμα και τη ΔΕΗ αν σκεφτούμε, είναι ακριβώς μέσα από την είσοδο, δεν ανεβαίνει πάνω σε ορόφους σπιτιών κτλ, δεν πηγαινοέρχεται όπου θέλει.

Έχεις ένα σοβαρό point σχετικά με τα κουτάκια ( και εδώ έρχεται το άλλά :) ) ΑΛΛΑ οι διάδρομοι στις πολυκατοικίες είναι κοινόχρηστοι χώροι, δεν είναι δικό σου ο χώρος και δεν μπορείς να απαγορεύσεις/επιτρέψεις σε κανένα να προσθέσει/αφαιρέσει το οτιδήποτε.

Σε αυτές τις περιπτώσεις λόγο έχει το σύνολο τον ανθρώπων που κατοικούν στην πολυκατοικία και όχι ο καθένας μεμονωμένα για τον όροφο του.

Αν δεν συμφωνείς  με την  πλειοψηφία των ανθρώπων που κατοικούν στην πολυκατοικία τότε μπορείς απλά να αλλάξεις πολυκατοικία.

Δημοσ.

θα πω και το αλλο.που να δουν εκαγατασταση ιναλαν θα τους αρεσει ποιο πολυ με το καλωδιο να κρεμετα στο μπαλκόνι τους :D :D :D

• Like 1
Δημοσ.

Οποτε και για την ινα ο μηχανικος οφειλει να φερει όλες τις παροχές στον κεντρικο κατανεμητη και απο κει να δωσει μονο στον συνδρομητη εσωτερικη εγκατασταση.

Και ξαναλεω και εγω ειμαι υπερ της πρακτικης που ακολουθητε αλλα αυτο δεν σημαίνει ουτε οτι ειναι νομιμη ουτε οτι θα τσακωθώ εγω με τούς υπολοίπους ενοικους για να τούς βαλω μυαλο.

Η λογικη του παροχου για να μαζευει συνδεσεις δεν με αφορα .Και για τα πρακτικα να πω οτι η εγκατασταση του νηματοθετη ειναι μια χαρα και πολυ προσεγμενη.

9 λεπτά πριν, nikos1982 είπε

κανεις λαθος.στο φυσικο αεριο εσυ πας δοληνες εκει που θα μπει το ρολοι.δεν την κανει η εταιρια.αλλα η εταιρια κανει την εκατασταση για να μπορει να παρει και αλλος να χριαστη.δεν θα σου φερει εσενα μονο φυσικο αεριο.

οπως ακριβως κανει και η δεη.οταν ενας ζητηση ρολοιο θα κανει εκγατασταση και για τα υπολοιμα διαμερισματα για να μπορει να μηρασει ρευμα οταν χριαστη.

το ιδιο κανει και οτε στο ftth γτ αν παει σε εγκατασταση μονο για αυτον που θελει την οπτικη,καθε φορα που θα θελει να δωσει οπτικη σε καποιο διαμερησμα θα πρεπει να κανεις ξανα εκγατασταση απο την αρχη ,φαντασου ποσα καναλια θα περνανε απο καθε οροφο μετα.δεν μπορεις να κοβεις και να ραβεις την οπτικη δεν ειναι χαλκος.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...