Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
28 λεπτά πριν, Panos_L είπε

σε περιπτωση που παει καποιος αυθαιρετα να το ξηλωσει.

Σε περιπτωση που το ξηλωσει θα πληρωσει στην εταιρια που της εκανε ζημια που εχει 365 μερες το χρονο ολοκληρο νομικο τμημα και αν θελεις να κινηθεις και εσυ θα πληρωσει και σε εσενα για τη ζημια που επαθες εξαιτιας του.

Δεν αλλαζει τιποτα απολυτως σε σχεση με το να παει να ξηλωσει τον εξωτερικο κατανεμητη του ΟΤΕ που ειχε η οικοδομη απο την εποχη του χαλκου. 

Οποιος κανει τετοια κινηση ας εχει αρκετα λεφτα καβατζα να πληρωσει.

Δυστυχως οι εταιριες δεν ενημερωσαν τους ουγκανους της χωρας οτι το παλιο συστημα του χαλκου θα το πεταξουν μολις μπει η ινα σε καθε σπιτι,οποτε δεν ειναι κατι στο οποιο θα εχουν επιλογη του στυλ "α εγω μια χαρα ειμαι με το παλιο,δεν χρησιμοποιω ιντερνετ".

• Like 2
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, SPYRER_007 είπε

Επειδη με ενδιαφερει και μενα ,αυτον τον νομο τον εχεις καπου προχειρα για να τον διαβασω.

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 26/12/2020 στις 1:53 ΠΜ, Alxnks είπε

Αυτό το..."ιδιοκτησία παρόχου" η εγκατάσταση σε πολλαπλούς διάφορους εσωτερικούς χώρους πολυκατοικίας παντως μου κάνει κάπως. Μπορώ να πάω κι εγώ να κάνω ότι εγκατάσταση θέλω στην πολυκατοικία κάποιου και να μην του πέφτει και λογος; Φάση ιδρύω αύριο την "Τηλεπαροχος ΙΚΕ" και πάω και κάνω ότι γουστάρω;

Υποψιν οτι και τα ρολογια της ΔΕΗ δεν ειναι δικα σου. Μαζι με την τηλεπαροχος ικε φτιαξε και επιχειρηση ηλεκτρισμου ικε

Στις 25/12/2020 στις 4:48 ΜΜ, jpil είπε

Έμεινες καμία ημέρα χωρίς ίντερνετ και τηλέφωνο ή την ίδια ημέρα που σε συνδέουν στην οπτική ίνα σταματάει η προηγούμενη σου σύνδεση;

Δεν νομιζω οτι μενεις γενικα καθολου χωρις ιντερνετ μιας και μιλαμε για τελειως νεα γραμμη και τηλεφωνικη πριζα (τουλαχιστον απο οσο ειδα σε airbnb που εμεινα Θεσσαλονικη). Κοντα στο ρουτερ (εσωτερικη πλευρα τοιχου μπαλκονιου) ειχε ενα κουτακι με την ενδειξη fiber

Επεξ/σία από SabotazNic
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, SabotazNic είπε

Υποψιν οτι και τα ρολογια της ΔΕΗ δεν ειναι δικα σου. Μαζι με την τηλεπαροχος ικε φτιαξε και επιχειρηση ηλεκτρισμου ικε

Έχω ηδη γράψει από μόνος μου για τα ρολόγια της ΔΕΗ σε ποστ μου. Διάβαζε πιο ολοκληρωμένα πριν γράψεις κάποια δήθεν εξυπνάδα που δεν προσφέρει τίποτα στη συζήτηση.

Επεξ/σία από Alxnks
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 ώρες πριν, Alxnks είπε

Δεν ξέρω γιατί δεν καταλαβαίνεις τον προβληματισμό μου. Είναι ξεκάθαρο...κάποιος έχει ιδιοκτησία εντός της ιδιοκτησίας σου.

Επίσης...αυτό λογικά σημαίνει ότι υπάρχει και η υποχρέωση να έχει απρόσκοπτη είσοδο στην ιδιοκτησία σου για την ιδιοκτησία του, ε; Οποτε θέλει, ότι ώρα θέλει, όποιος θέλει (συνεργάτης του ή και καλά συνεργάτης του) μπαίνει στην ιδιοκτησία σου. Όχι εκτός, που συνήθως είναι τα κουτια των παροχών, αλλά εντός της ιδιοκτησίας...στους κοινόχρηστους πια χώρους και μια ανάσα από την οποιαδήποτε πόρτα διαμερίσματος (από τη στιγμή που είναι πχ σε κάθε όροφο κτλ). Ακόμα και τη ΔΕΗ αν σκεφτούμε, είναι ακριβώς μέσα από την είσοδο, δεν ανεβαίνει πάνω σε ορόφους σπιτιών κτλ, δεν πηγαινοέρχεται όπου θέλει.

Θα σου πω γιατί δεν τον καταλαβαίνω. Αρχικά σε μια πολυκατοικία, ιδιοκτησία είναι μόνο του διαμέρισμά σου και όχι το κλιμακοστάσιο το οποίο είναι κοινόχρηστος ιδιωτικός χώρος. Αυτό που λες πχ για τη ΔΕΗ δεν ισχύει στην πολυκατοικία που έμενα εγώ ή σε αυτή που μένει η αδερφή μου. Στην πρώτη περίπτωση τα ρολόγια βρίσκονται βαθιά μέσα στο ισόγειο μετά από 3 διαμερίσματα, και στη δεύτερη στο υπόγειο.

Επίσης, έχεις adsl/vdsl αυτή τη στιγμή στο σπίτι σου; Αν ναι έχει ιδιοκτησία του παρόχου μέσα στο σπίτι σου αυτή τη στιγμή που σου έχει δανείσει, το ρούτερ. Έχει έρθει πολλές φορές ο πάροχος επειδή έτσι γουστάρει στο σπίτι σου;

Ο προβληματισμός σου λοιπόν είναι στο θέμα ασφάλειας. Δες τι προβλέπει ο νόμος και βάλε κάμερα έξω από το διαμέρισμά σου η οποία θα καταγράφει μόνο την πόρτα σου για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο αν έρθει ο τεχνικός του παρόχου και αποφασίσει να μπουκάρει στο διαμέρισμά σου.

Όπως μπορείς να δεις στους συνδέσμους που σου παρέθεσα, δε γίνεται διαφορετικά η εγκατάσταση της συγκεκριμένης τεχνολογίας.

Επεξ/σία από dkmaster
  • Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
58 λεπτά πριν, dkmaster είπε

Θα σου πω γιατί δεν τον καταλαβαίνω. Αρχικά σε μια πολυκατοικία, ιδιοκτησία είναι μόνο του διαμέρισμά σου και όχι το κλιμακοστάσιο το οποίο είναι κοινόχρηστος ιδιωτικός χώρος. Αυτό που λες πχ για τη ΔΕΗ δεν ισχύει στην πολυκατοικία που έμενα εγώ ή σε αυτή που μένει η αδερφή μου. Στην πρώτη περίπτωση τα ρολόγια βρίσκονται βαθιά μέσα στο ισόγειο μετά από 3 διαμερίσματα, και στη δεύτερη στο υπόγειο.

Επίσης, έχεις adsl/vdsl αυτή τη στιγμή στο σπίτι σου; Αν ναι έχει ιδιοκτησία του παρόχου μέσα στο σπίτι σου αυτή τη στιγμή που σου έχει δανείσει, το ρούτερ. Έχει έρθει πολλές φορές ο πάροχος επειδή έτσι γουστάρει στο σπίτι σου;

Ο προβληματισμός σου λοιπόν είναι στο θέμα ασφάλειας. Δες τι προβλέπει ο νόμος και βάλε κάμερα έξω από το διαμέρισμά σου η οποία θα καταγράφει μόνο την πόρτα σου για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο αν έρθει ο τεχνικός του παρόχου και αποφασίσει να μπουκάρει στο διαμέρισμά σου.

Όπως μπορείς να δεις στους συνδέσμους που σου παρέθεσα, δε γίνεται διαφορετικά η εγκατάσταση της συγκεκριμένης τεχνολογίας.

Υπάρχει ρολόι της ΔΕΗ σε κάθε όροφο; Έξω από κάθε σπίτι ή είναι σε συγκεκριμένο χώρο;

Δεν μπαίνουν όμως στη διαδικασία να κάνουν σωστή εγκατάσταση της οπτικής ίνας, οι σωληνώσεις υπάρχουν, ας βγάλουν τα παλιά καλώδια και ας ανεβάσουν την οπτική ίνα στο καθε διαμέρισμα όπως πριν. Αλλά όχι ε, μεγάλος κόπος, που να το κάνουν αυτό, ας γεμίσουν το χώρο με κανάλια και μποξάκια σε κάθε όροφο, ιδιοκτησία του παρόχου.

Η κάμερα είναι μια λύση ως προς την ασφάλεια. Πιθανολογω θα έχει κι αυτή αντιδράσεις από συνέλευση. Μάντεψε ποια θα ήταν η λύση για όλα τα παραπάνω....η σωστή εγκατάσταση της οπτικής ίνας.

Και όχι, δεν ξέρω γιατί θεωρείς θέσφατο το να έχω πχ adsl και το ρούτερ να είναι του παρόχου....γιατί δεν ισχύει πάντα αυτό. Όχι λοιπόν, δεν είναι του παρόχου, είναι δικό μου.

Επεξ/σία από Alxnks
  • Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Alxnks είπε

Υπάρχει ρολόι της ΔΕΗ σε κάθε όροφο; Έξω από κάθε σπίτι ή είναι σε συγκεκριμένο χώρο;

Δεν μπαίνουν όμως στη διαδικασία να κάνουν σωστή εγκατάσταση της οπτικής ίνας, οι σωληνώσεις υπάρχουν, ας βγάλουν τα παλιά καλώδια και ας ανεβάσουν την οπτική ίνα στο καθε διαμέρισμα όπως πριν. Αλλά όχι ε, μεγάλος κόπος, που να το κάνουν αυτό, ας γεμίσουν το χώρο με κανάλια και μποξάκια σε κάθε όροφο, ιδιοκτησία του παρόχου.

Η κάμερα είναι μια λύση ως προς την ασφάλεια. Πιθανολογω θα έχει κι αυτή αντιδράσεις από συνέλευση. Μάντεψε ποια θα ήταν η λύση για όλα τα παραπάνω....η σωστή εγκατάσταση της οπτικής ίνας.

Και όχι, δεν ξέρω γιατί θεωρείς θέσφατο το να έχω πχ adsl και το ρούτερ να είναι του παρόχου....γιατί δεν ισχύει πάντα αυτό. Όχι λοιπόν, δεν είναι του παρόχου, είναι δικό μου.

1) Το ρολόι της ΔΕΗ δεν είναι σε κάθε όροφο ή κάθε διαμέρισμα αλλά σε κάποιες πολυκατοικίες πρέπει να περάσουν έξω από διαμερίσματα οι ελεγκτές όπως δηλαδή και οι τεχνικοί των παρόχων.

2) Επειδή δεν μπαίνεις λοιπόν στον κόπο να ενημερωθείς για τους τρόπους εγκατάστασης από τους συνδέσμους που σου έστειλα θα στο μασήσω. Αυτός ο τρόπος που προτείνεις γίνεται για νεόδμητες οικοδομές. Για να γίνει αυτό που λες, ξήλωμα των παλιών καλωδίων και πέρασμα καινούργιων από τις υπάρχουσες οδεύσεις θα πρέπει να γίνουν μερεμέτια που θα προκαλέσουν μεγαλύτερη δυσφορία στους ενοίκους.

3) Η σωστή εγκατάσταση της οπτικής ίνας σε υπάρχουσες πολυκατοικίες είναι αυτή που γίνεται τώρα. Προσπάθησε να τους πείσεις στη συνέλευση με σωστά επιχειρήματα και δε θα έχεις αντιδράσεις.

4) Δε σε ρώτησα αν έχεις πάνω στη γραμμή σου το ρούτερ του παρόχου. Σε ρώτησα αν έχεις adsl/vdsl, εφόσον έχεις σημαίνει ότι ο πάροχος σου παραχώρησε εξοπλισμό τον οποίο έχεις σπίτι σου και πρέπει να επιστρέψεις σε περίπτωση διακοπής. Δεν έχει σημασία αν τον χρησιμοποιείς ή όχι. Έτσι λοιπόν έχεις μέσα στο σπίτι σου εξοπλισμό του παρόχο σου. Το ερώτημα λοιπόν παραμένει, ήρθε ποτέ ο πάροχος ακάλεστος μέσα στο σπίτι σου;

Θα εκτιμούσα πολύ να διευρύνουμε τις γνώσεις σας και θα σε παρακαλούσα για 3η φορά να ελέγξεις ποιες τεχνικές εγκατάστασης οπτικών ινών υπάρχουν σε όλον τον κόσμο και γιατί χρησιμοποιούνται αυτές που χρησιμοποιούνται.

Επεξ/σία από dkmaster
  • Like 7
  • Thanks 1
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, dkmaster είπε

1) Το ρολόι της ΔΕΗ δεν είναι σε κάθε όροφο ή κάθε διαμέρισμα αλλά σε κάποιες πολυκατοικίες πρέπει να περάσουν έξω από διαμερίσματα οι ελεγκτές όπως δηλαδή και οι τεχνικοί των παρόχων.

2) Επειδή δεν μπαίνεις λοιπόν στον κόπο να ενημερωθείς για τους τρόπους εγκατάστασης από τους συνδέσμους που σου έστειλα θα στο μασήσω. Αυτός ο τρόπος που προτείνεις γίνεται για νεόδμητες οικοδομές. Για να γίνει αυτό που λες, ξήλωμα των παλιών καλωδίων και πέρασμα καινούργιων από τις υπάρχουσες οδεύσεις θα πρέπει να γίνουν μερεμέτια που θα προκαλέσουν μεγαλύτερη δυσφορία στους ενοίκους.

3) Η σωστή εγκατάσταση της οπτικής ίνας σε υπάρχουσες πολυκατοικίες είναι αυτή που γίνεται τώρα. Προσπάθησε να τους πείσεις στη συνέλευση με σωστά επιχειρήματα και δε θα έχεις αντιδράσεις.

4) Δε σε ρώτησα αν έχεις πάνω στη γραμμή σου το ρούτερ του παρόχου. Σε ρώτησα αν έχεις adsl/vdsl, εφόσον έχεις σημαίνει ότι ο πάροχος σου παραχώρησε εξοπλισμό τον οποίο έχεις σπίτι σου και πρέπει να επιστρέψεις σε περίπτωση διακοπής. Δεν έχει σημασία αν τον χρησιμοποιείς ή όχι. Έτσι λοιπόν έχεις μέσα στο σπίτι σου εξοπλισμό του παρόχο σου. Το ερώτημα λοιπόν παραμένει, ήρθε ποτέ ο πάροχος ακάλεστος μέσα στο σπίτι σου;

Θα εκτιμούσα πολύ να διευρύνουμε τις γνώσεις σας και θα σε παρακαλούσα για 3η φορά να ελέγξεις ποιες τεχνικές εγκατάστασης οπτικών ινών υπάρχουν σε όλον τον κόσμο και γιατί χρησιμοποιούνται αυτές που χρησιμοποιούνται.

Σε όλα αυτά τα οποία ορθά αναφέρεις, να προσθέσουμε και το γεγονός ότι οι οπτικές ίνες
χρειάζεται να εγκατασταθούν με όσο το δυνατόν λιγότερες γωνίες στο κτίριο, πράγμα το
οποίο είναι αρκετά δύσκολο εάν περαστούν από την ήδη υπάρχουσα εγκατάσταση του χαλκού.

• Like 4
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Alxnks είπε

Τοσοι ανθρωποι σου λεμε οτι ΔΕΝ ειναι εφικτο αυτο που λες αλλα εσυ συνεχιζεις.

Η λυση στον προβληματισμο σου ειναι απλη:

Πας να μεινεις σε μια καινουρια οικοδομη με προεγκατασταση οπτικης ινας με δομημενη καλωδιωση.

• Thanks 1
Δημοσ.

Όπως προαναφερθηκε, ακριβως οπως συμβαινει και με το φυσικο αεριο, ΔΕΝ χρειαζεται να συναινεσει ουτε ολοκληρο το κτιριο, ουτε το 51% οπως καποιοι λανθασμενα ειπαν. Εαν 1 ενοικος θελει, γινεται εγκατασταση σε αυτον και ΠΡΟεγκατασταση σε ολους τους οροφους / ενοικους. Ειτε εξωτερικα απο μπαλκονι, ειτε εσωτερικα απο το κλιμακοστασιο ή τελοσπαντων οπως κρινουν οι τεχνικοι οτι ειναι προτιμοτερο. Εμενα που ειναι 2πλοκατοικια, εγινε εξωτερικα, με αναμονη να συνδεθει το πανω σπιτι καθως επισης και η διπλανη μονοκατοικια. Δηλαδη το box μπηκε αναμεσα στα 2 σπιτια, εξωτερικα.

Η μονη περιπτωση που δεν μπορει να βαλει καποιος αυτοβούλως, ειναι να ειναι ενοικιαστης και οχι ιδιοκτητης, που θελει ομως απλα την συμφωνη γνωμη του ιδιοκτητη. Ουτε της συνελευσης, ουτε του διαχειριστη, ουτε κανενος. Ακριβως οπως και με το φυσικο αεριο.

Αλιμονο αν περιμεναμε τη συμφωνη γνωμη του μπαρμπα απο τον 3ο για να βαλουμε εμεις οπτικη.

• Like 3
Δημοσ.
1 ώρα πριν, dkmaster είπε

1). είπαμε, πάνε σε συγκεκριμένο χώρο. Υπάρχει και τώρα τέτοιος στις πολυκατοικίες για την τηλεφωνία.

2). Ας γίνει σωστή εγκατάσταση.

3). Δες προηγούμενο μήνυμα.

4). Ξαναλέω λοιπόν, οχι, δεν μου έχει δώσει ο πάροχος ρούτερ. Πρέπει να το πω και σε άλλη γλώσσα; Δεν φτάνει στα ελληνικά; Θες αντίγραφο της σύμβασης που το γράφει κι εκεί; Τί ακριβώς θες;

58 λεπτά πριν, georgekz750 είπε

Τοσοι ανθρωποι σου λεμε οτι ΔΕΝ ειναι εφικτο αυτο που λες αλλα εσυ συνεχιζεις.

Η λυση στον προβληματισμο σου ειναι απλη:

Πας να μεινεις σε μια καινουρια οικοδομη με προεγκατασταση οπτικης ινας με δομημενη καλωδιωση.

Συγγνώμη, αλλά δεν θέλω να μετακομίσω, μένω σε ιδιοκτήτη μεζονέτα και η νεα όδευση έχει γίνει όπως λέω, μέσω της παλιάς. Ίσως επειδή έχω πατέρα ηλεκτρολόγο και επειδή προτίμησα να γίνει σωστά χωρίς εξωτερικά καραγκιοζιλικια και ιδιοκτησίες παρόχου εντός του χώρου μου.

Κατά τα άλλα...χρησιμοποιείς τον όρο δομημένη καλωδίωση λες και λες κάτι ουαου....δομημένη καλωδίωση = καλωδίωση εντός των τοίχων κι όχι εξωτερική. Αυτό που λέω δηλαδή.

• Confused 1
  • Sad 1
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, Alxnks είπε

1). είπαμε, πάνε σε συγκεκριμένο χώρο. Υπάρχει και τώρα τέτοιος στις πολυκατοικίες για την τηλεφωνία.

4). Ξαναλέω λοιπόν, οχι, δεν μου έχει δώσει ο πάροχος ρούτερ. Πρέπει να το πω και σε άλλη γλώσσα; Δεν φτάνει στα ελληνικά; Θες αντίγραφο της σύμβασης που το γράφει κι εκεί; Τί ακριβώς θες;

Συγγνώμη, αλλά δεν θέλω να μετακομίσω, μένω σε ιδιοκτήτη μεζονέτα και η νεα όδευση έχει γίνει όπως λέω, μέσω της παλιάς. Ίσως επειδή έχω πατέρα ηλεκτρολόγο και επειδή προτίμησα να γίνει σωστά χωρίς εξωτερικά καραγκιοζιλικια και ιδιοκτησίες παρόχου εντός του χώρου μου.

Κατά τα άλλα...χρησιμοποιείς τον όρο δομημένη καλωδίωση λες και λες κάτι ουαου....δομημένη καλωδίωση = καλωδίωση εντός των τοίχων κι όχι εξωτερική. Αυτό που λέω δηλαδή.

Στην ιδιοκτητη μεζονετα ποσες διαφορετικες συνδεσεις εξυπηρετει η ινα και σε ποσα διαφορετικα σημεια πρεπει να παει?

Εχετε καταναμητη σε καθε οροφο για 5-6  διαμερισματα?

Ακυρο το παραδειγμα σου,παμε στο επομενο.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 λεπτά πριν, Alxnks είπε

1) Μάλλον κάποιος άλλος δεν καταλαβαίνει ελληνικά. Και ο εξοπλισμός των οπτικών ινών είναι σε συγκεκριμένο χώρο.

2) Η εγκατάσταση είναι σωστή, απλά εσύ δε θέλεις να το καταλάβεις.

3) Δες το προηγούμενο μήνυμα.

4) Δεν έχω ακούσει ποτέ κάποιον στην Ελλάδα να μην έχει εξοπλισμό από τον πάροχο με χρησιδάνειο. Συγχαρητήρια αν είσαι ο πρώτος. Ερώτηση, η τηλεφωνία σου είναι voip;

Σε ιδιόκτητη μεζονέτα κάνε ό,τι γουστάρεις. Σε μια πολυκατοικία με 20+ διαμερίσματα καρογκιοζιλίκι είναι να σκάβεις τοίχους και να ξηλώνεις και να ράβεις. Δυστυχώς ακόμη και σήμερα υπάρχουν άνθρωποι που προτιμούν να μένουν σε τεχνολογικό σκοτάδι. Δεν πειράζει κάποια στιγμή θα μάθετε.

Επεξ/σία από dkmaster
  • Like 3
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, dkmaster είπε

1) Μάλλον κάποιος άλλος δεν καταλαβαίνει ελληνικά. Και ο εξοπλισμός των οπτικών ινών είναι σε συγκεκριμένο χώρο.

2) Η εγκατάσταση είναι σωστή, απλά εσύ δε θέλεις να το καταλάβεις.

3) Δες το προηγούμενο μήνυμα.

4) Δεν έχω ακούσει ποτέ κάποιον στην Ελλάδα να μην έχει εξοπλισμό από τον πάροχο με χρησιδάνειο. Συγχαρητήρια αν είσαι ο πρώτος. Ερώτηση, η τηλεφωνία σου είναι voip;

Σε ιδιόκτητη μεζονέτα κάνε ό,τι γουστάρεις. Σε μια πολυκατοικία με 20+ διαμερίσματα καρογκιοζιλίκι είναι να σκάβεις τοίχους και να ξηλώνεις και να ράβεις. Δυστυχώς ακόμη και σήμερα υπάρχουν άνθρωποι που προτιμούν να μένουν σε τεχνολογικό σκοτάδι. Δεν πειράζει κάποια στιγμή θα μάθετε.

4. Όχι δεν είναι voip. Είσαι σίγουρος ότι ζεις στην Ελλάδα; Γιατί αν ναι, περίεργο να μην το έχεις ακούσει, είναι κάτι που γίνεται πολλά χρόνια τώρα (σίγουρα άνω των 5).

https://www.vodafone.gr/c2c-new-doubleplay-18-90-be/?c_source=google&c_medium=paid-search&c_term=brand-exact&c_name=20201104-double-play&s_kwcid=AL!8229!3!465835752236!e!!g!!vodafone&gclid=EAIaIQobChMIlMyNj-7t7QIVkOh3Ch00QADXEAAYASAAEgIwM_D_BwE

Για πάρε ένα τηλ και δες αν αυτό το πρόγραμμα περιλαμβάνει ρούτερ με χρησιδανειο. Και δεν είναι οι μόνοι, και η wind δεν δίνει πάντα (σίγουρο μιας και ήταν ο προηγούμενος πάροχος) και φαντάζομαι και οι άλλοι επίσης.

• Super Moderators
Δημοσ.
46 minutes ago, Alxnks said:

δομημένη καλωδίωση = καλωδίωση εντός των τοίχων κι όχι εξωτερική. Αυτό που λέω δηλαδή.

Ο όρος νομίζω ότι χρησιμοποιείται για εγκαταστάσεις ethernet που καταλήγουν σε ένα (ή παραπάνω?) switch. Δεν έχει σημασία αν είναι εντός των τοίχων ή όχι. 

Δεν νομίζω ότι συνηθίζεται η χρήση του για εγκατάσταση οπτικών ινών.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...