Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, dkmaster είπε

Ερώτηση. Ήρθε ο πάροχος μόνος του στην πολυκατοικία ή ερωτήθηκαν όλοι οι ιδιοκτήτες, δεν υπήρχαν ενστάσεις και περάστηκαν οι οπτικές;

Δεν μπορώ να το ξέρω. 

Γνωρίζεις όμως ότι υπάρχει σε κάθε πολυκατοικία σχετικό κουτί που καταλήγουν οι γραμμές από κάθε διαμέρισμα και ο πάροχος πάει μέχρι εκεί μόνο, σωστά;

Γιατί λοιπόν να μην συμβεί το ίδιο και στην εγκατάσταση οπτικών ινων, παρά να γίνει εξωτερική εγκατάσταση σε κάθε όροφο, "ιδιοκτησίας του παρόχου" σε ιδιόκτητο χώρο;

• Απαντ. 144
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 λεπτά πριν, Alxnks είπε

Δεν μπορώ να το ξέρω. 

Γνωρίζεις όμως ότι υπάρχει σε κάθε πολυκατοικία σχετικό κουτί που καταλήγουν οι γραμμές από κάθε διαμέρισμα και ο πάροχος πάει μέχρι εκεί μόνο, σωστά;

Γιατί λοιπόν να μην συμβεί το ίδιο και στην εγκατάσταση οπτικών ινων, παρά να γίνει εξωτερική εγκατάσταση σε κάθε όροφο, "ιδιοκτησίας του παρόχου" σε ιδιόκτητο χώρο;

Το γνωρίζω αυτό που αναφέρεις, αλλά στις οπτικές ίνες δεν είναι εφικτό να γίνει με αυτόν τον τρόπο. Για να υπάρχει απρόσκοπτη λειτουργία της υπηρεσίας, αυτός είναι ένας από τους πιο λειτουργικούς τρόπους. Ο πάροχος δεν έρχεται μόνος του να περάσει το κουτί του, η πολυκατοικία/ιδιοκτήτης τον καλεί γνωρίζοντας πως πρόκειται για εξοπλισμό ιδιοκτησίας του παρόχου. Έτσι λοιπόν, δεν κατανοώ τον προβληματισμό σου.

Εσύ, εγώ, ο γείτονας ζητάει να γίνει η εγκατάσταση, δεν γίνεται αυθαίρετα.

Πολύ ωραίες πηγές ανάγνωσης επίσης:

https://www.bbcmag.com/multifamily-broadband/best-practices-for-installing-fiber-in-buildings#:~:text=To get fiber into a,a communications (comms) room.

https://www.dipolnet.com/ftth_-_distribution_methods_in_buildings_bib334.htm

Επεξ/σία από dkmaster
  • Like 1
Δημοσ.

Πολύ αργά το θυμιθήκανε από τι στιγμή που μπήκε δεν υπάρχει γυρισμός επίσης απαγορευεται να βάλει χέρι οποιοδηποτε ας ειναι τεχνικος ειναι ηλεκτρολογος γνωστης και δεν ξερω τι μονο τεχνικος του ΟΤΕ μπορει να ακουμπησει ανοιξει κλπ τα κουτια αυτα.Να υποθεσω θα εκανε παραπονα κανενας που απλα λεει για κατινοβολιες ραδιενεργειες αλλα κοιμαται αγακλια με το κινητο η το εχει ολη μερα στο χερι. Ετσι απο περιεργεια λεγε τι εγινε αμα το πειραξε κανεις και τι κυρωσεις ειχατε κλπ

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, dkmaster είπε

Το γνωρίζω αυτό που αναφέρεις, αλλά στις οπτικές ίνες δεν είναι εφικτό να γίνει με αυτόν τον τρόπο. Για να υπάρχει απρόσκοπτη λειτουργία της υπηρεσίας, αυτός είναι ένας από τους πιο λειτουργικούς τρόπους. Ο πάροχος δεν έρχεται μόνος του να περάσει το κουτί του, η πολυκατοικία/ιδιοκτήτης τον καλεί γνωρίζοντας πως πρόκειται για εξοπλισμό ιδιοκτησίας του παρόχου. Έτσι λοιπόν, δεν κατανοώ τον προβληματισμό σου.

Εσύ, εγώ, ο γείτονας ζητάει να γίνει η εγκατάσταση, δεν γίνεται αυθαίρετα.

Πολύ ωραίες πηγές ανάγνωσης επίσης:

https://www.bbcmag.com/multifamily-broadband/best-practices-for-installing-fiber-in-buildings#:~:text=To get fiber into a,a communications (comms) room.

https://www.dipolnet.com/ftth_-_distribution_methods_in_buildings_bib334.htm

Δεν ξέρω γιατί δεν καταλαβαίνεις τον προβληματισμό μου. Είναι ξεκάθαρο...κάποιος έχει ιδιοκτησία εντός της ιδιοκτησίας σου.

Επίσης...αυτό λογικά σημαίνει ότι υπάρχει και η υποχρέωση να έχει απρόσκοπτη είσοδο στην ιδιοκτησία σου για την ιδιοκτησία του, ε; Οποτε θέλει, ότι ώρα θέλει, όποιος θέλει (συνεργάτης του ή και καλά συνεργάτης του) μπαίνει στην ιδιοκτησία σου. Όχι εκτός, που συνήθως είναι τα κουτια των παροχών, αλλά εντός της ιδιοκτησίας...στους κοινόχρηστους πια χώρους και μια ανάσα από την οποιαδήποτε πόρτα διαμερίσματος (από τη στιγμή που είναι πχ σε κάθε όροφο κτλ). Ακόμα και τη ΔΕΗ αν σκεφτούμε, είναι ακριβώς μέσα από την είσοδο, δεν ανεβαίνει πάνω σε ορόφους σπιτιών κτλ, δεν πηγαινοέρχεται όπου θέλει.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Alxnks είπε

Δεν μπορώ να το ξέρω. 

Γιατι αυτο μπορει να συμβει σε νεες οικοδομες κατα την κατασκευη τους οπου μπορει να υπαρξει προβλεψη για δομημενη καλωδιωση οπτικης ινας μεχρι καθε διαμερισμα.

Σε παλιες οικοδομες δεν ειναι εφικτο να περαστει απο τις υπαρχουσες διαδρομες-μπουατ η ευαισθητη οπτικη ινα και να φτασει σωα και αθικτη σε καποιο κεντρικο σημειο.

Τι να κανουμε,ειναι μια νεα τεχνολογια η οποια απαιτει καποια αλλη εγκατασταση σε παλαιοτερα κτιρια.

Και δορυφορικες κεραιες δεν υπηρχαν παλια,και κεντρικες κεραιες επισης,σε αλλες οικοδομες δεν υπηρχαν καν ασανσερ  αλλα μπηκαν και δεν επεσε τοση πρεμουρα.

Η τεχνολογια προχωραει και οι περισσοτεροι προσαρμοζονται. 

• Like 3
Δημοσ.
4 ώρες πριν, Alxnks είπε

Οπότε μπορείς να υποθέτεις ότι θέλεις και να βγάζεις και οποιο αυθαίρετο συμπέρασμα θέλεις...δημοκρατία έχουμε. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι ανταποκρίνεται και στην πραγματικότητα.

Κατά τα αλλα...είσαι αρκετά μεγάλος για να κάνεις υποθέσεις αλλά όχι για να διακρίνεις έναν προβληματισμό και σκέψη;

Ξαναλέω λοιπόν...πως θα σου φαινόταν να έρθω μια ωραία μέρα στην ιδιοκτησία σου, να βάλω κάτι και να μην μπορείς να το ακουμπήσεις, γιατί είναι δικό μου;

θεωρητικα, αν με ρωτησεις, σου επιτρεψω και υπογραψω και χαρτι οτι σου επιτρεπω να βαλεις κατι και μετα παω και το σπασω, μπορεις να με κυνηγησεις υποθετω.

Δημοσ.
53 λεπτά πριν, Panos_L είπε

θεωρητικα, αν με ρωτησεις, σου επιτρεψω και υπογραψω και χαρτι οτι σου επιτρεπω να βαλεις κατι και μετα παω και το σπασω, μπορεις να με κυνηγησεις υποθετω.

Το θέμα είναι ότι γίνονται και χωρίς προηγούμενες αρμόδιες συγκαταθεσεις (όπως πχ καταλαβαίνω και από το παρόν θέμα) και εκ των υστέρων τρέχα γυρευε.

Δημοσ.

Επειδη σκεφτομαι για οπτικη ινα μεσω οτε σε ιδιοκτητο σπιτι.πρεπει να παρω το οκ της πολυκατοικιας για να γινει η εγκατασταση απο το παροχο;;

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, panatha1369 είπε

Επειδη σκεφτομαι για οπτικη ινα μεσω οτε σε ιδιοκτητο σπιτι.πρεπει να παρω το οκ της πολυκατοικιας για να γινει η εγκατασταση απο το παροχο;;

Ναι αρκεί το 51% να πει το ναι προχωραει κανονικά το όλο έργο

• Super Moderators
Δημοσ.
35 minutes ago, soteras said:

Ναι αρκεί το 51% να πει το ναι προχωραει κανονικά το όλο έργο

Δεν ισχύει κάτι τέτοιο. 

Προχωράει αρκεί να το θέλει ένας ιδιοκτήτης, ακόμα κι αν δεν γουστάρει όλη η υπολοιπη πολυκατοικία...

• Like 5
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Alxnks είπε

Το θέμα είναι ότι γίνονται και χωρίς προηγούμενες αρμόδιες συγκαταθεσεις (όπως πχ καταλαβαίνω και από το παρόν θέμα) και εκ των υστέρων τρέχα γυρευε.

για να ξεκινησει η εγκατασταση πρεπει να υπογραψει ο διαχειριστης αρα δεν παιζει να μην υπαρχουν οι αρμοδιες συγκαταθεσεις. Επισης στο παρον θεμα ο διαχειριστης ενημερωσε ολους τους ιδιοκτητες της πολυκατοικιας πριν υπογραψει

Δημοσ.
20 λεπτά πριν, Panos_L είπε

για να ξεκινησει η εγκατασταση πρεπει να υπογραψει ο διαχειριστης αρα δεν παιζει να μην υπαρχουν οι αρμοδιες συγκαταθεσεις. Επισης στο παρον θεμα ο διαχειριστης ενημερωσε ολους τους ιδιοκτητες της πολυκατοικιας πριν υπογραψει

Καταλαβαίνουμε όλοι την διαφορά του ενημερώνω στο προφορικό για κάτι, παίρνω άτυπες συγκαταθεσεις και προχωράω σε κάποια υλοποίηση, με το γίνεται συνέλευση, βγαίνει επίσημη αποφαση κατά πλειοψηφία και προχωράει κάποια υλοποίηση;

Γιατί εγώ διάβασα στο πρώτα μήνυμα πως απλά ο διαχειριστής ενημέρωσε και πήρε συγκαταθεσεις, δεν διάβασα δηλαδη κάτι για συνέλευση, η οποία ζητήθηκε εκ των υστέρων.

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, Alxnks είπε

Καταλαβαίνουμε όλοι την διαφορά του ενημερώνω στο προφορικό για κάτι, παίρνω άτυπες συγκαταθεσεις και προχωράω σε κάποια υλοποίηση, με το γίνεται συνέλευση, βγαίνει επίσημη αποφαση κατά πλειοψηφία και προχωράει κάποια υλοποίηση;

Γιατί εγώ διάβασα στο πρώτα μήνυμα πως απλά ο διαχειριστής ενημέρωσε και πήρε συγκαταθεσεις, δεν διάβασα δηλαδη κάτι για συνέλευση, η οποία ζητήθηκε εκ των υστέρων.

επειδη ειπες "αρμοδιες", συμφωνα με το νομο για να μην προχωρησει χρειαζεται 100% των ιδιοκτητων να πουν οχι ειτε σε συνελευση ειτε με οποιονδηποτε αλλο τροπο, αφου εστω ενας (εγω) συμφωνει η εγκατασταση θα γινει που ειναι και το λογικο, να μην αποφασιζει ο καθε γειτονας αν θα εχω ιντερνετ στο σπιτι μου. Δεν δημιουτγηθηκε το post για να εξεταστει η νομιμοτητα της διαδικασιας η οποια εγινε 100% συμφωνα με το νομο. Το post εγινε ξεκαθαρα μηπως γνωριζει καποιος τι μπορω να κανω σε περιπτωση που παει καποιος αυθαιρετα να το ξηλωσει.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...