Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, htaccess είπε

Θα του έκανα γιαπί το κλιμακοστάσιο του ορόφου του για να περάσουν οι εγκαταστάσεις εσωτερικά στους τοίχους, με ότι αυτό συνεπάγεται για την αποκατάστασή τους.

Υ.Γ. Τα έξοδα δικά μου.

Μαγκιά μεν, ελάχιστοι θα έβαζαν το χέρι στην τσέπη δε. Πριν λίγα χρόνια χάλασε η γλώσσα της εισόδου της πολυκατοικίας, δεν έδιναν λεφτά για να την αλλάξουν. Την πλήρωσαν οι γονείς μου μόνοι τους. Αυτό έγινε 3 φορές μέσα σε 4 χρόνια. Βαρέθηκαν να βάζουν μόνοι οι γονείς μου χρήματα. Η πόρτα έμεινε έτσι. Αποτέλεσμα, διάρρηξη στο σπίτι των γονιών μου την ώρα που έλειπαν, ευτυχώς. 

Συνέχιζαν να μην βάζουν χρήματα για την πόρτα. Δεύτερη διάρρηξη σε άλλο διαμέρισμα. Μάντεψε η πόρτα ακόμη δεν έχει φτιαχτεί. 

Τα παραπάνω δεν είναι κανόνας προφανώς. Όμως η πολυκατοικία είναι ένας μικρόκοσμος καξ όπως καταλαβαίνεις λίγο πολύ όλοι έχουν διάφορους χαρακτήρες, με αποτέλεσμα να κοίτα ο καθένας την πάρτη του. 

Ο TS είναι καλυμμένος από τον νόμο, μας αρέσει δε μας αρέσει. 

Δημοσ.
22 ώρες πριν, kostasgr78 είπε

Έχω διαβάσει 5 γεμάτες σελίδες συζήτησης, είμαστε στην 6η και ακόμα δεν έχω δει ένα link προς τους επίσημους κανονισμούς.

Ωραίες οι φιλοσοφικές διαφωνίες επί του πώς αντιλαμβανόμαστε κοινόχρηστους και ιδιωτικούς χώρους, αλλά αυτά δεν έχουν καμία σημασία.

Σημασία έχει τί κανονιστικό πλαίσιο υπάρχει για τέτοιες περιπτώσεις και τί επιτρέπεται πολεοδομικά.

Για τις τηλεπικοινωνίες ένας είναι ο κανονισμός: RUO και υπάρχει στο site της ΕΕΤΤ. Υπάρχει και δεύτερο  (vRuo) που είναι αποκλειστικά για τις οπτικές ίνες που περιγράφει αναλυτικότατα τι ισχύει. Επειδή λόγω της πρώην μου δουλειάς τα ήξερα απ' έξω και τα δύο (εκατοντάδες σελίδες), έχω να πω ότι καλύπτονται τα πάντα.

Υπάρχει ολόκληρη διαδικασία για να μπουν οπτικές σε κτίριο, δεν γίνονται στα τυφλά κ χωρίς μελέτη. Για να πάει ο πάροχος να βάλει οπτικές, θα πάρει συγκατάθεση από τον διαχειριστή α) για να εγκαταστήσει και β) για το σχεδιάγραμμα της εγκατάστασης που θα κάνει. Δύο συγκαταθέσεις ουσιαστικά.

Η εγκατάσταση μπορεί να γίνει από δύο παρόχους από τον Πάροχο χονδρικής το σκάψιμο και εγκατάσταση της κάθετης καλωδίωσης και από τον πάροχο υπηρεσίας η εγκατάσταση της οριζόντιας καλωδίωσης. Στα περισσότερα υπάρχει συμφωνία κ γίνεται όλο από τον Π.χονδρικής.

Έχει τύχει κτίριο ενώ είχε συμφωνήσει στο σχεδιάγραμμα της εγκατάστασης και είχαν αρχίσει οι εργασίες, να ζητήσει αλλαγή. Ο πάροχος έκανε ξανά μελέτη (ας πούμε χαριστικά) για να τελειώσει το θέμα.

Τα κυριότερα προβλήματα και καθυστερήσεις υπάρχουν με τις άδειες σκαψίματος από τον εκάστοτε Δήμο. Για το σκάψιμο που χρειάζεται από την κεντρική όδεψη της οπτικής ως το σπίτι, δηλαδή για 2-3 μέτρα σκάψιμο μπορεί να το καθυστερούν πάνω από μήνα και μόνο αν βάλει κάποιος τις φωνές επιτρέπουν. Είναι παράνομο να μην δίνει την άδεια ο Δήμος, αλλά επειδή είναι στόκοι μπορούν να τις καθυστερήσουν.

Αν πειράξει κάποιος τον εξοπλισμό του Π.Χονδρικής γίνεται μήνυση και αγωγή για αποζημίωση. Είνα σα να πάει κάποιος να πειράξει ένα box σε κολώνα του ΟΤΕ. Κάποιοι έξυπνοι το έχουν κάνει, μετάνοιωσαν και θα μετανοιώνουν για πολύ... Η επικοινωνία θεωρείται αγαθό και η τηλεφωνία είναι καθολική υπηρεσία, άρα αν κάποιος πειράξει την καθολική υπηρεσία θα πληρώσει ακριβά. (Σε επαρχιακή πόλη, ένας που πείραξε box ΟΤΕ εδώ και δύο χρόνια δεν έχει υπηρεσίες και ακόμη δεν έχει ξεμπλέξει από τα δικαστήρια).

Αυτά, πολύ περιεκτικά και γρήγορα.

• Like 5
Δημοσ.
Στις 27/12/2020 στις 7:33 ΠΜ, dkmaster είπε

Θα σου πω γιατί δεν τον καταλαβαίνω. Αρχικά σε μια πολυκατοικία, ιδιοκτησία είναι μόνο του διαμέρισμά σου και όχι το κλιμακοστάσιο το οποίο είναι κοινόχρηστος ιδιωτικός χώρος. Αυτό που λες πχ για τη ΔΕΗ δεν ισχύει στην πολυκατοικία που έμενα εγώ ή σε αυτή που μένει η αδερφή μου. Στην πρώτη περίπτωση τα ρολόγια βρίσκονται βαθιά μέσα στο ισόγειο μετά από 3 διαμερίσματα, και στη δεύτερη στο υπόγειο.

Επίσης, έχεις adsl/vdsl αυτή τη στιγμή στο σπίτι σου; Αν ναι έχει ιδιοκτησία του παρόχου μέσα στο σπίτι σου αυτή τη στιγμή που σου έχει δανείσει, το ρούτερ. Έχει έρθει πολλές φορές ο πάροχος επειδή έτσι γουστάρει στο σπίτι σου;

Ο προβληματισμός σου λοιπόν είναι στο θέμα ασφάλειας. Δες τι προβλέπει ο νόμος και βάλε κάμερα έξω από το διαμέρισμά σου η οποία θα καταγράφει μόνο την πόρτα σου για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο αν έρθει ο τεχνικός του παρόχου και αποφασίσει να μπουκάρει στο διαμέρισμά σου.

Όπως μπορείς να δεις στους συνδέσμους που σου παρέθεσα, δε γίνεται διαφορετικά η εγκατάσταση της συγκεκριμένης τεχνολογίας.

Κάνεις λάθος, κάθε διαμέρισμα έχει ποσοστό ιδιοκτησίας επί του οικοπέδου και επί των κοινοχρήστων χώρων, κάθετη ιδιοκτησία!Κανένας δεν έχει κανένα δικαίωμα να εγκαταστήσει το οτιδήποτε σε αυτούς τους χώρους αν δεν περάσει από συνέλευση με 51%

• Sad 1
Δημοσ.

Ευτυχώς έχουν μαζευτεί όλοι οι απόφοιτοι νομικής σε αυτό το τόπικ και ερμηνεύουν το αστικό δίκαιο. Λογικά οι δικηγόροι που πληρώνει η COSMOTE και ο κάθε πάροχος είναι άσχετοι και έρχεστε με φόρα να τους πάρετε τη δουλειά.

Ο TS είναι ασφαλής, όποιος έξυπνος βάλει το χεράκι του, θα ματώσει οικονομικά.

Τελεία και παύλα.

Πάμε παρακάτω, 10 σελίδες κουράσατε οι ψηφιακοί δικηγόροι με τις αρλούμπες και τις ασάφειες. 

ΥΓ. Α επίσης έχουμε και πολλούς μηχανικούς στο φόρουμ όπως φαινεται. 

• Like 5
Δημοσ.
Στις 21/12/2020 στις 10:09 ΠΜ, Panos_L είπε

Έγινε την προηγούμενη εβδομάδα εγκατάσταση για FTHH, όλοι στην πολυκατοικία είχαν ενημερώθει από το διαχειριστή και ήταν σύμφωνοι. 2-3 μέρες μετά την εγκατάσταση, έμαθα ότι άρχισε ένας γείτονας με νοοτροπία κυρά Κατίνας 1980 να πιάνει τους υπόλοιπους και να διαμαρτύρεται ότι έγινε η εγκατάσταση πρόχειρα και τους έψησε να γίνει συνέλευση πολυκατοικίας για να δουν τι θα κάνουν (σε εμένα δεν έχει πει τίποτα ακόμα). Το μόνο που φαίνεται είναι ένας κατανεμητής σε κάθε όροφο και ένα κανάλι μήκους 1 μέτρο από το κάγκελο της σκάλας μέχρι τον κατανεμητή. Γνωρίζει κάποιος αν στέκει νομικά να το ξηλώσουν με απόφαση πολυκατοικίας ή αν μπορώ να κάνω κάτι για να μην μου δημιουργήσουν πρόβλημα μιας και δουλεύουμε 2 άτομα τηλεργασία και θα έχουμε θέμα χωρίς ιντερνετ?

Ευχαριστώ!

Έχεις επέμβει στο κέλυφος της πολυκατοικίας ή σε κοινόχρηστο χώρο?  Ήτοι έχεις ανοίξει τρύπα σε εξωτερικό τοίχο της πολυκατοικίας ή σε τοίχο κοινόχρηστου χώρου?

Δημοσ.
35 λεπτά πριν, thetiesthatbind είπε

Ευτυχώς έχουν μαζευτεί όλοι οι απόφοιτοι νομικής σε αυτό το τόπικ και ερμηνεύουν το αστικό δίκαιο. Λογικά οι δικηγόροι που πληρώνει η COSMOTE και ο κάθε πάροχος είναι άσχετοι και έρχεστε με φόρα να τους πάρετε τη δουλειά.

Τελεία και παύλα.

Πάμε παρακάτω, 10 σελίδες κουράσατε οι ψηφιακοί δικηγόροι με τις αρλούμπες και τις ασάφειες. 

Το insomnia που αγαπήσαμε...... 😀😃

Δημοσ.
52 λεπτά πριν, thetiesthatbind είπε

Τελεία και παύλα.

Οχι και δικηγορος ειπαμε, ενδοξο ΤΕΙ τελειωσαμε, τηλεπικοινωνιες και δικτυα το αντικειμενο...Αλλο με τι ασχολουμαστε τωρα🤣

Δημοσ.
51 λεπτά πριν, thetiesthatbind είπε

Τελεία και παύλα.

Και από είρωνες σκίζουμε φαίνεται!

Άμα εσύ ξέρεις κάτι καλύτερο για τα μερεμέτια που μπορεί να περνάει ο καθένας με το ετσι θέλω στους κοινόχρηστους χώρους πες το μας μιας και είσαι γνώστης.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, gaspappas είπε

Και από είρωνες σκίζουμε φαίνεται!

Άμα εσύ ξέρεις κάτι καλύτερο για τα μερεμέτια που μπορεί να περνάει ο καθένας με το ετσι θέλω στους κοινόχρηστους χώρους πες το μας μιας και είσαι γνώστης.

Καμία ειρωνία, είστε δοκησίσοφοι και γράφετε όλοι διαμαντάκια. 2-3 άτομα έγραψαν σοβαρή και σωστά τεκμηριωμένη άποψη και χάθηκε μέσα στο ατελειώτο spam σας που προσπαθεί να βάψει το άσπρο, μαύρο. Το έθεσα πολύ ωραία σε προηγούμενο ποστ αλλά δυστυχώς κάποιος mod το αφαίρεσαι. 

Άμα θίγεστε με την πραγματικότητα, μη μπαίνετε να γράφετε. Προφίλ με 53 αναρτήσεις χμμ. Μάλιστα, σας πείραξε η καραντινά, δεκτό. 

Ούτε μηχανικοί είστε, ούτε δικηγόροι. Προφανώς ένας όμιλος με προϋπολογισμό δισεκατομμυρίων έχει μια ολόκληρη νομική ομάδα από πίσω που δεν είναι χρήστες του Insomnia και προστατεύουν την εταιρία. Άμα εσύ έχεις τα cojones πάνε βάλε χέρι στον εξοπλισμό των οπτικών ινών ή του χαλκού επειδή "σου χαλούσε τη μόστρα" και έλα να μας πεις πως πήγε. 

Στενόμυαλοι, αχρείοι, αρνείστε να έχετε επαφή με την πραγματικότητα, αντί να πείτε και ευχαρίστω, ζητάτε και τα ρέστα. 

Ακόμη δε ξέρω γιατί δεν έχει κλειδωθεί το τοπικ μιας που ο TS πήρε την απάντηση που ήθελε. 

Επεξ/σία από thetiesthatbind
  • Like 7
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...