Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έγινε την προηγούμενη εβδομάδα εγκατάσταση για FTHH, όλοι στην πολυκατοικία είχαν ενημερώθει από το διαχειριστή και ήταν σύμφωνοι. 2-3 μέρες μετά την εγκατάσταση, έμαθα ότι άρχισε ένας γείτονας με νοοτροπία κυρά Κατίνας 1980 να πιάνει τους υπόλοιπους και να διαμαρτύρεται ότι έγινε η εγκατάσταση πρόχειρα και τους έψησε να γίνει συνέλευση πολυκατοικίας για να δουν τι θα κάνουν (σε εμένα δεν έχει πει τίποτα ακόμα). Το μόνο που φαίνεται είναι ένας κατανεμητής σε κάθε όροφο και ένα κανάλι μήκους 1 μέτρο από το κάγκελο της σκάλας μέχρι τον κατανεμητή. Γνωρίζει κάποιος αν στέκει νομικά να το ξηλώσουν με απόφαση πολυκατοικίας ή αν μπορώ να κάνω κάτι για να μην μου δημιουργήσουν πρόβλημα μιας και δουλεύουμε 2 άτομα τηλεργασία και θα έχουμε θέμα χωρίς ιντερνετ?

Ευχαριστώ!

• Απαντ. 144
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Εφόσον είσαι ιδιοκτήτης και θέλεις να βάλεις ftth απλά τους ενημερώνεις η γενική συνέλευση δεν μπορεί να σου πει οχι

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ισχύει ανάλογο νομικό καθεστώς με το φυσικό αέριο. Ίσως μόνο αν το 51% των ιδιοκτητών της οικοδομής έχουν αντίρρηση μπορούν να μπλοκάρουν την εγκατάσταση. Και αυτό βέβαια πριν γίνουν οι εργασίες... όχι μετά. Το εγκατεστημένο δίκτυο ανήκει στην εταιρία- πάροχο, όχι στους ενοίκους για να πηγαίνει ο καθένας τους να ξηλώνει κανάλια και κατανεμητές. Τέτοιους αδαείς θα βρεις παντού... δεν είσαι ο μόνος. Υπομονή θέλει και θα το συνηθίσουν.

Όταν στην πολυκατοικία, που μένω, μπήκε οπτική ίνα μετά από κανένα μήνα μου λέει η διαχειρίστρια ότι κάποια ένοικος έκανε παράπονα για την εγκατάσταση. Ο λόγος:  Ότι φοβόταν τη "ραδιενέργεια" που εκπέμπεται από τα κουτιά των κατανεμητών στον όροφό της. Τί να πεις και τί να σκεφθείς... έπιασα το κεφάλι μου και της είπα ότι δεν απαντάω σε βλακείες.

Επεξ/σία από lamargos
  • Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ.

Στο οτι θα το συνηθησουν πονταρω γιατι με covid συνελευση δεν παιζει να γινει οποτε θα περασει λιγος καιρος.

• Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, Panos_L είπε

Στο οτι θα το συνηθησουν πονταρω γιατι με covid συνελευση δεν παιζει να γινει οποτε θα περασει λιγος καιρος.

Και αν γίνει κανονική συνέλευση, καλείς ασφάλεια, και τους μαζεύουν :)

• Like 4
  • Thanks 1
Δημοσ.
7 ώρες πριν, lamargos είπε

Ισχύει ανάλογο νομικό καθεστώς με το φυσικό αέριο. Ίσως μόνο αν το 51% των ιδιοκτητών της οικοδομής έχουν αντίρρηση μπορούν να μπλοκάρουν την εγκατάσταση. Και αυτό βέβαια πριν γίνουν οι εργασίες... όχι μετά. Το εγκατεστημένο δίκτυο ανήκει στην εταιρία- πάροχο, όχι στους ενοίκους για να πηγαίνει ο καθένας τους να ξηλώνει κανάλια και κατανεμητές. Τέτοιους αδαείς θα βρεις παντού... δεν είσαι ο μόνος. Υπομονή θέλει και θα το συνηθίσουν.

Όταν στην πολυκατοικία, που μένω, μπήκε οπτική ίνα μετά από κανένα μήνα μου λέει η διαχειρίστρια ότι κάποια ένοικος έκανε παράπονα για την εγκατάσταση. Ο λόγος:  Ότι φοβόταν τη "ραδιενέργεια" που εκπέμπεται από τα κουτιά των κατανεμητών στον όροφό της. Τί να πεις και τί να σκεφθείς... έπιασα το κεφάλι μου και της είπα ότι δεν απαντάω σε βλακείες.

Εμενα φοβόντουσαν τη ραδιενεργεια απο τη δορυφορικη κεραια .

Δημοσ.

Νομίζω εφόσον  συμφώνησε στην αρχή ο διαχειριστής και υπόγραψε και έγινε η εγκατάσταση ,δεν μπορεί να ζητήσει κάποιος  ένοικος να  ξηλωθεί η  οπτική ίνα και τα splitter boxes .Πάντως  αν γίνει η εγκατάσταση και  ενεργοποιηθεί η γραμμή μεσώ οπτική ίνα ακόμα και  κάποιος να θέλει να ξηλωθεί δεν γίνετε ακόμα και να ψηφιστεί.  Αν γινόταν η εγκατάσταση  με παράνομο τρόπο πχ μεσώ ασανσέρ που δεν επιτρέπετε  τότε μπορεί να γίνει ξανά από την αρχή  η τοποθέτηση.  

Δημοσ.

Ανεβαίνει η ίνα από το κάγκελο της σκάλας που φαίνεται στα δεξιά και με το κανάλι που φαίνεται κάθετα στο διάδρομο καταλήγει στον κατανεμητή του ορόφου (το ίδιο έχουν κάνει και στους άλλους 3 ορόφους ενώ στο ισώγειο δεν φαίνεται τίποτα) και από εκεί φεύγει ένα κανάλι που εφάπτεται στη γυψοσανίδα προς τα δεξιά και καταλήγει στο διαμέρισμά μου.  

• Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ.
Στις 23/12/2020 στις 9:27 ΠΜ, Panos_L είπε

Ανεβαίνει η ίνα από το κάγκελο της σκάλας που φαίνεται στα δεξιά και με το κανάλι που φαίνεται κάθετα στο διάδρομο καταλήγει στον κατανεμητή του ορόφου (το ίδιο έχουν κάνει και στους άλλους 3 ορόφους ενώ στο ισώγειο δεν φαίνεται τίποτα) και από εκεί φεύγει ένα κανάλι που εφάπτεται στη γυψοσανίδα προς τα δεξιά και καταλήγει στο διαμέρισμά μου.  

Και ενοχλεί τους γείτονες αυτή η κατασκευή που φαίνεται ελάχιστα η εγκατάσταση?
Δεν μπορώ να καταλάβω την νοοτροπία ορισμένων ανθρώπων.
Άλλοι παρακαλάνε να έχουν οπτική ίνα στο σπίτι και άλλοι όταν υπάρχει η δυνατότητα βρίσκουν τρόπους για να την ξηλώσουν.
Όπως σου ανέφεραν και πιο πάνω φίλε μου, λόγω του ότι είναι ιδιοκτησία του ΟΤΕ δεν μπορούν με το έτσι θέλω να το αφαιρέσουν,
όπως γίνεται αντίστοιχα και με τα Box εξωτερικά των πολυκατοικιών.
Για να φύγουν θα πρέπει να ενημερωθεί πρώτα ο πάροχος.

• Like 11
Δημοσ.

Αυτο απορουσα και εγω...Υπαρχουν πολυ στραβοι ανθρωποι σε αυτον τον κοσμο δυστηχως. Ειχα και εγω μια παρομοια περιπτωση αλλα δεν τους περασε!

• Like 1
Δημοσ.
Στις 23/12/2020 στις 9:27 ΠΜ, Panos_L είπε

Στο διαμέρισμα σου πως καταλήγει;

Τρύπησαν τοίχο η πέρασαν την οπτική ίνα από την προηγούμενη καλωδιωση;

Σου άλλαξαν και την πρίζα του τηλεφώνου σου;

Δημοσ.

Μια χαρα φαινεται παντως η κατασκευη, αλφαδι.  Μαλλον τους ενοχλησε γιατι ειναι κατι καινουριο και δυσνόητο

• Like 10
Δημοσ.
Στις 23/12/2020 στις 7:12 ΜΜ, jpil είπε

Στο διαμέρισμα σου πως καταλήγει;

Τρύπησαν τοίχο η πέρασαν την οπτική ίνα από την προηγούμενη καλωδιωση;

Σου άλλαξαν και την πρίζα του τηλεφώνου σου;

εκαναν τρυπα χαμηλα διπλα στην πορτα και εβαλαν την πριζα της οπτικης ινας (αυτη με το logo της cosmote στη δευτερη φωτο)

• Like 1
  • Thanks 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...