Gkouem Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2020 Καλημέρα! Προσπαθώ να ασχοληθώ επαγγελματικά με το web development και εδώ και ένα χρόνο περίπου διαβάζω σχετικά με αυτό. Έχω δει κάποια πράγματα και στο front και στο back και νομίζω ότι καταλαβαίνω προς τα που πρέπει να κινούμαι για να πλουτίζω τις γνώσεις μου, με έχει προβληματίσει όμως πολύ η κουβέντα που αφορά τους αλγορίθμους και τις δομές δεδομένων. Σε συζητήσεις με επαγγελματίες ακούω τα πάντα, από το ότι χωρίς αυτούς δεν πας πουθενά μέχρι το ότι είναι εντελώς άχρηστοι (υπερβάλλω αλλά καταλαβαίνετε τι εννοώ). Η σχολή μου δεν ήταν σχετική με τον προγραμματισμό, οπότε δεν έχω δουλέψει πάνω σε αυτούς και τα μαθηματικά μου έχουν σκουριάσει κάπως, ωστόσο έχω την διάθεση και την όρεξη να μάθω. Περισσότερο με απασχολούν δύο πράγματα: 1) Κατά πόσο αξίζει να ρίξω βάρος αυτούς; Αρκεί μια γενική εικόνα απλά για τον τρόπο σκέψης; Ή αξίζει να κόψω ώρες από την εξάσκηση πάνω σε ένα framework προκειμένου να μάθω αλγορίθμους; 2) Που ακριβώς εφαρμόζονται πραγματικά (μιλώντας πάντα για τον web dev); Τα περισσότερα πράγματα πλέον στις γλώσσες νιώθω ότι έρχονται έτοιμα με εντολές και μου φαίνεται λίγο υπερβολή να προσπαθώ να εφεύρω τον τροχό όταν μπορώ απλά να πάρω έναν έτοιμο για να κάνω τη δουλειά μου. Κατανοώ ότι το facebook απαιτεί τέτοιες γνώσεις αλλά τα περισσότερα site δεν δέχονται τον αριθμό επισκεπτών που δέχεται το facebook. Εκεί απαιτούνται τέτοιες βελτιστοποιήσεις; Και αν ναι είναι κάτι σπουδαίο ή περιορίζονται στο αν θα χρησιμοποιήσω array ή linked lists;
rafinos Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2020 Αυτά που έχεις ακούσει από επαγγελματίες ισχύουν και τα δύο. Μπορεί να σου χρειάζονται καθημερινά, μπορεί να μην σου χρειαστούν και ποτέ ανάλογα με το τι κάνεις. Ωστόσο, είναι καλό να γνωρίζεις πως λειτουργούν κάποια πράγματα. Οι αλγόριθμοι που λες σε βάζουν στο τρυπάκι να αρχίσεις να σκέφτεσαι προγραμματιστικά. Π.χ. κάποιες φορές θα χρειαστεί να φτιάξεις μια τελείως custom συνάρτηση ταξινόμησης. Ναι, υπάρχουν άπειρες έτοιμες, αλλά αν δεν σε καλύπτει καμία και δεν γνωρίζεις καθόλου από ταξινόμηση τότε το να ξέρεις απλά εντολές πιστεύεις θα σε βοηθήσει; 1
Gkouem Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2020 Κατάλαβα, σ' ευχαριστώ για την απάντηση. Κάπως έτσι το είχα φαντάστει κι εγώ συνεπώς θα τους δώσω την ευκαιρία τους. 1
mrkra Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2020 Αυτοι που σου ειπαν οτι οι αλγοριθμοι ειναι εντελως αχρηστοι, τους κοβω για τιποτα ιεκτζηδες που δνε πηραν ποτε στα σοβαρα το αντικειμενο εργασιας τους . Η αληθεια ειναι οτι δεν χρειαζεσαι σαν web developer βαθια γνωση αλγοριθμων για να δουλεψεις σαν επαγγελματιας. Απλα δεν μπορω να φανταστω καποιον να ειναι καλος επαγγελματιας χωρις να εχει μια καλη αλγοριθμικη παιδεια. Μια αλγοριθμικη παιδεια θα σου δωσει ανεση στο να προσεγγισεις λυσεις στα διαφορα προβληματα καθως και βελτιωμενη αναλυτικη σκεψη ωστε να επιλεγεις καθε φορα συνειδητα την πιο συμφερουσα λυση. Πχ στο κλασικο αλγοριθμικο προβλημα της ταξινομησης που ανεφερε ενας φιλος πιο πανω υπαρχουν ενα σωρο αλγοριθμοι quick sort, bubble sort, bucket sort κλπ. Καθε αλγοριθμος εχει διαφορετικες απαιτησεις μνημης και διαφορετικη αποδοση ως προς την ταξη μεγεθους του προβληματος. Αν τωρα εσυ δεν εχεις να κανεις ταξινομηση πολλων στοιχειων οποιον αλγοριθμο και αν χρησιμοποιησεις θα παρεις πρακτικα παρομοια αποδοση αλλα αν πχ εχεις κατι χιλιαδες στοιχεια εκει μπορει να ζορισουν τα πραματα καθως μπορει ειτε να σπαταληθει μνημη και να αρχισει να ζοριζεται η εφαρμογη σου ειτε να καθυστερει στην εκτελεση της εργασιας. 2
Gkouem Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2020 Ευχαριστώ για την απάντηση mrkra, ξεκίνησα ήδη να παρακολουθώ μάθημα, φαίνεται ούτως ή άλλως ενδιαφέρον αντικείμενο οπότε δεν πιστεύω ότι θα πάει χαμένος ο χρόνος.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα