Προς το περιεχόμενο

Hardware Compatibility

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα εχω 2 υπολογιστές οι οποίοι στον εναν (Συστημα 2) εχει καει η κάρτα γραφικών και πλεον ειναι με της μητρικης και ο αλλος (σύστημα 1)εχει πολυ χαμηλη ram αλλα ειναι σχετικα γρήγορος, θα ήθελα την βοήθεια σας εαν μπορω να βαλω τις μνημες ram του ενος(2) στο αλλο(1) η την κάρτα γραφικών σε αυτόν που δεν εχει(2). 

5.PNG

3.PNG

4.PNG

1.PNG

2.PNG

Συστημα 2 εικόνα 1.png

Συστημα 2 εικονα 2.png

Συστημα 2 εικονα 3.png

Δημοσ.

Για τις μνημες, αν καταλαβα καλα, στο ενα συστημα εχει ddr2 και στο αλλο ddr3 οποτε οχι δεν θα μπορεις. 

Καρτα γραφικων, μπορεις να την βαλεις σε οποιο συστημα θελεις. Αλλα μην ξεχασεις να δωσεις τροφοδοσια :).

Δημοσ.

Και γιατι δεν παιρνεις μια φθηνη RX550 να βαλεις στο πιο γρηγορο pc, ωστε να λειτουργουν και τα δυο ?

Επισης αν υπαρχει ελευθερο ram slot μπορεις να βαλεις μια 2GB DDR2 στο παλιο και ετσι να εχει δυο λειτουργικα συστηματα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τροφοδοσια εννοείς αφού εχω κουμπωσει την καρτα στην μητρικη να βαλω και το φυσακι της καρτας στην μητρικη? Δεν χρειάζεται κατι αλλο? 

*Μόλις έβαλα την κάρτα γραφικών στην μητρικη της Asrock με τον intel επεξεργαστή την κουμπωσα και μόλις ανοιξα τον υπολογιστή με πεταξε στο bios και εκει αλλαξα μια ρύθμιση της καρτας απο pci σε onboard γιατι η συγκεκριμένη δεν ειχε εξτρα καλωδιο για τροφοδοσία απλα κουμπώνει πανω, αφου αλλαξα την ρύθμιση σε onboard κάνω επανεκκίνηση και δεν εμφανίζεται τίποτα στην οθόνη ενω δουλεύει και δεν ακουσα ουτε μπιπ. 

*Εβαλα τωρα τα onboard γραφικα του επεξεργαστή και καταφερα να μπω στο Bios αλλα δεν ξερω τι ρυθμίσεις πρέπει να κανω. 

rsz_img_20201221_131555.jpg

rsz_img_20201221_131616.jpg

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, Sotirismosch2 είπε

Τροφοδοσια εννοείς αφού εχω κουμπωσει την καρτα στην μητρικη να βαλω και το φυσακι της καρτας στην μητρικη? Δεν χρειάζεται κατι αλλο? 

*Μόλις έβαλα την κάρτα γραφικών στην μητρικη της Asrock με τον intel επεξεργαστή την κουμπωσα και μόλις ανοιξα τον υπολογιστή με πεταξε στο bios και εκει αλλαξα μια ρύθμιση της καρτας απο pci σε onboard γιατι η συγκεκριμένη δεν ειχε εξτρα καλωδιο για τροφοδοσία απλα κουμπώνει πανω, αφου αλλαξα την ρύθμιση σε onboard κάνω επανεκκίνηση και δεν εμφανίζεται τίποτα στην οθόνη ενω δουλεύει και δεν ακουσα ουτε μπιπ. 

*Εβαλα τωρα τα onboard γραφικα του επεξεργαστή και καταφερα να μπω στο Bios αλλα δεν ξερω τι ρυθμίσεις πρέπει να κανω. 

Οπως βλεπω στις φοτο που ανεβασες δεν θελει extra τροφοδοσια η γραφικων σου. Περνει ολο το power απο το pci. Οταν εβαλες onboard, ουσιαστικα ειπες στο pc να δινει σημα απο την onboard καρτα γραφικων που ειναι στο cpu. Δεν το θελεις αυτο. 

2 λυσεις. 

1.  Απλα αλαξε την ρυθμιση που εβαλες στην καρτα απο onboard στο το pci x16, δηλαδη οπως ηταν αρχικα.

2. Βγαλε την μπαταρια και πατα το power button για 10 δευτερα ωστε να κανει reset το bios(λογικα το pc δεν θα ανοιξει καν) και να παει αυτοματα στην επιλογη του 1.

Νομιζω το 1ο ειναι πιο ευκολο. Αλλα αν εχει πειραξει κατι και δεν ξερεις τι, τοτε με το 2. επιστρεφεις στα αρχικα.

Edit: όπως είπε ο Τερης, δοκίμασε καλύτερα χωρίς ρεύμα το 2. αν το κάνεις

Επεξ/σία από mike.hatz
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, mike.hatz είπε

λογικα το pc δεν θα ανοιξει καν

Αν το έχει στη πρίζα θα ανοίξει. Δε χρειάζεται μπαταρία για να ανοίξει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αλλαξα τα settings στο bios σε pci, τρεχει κανονικα το pc το μονο προβλημα που εχω ειναι στο canyourunit για παράδειγμα μου εμφανίζει τα ενσωματωμενα γραφικα της intel και όχι την καρτα γραφικων, στο cpu z και στο dxdiag βλεπω κανονικα την καρτα, εβαλα και ενα παιχνίδι που έπρεπε να παιζει κανονικα αλλα σερνεται αρα πιστευω κατι παιζει και δεν ξερω τι. 

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ναι στο hdmi ειναι και οι drivers ενημερωμένοι. 

Αυτο που λεει  requires further installation τι μπορει να σημαινει ? εφοσων εχω κανει Install τα drivers.

Capture.PNG

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εκανες format? Δοκιμασε να βαλεις τα drivers του chipset.

22 ώρες πριν, Τέρης Α. είπε

Τα τροφοδοτικά πάντως είναι ένα και ένα!

Δες τι λεει κατω απο το ονομα σου :D 

Επεξ/σία από mike.hatz
  • Like 1
Δημοσ.

Το προβλημα λυθηκε,για την συγκεκριμενη καρτα γραφικων δεν υπαρχει driver που να υποστηριζει τα Windows 10. Σας ευχαριστω πολυ για την βοηθεια.

Δημοσ.
20 ώρες πριν, mike.hatz είπε

Δες τι λεει κατω απο το ονομα σου :D 

Καλά, δεν είναι και απόλυτο!

Έχω εμπειρία από συστήματα μέχρι 775 και AM2+. Έχω διαβάσει όμως από μέλη της κοινότητας ότι και σε νέα συστήματα που έχει χαλάσει η λειτουργία (το κύκλωμα βασικά) που αποθηκεύει τις πληροφορίες στο BIOS, είτε έχει, έιτε δεν έχει μπαταρία το ίδιο είναι. Δεν αποθηκεύονται οι ρυθμίσεις. Όταν όμως το μηχάνημα βρίσκεται στη πρίζα μόνιμα οι πληροφορίες μένουν αποθηκευμένες από τα 5VSB που δίνει το τροφοδοτικό στη μητρική.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ναι true. Η αληθεια ειναι οτι οταν θελω να κανω hard reset, τα κανω ολα: απο τα πινακια με/χωρις ρευμα, με/χωρις μπαταρια και κατι απο αυτα το κανει να δουλεψει:P Δεν ασχολουμαι παραπανω, ετσι κι αλλιως 10 παραπανω δευτερα μου παιρνει.

Επεξ/σία από mike.hatz

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...