Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παρακαλώ την βοήθεια σας νοικιάζω ένα τριάρι με την οικογένειά μου κοντά στα 7 χρόνια με την οικογένειά μου το ενοίκιο ξεκίνησε 350 και έπεσε λόγω καταστάσεων στα 300 τα τελευταία 4 χρόνια. εχθές το βράδυ με πήρε η σπιτονοικοκυρα τηλέφωνο και μετά τις χαιρετουρες μου είπε ότι τον Ιανουάριο που τελειώνει το συμβόλαιο μας να αφήσω το σπίτι .όταν την ρώτησα γιατί και πώς μου είπε ότι το θέλει για ίδιο χρήση και ότι δεν την συμφέρει είμαι και χρόνια και ότι το ενοίκιο είναι πολύ χαμηλό.οταν της πρότεινα να κάνουμε κάποια αύξηση επειδή είναι πολύ δύσκολο λόγω covid και με ένα μωρό παιδί να ψάχνω να βρει σπίτι + ότι μια μετακόμιση μαζί με ενοίκια θέλει 2000 ε .μου είπε ε πρέπει να το συζητήσω αν και δεν συμφέρει......Κοντοσταθικε λίγο και με ρωτάει τι αύξηση προτείνεις ?και της πρότεινα να πάμε 370 αμέσως άλλαξε και μου λέει αν είναι έτσι ξέχνα την κουβέντα που κάναμε όλα καλά θα ανανεωθεί το συμβόλαιο απλά είναι δύσκολα τα πράγματα κτλ .το ερώτημα μου είναι το εξής τότε με το επίδομα μου έκανε την ζωή δύσκολη μέχρι να φτιάξουμε το συμβόλαιο χρονικά σωστό για να το πάρω φέτος που έληγε τον Σεπτέμβριο μου έριξε άκυρο και μου είπε ότι έπρεπε να περιμένω να λήξει το συμβόλαιο (δεν μπορεί να τρέχει για τα δικά μου προβλήματα κτλ)τώρα που θα ανανεωθεί από 1/1 να της προτείνω να το κάνουμε για 4 χρόνια να έχω και εγώ το κεφάλι μου ήσυχο?γίνετε ανανέωση για πάνω από 2 χρόνια ?η θα τα κάνω χειρότερα ?γιατί το να φύγεις από ένα σπίτι με μικρό παιδί και να βρεις ένα σπίτι με λογική τιμή και να μην είναι τρογλη είναι μια διαδικασία που θέλει χρόνο.επισης να πω εδώ ότι ποτέ δεν άργησα ενοίκιο και ποτέ δεν έμεινε απλήρωτος λογαριασμός . ευχαριστώ και συγνώμη για το σεντόνι

Δημοσ.

Μισθωτηριο μπορειτε να υπογραψετε για οσα χρονια θελετε. Απλα σην περιπτωση σου, μπορεις να το ζητησεις αναφεροντας και τους λογους σου, και να περιμενεις την απαντηση του ιδιοκτητη. Ο οποιος μπορει να συμφωνησει ή οχι, να ζητησει περισσοτερα ή λιγοτερα χρονια και ενδεχομενως και αλλους ορους.

Βασικα παντως, δεν εχεις καποιο προβλημα που να χρειαζεται συζητηση και μεγαλη αναλυση. Βλεπεις τις αναγκες και δυνατοτητες σου και εφοσον εισαι ενταξει στην προιστορια σου με τον ιδιοκτητη, του τονιζεις αυτο ακριβως, οτι δηλαδη εχει σιγουρια κι εξασφαλιση και κοιτας να παρεις οτι καλυτερο για εσενα.

Δημοσ.

Το κακό είναι ότι μιλάμε για έναν άνθρωπο που δεν μπορεί να συζητήσει .στο μόνο που μπορείς να την πιάσεις και να κάνεις κουβέντα είναι τα λεφτά .ακούει ευρώ κ τρελαίνεται και μαλακώνει.μακαρι να ήταν συζητήσιμος άνθρωπος και να μιλάμε με επιχειρήματα και να βρούμε μια λύση που να συμφέρει και τους δύο μας .φοβάμαι πως αν κλείσω για 2 χρόνια η 1 μετά θα μου το φέρει έτσι ώστε να κάνουμε κ άλλη αύξηση .για αυτό θέλω 4 χρόνια ώστε να είμαι εξασφαλισμένος

39 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε

Τρια χρονια ειναι τα συμβόλαια, οποτε καλα εισαι. Πες της βεβαια για τέσσερα αλλα δεν νομιζω οτι θα δεχτει

Ισχύει αυτό για τα τρία χρόνια  έχω κάνει ήδη δύο φορές ανανεώσεις ?και είμαι 7 χρόνια στο σπίτι 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τι εννοεις "δεν ειναι συζητησιμος" και δεν παιζουν τα "επιχειρηματα"; Τι σε νοιαζει εσενα τι κανει ο αλλος και γιατι να νοιαζει τον αλλο τι κανεις εσυ; Μια οικονομικη συναλλαγη εχετε και τιποτα παραπανω. Και για την ακριβεια, το καλυτερο ειναι να μην πολυβλεπει κανεις τον ιδιοκτητη του. Καλυτερα δηλαδη το "παρε το ενοικιο σου κι αντε στο καλο" παρα τα πολλα πηγαινελα και οι κουβεντες.

Ξανα. Εφοσον εισαι στο ακινητο ηδη για 7 χρονια, γνωριζει με τι ανθρωπο και ενοικιαστη εχει να κανει. Βασισου κι αξιοποιησε αυτο το γεγονος. Υπαρχει ομως βεβαια κι ενα αντικειμενικο ζητημα στο οτι οι τιμες των ενοικιων εχουν ανεβει και μαλιστα κατα περιπτωσεις πολυ ή και παρα πολυ. Οποτε εφοσον για δικους σου λογους θελεις να παραμεινεις, προτεινεις τη νεα διαρκεια και ενα ενοικιο που θα ικανοποιησει τον ιδιοκτητη, συμφωνειτε και ολα καλα. Αλλιως διαπραγματευεστε κι αν τελικα δεν τα βρειτε, αναγκαστικα ψαχνεις για αλλου. Αυτο δυστηχως ειναι και το μεγα κακο με το ενοικιο.

Επεξ/σία από 29gk
  • Like 1
Δημοσ.

Και εμένα ο δικός μου κάπως έτσι είναι. 

Κανε για τρία χρόνια, μιας και για τέσσερα να κάνεις πάλι για τρία ισχύει έχω την εντύπωση. 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, St3liosGr είπε

Και εμένα ο δικός μου κάπως έτσι είναι. 

Κανε για τρία χρόνια, μιας και για τέσσερα να κάνεις πάλι για τρία ισχύει έχω την εντύπωση. 

Λανθασμενη εντυπωση εχεις. Τα 3 χρονια ειναι το ελαχιστο ως κοινη υποχρεωση. Απο εκει και περα μπορεις ανετα να κανεις για περισσοτερα και να εξασφαλισεις και περισσοτερο χρονο πραμονης στο ακινητο χωρις να μπορει να σε διωξει ο ιδιοκτητης. Παραλληλα, μετα την τριετια και υπο προυποθεσεις ως ενοικιαστης μπορει και να σπασεις το συμβολαιο αν το επιθυμεις.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
33 λεπτά πριν, Ibanezakias είπε

Ισχύει αυτό για τα τρία χρόνια  έχω κάνει ήδη δύο φορές ανανεώσεις ?και είμαι 7 χρόνια στο σπίτι 

Αυτό για τα τρία χρόνια ισχύει μόνο για νέες μισθώσεις, για τις ανανεώσεις η τριετία πιάνεται από την αρχή της μίσθωσης (στην περίπτωση σου έχει περάσει), αν ανανεώσετε πχ για 1 έτος τότε καλυμμένος θα είσαι μόνο για ένα έτος.

Επεξ/σία από Joshua21
  • Like 1
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, 29gk είπε

Τι εννοεις "δεν ειναι συζητησιμος" και δεν παιζουν τα "επιχειρηματα"; Τι σε νοιαζει εσενα τι κανει ο αλλος και γιατι να νοιαζει τον αλλο τι κανεις εσυ; Μια οικονομικη συναλλαγη εχετε και τιποτα παραπανω. Και για την ακριβεια, το καλυτερο ειναι να μην πολυβλεπει κανεις τον ιδιοκτητη του. Καλυτερα δηλαδη το "παρε το ενοικιο σου κι αντε στο καλο" παρα τα πολλα πηγαινελα και οι κουβεντες.

Ξανα. Εφοσον εισαι στο ακινητο ηδη για 7 χρονια, γνωριζει με τι ανθρωπο και ενοικιαστη εχει να κανει. Βασισου κι αξιοποιησε αυτο το γεγονος. Υπαρχει ομως βεβαια κι ενα αντικειμενικο ζητημα στο οτι οι τιμες των ενοικιων εχουν ανεβει και μαλιστα κατα περιπτωσεις πολυ ή και παρα πολυ. Οποτε εφοσον για δικους σου λογους θελεις να παραμεινεις, προτεινεις τη νεα διαρκεια και ενα ενοικιο που θα ικανοποιησει τον ιδιοκτητη, συμφωνειτε και ολα καλα. Αλλιως διαπραγματευεστε κι αν τελικα δεν τα βρειτε, αναγκαστικα ψαχνεις για αλλου. Αυτο δυστηχως ειναι και το μεγα κακο με το ενοικιο.

Δεν είναι συζητήσιμη παίζει να μου κλείσει το τηλέφωνο απότομα με την πρόφαση ότι έχει δουλειά και την ενοχλώ χωρίς να βγάλουμε άκρη έτσι την πάτησα με το επίδομα μου είχε κλείσει τρεις φορές το τηλέφωνο μέχρι να την καταφέρω να ξανακάνουμε ανανέωση συμβολαίου ώστε να παίρνω το επίδομα .για να μην μπω σε αυτήν την διαδικασία φέτος σκέψου ότι δεν την ε νοχλησα και από καθαρή τύχη λόγω πανδημίας το επίδομα συνεχίστηκε 

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Ibanezakias είπε

Δεν είναι συζητήσιμη παίζει να μου κλείσει το τηλέφωνο απότομα με την πρόφαση ότι έχει δουλειά και την ενοχλώ χωρίς να βγάλουμε άκρη έτσι την πάτησα με το επίδομα μου είχε κλείσει τρεις φορές το τηλέφωνο μέχρι να την καταφέρω να ξανακάνουμε ανανέωση συμβολαίου ώστε να παίρνω το επίδομα .για να μην μπω σε αυτήν την διαδικασία φέτος σκέψου ότι δεν την ε νοχλησα και από καθαρή τύχη λόγω πανδημίας το επίδομα συνεχίστηκε 

Όταν μιλήσατε και συμφωνήσατε να κάνετε νέο συμβόλαιο από 1/1 δεν αναφέρατε τί διάρκεια θα έχει? Τότε έπρεπε να το πεις.

Τώρα αν ξαναμιλήσετε, το προτείνεις και πιθανόν να δεχθεί, αλλά είναι πιθανό να ζητήσει αύξηση μετά τον 1ο ή 2ο χρόνο.

Σ' αυτή την περίπτωση, γράψτε το στο νέο συμβόλαιο για να μην χρειάζεται να κάνετε πάλι άλλο και φυσικά να αναφερθεί στις σημειώσεις του ηλεκτρονικού μισθωτηρίου.

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, SB_1957 είπε

Όταν μιλήσατε και συμφωνήσατε να κάνετε νέο συμβόλαιο από 1/1 δεν αναφέρατε τί διάρκεια θα έχει? Τότε έπρεπε να το πεις.

Τώρα αν ξαναμιλήσετε, το προτείνεις και πιθανόν να δεχθεί, αλλά είναι πιθανό να ζητήσει αύξηση μετά τον 1ο ή 2ο χρόνο.

Σ' αυτή την περίπτωση, γράψτε το στο νέο συμβόλαιο για να μην χρειάζεται να κάνετε πάλι άλλο και φυσικά να αναφερθεί στις σημειώσεις του ηλεκτρονικού μισθωτηρίου.

Δεν υπαρχει ηλεκτρονικο μισθωτηριο. Υπαρχει μονον η δηλωση της μισθωσης στην εφορια ηλεκτρονικα.

Το μισθωτηριο ειναι αλλο, εγγραφο ή ψηφιακο και αυτο χρειαζεται να εχουν και οι δυο πλευρες καθως σε αυτο θα αναφερθουν ολοι οι οροι της ενοικιασης και θα μπορει να παρουσιαστει σε ενα τυχον δικαστηριο.

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, SB_1957 είπε

Όχι δυστηχως με πέτυχε τελείως απροετοίμαστο για αυτήν την κουβέντα.σκεφτηκα πρώτα να της βάλω τα λεφτά αρχές του μήνα και μετά να την πάρω τηλ αν δεν πάρει αυτή και τότε να της το πω.σκςφτομαι ότι αν δει τα λεφτά στον λογαριασμό της θα κάνουμε μια ποιο καλή κουβέντα (όπως είπα μόνο με τα λεφτά καταλαβαίνει)ενώ αν της μιλήσω τώρα μπορεί τα πράγματα να γίνουν χειρότερα

Δημοσ.

Κοίτα λίγο. Επειδή έχω φάει αρκετές μετακομίσεις στην μάπα πχ για υψηλά κοινόχρηστα, για ψηλό ενοίκιο που κάποια στιγμή δεν μπορούσα να το πληρώσω,και πήγα και στην τελευταία μετακόμιση να αρπαχτώ με τον ίδιοκτήτη ( γιατί μεναμε ενα χρόνο και επειδή αυτος γύρισε από Αθήνα γιατί βρήκε δουλειά στον Πύργο) , ελειψα 14 ολόκληρες μέρες από την δουλειά στην ΑΘήνα για να κατέβω κάτω να κάνω την μετακόμιση. Μεγάλη ταλαιπωρία.

Θα μπορούσα να του πω οτι δεν γίνεται γιατι εχω και 2 μικρα παιδιά και εγώ δουλευω Αθήνα και να το κάνουμε το καλοκαιρι. Αλλά..εχει και αυτός ενα μικρό παιδι οπότε είπα εντάξει, δεν πειράζει

Το θέμα ειναι οτι θα κοιτάξεις το οτι εχεις παιδιά. Δεν ειναι μόνο τα χρήματα που θα χαλάσεις αλλά το γεγονός οτι ειναι χειμώνας και εχεις 2 μικρά παιδιά. Αν σου αρνηθεί πες της οτι χρειαζεσαι πχ 2 μήνες να βρεις νεο σπιτι. Δεν ξέρω αν εχει δικαιωμα να σε διώξει και σε πόσο καιρό αλλά εσυ συνέχισε να της βάζεις το ενοίκιο

Ειναι ρε φουστη μου δυσκολες οι καταστασεις και κάποιοι θέλουν μόνο να μπαίνει το ρευστό στην τσέπη τους , αδιαφορώντας αν ο άλλος εχει δυσκολιες, οικογενεια, παιδιά η αν θα χαλασει 1 και 2 χιλιάρικα για να μετακομίσει

Ευχομαι να πάνε όλα καλα

Δημοσ.
41 λεπτά πριν, 29gk είπε

Δεν υπαρχει ηλεκτρονικο μισθωτηριο. Υπαρχει μονον η δηλωση της μισθωσης στην εφορια ηλεκτρονικα.

Το μισθωτηριο ειναι αλλο, εγγραφο ή ψηφιακο και αυτο χρειαζεται να εχουν και οι δυο πλευρες καθως σε αυτο θα αναφερθουν ολοι οι οροι της ενοικιασης και θα μπορει να παρουσιαστει σε ενα τυχον δικαστηριο.

Μην παίζουμε με τις λέξεις.

Και στο έγγραφο συμβόλαιο και στο ηλεκτρονικό μισθωτήριο/ηλεκτρονική δήλωση μίσθωσης πρέπει να αναφερθεί η τυχόν αύξηση και από ποια χρονιά για να μην χρειάζεται να ξαναγίνουν νέα ή τροποποιήσεις όταν αυξηθεί το ενοίκιο.

Και στην ηλεκτρονική δήλωση υπάρχει χώρος για σημειώσεις όπου μπορούν να αναφερθούν πολλά και από τη στιγμή που το αποδέχεται ο ενοικιαστής ισχύουν μια χαρά και για τους δύο, στο δικαστήριο, αν προκύψει!

Αλλά επειδή είναι πολλά αυτά που πρέπει να διευκρινίζονται κατά την ενοικίαση γι' αυτό πρέπει να υπάρχει και έγγραφο συμβόλαιο, κάτι που δυστυχώς πολλοί δεν το κάνουν και μετά ρωτάνε τί υποχρεώσεις/δικαιώματα έχει ο ενοικιαστής και ο ιδιοκτήτης!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Βλεπω ομως οτι οντως παιζουμε με τις λεξεις.

Η δηλωση στην εφορια ΔΕΝ ειναι και συμφωνια μισθωσης, το διευκρινιζει η εφορια, το τονιζουν οι δικηγοροι και ειναι και ανεπαρκης, οσο χωρο για σχολια και να εχει σε περιπτωση προβληματος. Οποτε για ΜΗΝ παιζουμε οχι με τις λεξεις αλλα με την ασφαλεια της οικογενειας μας ( ως ενοικιαστες ) και με την περιουσια μας ( ως ιδιοκτητες ) αλλο η δηλωση για φορολογικους λογους και αλλο οι οροι της μισθωσης. ΟΛΟΙ οι οροι και οχι οι πολλοι ή και οι περισσοτεροι.

Και ναι, καθε φορα που θα αναφερεται σε μια συζητηση σαν κι αυτη, το "ηλεκτρονικο μισθωτηριο" η πρωτη διευκρινιση,διορθωση  και βοηθεια σε εναν προβληματισμενο ειναι να συμφωνησει και υπογραψει  ενα μισθωτηριο με σαφεις ορους.  Στο οποιο και θα μπορει να  ανατρεξει.

Επεξ/σία από 29gk
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...