iphotographer Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2020 Καλησπέρα. Μετά από πολύ κόπο, διάβασμα και βοήθεια φυσικά από εδώ, κατάφερα και ολοκλήρωσα το project μου το οποίο το έφτιαξα σε codeigniter. Οπότε τώρα το ψάχνω λίγο να το σουλουπώσω σε SEO, ταχύτητα κλπ. α) Το έτρεξα λοιπόν στο GT-Metrix και μου έβγαλε αποτέλεσματα Δεν ξέρω αν είναι αξιοπρεπή τα αποτελέσματα αυτά. Έτρεξα και τεστ σε πιο "διάσημα" sites και έπαιρνα χειρότερα αποτελέσματα. π.χ. Kotsovolos.gr To GTMetrix μου πρότεινε να κάνω async και defer τα js. Όσο και αν προσπάθησα δεν κατάλαβα ποια μπορώ να κάνω έτσι και ποια όχι. Φορτώνω στο header... google analytics jquery.min.js popper.min.js bootstrap.min.js jquery.ba-throttle-debounce.min.js croppie.js select2.min.js summernote-bs4.min.js dropzone.js β) Μου λέει για CDN. Αν το βάλω στο cloudflare αξίζει? Γιατί απο κάποιους ακούω θετικά, από κάποιους άλλους οτι πάει χειρότερα το site αν το βάλεις σε cloudflare. γ) To έτρεξα στο seositecheckup και μου έβγαλε σκορ 73 και μου έβγαλε σαν σφάλμα οτι δεν έχω robots.txt και sitemap. Googlαρα αρκετά για το πως θα φτιάξω το robots.txt και μπερδεύτηκα περισσότερο. Πρέπει να κάνω disallow κάποια πράγματα, οπότε εννοουνται όλα τα υπόλοιπα ως allow ή μπορώ να κάνω allow μόνο αυτά που θέλω? Και τι πρέπει να κάνω allow? εμενα όλα τρέχουν από function στα διάφορα controllers που έχω στο φάκελο application/controllers. δ) Απο το controller στέλνω στο view δεδομένα που έχω πάρει από το model και αφορούν ένα χρήστη. πχ. $data['details'] = $this->model->getuser(SESSION[$id]); και στο view έχω όλη την σελίδα σε ένα if(session(login == true)). Δηλαδή μόνο ο συγκεκριμένος χρήστης μπορεί να βλέπει τα data του. Υπάρχει περίπτωση να μπορεί να σκανάρει bot ένα τέτοιο view? Ο κάθε login χρήστης βλέπει σε αυτή την σελίδα τα δικά του view αφού τράβαει με βάση το id του που έχει αποθηκευθεί στο session του. Σε μη login κατάσταση κάνω redirect στην αρχική. ε) Πως μπορώ να φτιάξω ένα sitemap όταν το 99% του περιεχομένου είναι δυναμικό? Δηλαδή οι καταχωρίσεις αναρτούνται απο μέλη και οι σύνδεσμοι είναι δυναμικοί και πολλοί. Ευχαριστώ πολύ παίδες!
Επισκέπτης Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2020 18 λεπτά πριν, iphotographer είπε ε) Πως μπορώ να φτιάξω ένα sitemap όταν το 99% του περιεχομένου είναι δυναμικό? Δηλαδή οι καταχωρίσεις αναρτούνται απο μέλη και οι σύνδεσμοι είναι δυναμικοί και πολλοί. Εδώ και γω έχω ένα custom site με πολλά link. Μπορώ να φτιάξω sitemap.xml αλλά βαριέμε και κάθε λίγο πάω εδώ https://www.xml-sitemaps.com και το ανεβάζω στο google console
changlee Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Όσον αφορά το CloudFlare, αυτό που λένε μερικοί Ελληνάρες ότι "το site πάει χειρότερα..." μου θυμίζει την ίδια φράση που ακούγαμε πριν χρόνια πως η Google δεν εμφανίζει σωστά αποτελέσματα, αλλά αυτά που θέλει 🤣 Το ότι το 60% των ιστοσελίδων παγκοσμίως περνάει από CloudFlare - ήθελα να 'ξερα - δεν τους λέει τίποτα; Επεξ/σία 22 Δεκεμβρίου 2020 από changlee
iphotographer Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2020 Στις 20/12/2020 στις 6:58 ΜΜ, gekatsou είπε Εδώ και γω έχω ένα custom site με πολλά link. Μπορώ να φτιάξω sitemap.xml αλλά βαριέμε και κάθε λίγο πάω εδώ https://www.xml-sitemaps.com και το ανεβάζω στο google console Ωραία ιδέα! Το έκανα και είναι κομπλέ. έτσι και αλλιώς δεν αλλάζω συχνα περιεχόμενο
iphotographer Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2020 Στις 22/12/2020 στις 9:05 ΠΜ, changlee είπε Όσον αφορά το CloudFlare, αυτό που λένε μερικοί Ελληνάρες ότι "το site πάει χειρότερα..." μου θυμίζει την ίδια φράση που ακούγαμε πριν χρόνια πως η Google δεν εμφανίζει σωστά αποτελέσματα, αλλά αυτά που θέλει 🤣 Το ότι το 60% των ιστοσελίδων παγκοσμίως περνάει από CloudFlare - ήθελα να 'ξερα - δεν τους λέει τίποτα; και εγώ αυτά που λες έχω ακούσει. Έχεις δίκιο, θα το δοκιμάσω
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα