Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα,

Διαθέτω τα παρακάτω και νομίζω ήρθε καιρός να αγοράσω κάποια πράγματα για το pc.

• Intel Core i3 6100 @ 3.70GHz
  • 4095MB NVIDIA GeForce GTX 960 (Gigabyte)
  • G.Skill Aegis 2x8GB DDR4-3000MHz
  • Mobo Asus H110M-K (LGA1151)
  • PSU: Thermaltake Smart SE 530W Semi Modular  (ίσως θέλω παραπάνω watt)

Διαθέτω 600-700 και έχω 2 monitors 1080p. Τα 60 fps με καλύπτουν.

Η χρήση θα είναι gaming, και κυρίως WoW για τώρα.

Ευχαριστώ

Επεξ/σία από GiwrgosNvidia
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

600-700 συνθέτεις μέχρι και ολόκληρο σύστημα από την αρχή. Τι θέλεις να κάνεις; Θα κρατήσεις κομμάτια; Προσωπική άποψη vfm Και στα χρήματα που ζητάς, i5 10ης γενιάς, μητρική με chipset 460 και 4 ram slot, 16gb RAM, έναν nvme σκληρό και minimum μια 1650 super. Πιο συγκεκριμέμη απάντηση φαντάζομαι θα πάρεις αν διευκρινήσεις τι ακριβώς έχει σκοπό να κάνεις και τι απαιτήσεις έχεις στο gaming. Αν θες να παίζεις  ultra ίσως η κάρτα που αναφέρω να μην σε καλύπτει(δεν μιλάω για το wow). Επίσης φαντάζομαι οτι έχεις υπόψιν τις ελλείψεις σε hardware οπότε καλή κάρτα σε λίγα λεφτά δε θα βρεις αυτή την εποχή. Το τροφοδοτικό σου αν δεν ανέβεις πολύ από την κάρτα που σου είπα ίσως να μην χρειαστεί αλλαγή (αν και εφόσον κρατήσεις κομμάτια).

Επεξ/σία από nickol-us
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ναι το γνωρίζω οτι φτιάχνω ολόκληρο σύστημα από την αρχή, αλλά θα ήθελα κάτι το οποίο να μου επιτρέψει να παίζω παιχνίδια τύπου Dark Souls 3, Horizon, κλπ σε high/ultra high.

Θα κρατήσω σιγουρα τις μνήμες και ότι άλλο ειναι εφικτό, π.χ. αν με καλύπτει το PSU, τοτε μια χαρά.

Όσο για την κάρτα, θα ήθελα ιδανικά να πήγαινα στην 3060 αλλά δεν θέλω να δώσω τόσα χρήματα και απο AMD δεν εχω ιδέα. Οπότε γενικά θα έδινα γύρω στα 300 για την καρτα και οσο πάρουν τα υπόλοιπα.

Ο CPU μου επίσης δεν κάνει για πολλά, μιας και έχει 2 cores 2 threads.

Edit: Οσο για SSD, εχω εναν SSG evo 850 και αλλον 1 120GB για τα windows.

Επεξ/σία από GiwrgosNvidia
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Core i5-10400f (περίπου 170ευρώ)

Μητρική b460 chipset / 4 ram slots (περίπου 85ευρώ)

Κρατάς μνήμες (και έχεις δυνατότητα επέκτασης αργότερα)

Κρατάς σκληρούς για την ώρα και αν θες κάποια στιγμή αναβαθμίζεις σε nvme

Διαλέγεις κάρτα με οτι περισσεύει ή-και τροφοδοτικό.  Τώρα δεν υπάρχει τίποτα διαθέσιμο σε κάρτες. Αν βρεις κάτι θα το πληρώσεις χρυσάφι. Αν έχεις υπομονή, περίμενε λίγο καιρό μέχρι να συνέλθει η αγορά. Ακόμα και σε αυτά που σου έγραψα θα πέσεις 20-30 ευρώ.

Επεξ/σία από nickol-us
  • Like 1
Δημοσ.

Για AMD CPU/GPU κάποια γνώμη; Η RX 5500 XT φαίνεται μια χαρά από specs αλλά δεν ξέρω από performance.

Πάντα είχα intel/nvidia οπότε δεν ξέρω αν αξίζει να αλλάξω σε AMD.

Επίσης, αν καταφέρω και πάρω την 3060, τι CPU χρειάζεται για να μην την κάνει bottleneck; Είναι overkill η 3060 για 1080p gaming;

Δημοσ.
1 ώρα πριν, GiwrgosNvidia είπε

Για AMD CPU/GPU κάποια γνώμη; Η RX 5500 XT φαίνεται μια χαρά από specs αλλά δεν ξέρω από performance.

Δες την εξελιξη τιμης εδω και εδω. Κατευθιαν βλεπεις οτι η μικρη 5500xt αυτην την στιγμη πωλειται στην φυσιολογικη τιμη της καλυτερης 5600xt. Οποτε αν αγορασεις τωρα κατευθιαν θα πληρωσεις πολυ περισσοτερο, κατι αρκετα χειροτερο. Η 5500xt βεβαια θεωρω πως τα παιχνιδια που ζητας τα καλυπτει. Ισως να προτειμουσα 1650 super καλυτερα, τσεκαρε benchmarks ειδικα στα παιχνδια που ζητας για τις 2 καρτες επειδη ειναι πολυ κοντα και ο νικητης αλαζει απο τιτλο σε τιτλο. 

Για την 3060 νομιζω πως θα ειναι overkill για 1080p αλλα αν εχει σωστη τιμη τοτε οκ. Αν η τιμη μιας 2060 ή 5600xt ειναι σωστη τοτε ισως να τεριαζει καλυτερα στα 1080p για να μην εχεις bottleneck με εναν r5-3600/i5-10400f/i5-10600f. Η 3060 νομιζω οριακα μπορει να τρωει ενα μικρο bottleneck στα 1080p με τους επεξεργαστες αυτους, αλλα εξαρταται και απ το παιχνιδι.

• Thanks 1
Δημοσ.

Καλησπέρα και χρόνια πολλά και πάλι!

Έχω καταλήξει στα παρακάτω και θα περιμένω να πέσουν οι τιμές να πάρω την 3060 (λογικά).

CPU: i5 10400f - 150€

Mobo: MSI MAG B460 TOMAHAWK - 130€

PSU: Thermaltake Smart SE 630W Semi Modular - 70€

Αργότερα θα κουμπώσω και έναν NVME. Και όσο για μνήμες έχω G.Skill Aegis 16GB DDR4-3000MHz (F4-3000C16D-16GISB).

Το τροφοδοτικό θα είναι οκ για την 3060? Και η mobo είναι καλή επιλογή για τοποθέτηση NVME?

Ευχαριστώ

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, GiwrgosNvidia είπε

Καλησπέρα και χρόνια πολλά και πάλι!

Έχω καταλήξει στα παρακάτω και θα περιμένω να πέσουν οι τιμές να πάρω την 3060 (λογικά).

CPU: i5 10400f - 150€

Mobo: MSI MAG B460 TOMAHAWK - 130€

PSU: Thermaltake Smart SE 630W Semi Modular - 70€

Αργότερα θα κουμπώσω και έναν NVME. Και όσο για μνήμες έχω G.Skill Aegis 16GB DDR4-3000MHz (F4-3000C16D-16GISB).

Το τροφοδοτικό θα είναι οκ για την 3060? Και η mobo είναι καλή επιλογή για τοποθέτηση NVME?

Ευχαριστώ

μητρική εδώ https://www.skroutz.gr/s/23762685/MSI-MAG-B460M-Mortar.html

και τροφοδοτικό εδώ https://www.you.gr/anavathmisi-diktyaka/anavathmisi/trofodotika-ypologisti/trofodotiko-(psu)-corsair-tx650m-650w-a-pfc-80-gol (άμεσα διαθέσιμο)

Και είσαι μπόμπα (το έχω το τροφοδοτικό στην 3060ti)

• Like 2
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, Sakiz105 είπε

μητρική εδώ https://www.skroutz.gr/s/23762685/MSI-MAG-B460M-Mortar.html

και τροφοδοτικό εδώ https://www.you.gr/anavathmisi-diktyaka/anavathmisi/trofodotika-ypologisti/trofodotiko-(psu)-corsair-tx650m-650w-a-pfc-80-gol (άμεσα διαθέσιμο)

Και είσαι μπόμπα (το έχω το τροφοδοτικό στην 3060ti)

Οκ τέλεια, και είμαι μέσα στο budget για την υποτιθέμενη πτώση τιμών

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, GiwrgosNvidia είπε

Και τώρα σε 2666 παίζω ενώ πάνε μέχρι 3000. Υπάρχει μεγάλη διαφορά; Και υπάρχει κάποια καλή και στα ίδια χρήματα από τη σειρά Ζ;

2666 με 3000 δεν έχει μεγάλη διαφορά για αυτό δεν σου είπα για z490 εκτός αν θες να πάρεις και άλλες μνήμες αλλά μετά ανεβαίνει το budget

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Sakiz105 είπε

2666 με 3000 δεν έχει μεγάλη διαφορά για αυτό δεν σου είπα για z490 εκτός αν θες να πάρεις και άλλες μνήμες αλλά μετά ανεβαίνει το budget

Όχι, το πολύ πολύ να πάρω άλλες 16 αργότερα να γίνει 32 το σύνολο. Οπότε θα μείνω στην B460 γιατί δεν βγαίνει για Ζ490.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...