melsas Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2020 Καλησπέρα. Έχω powerline tp-link tl-pa4010p. Το ένα στο router και το άλλο στην τηλεόραση. Πήρα πριν καμιά διετία ένα ζευγάρι ακόμα για να συνδέσω τον υπολογιστή στο δωμάτιο στο δίκτυο. Χρησιμοποίησα μόνο το ένα powerline. Δούλευε κανονικά. (Το πολύπριζο είναι καρφωμένο στην πρίζα και το powerline πάνω στο πολύπριζο). Όταν αλλάξαμε pc, άρχισε το πρόβλημα. Έδειχνε "μη αναγνωρισμένο δίκτυο" και άρχισα να ψάχνω για το δίκτυο. Σύνδεσα το laptop και το δίκτυο εμφανίστηκε. Οπότε ξανασύνδεσα το pc, αλλά τίποτα. Ξανασύνδεσα το λάπτοπ, και δε συνδεόταν ούτε αυτό πλέον. Οπότε άρχισα να κάνω δοκιμές. Δοκίμασα σε άλλες πρίζες, σε άλλα δωμάτια, με καινούρια καλώδια, με την άλλη συσκευή powerline από το ζευγάρι που είχα πάρει, αλλά τίποτα. Φαίνεται ότι το powerline έχει συνδεθεί στο υπάρχον δίκτυο κανονικά, αλλά δεν ανάβει το λαμπάκι ethernet. Πουθενά! Να σημειώσω ότι μίλησα με τον πάροχο για ένα άλλο θέμα και μου είπε ότι δεν έβλεπε το ethernet μου να δουλεύει, και ότι ίσως είναι ώρα να αλλάξω router. Σκέφτηκα μήπως είχε πρόβλημα η θύρα ethernet του λάπτοπ, αλλά όταν σύνδεσα με ethernet το λάπτοπ στο router, δουλεύει. Προσπαθώ να αποφύγω να βάλω wifi στο δωμάτιο... Καμιά ιδέα;
poulinos Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2020 firmwars update. b. δεν θα παθεις κατι αν βαλεις wifi στο δωματιο
cornix Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2020 Συμφωνώ με Poulino και θα πρότεινα αν μπορείς να κάνεις reset το router και τα powerline .
poulinos Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2020 α.στο πρωτο Powerline πρεπει να αναβει το ethernet στο Powerline και το ethernet στο router. στο δευτερο πρεπει να εχεις ιντερνετ και να αναβει το ethernet.στο τριτο το ιδιο.βρες μια συσκευη που παιζει με ethernet πανω στο ρουτερ και δοκιμασε τα Powerlines.μπορει να εχει καψει ethernet σε καποιο Powerline.
melsas Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2021 Just for the record, μετά από πολλές δοκιμές, δεν ήθελαν να δουλέψουν τα powerlines και τα άφησα στην ησυχία τους. Χθες είπα να το ξαναδοκιμάσω. Υπενθυμίζω ότι έχω ήδη δίκτυο με 2 powerlines στο σπίτι. Το πρώτο powerline από το καινούριο ζευγάρι δε δούλευε. Συνδεόταν αλλά δεν άναβε το ethernet. Το δεύτερο τα κατάφερε μετά από 3 προσπάθειες για pairing. Οπότε, τώρα που πέτυχα τον στόχο μου είμαι ήρεμη. Ήμουν στο τσακ να τα επιστρέψω, γιατί ήταν και μέσα στην εγγύηση, αλλά τα κατάφερα. Ερώτηση; Παίζει λόγω χαμηλής ταχύτητας δικτύου να μη μπορεί να κάνει pair;
v_rasta Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2021 Καλημέρα. Από εμπειρία μου και επειδή έχετε γράψει στο αρχικό post : "Το πολύπριζο είναι καρφωμένο στην πρίζα και το powerline πάνω στο πολύπριζο" , αν θυμάμαι σωστά αν όχι όλες, οι περισσότερες εταιρείες που έχουν powerline, στις οδηγίες εγκατάστασης λένε πως το powerline πρέπει να μπάινει κατευθείαν σε πρίζα και όχι σε πολύμπιριζο που είναι συνδεδεμένο σε πρίζα. Για δείτε μήπως αυτό δημιουργεί πρόβλημα. 1
poulinos Δημοσ. 25 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2021 On 29/01/2021 at 22:46, melsas said: Just for the record, μετά από πολλές δοκιμές, δεν ήθελαν να δουλέψουν τα powerlines και τα άφησα στην ησυχία τους. Χθες είπα να το ξαναδοκιμάσω. Υπενθυμίζω ότι έχω ήδη δίκτυο με 2 powerlines στο σπίτι. Το πρώτο powerline από το καινούριο ζευγάρι δε δούλευε. Συνδεόταν αλλά δεν άναβε το ethernet. Το δεύτερο τα κατάφερε μετά από 3 προσπάθειες για pairing. Οπότε, τώρα που πέτυχα τον στόχο μου είμαι ήρεμη. Ήμουν στο τσακ να τα επιστρέψω, γιατί ήταν και μέσα στην εγγύηση, αλλά τα κατάφερα. Ερώτηση; Παίζει λόγω χαμηλής ταχύτητας δικτύου να μη μπορεί να κάνει pair; αν παιζει χαλια το Link αναμεσα στα powerlines ναι μπορει να μην κανουν ποτε pair ή να κανουν αλλα στη πραξη να εχεις τρελο packet loss
kostasbm Δημοσ. 25 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2021 βρες αλλη λυση.....οσο παρεμβαλονται πολυμπριζα δημιουργουνται θεματα οπως και αν η εγκατασταση του σπιτιου(ηλεκτρολογικη) αν μπορεις να τραβηξεις καλωδιο θα ηταν το ιδανικο η wifi extender
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα