Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θα ήθελα να σας ρωτήσω για 2 θεματάκια που έχω σε δύο υπολογιστές.

Αρχικά ο πρώτος υπολογιστής έχει ενσωματωμένα γραφικά (2200g) και όταν συνδέω με hdmi μου λέει στην οθόνη ότι δεν μπορεί να δείξει και η ανάλυση πρέπει να είναι 1920x 1080  και στην πορεία έρχεται σήμα στην οθόνη όταν είναι να συνδεθώ στον λογαριασμό μου. Οπότε ρο πρόβλημα είναι ότι δεν μπορώ να μπω στο bios γιατί στην αρχή δεν δείχνει τίποτα. Όμως εάν συνδέσω την οθόνη με vga έχω εικόνα ώστε να μπω στο bios.

Για τον δεύτερο υπολογιστή , είναι ένα build καινούργιο με 3200g και ο σκληρος δίσκος seagate baracuda και o m2 a400 kingston 240 gb δν φαίνονται πουθενά ούτε στο bios. Έκανα bios update, αλλά τίποτα ακόμα τα σύνδεσα στον δικό μου υπολογιστή αλλά δεν φαίνονται πουθενά. Πόσες οι πιθανότητες να είναι ελλατωματικά και τα δύο; Η μητρικη είναι msi b450m pro vdh max.Να προσθεσω ακομα οτι οταν εχω συνδεσει τον σκληρο στον δευτερο υπολογιστη τοτε δεν μπαινει καν στο bios απλα δειχνει μαυρη οθονη

Μήπως το θέμα με τον ssd είναι ότι είναι τύπου sata και η μητρικη μήπως δεν είναι συμβατή αυτό;

Επεξ/σία από pngts1996
Δημοσ.

Όταν ένα pc έχει πολλές εξόδους στα γραφικά τότε από default δίνουν κάποια προτεραιότητα. Αν όμως δεν έχεις 2η έξοδο συνδεδεμένη τότε θα έπρεπε(συνήθως) να έχεις έξοδο σε αυτή την μοναδική που έχεις δώσει έξοδο. Αν για παράδειγμα έχω 2 μόνιτορ συνδεδεμένα στο pc μου, το bios - start θα τρέξει σε αυτό που έχει ορίσει η κάρτα ως default και η οθόνη θα γυρίσει στο μόνιτορ που δουλεύω, όταν φορτώσουν τα windows, γιατί αυτό έχει σαν default τα windows.

Για το δεύτερο... στους υπολογιστές είναι όλα τόσο απίθανα όσο και πιθανά. Ίσως κάποιος που έχει ανάλογη εμπειρία να μπορεί να σου πει κάτι πιο συγκεκριμένο.

• Like 1
Δημοσ.

Εγινε, σ ευχαρσιτω πολυ γι ατην απαντηση σου. Να προσθεσω ακομα οτι οταν εχω συνδεσει τον σκληρο στον δευτερο υπολογιστη τοτε δεν μπαινει καν στο bios απλα δειχνει μαυρη οθονη

Δημοσ.

Ε τότε μάλλον είναι ο δίσκός. Σε αυτή την περίπτωση το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να βρεις κάποιο εξωτερικό κουτάκι ή κάποιο dock station και να συνδέσεις τον σκληρό μέσα από τα windows. Να δεις αν τον αναγνωρίζει και αν ναι να τρέξεις κάποιο διαγνωστικό, ώστε να δεις σε τι κατάσταση βρίσκεται.

• Like 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, pngts1996 είπε

Αρχικά ο πρώτος υπολογιστής έχει ενσωματωμένα γραφικά (2200g) και όταν συνδέω με hdmi μου λέει στην οθόνη ότι δεν μπορεί να δείξει και η ανάλυση πρέπει να είναι 1920x 1080  και στην πορεία έρχεται σήμα στην οθόνη όταν είναι να συνδεθώ στον λογαριασμό μου. Οπότε ρο πρόβλημα είναι ότι δεν μπορώ να μπω στο bios γιατί στην αρχή δεν δείχνει τίποτα. Όμως εάν συνδέσω την οθόνη με vga έχω εικόνα ώστε να μπω στο bios.

45527779_hdmis1.png.93d9d9e0b7804c5ce3b55f238f7a5661.png

6 ώρες πριν, pngts1996 είπε

Για τον δεύτερο υπολογιστή , είναι ένα build καινούργιο με 3200g και ο σκληρος δίσκος seagate baracuda και o m2 a400 kingston 240 gb δν φαίνονται πουθενά ούτε στο bios. Έκανα bios update, αλλά τίποτα ακόμα τα σύνδεσα στον δικό μου υπολογιστή αλλά δεν φαίνονται πουθενά. Πόσες οι πιθανότητες να είναι ελλατωματικά και τα δύο; Η μητρικη είναι msi b450m pro vdh max. Να προσθεσω ακομα οτι οταν εχω συνδεσει τον σκληρο στον δευτερο υπολογιστη τοτε δεν μπαινει καν στο bios απλα δειχνει μαυρη οθονη

Σε ποιο port είναι συνδεδεμένος ο HDD όταν είναι μαζί με τον Μ2?

1002950497_satap2.png.f04c089259afe730342de15e990bb9ab.png

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, snbblp είπε

45527779_hdmis1.png.93d9d9e0b7804c5ce3b55f238f7a5661.png

Σε ποιο port είναι συνδεδεμένος ο HDD όταν είναι μαζί με τον Μ2?

1002950497_satap2.png.f04c089259afe730342de15e990bb9ab.png

Εχω δοκιμασει  σε 3 απο τις 4 sata 1-3 αλλα τίποτα. Να θυμησω ουτε τον ssd δειχνει. Εχω δοκιμασει και τα 2 να τα συνδεσω αλλου σε ξεχωριστο υπολογιστη και δν φαινονται. O SSD δεν φαινεται και παλι στον δικο μου υπολογιστη που εχω εναν ssd και σκληρο mple wd, οταν συνδεω τον baracuda μενει στο logo του  bios

29 λεπτά πριν, pngts1996 είπε

Εχω δοκιμασει  σε 3 απο τις 4 sata 1-3 αλλα τίποτα. Να θυμησω ουτε τον ssd δειχνει. Εχω δοκιμασει και τα 2 να τα συνδεσω αλλου σε ξεχωριστο υπολογιστη και δν φαινονται. O SSD δεν φαινεται και παλι στον δικο μου υπολογιστη που εχω εναν ssd και σκληρο mple wd, οταν συνδεω τον baracuda μενει στο logo του  bios

Επισης εχω συνδεσει εναν παλιοτερο δισκο οπυ εχω 250 gb και τον αναγνωριζει,εβαλα και τα windows ολα καλα. Το κακο ειναι οτι ειναι πολυ αργος και δεν γινεται να μεινει μονιμος.

Επεξ/σία από pngts1996
Δημοσ.
2 ώρες πριν, pngts1996 είπε

Επισης εχω συνδεσει εναν παλιοτερο δισκο οπυ εχω 250 gb και τον αναγνωριζει,εβαλα και τα windows ολα καλα. Το κακο ειναι οτι ειναι πολυ αργος και δεν γινεται να μεινει μονιμος.

Ακομα συνδεω τον σκληρο μονο με οτ καλωδιο ρευματος χωρις το σατα και κολλαει στο bios , μαυρη οθονη

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...