monoxromos Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2020 Για τα εξωτερικα CD/DVD δεν είχα καμια γνώμη, κανουν για εγκατάσταση η όχι ή θέλουν να περάσουμε και το cd που το συνοδεύει;
afm Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 16 ώρες πριν, monoxromos είπε Παιδια χίλια ευχαριστω. Εκανα κλωνοποιηση τα 7αρια που ειχε ο παλιος δίσκος αλλά ξέρετε που ειχα προβλημα; Ο παλαιος που τον θέλω γιατι εχει 1 Tb δεν αλλαζε γράμμα με τίποτα. Μολις εβαζα και τους δυο μου άνοιγε το pc με τον παλιο δίσκο. Τελικά πήρα ένα τζαμπερακι και το έβαλα στην άκρη δεξια θέση κι έτσι τον δέχεται ως δεύτερο δίσκο και ανοιγουν τα windows απο τον ssd. Με παιδεψε μια ολόκληρη μέρα! Και δεύτερον επειδή το εσωτερικο CD εγγραφης ειναι χαλασμένο πήρα ένα εξωτερικο με USB σύνδεση . Πάω να περάσω τα δεκάρια απο εκεί,τίποτα, μήπως αυτά τα εξωτερικα δεν κάνουν για εγκατάσταση windows; Απλά λέω να περάσω τα 10αρια ώστε ολοι οι υπολογιστες του εσωτερικου μας δικτύου να ειναι με win10. Αφού έχεις ήδη κλωνοποιήσει το δίσκο και έχεις τα 7άρια στον ssd κάνε τα εξής: α. Πήγαινε εδώ στην Microsoft (βήμα 1 στην εικόνα 1) και κατέβασε το Media Creation Tool πατώντας "Άμεση λήψη εργαλείου" (βήμα 2 στην εικόνα 1). Εσύ προφανώς το έχεις ήδη κατεβάσει αφού προσπάθησες να κάνεις το dvd οπότε μπορείς να το παραλείψεις. β. Τρέξε ro Media Creation Tool και κάνε Αποδοχή στους Όρους Χρήσης (βήμα 3 - εικόνα 2). γ. Περιμένεις λίγο και μετά όταν σε ρωτήσει "Τι θέλετε να κάνετε" επιλέγεις "Άμεση αναβάθμιση αυτού του υπολογιστή" (βήμα 4 - εικόνα 3) και επιλέγεις: Επόμενο (βήμα 5 - εικόνα 3). δ. Απλά ακολουθείς τις οδηγίες και περιμένεις. Ο υπολογιστής θα κατεβάσει μόνος του και θα εγκαταστήσει την τελευταία έκδοση των windows και μετά την τελευταία επανεκκίνηση θα εκκινήσει στα ολοκαίνουρια και ενεργοποιημένα windows 10. Υ.Γ. Για να μην κάνεις την εγκατάσταση σε λάθος δίσκο αφαίρεσε προσωρινά τον hdd και άσε μόνο τον ssd. Μετά τοποθέτησε πάλι τον hdd και είσαι έτοιμος. Επεξ/σία 21 Δεκεμβρίου 2020 από afm
monoxromos Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Ωραία να ρωτήσω με την αναβάθμιση θα αλλάξουν καποιες ρυθμίσεις όπως κωδικοι εισόδου στην αλληλογραφια ή σε κάποιους ιστότοπους που μπαίνω με κωδικό; Θα αλλαξουν οι ρυθμίσεις στις κάρτες ήχου κλπ.; Επεξ/σία 21 Δεκεμβρίου 2020 από monoxromos
afm Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Σε μία από τις επόμενες καρτέλες έχει επιλογή για το αν θα κρατήσεις τα αρχεία σου, τις εφαρμογές και τις ρυθμίσεις σου ή θα κάνεις καθαρή εγκατάσταση διαγράφοντας τα πάντα. Αν επιλέξεις διατήρηση των Αρχείων μου και των Εφαρμογών μου δεν θα αλλάξει τίποτα. Θα βρεις τα πάντα όπως ήταν, απλά θα έχεις windows 10 αντί για 7. Επεξ/σία 21 Δεκεμβρίου 2020 από afm
micos000 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2020 Υπ' όψιν ότι αν τα 7άρια σου είναι με activator δεν θα μπορέσεις να κάνεις upgrade. Και θα το ξαναπώ. Γιατί έχεις κολλήσει με εξωτερικά dvd και χαζομάρες; Σου είπα και πριν να πάρεις ένα 16άρι usb αν δεν έχεις με 3-4€ και εσύ ψάχνεσαι για εξωτερικά dvd. Έχω την εντύπωση ότι γράφω στην άμμο.! Και κάτι ακόμα. Να ορίσεις σαν πρώτο boot hdd τον ssd από το bios και να αφήσεις τις χαζομάρες με τα limits στον δίσκο. 1
xaerialtwistx Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2020 Στις 20/12/2020 στις 4:10 ΜΜ, chios είπε Με dvd κάναμε εγκατάσταση προπολεμικα και χρειαζόταν ώρες, με usb η εγκατάσταση γίνεται ταχύτατα και εύκολα, δεν βλέπω κανένα λόγο να παιδεύεσαι με dvd. Βασικά τα περισσότερα φλασακια στην αγορά είναι για πέταμα. USB 3.0 σου λένε και εχουν με το ζορι ταχυτητες USB 2.0.
monoxromos Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2020 Προφανώς ειμαι κάποιες δεκαετίες μικροτερος σου γιατι το προπολεμικα παει στο πχ 1930. Εντάξει, ευχαριστώ επι του παροντος έκανα κλωνοποιηση των υπαρχόντων w.7 και ετσι μπορω απο το ιντερνετ να κατεβάσω τα 10αρια. Χρονια πολλά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα