monoxromos Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Γεια σας κατέβασα απο την επισημη σελίδα της Microsoft τα windows 10 ISO και επιχείρησα να το γράψω σε DVD δυστυχώς μου λέει οτι το μεγεθος του αρχείου ειναι μεγαλύτερο απο την χωρητικότητα του DVD τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση; Για την ακρίβεια έχω στο PC ένα κλασσικο σκληρο που εχει windows 7 και θέλω να περάσω τα 10άρια σε έναν καινουργιο άδειο ssd ώστε να αντικαταστήσω τον παλαιο σκληρό. Σκέφτηκα να κάνω εγκατάσταση με DVD αλλά δεν τα χωράει . Κάθε βοήθεια πολύτιμη ευχαριστω. Επεξ/σία 20 Δεκεμβρίου 2020 από monoxromos
dpolal Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2020 41 λεπτά πριν, monoxromos είπε Γεια σας κατέβασα απο την επισημη σελίδα της Microsoft τα windows 10 ISO και επιχείρησα να το γράψω σε DVD δυστυχώς μου λέει οτι το μεγεθος του αρχείου ειναι μεγαλύτερο απο την χωρητικότητα του DVD τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση; Για την ακρίβεια έχω στο PC ένα κλασσικο σκληρο που εχει windows 7 και θέλω να περάσω τα 10άρια σε έναν καινουργιο άδειο ssd ώστε να αντικαταστήσω τον παλαιο σκληρό. Σκέφτηκα να κάνω εγκατάσταση με DVD αλλά δεν τα χωράει . Κάθε βοήθεια πολύτιμη ευχαριστω. Stickάκι μόνο, κατά προτίμηση 8GB.
Τέρης Α. Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2020 Μέχρι την έκδοση 20.04 χώραγε σε DVD. Πλέον μόνο σε USB στικ (εκτός αν έχετε 8,5GB DVD 🙄)
hp8 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, monoxromos είπε Γεια σας κατέβασα απο την επισημη σελίδα της Microsoft τα windows 10 ISO και επιχείρησα να το γράψω σε DVD δυστυχώς μου λέει οτι το μεγεθος του αρχείου ειναι μεγαλύτερο απο την χωρητικότητα του DVD κατέβασες την 64bit 20H2 η 32 bit δεν έχει θέμα 5 ώρες πριν, monoxromos είπε Για την ακρίβεια έχω στο PC ένα κλασσικο σκληρο που εχει windows 7 και θέλω να περάσω τα 10άρια σε έναν καινουργιο άδειο ssd ώστε να αντικαταστήσω τον παλαιο σκληρό Αν για κάποιο λόγο δεν μπορείς μέσω usb κανε αναβάθμιση από τα win 7 σε 10 και μετά κλωνοποίηση στο καινούργιο Η βαλε την 2004 που χωραι στο dvd και μετα update στην 20Η2 Επεξ/σία 20 Δεκεμβρίου 2020 από hp8
monoxromos Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2020 ΟΚ ευχαριστω θα ψάξω αρχικα την εκδοση του 2004 και μετά θα ακολουθήσω τις αλλες επιλογές σας. Ναστε καλά
micos000 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Την 2004 δε θα την βρεις επίσημα. Δεν καταλαβαίνω όμως γιατί κολλάς στην δημιουργία usb. Δεν μπορεί, όλο και κάποιο θα έχεις στην άκρη. Άδειασε το στον σκληρό, δημιούργησε ένα boot usb με το rufus (αν είναι παλιό το pc άλλαξε το gpt σε mbr) και μετά, αν χωράνε τα αρχεία σου μπορείς να τα ξαναστείλεις στο usb. Επίσης, τα 16άρια πλέον κοστίζουν λιγότερο από έναν καφέ σε καφετέρια (δύο στο χέρι ) . Επεξ/σία 20 Δεκεμβρίου 2020 από micos000 1
chios Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2020 Με dvd κάναμε εγκατάσταση προπολεμικα και χρειαζόταν ώρες, με usb η εγκατάσταση γίνεται ταχύτατα και εύκολα, δεν βλέπω κανένα λόγο να παιδεύεσαι με dvd. 1
monoxromos Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Παιδια χίλια ευχαριστω. Εκανα κλωνοποιηση τα 7αρια που ειχε ο παλιος δίσκος αλλά ξέρετε που ειχα προβλημα; Ο παλαιος που τον θέλω γιατι εχει 1 Tb δεν αλλαζε γράμμα με τίποτα. Μολις εβαζα και τους δυο μου άνοιγε το pc με τον παλιο δίσκο. Τελικά πήρα ένα τζαμπερακι και το έβαλα στην άκρη δεξια θέση κι έτσι τον δέχεται ως δεύτερο δίσκο και ανοιγουν τα windows απο τον ssd. Με παιδεψε μια ολόκληρη μέρα! Και δεύτερον επειδή το εσωτερικο CD εγγραφης ειναι χαλασμένο πήρα ένα εξωτερικο με USB σύνδεση . Πάω να περάσω τα δεκάρια απο εκεί,τίποτα, μήπως αυτά τα εξωτερικα δεν κάνουν για εγκατάσταση windows; Απλά λέω να περάσω τα 10αρια ώστε ολοι οι υπολογιστες του εσωτερικου μας δικτύου να ειναι με win10. Επεξ/σία 21 Δεκεμβρίου 2020 από monoxromos
micos000 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2020 1 ώρα πριν, monoxromos είπε Και δεύτερον επειδή το εσωτερικο CD εγγραφης ειναι χαλασμένο πήρα ένα εξωτερικο με USB σύνδεση . Πάω να περάσω τα δεκάρια απο εκεί,τίποτα, μήπως αυτά τα εξωτερικα δεν κάνουν για εγκατάσταση windows; Αφού είπες ότι δεν χωράει το iso σε dvd. Και πήγες έδωσες λεφτά για εξωτερικό dvd αντί να δώσεις 3-4€ για ένα στικάκι ή έστω κανά 10-12€ για εσωτερικό dvd recorder; Τι πρόβλημα σου έβγαζε από dvd; 1 ώρα πριν, monoxromos είπε Τελικά πήρα ένα τζαμπερακι και το έβαλα στην άκρη δεξια θέση κι έτσι τον δέχεται ως δεύτερο δίσκο και ανοιγουν τα windows απο τον ssd. Από το bios μπορείς να αλλάξεις την σειρά εκκίνησης και θα έβαζες πρώτο τον ssd.
Τέρης Α. Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Στις 21/12/2020 στις 1:23 ΠΜ, monoxromos είπε πήρα ένα τζαμπερακι και το έβαλα στην άκρη δεξια θέση κι έτσι τον δέχεται ως δεύτερο δίσκο ??? Έχασα κάτι; Έχουν οι SATA τζαμπεράκι; Επεξ/σία 25 Δεκεμβρίου 2020 από Τέρης Α.
hp8 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, Τέρης Α. είπε ??? Έχασα κάτι; Έχουν οι SATA τζαμπεράκι; δες jumper sata κάθε εταιρία έχει τα δικά της πιν Στην ουσία ο sata II πχ γίνεται sata I Δεν ξέρω για πιο λόγο αφού ούτως η άλλως λειτουργεί και χωρίς jumper Με βοηθησε το jumperωμα σε εναν 2,5'' sata II που τον εβαλα σε εξωτερική usb θήκη και δεν τον έβλεπε το pc Μετα το jumperωμα σε sata I ολα καλα Τωρα θα μου πεις μπορει να εφτεγαν χιλια πραγματα Η δουλεια γινεται ακομα και σημερα Τωρα δοκιμασα τον maxtor stm380815as και όντως το κάνει με jumper στα 2 δεξιά Επεξ/σία 21 Δεκεμβρίου 2020 από hp8
Τέρης Α. Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Αυτό για την ρύθμιση του δίσκου από SATA II σε SATA I το γνωρίζω (από SEAGATE που έχω). Νομίζω αυτή η επιλογή είναι για να αναγνωρίζεται ο δίσκος από παλιές μητρικές που υποστηρίζουν SATA I (ίσως και παλιά λειτουργικά π.χ. Windows 2000 και πίσω). Το θέμα είναι ότι δεν χρησιμοποιείται για την επιλογή ανάμεσα σε Master, Slave ή Cable select. Τώρα που έριξα μια ματιά και ο WD2500AAKS-00VSA0 έχει 8 πιν για jumper 🤔 Επεξ/σία 25 Δεκεμβρίου 2020 από Τέρης Α.
hp8 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2020 29 λεπτά πριν, Τέρης Α. είπε Το θέμα είναι ότι δεν χρησιμοποιείται για την επιλογή ανάμεσα σε Master, Slave ή Cable select. σωστο
adminaros Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2020 μπορεις επισης να αγορασεις δισκακια διπλης στρωσης https://www.skroutz.gr/c/472/cd-dvd-Blu-Ray-media.html?from=catspan&keyphrase=dual+layer
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα