TheHype Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2020 Καλησπέρα. Χθες το βράδυ μου έπεσε κόκα κόλα πάνω στο πληκτρολόγιο περιπου μισό ποτηρι αλλά δεν επεσε απευθείας πανω στο λαπτοπ(acer) οπότε δεν πηγε ολόκληρη η ποσοτητα εκεί. Με το που έγινε αυτό έκλεισα αμέσως το λαπτοπ το γυρισα αναποδα και το αφησα να ακουμπάει πανω σε ρυζι. Σημερα μετά από 24 ώρες δοκίμασα να το ανοίξω και δούλευαν όλα κανονικά. Θέλω να ρωτήσω από την στιγμή που δεν έγινε κάποιο βραχυκύκλωμα μετά από τόσες ώρες υπάρχει περιπτωση να συμβεί μακροπρόθεσμα πχ σε 2-3 μέρες λειτουργιας ή έχω αποφυγει τον κίνδυνο;Να το αφήσω άλλες 2 μέρες να στεγνώσει καλυτερα ή μπορώ να το χρησιμοποιήσω από τώρα μιας και δεν μου εμφανισε κάποιο πρόβλημα;Ευχαριστώ εκ των προτερων.
Xristaras12 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2020 η κόκα έχει ζάχαρη, κανονικά ήθελε άνοιγμα επιτόπου και καθάρισμα, μπορεί εν καιρώ να κολλάνε τα πλήκτρα και να οξειδωθεί κάποιο εξάρτημα. 1
TheHype Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Γενικά υπάρχει ακόμη κίνδυνος για βραχυκύκλωμα;Να το αφήσω κι άλλη μέρα ανάποδα; Επεξ/σία 19 Δεκεμβρίου 2020 από TheHype
Τέρης Α. Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Spoiler Το δίνω εγώ τώρα, για να έχω πάτημα αργότερα. Επεξ/σία 24 Δεκεμβρίου 2020 από Τέρης Α. 1
V.I.Smirnov Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Αν δεν το δώσεις σε εργαστήριο να το καθαρίσουν όπως πρέπει, μακροπρόθεσμα θα σου αφήσει χρόνους, εκεί που δεν θα το περιμένεις. Μου έχει συμβεί προσωπικά: πτώση γάλακτος σε μια γωνία του laptop . To άφησα να στραγγίξει και να στεγνώσει, φαινόταν ότι λειτουργεί, σκέφτηκα "φτηνά τη γλύτωσε". Ωστόσο, τρία χρόνια μετά άρχισε να κάνει τσαλίμια. Έσβηνε ξαφνικά, όλο και συχνότερα, μέχρι που δεν ξεκινούσε καθόλου. Όταν ο τεχνικός (το πήγα σε δυο) το άνοιξε μου είπε δεν μπορεί να βρει την αστοχία αλλά ότι έχει διαβρωθεί ένα μεγάλο μέρος της μιας πλευράς και ότι η ζημιά έγινε από πτώση υγρού - χωρίς εγώ να του πω τίποτε ! (εξάλλου το είχα ξεχάσει μετά από τόσο καιρό). Το καθάρισε αλλά εξακολούθησε να κάνει τσαλίμια και τελικά κατέληξε στην ανακύκλωση... - Επεξ/σία 19 Δεκεμβρίου 2020 από V.I.Smirnov 2
TheHype Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2020 Η οξειδωση στο πληκτρολογιο ποτε εμφανιζεται; Δεν ειμαι σιγουρος γενικα αν εχει παρε κοκα κολα μεσα.Μπορει και να το προλαβα γιαυτο δεν θελω να δωσω τζαμπα λεφτα στον καθαρισμο
V.I.Smirnov Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2020 Έτσι νόμιζα κι εγώ καθώς το μηχάνημα δούλευε, αλλά είχα κάνει λάθος ! Βέβαια ο θάνατος εμφανίστηκε πολύ αργότερα, όμως σύμφωνα με τη διάγνωση του τεχνικού η αιτία ήταν αναμφισβήτητα το υγρό. Άμα δεν το δώσεις για καθάρισμα, το αφήνεις στην τύχη κι όσο δουλέψει. Μπορεί να κρατήσει και χρόνια όπως σ' εμένα αλλά σίγουρος δεν θα είσαι... -
V.I.Smirnov Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Ένα από τα εργαστήρια που το είχα πάει ήταν αυτό : https://easyservice.gr/laptop-liquid-repair/ Ωστόσο, το κόστος που αναγράφουν εδώ είναι το βασικό. Ανάλογα με τη δουλειά μπορεί να ξεπεράσει και τα 100€ - αλλά αυτό θα σου το πουν πρώτα και η δουλειά θα γίνει αν συμφωνήσεις... - Επεξ/σία 20 Δεκεμβρίου 2020 από V.I.Smirnov
Ukforthemoment Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2020 15 λεπτά πριν, TheHype είπε Η οξειδωση στο πληκτρολογιο ποτε εμφανιζεται; Δεν ειμαι σιγουρος γενικα αν εχει παρε κοκα κολα μεσα.Μπορει και να το προλαβα γιαυτο δεν θελω να δωσω τζαμπα λεφτα στον καθαρισμο Αλλαξε το πληκτρολόγιο αν είσαι σίγουρος ότι πήγε μονο εκεί.
TheHype Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Επειδη εχω και εναν γνωστο μου που ασχολειται με τετοια , ειναι ευκολο να το ανοιξει και να τσεκαρουμε αν οντως εχει περασει ή θελει αρκετη δουλεια; Επεξ/σία 20 Δεκεμβρίου 2020 από TheHype
V.I.Smirnov Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Aυτές οι δουλειές γίνονται σωστά από εξειδικευμένους τεχνικούς, με πείρα, τεχνογνωσία και εργαλεία. Όπως ο τύπος στο video. ΟΧΙ από ερασιτέχνες. Π.χ., χωρίς μικροσκόπιο πώς θα αποφανθεί με σιγουριά για την έκταση της διάβρωσης ; Ακόμη και το άνοιγμα μπορεί να είναι δύσκολο (π.χ. αν έχει "κουμπώματα"). Αν σκέφτεσαι το αναθέσεις σε κάποιον επίδοξο Κύρο Γρανάζη, απλώς δεν σέβεσαι το μηχάνημα και το παίζεις κορώνα-γράμματα. Μην το πηγαίνεις καθόλου - και όσο κρατήσει... - Επεξ/σία 20 Δεκεμβρίου 2020 από V.I.Smirnov 2 2
Coppermine Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) @V.I.SmirnovRespect++++++ Επεξ/σία 21 Δεκεμβρίου 2020 από Coppermine
manolis940 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2020 Για μένα ο @V.I.Smirnov έχει δίκιο αλλά για ένα laptop που να αξίζει την 100€+ επισκευή. Αν είναι πχ 4 χρονών και το πήρες 400€, το αξίζει ; Πριν αποφασίσεις να δώσεις λεφτά σε ένα τεχνικό και το πόσα θα δώσεις πρέπει να κάνεις έρευνα αγορά και να αποφασίσεις μέχρι πόσα μπορείς να δώσεις. Ένας καλός τεχνικός θα σε συμβούλευε το ίδιο. Σχεδόν όλα που δείχνει με το μικροσκόπιο ο κύριος Anyrepair παραπάνω φαίνονται με καλό φωτισμό και μάτι. Τα περισσότερα πληκτρολόγια από κάτω έχουν μία ζελατίνη και μπορεί να εγκλωβίσει υγρά εκεί μέσα και να μην πάνε στο υπόλοιπο PC. Μάλιστα αν έχουν ξεφύγει από εκεί φαίνεται μιας και θα έχουν <<γλείψει>> την ζελατίνη και θα έχουν αφήσει σημάδι. Επίσης πολλά απ αυτά βγαίνουν αφαιρώντας 2 βίδες Ωστόσο αν το laptop κάνεις 800€, δουλεύει άψογα και καλύπτει πλήρως τις ανάγκες σου δώσε σε έναν άνθρωπο 50€ - 100€ να φαέι 2 - 4 ώρες και να το ψάξει απ άκρη σ άκρη
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα