Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
8 ώρες πριν, p8denu είπε

Κανένα αλλά ούτε το κινητό που έχω τώρα έχει google services 

Δλδ ποιο κινητό έχεις που δεν είναι Χαϊβάνι και δεν έχει google service;

• Απαντ. 48
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Hiroshima79 είπε

Δλδ ποιο κινητό έχεις που δεν είναι Χαϊβάνι και δεν έχει google service;

Εβαλε custom rom λογικά και δεν έβαλε gaps. Μονο που ως custom πιθανότατα το έχει rooted και έχει λύσει τα μισα προβλήματα ετσι. Τα huawei και gaps δεν εχουν, και τα έχει τετραπλακλειδωσει για να μη γίνονται root (σε αντίθεση με τη σαμσουνγκ που κάνεις ποιο εύκολα από όλα τα κινητά και ας μη το χρειάζεσαι). 

Δημοσ.
3 ώρες πριν, oldnew είπε

Με το p40  χωρίς gaps δεν έκανε τίποτα βέβαια γιατί ήθελε να πουλήσει ενα 1000ρικο.. Το ίδιο θα παθει και με το harmony αν επαναλάβει την απληστία του 1000αρικου +. 

Αν το ξεκινήσει με χαμηλες τιμες midrange και ποιότητα ναυαρχίδας, με αιχμή την κάμερα ώστε να χτυπήσει το target group που θέλει ισχυρη κάμερα επίπεδου Android ναυαρχίδας 1000αρικου στα 500€ κατι γίνεται. Και σιγά σιγά προσθέτοντας και εφαρμογές αλλαζει το πράγμα και μπορεί να ξανα φτάσει στο 1000ρικο. Αν ξεκινήσει κατευθείαν απο 1000ρικο απλα θα διαβάζουμε απο τα γνωστά 100 φανμποι (οι μισοι δουλεύουν στη huawei) ποσο μπροστά είναι απο ολα τα υπόλοιπα και πως δεν τους λείπει τίποτα, θα σβήσει το σύμπαν, και κανένας στην πραγματικότητα δε θα αγοράζει. 

Επισης οι εφαρμογές για το harmony, θα έρθουν σχετικά γρήγορα. Με μια απλη εφαρμογή ο καθε developer θα μετάφραζει την android εφαρμογή του για το νεο λειτουργικό. Δε θα ξανα γράφεται απο την αρχη. Τα 2 λειτουργικά στο Linux πατανε, είναι πολυ παρόμοια. Αλλά για να κάτσει η πλειοψηφία των developer να κανει ακομα και αυτο, πρέπει να εχει αρκετό κόσμο το νεο λειτουργικό. Και για να αποκτήσει αρκετό κόσμο πρέπει να ξεκινήσει από την αρχη, με χαμηλές τιμες. Ολο το παιχνίδι εκει παίζεται αλλα οι Κινέζοι είναι άπληστοι.

κοιτα να δεις. νομιζω έτσι λέει η προπαγάνδα (θεωρία) όχι όμως  η πράξη.

Δεν ειναι μονο το P40 που έκανε 1000+. Κανένα κινητό της huawei δεν πούλησε (σε ικανό αριθμό) για το ίδιο λόγο δλδ την απουσία google services.

Οπότε αν δεν πούλησε σε ένα περιβάλλον που ούτε μετατροπή θέλει (είναι android) γιατί να πουλήσει σε ένα περιβάλλον που δεν είναι καν android.

Η άποψή μου είναι ότι δεν θα βγει το p50 σε harmony ή εστω αποκλειστικά σε harmony εκτός αν το Harmony είναι android με άλλο όνομα. Αν δεν είναι το πολύ να είναι δύο εκδόσεις και να επιλέγει ο χρήστης ποια θέλει. Γιατί εδώ που τα λέμε σιγά μην "κάψει" ναυαρχίδα κινητό P50 με ένα καινούριο λειτουργικό που και καλό να είναι, είναι έκδοση 1.0 με ότι συνεπάγεται σε ποιότητα Bugs κτλ κτλ.  

Δημοσ.

Το μόνο κοινό στο οποίο απευθύνεται είναι εντός Κίνας όπου έτσι και αλλιώς δε χρησιμοποιούν ιδιαίτερα google services. Εκτός Κίνας θα πάει όντως ΑΠΑΤΟ όπως σωστά (και πολύ καθυστερημένα 😜) αναφέρθηκε. 

Κατ' αρχάς κανένας δυτικός προγραμματιστής δε θα κάτσει να ασχοληθεί με το Harmony OS, όσο εύκολο και αν είναι να μεταφέρεις την εφαρμογή σου. Γιατί η αγορά, αν και είναι μεγάλη, είναι φτωχή συγκριτικά και δεν αξίζει τον κόπο. Για τον ίδιο λόγο, οι Κινέζοι προγραμματιστές δεν πρόκειται να εγκαταλείψουν τις δυτικές πλατφόρμες γιατί απλά εκεί είναι τα χρήματα. 

Για όσους τα βάζετε πάλι με τη Google επειδή σας παρακολουθεί, καλά κάνετε και μπράβο σας. Αλλά υπάρχουν επιλογές για όλους εσάς, κοστίζουν όμως χρήματα και δεν τις επιλέγετε. Ο τσάμπας πέθανε! Διαλέγοντας το Harmony OS απλά επιλέγεις αντί να σε παρακολουθεί η Google για να σου στέλνει στοχευμένες διαφημίσεις, να σε παρακολουθεί ένα ανελεύθερο καθεστώς που όσο και αν θαυμάζουν μερικά απολιθώματα της πολιτικής μας σκηνής (και όχι μόνο) δε θα πήγαιναν ούτε με σφαίρες να ζήσουν εκεί ως απλοί πολίτες!

Δεν καταλαβαίνω το μίσος για τον Δυτικό (καπιταλιστικό) πολιτισμό, την ΕΕ, τις ΗΠΑ και το θαυμασμό από την άλλη για την καθεστωτική Κίνα. Σαφώς και έχει πολλά λάθη και κενά η δική μας υλοποίηση της κοινωνίας αλλά είναι απλά ότι καλύτερο διαθέτουμε αυτή τη στιγμή. 

Και να σημειώσω τέλος ότι εκτός και αν στην 1η - 2η έκδοση η Huawei αποφασίσει να μπει "μέσα" για να προωθήσει τις συσκευές και το λειτουργικό, δεν υπάρχει περίπτωση να δείτε διαφορά στις τιμές για ίδιας ποιότητας συσκευές. Άντε κανένα 100ρικο το πολύ, τα υπόλοιπα χρήματα πάνε σε R&D, marketing, κόστος υλικών και κατασκευής που είναι ασυμπίεστο. Δείτε και την oneplus: μόλις αποφάσισε να χτυπήσει την κατηγορία ναυαρχίδας βελτιώνοντας ποιότητα και καινοτομώντας, ξέφυγαν και οι τιμές

• Like 7
Δημοσ.
20 ώρες πριν, Touloufis είπε

Την πραγματικότητα σου δείχνω για την Κινα δεν ξέρω τι θα κάνει για τον υπόλοιπο κόσμο εάν δεν έχει google ΔΕΝ.....δεν είναι όλες οι εταιρίες Apple να βγάζουν ένα iOS και να παίζουν μπάλα μόνες τους. Στην Κίνα και παρά πολύ της είναι.

Μα κι εγώ αυτό σχολιάζω. Όσο υπάρχουν κολλημένα μυαλά που πιστεύουν ότι χωρίς τα gapps καμία εταιρία δεν θα καταφέρει να βγάλει κάτι ανταγωνιστικό και μια ζωή θα κρέμεσαι από τα @@ της google και θα σε κάνει ότι θέλει κι όλο θα μεγαλώνει αυτή η εταιρία χωρίς να μπορεί κάποιος να την ανταγωνιστεί. 
πως θα σου φαινόταν αν υπήρχε και ένας τρίτος παίχτης εκτός από το Android και το iOS? Περισσότερες επιλογές, περισσότερος ανταγωνισμός. Οι εταιρίες θα έδιναν περισσότερα για να ανταγωνιστούν η μια την άλλη και ο μόνος κερδισμένος θα ήσουν εσυ. 
Μια χαρά μπορείτε να βρείτε εναλλακτικές. 
Άμα καταφέρει η huawei να κάνει import τα apps του android στο harmony τότε το μόνο που θα της λείπει είναι τα gapps και πίστεψε με μπορει να τα καταφέρει χωρίς αυτά αρκεί να μην υπάρχουν κολλημένα μυαλά 

Δημοσ.
12 ώρες πριν, ikar6 είπε

Και να σημειώσω τέλος ότι εκτός και αν στην 1η - 2η έκδοση η Huawei αποφασίσει να μπει "μέσα" για να προωθήσει τις συσκευές και το λειτουργικό, δεν υπάρχει περίπτωση να δείτε διαφορά στις τιμές για ίδιας ποιότητας συσκευές. Άντε κανένα 100ρικο το πολύ, τα υπόλοιπα χρήματα πάνε σε R&D, marketing, κόστος υλικών και κατασκευής που είναι ασυμπίεστο. Δείτε και την oneplus: μόλις αποφάσισε να χτυπήσει την κατηγορία ναυαρχίδας βελτιώνοντας ποιότητα και καινοτομώντας, ξέφυγαν και οι τιμές

Τριχες πανε. Στις ναυαρχίδες 1200-1300€ το 60% είναι καθαρό κέρδος. Πλην εξερεσεων που οντως κάνουν κατι καινοτομικό. Καμερες καλες έχουν βασικά που έχουν κόστος 5€. 

Απλα δεν έχετε ιδεα και έχετε θεοποιήσει το R&D vτο οποίο είναι ανύπαρκτο τα τελευταία 5 χρόνια. Μικρές βελτιώσεις γίνονται. Δε χρειάζεται σχεδόν κανένα r&d για να βάλεις μια καλύτερη καμερα ή ενα γρήγοροτερο soc. 

Τα ίδια γράφουν σε άλλο φόρουμ για τηλεοράσεις των 4000€ και δεν έχουν ιδεα για το παν φθηνό hardware που βάζουν μεσα. Επεξεργαστες των 3€ σε τηλεόραση 4000 που βγάζει antutu 20.000 οταν με 4€ βαζεις επεξεργαστή με antutu 300.000.

Την οικονομία της σταγόνας κάνουν όλοι για κονόμα. Οταν είχα πάρει κάποτε iPhone 3gs που ηταν τοτε υπέρ ναυαρχίδα και εκανε και πλάκα στον ανταγωνισμό το επαιρνες με 400€ και όχι ουτε πληθωρισμός ανέβηκε τοσο από τοτε ωστε το αντίστοιχο να κανει 1500 ούτε οι μισθοί παγκόσμιως ανέβηκαν. 

Να τρώμε κουτόχορτο και να προσπαθούμε να το δικαιολογησουμε κιόλας.. 

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 λεπτά πριν, oldnew είπε

Τριχες πανε. Στις ναυαρχίδες 1200-1300€ το 60% είναι καθαρό κέρδος. Πλην εξερεσεων που οντως κάνουν κατι καινοτομικό. Καμερες καλες έχουν βασικά που έχουν κόστος 5€. 

Απλα δεν έχετε ιδεα και έχετε θεοποιήσει το R&D vτο οποίο είναι ανύπαρκτο τα τελευταία 5 χρόνια. Μικρές βελτιώσεις γίνονται. Δε χρειάζεται σχεδόν κανένα r&d για να βάλεις μια καλύτερη καμερα ή ενα γρήγοροτερο soc. 

Τα ίδια γράφουν σε άλλο φόρουμ για τηλεοράσεις των 4000€ και δεν έχουν ιδεα για το παν φθηνό hardware που βάζουν μεσα. Επεξεργαστες των 3€ σε τηλεόραση 4000 που βγάζει antutu 20.000 οταν με 4€ βαζεις επεξεργαστή με antutu 300.000.

Την οικονομία της σταγόνας κάνουν όλοι για κονόμα. Οταν είχα πάρει κάποτε iPhone 3gs που ηταν τοτε υπέρ ναυαρχίδα και εκανε και πλάκα στον ανταγωνισμό το επαιρνες με 400€ και όχι ουτε πληθωρισμός ανέβηκε τοσο από τοτε ωστε το αντίστοιχο να κανει 1500 ούτε οι μισθοί παγκόσμιως ανέβηκαν. 

Να τρώμε κουτόχορτο και να προσπαθούμε να το δικαιολογησουμε κιόλας.. 

Φίλε μου, και τα τούβλα 0.50 € κάνει το ένα, όταν όμως πας να χτίσεις, το σπίτι θα σου κοστίσει 60.000 €....

Επεξ/σία από AtiX
Δημοσ.
1 ώρα πριν, AtiX είπε

Φίλε μου, και τα τούβλα 0.50 € κάνει το ένα, όταν όμως πας να χτίσεις, το σπίτι θα σου κοστίσει 60.000 €....

Τωρα του το χαλασες.

Εγραψε ενα κατεβατο ολοκληρο οτι δεν υπαρχει πλεον R&D και λεει εμας οτι τρωμε κουτοχορτο.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, AtiX είπε

Το παράδειγμα σου για να είχε ουδεμία επαφή με την πραγματικότητα θα επρεπε η τηλεόραση να ειχε μεσα 1 εκατομμύριο soc των 3€.. 

Εγω τρώω κουτόχορτο που σου λεω οτι για να βγάλεις ενα ίδιο κινητό με ίδιο λειτουργικό (η Google το εξελίσσει) αλλάζοντας απλώς ενα γρηγορότερο soc, μνήμη, κάμερα (αλλος την φτιάχνει και αυτή) το r&d είναι σχεδόν 0 οταν πουλάς καποιες 100αδες χιλιάδες κινητά. Οκ. Εχω φτιάξει custom rom στο xda και ξέρω τι δουλειά χρειάζεται απείρως καλύτερα από εσενα και μερικά αλλα 16χρονα στο μυαλό ή στην ηλικία. 

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, oldnew είπε

Το παράδειγμα σου για να είχε ουδεμία επαφή με την πραγματικότητα θα επρεπε η τηλεόραση να ειχε μεσα 1 εκατομμύριο soc των 3€.. 

Εγω τρώω κουτόχορτο που σου λεω οτι για να βγάλεις ενα ίδιο κινητό με ίδιο λειτουργικό (η Google το εξελίσσει) αλλάζοντας απλώς ενα γρηγορότερο soc, μνήμη, κάμερα (αλλος την φτιάχνει και αυτή) το r&d είναι σχεδόν 0 οταν πουλάς καποιες 100αδες χιλιάδες κινητά. Οκ. Εχω φτιάξει custom rom στο xda και ξέρω τι δουλειά χρειάζεται απείρως καλύτερα από εσενα και μερικά αλλα 16χρονα στο μυαλό ή στην ηλικία. 

Το θέμα φίλε μου είναι πάρα πολύ απλό, αν είναι τόσο εύκολο και έχεις και εμπειρία από roms,  αύριο κιόλας ξεκινάς να φτιάχνεις δικά σου κινητά τηλεοράσεις ή ότι άλλο θεωρείς ακριβό...

σου υπόσχομαι, θα είμαι ο πρώτος που θα τα αγοράσει...

μην ζητήσεις όμως πάνω από 19€ στην τηλεόραση και 39€ το τηλέφωνο....

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
38 λεπτά πριν, AtiX είπε

Το θέμα φίλε μου είναι πάρα πολύ απλό, αν είναι τόσο εύκολο και έχεις και εμπειρία από roms,  αύριο κιόλας ξεκινάς να φτιάχνεις δικά σου κινητά τηλεοράσεις ή ότι άλλο θεωρείς ακριβό...

σου υπόσχομαι, θα είμαι ο πρώτος που θα τα αγοράσει...

μην ζητήσεις όμως πάνω από 19€ στην τηλεόραση και 39€ το τηλέφωνο....

Εξακολουθείτε να μην εχετε επιχειρήματα. Δε χρειάζεται κανενα σοβαρό r&d για να κάνεις συνεχωμενα upgrade. Το έχετε θεοποιήσει. R&d θες για καινούρια πράγματα. Οχι για να αλλάζεις cpu στην ίδια motherboard ουσιαστικά. Ούτε 1€ δε στοιχίζει ανα συσκευή. 

Οταν η σαμσουνγκ πούλαγε ναυαρχίδα με 500€ (και τωρα θέλεις 1500 οσο 3 τοτε) πως το έκανε τότε? Για να μου το εξηγήσει κάνεις ΜΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ. Δεν είχε r&d τότε? Η νομίζετε οτι η τοτε κορυφαία κάμερα είχε μικρότερο κόστος απο την τωρα κορυφαία?  Έχετε δει τι κέρδη ειχε τοτε και τι τωρα? Έχουν αυξηθεί στο θεο. Η διαφορά πάει ΣΕ ΚΕΡΔΗ, δεν οφείλεται στο κόστος. 

Επεξ/σία από oldnew
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
42 λεπτά πριν, oldnew είπε

Εξακολουθείτε να μην εχετε επιχειρήματα. Δε χρειάζεται κανενα σοβαρό r&d για να κάνεις συνεχωμενα upgrade. Το έχετε θεοποιήσει. R&d θες για καινούρια πράγματα. Οχι για να αλλάζεις cpu στην ίδια motherboard ουσιαστικά. Ούτε 1€ δε στοιχίζει ανα συσκευή. 

Οταν η σαμσουνγκ πούλαγε ναυαρχίδα με 500€ (και τωρα θέλεις 1500 οσο 3 τοτε) πως το έκανε τότε? Για να μου το εξηγήσει κάνεις ΜΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ. Δεν είχε r&d τότε? Η νομίζετε οτι η τοτε κορυφαία κάμερα είχε μικρότερο κόστος απο την τωρα κορυφαία?  Έχετε δει τι κέρδη ειχε τοτε και τι τωρα? Έχουν αυξηθεί στο θεο. Η διαφορά πάει ΣΕ ΚΕΡΔΗ, δεν οφείλεται στο κόστος. 

Το ότι θες επιχείρημα για το αν χρειάζεται R&D στην δημιουργία ενός smartphone ή οποιοσδήποτε άλλης ηλεκτρονικής συσκευής πραγματικά με ξεπερνάει... Πιστεύεις πχ ότι οι δυο, τρεις, τέσσερεις κάμερες σετάρονται μόνες τους; Πιστεύεις ότι το ΑΙ chip καταλαβαίνει από μόνο του την εφαρμογή, πχ ψηφιακή βοηθό, και ξεκινάει μόνο του να υπολογίζει και να προτείνει; Πιστεύεις ότι οι under display cameras φυτρώνουν σε κάποια δέντρα και απλά οι εταιρίες πηγαίνουν και τις κόβουν όταν ωριμάσουν; 

Επεξ/σία από AtiX
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, AtiX είπε

Το ότι θες επιχείρημα για το αν χρειάζεται R&D στην δημιουργία ενός smartphone ή οποιοσδήποτε άλλης ηλεκτρονικής συσκευής πραγματικά με ξεπερνάει... Πιστεύεις πχ ότι οι δυο, τρεις, τέσσερεις κάμερες σετάρονται μόνες τους; Πιστεύεις ότι το ΑΙ chip καταλαβαίνει από μόνο του την εφαρμογή, πχ ψηφιακή βοηθό, και ξεκινάει μόνο του να υπολογίζει και να προτείνει; Πιστεύεις ότι οι under display cameras φυτρώνουν σε κάποια δέντρα και απλά οι εταιρίες πηγαίνουν και τις κόβουν όταν ωριμάσουν; 

Ναι οταν το προηγούμενο κινητό ηταν ολόιδιο ειχε 4 καμερες στο ίδιο σχεδόν σασι με την ίδια motherboard οι στάνταρ εργαζόμενοί κάνουν μικρές προσαρμογες σε ενα λειτουργίκο που εξελίσσει ΑΛΛΟΣ. Τις 4 κάμερες τις βάζει το ιδιο ρομπότ στη γραμμή παραγωγής του κινέζικου εργοστάσιου που έβαλε τις 4 κάμερες του προηγούμενου κινητου. Το οποίο προηγούμενο κινητό απο 1500 εχει φτάσει πλέον να πωλείται 500 (και έχει παλι κέρδος απλά μικρότερο). 

Ξερω οτι δε θα πειστείς αλλα αυτη ειναι η ιστορία.  Αν θες να δικαιολογησεις στον εαυτο σου τα 1500€ που έδωσες αυτό είναι δικό σου πρόβλημα. 

Εξακολουθω να μη παίρνω απάντηση πως κάποτε πούλαγε ναυαρχίδα με 500€ και ειχε κερδη. Και μη ακούσω για μεγαλύτερο κόστος και τέτοιες πι@ες.

Οταν βγηκε ενας 386 και ενας 586 το ιδιο κόστος είχανε και ας είναι το 2ο 20 φορες ταχύτερο. 

Επεξ/σία από oldnew
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 λεπτά πριν, oldnew είπε

Ναι οταν το προηγούμενο κινητό ηταν ολόιδιο ειχε 4 καμερες στο ίδιο σχεδόν σασι με την ίδια motherboard οι στάνταρ εργαζόμενοί κάνουν μικρές προσαρμογες σε ενα λειτουργίκο που εξελίσσει ΑΛΛΟΣ. Τις 4 κάμερες τις βάζει το ιδιο ρομπότ στη γραμμή παραγωγής του κινέζικου εργοστάσιου που έβαλε τις 4 κάμερες του προηγούμενου κινητου. Το οποίο προηγούμενο κινητό απο 1500 εχει φτάσει πλέον να πωλείται 500 (και έχει παλι κέρδος απλά μικρότερο). 

Ξερω οτι δε θα πειστείς αλλα αυτη ειναι η ιστορία.  Αν θες να δικαιολογησεις στον εαυτο σου τα 1500€ που έδωσες αυτό είναι δικό σου πρόβλημα. 

Μπορείς να μου πεις ποια μοντέλα κινητών χρησιμοποιούν το ίδιο motherboard ή το ίδιο σετ καμερών; 

Δεν απάντησες, γιατί δεν κάνεις κι εσύ μια εταιρία να φτιάχνεις κινητά, να τα πουλάς στο 1/3 της τιμής των άλλων αφού είναι τόσο εύκολο;

ΥΓ: τι σχέση έχει ένας επεξεργαστής με ένα soc; Κάτι μου λέει ότι ούτε τα βασικά δεν ξέρεις περί τεχνολογίας...

ΥΓ: δεν κάνουν τα ίδια «ρομπότ»όλες τις κάμερες που υπάρχουν στον κόσμο, ούτε οι ίδιοι «φούρνοι» τα soc που κυκλοφορούν στο εμπόριο...

Επεξ/σία από AtiX

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...