tsadler Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Καλησπερα μετα απο 8 χρονια τιμιας συνυπαρξης με τον I5 750 και τα παρελκομενα του, εφτασεν η αγια ωρα οπου δεν υπαρχει αλλη υπομονη και το πορτοφολι αντεχει να διαθεσω 1200-1400 ευρω για την αγορα νεας συνθεσης. και εδω θελω λιγο την βοηθεια σας. προσανατολιζομαι στα εξης γενικα χαρακτηριστικα 1.για πρωτη φορα στα χρονικα μου, παω σε AMD Ryzen 5600(x?), που θα πατησει πανω σε m/b με x570. 2.μνημη νομιζω οτι 16GB θα με καλυψει, δεν ειμαι σιγουρος εμως τι χρονισμους να κοιταξω. 3.Καρτα Γραφικων (αυτο το βασανο): βλεπω οτι οι τιμες ειναι στον θεο σε παλιες και νεες. θα ηθελα να μπει μια nvidia 2060 αλλα δεν το δενω και κομπο. 4.Τροφοδοτικο νομιζω οτι με καποιο της Corsair στα 700+ και με τις καταλληλες πιστοποιησεις θα ειμαι καλυμενος 5.για αποθηκευση κοιταω σε NVME 2 στα 512 συν ενα σκληρο δισκο 1 tera. 6.Χρηση: mild gaming σε συχνοτητα χρησης αλλα σε τιμια επιπεδα για 1080p, (μελλοντικα ισως και σε 1440), δουλεια γραφειου ελεω της εποχης, επεξεργασια εικονας και βιντεο οταν και οποτε, 3d design λογω 3d printing se fusion360, designSpark mechanical. edit: Μονιτορ υπαρχει, to LG W2253V με 60ghz, προς το παρον θα εξυπηρετησει για το επομενο εξαμηνο. ποντικι πληκτρολογιο υπαρχει. καλοδεχουμενες οι παρατηρησεις και οι προτασεις ευχαριστω εκ των προτερων Επεξ/σία 19 Δεκεμβρίου 2020 από tsadler
Τέρης Α. Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2020 31 λεπτά πριν, tsadler είπε Τροφοδοτικο νομιζω οτι με καποιο της Corsair στα 700+ Έρχεται κι αυτό από το μακρινό '09-'10;
leros2004 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2020 49 λεπτά πριν, tsadler είπε Καλησπερα μετα απο 8 χρονια τιμιας συνυπαρξης με τον I5 750 και τα παρελκομενα του, εφτασεν η αγια ωρα οπου δεν υπαρχει αλλη υπομονη και το πορτοφολι αντεχει να διαθεσω 1200-1400 ευρω για την αγορα νεας συνθεσης. και εδω θελω λιγο την βοηθεια σας. προσανατολιζομαι στα εξης γενικα χαρακτηριστικα 1.για πρωτη φορα στα χρονικα μου, παω σε AMD Ryzen 5600(x?), που θα πατησει πανω σε m/b με x570. 2.μνημη νομιζω οτι 16GB θα με καλυψει, δεν ειμαι σιγουρος εμως τι χρονισμους να κοιταξω. 3.Καρτα Γραφικων (αυτο το βασανο): βλεπω οτι οι τιμες ειναι στον θεο σε παλιες και νεες. θα ηθελα να μπει μια nvidia 2060 αλλα δεν το δενω και κομπο. 4.Τροφοδοτικο νομιζω οτι με καποιο της Corsair στα 700+ και με τις καταλληλες πιστοποιησεις θα ειμαι καλυμενος 5.για αποθηκευση κοιταω σε NVME 2 στα 512 συν ενα σκληρο δισκο 1 tera. 6.Χρηση: mild gaming σε συχνοτητα χρησης αλλα σε τιμια επιπεδα για 1080p, (μελλοντικα ισως και σε 1440), δουλεια γραφειου ελεω της εποχης, επεξεργασια εικονας και βιντεο οταν και οποτε, 3d design λογω 3d printing se fusion360, designSpark mechanical. edit: Μονιτορ υπαρχει, to LG W2253V με 60ghz, προς το παρον θα εξυπηρετησει για το επομενο εξαμηνο. ποντικι πληκτρολογιο υπαρχει. καλοδεχουμενες οι παρατηρησεις και οι προτασεις ευχαριστω εκ των προτερων Δεν είναι καλή εποχή για αναβάθμιση. Άντεξες τόσα χρόνια, κανε υπομονή μετά τις γιορτές. α) Στα 1200-1400 χωράει και οθόνη της προκοπής. β) Το Mild gaming δεν λέει κάτι, γράψε ποια παιχνίδια σ'αρέσει να παίζεις. Στο υπάρχων σύστημα πόση ραμ έχεις ?
tsadler Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2020 Τερης Α. οτι αποκτηθηκε απο το μακρινο 10 θα παραμεινει ως εχει. υπαρχει βεβαια το Coolermaster rs700 απο μεταγενεστερη του 2010 αγορα, αλλα εχει γραψει αρκετες ωρες λειτουργιας και δεν θα ηθελα το ρισκο.
Τέρης Α. Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2020 Αν αρχίσουν τα restart στο gaming να ξέρετε ότι θα προέρχεται από το τροφοδοτικό
tsadler Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2020 4 λεπτά πριν, leros2004 είπε Δεν είναι καλή εποχή για αναβάθμιση. Άντεξες τόσα χρόνια, κανε υπομονή μετά τις γιορτές. α) Στα 1200-1400 χωράει και οθόνη της προκοπής. β) Το Mild gaming δεν λέει κάτι, γράψε ποια παιχνίδια σ'αρέσει να παίζεις. Στο υπάρχων σύστημα πόση ραμ έχεις ? θα ηθελα μεχρι τελος γεναρη να εχω κεταληξει με τις αγορες. Πιστευεις να υπαρξει πτωση τιμων αξιας της αναμονης? α) αν στους δυο επομενους μηνες υπαρχει πτση των τιμων θα το εξετασω. β) υπηρξα φαν των COD οποτε φανταζομαι οτι αφου υπαρχουν ακομα θα ηθελα να τα δω στην συγχρονη εκδοχη τους. οποτε στην ουσια μιλαμε για 1rst person Shooter. θα ηθελα ομως να μπορεσω να δω και κατι ποιο απαιτητικο, ισως το cyberpunk. στο υπαρχον συστημα δουλευουν 4gb ραμ( οι μνημες της υπογραφης μου). ΤερηςΑ Εννοω οτι το παλιο τροφοδοτικο θα παραμεινει στο συστημα που δουλευει τωρα. παμε για καινουριο λοιπον. πιστευω οτι 700 W καλυπτουν αλλα δεν λεω οχι και σε περισοτερα. θα διεθετα απο 100-130 ευρω για οτι καλυτερο θα μπορουσα να παρω σε αυατα τα χρηματα 1
tsadler Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) νομιζω οτι καταληγω σιγα σιγα στα παρακατω. Με εξαιρεση τις μνημες οπου δυσκολευομαι να αποφασισω καθως οι επιλογες ειναι παρα πολλες και οι απαιτησεις μου ειναι δεν ειναι τοσο υψηλες. Προσανατολιζομαι στο ευρος των 70-100 ευρω, στα 16 gb μεταξυ 3200-3600 mhz αλλα περαν απο το γεγονος οτι lower is better, απο timings εχω μαυρα μεσανυχτα. οσον αφορα την καρτα γραφικων δυστυχως εδω θα πρεπει να κανω μια παραχωρηση και να ξεκινησω με μια 1660 ti oc στα 290. αναλογα με το τι θα κυκλοφορησει μεσα στο 2021 και το κατα ποσο θα με ικανοποιησει η συγκεκριμενη καρτα, ενδεχωμενως να παω αργοτερα σε κατι καλυτερο. η εικονα της αγορας αυτη την στιγμη δεν με βοηθαει να καταληξω σε μια ασφαλη επιλογη. Αλλωστε η 1660ti δεν θα παει χαμενη οταν αγορασθει νεα καρτα, αφου υπαρχει και το τρεχον συστημα που πασχει απο γραφικα ετσι και αλλιως. οποιαδηποτε προταση και σχολιο, καλοδεχουμενα. edit: οι τιμες του πινακα ειναι οι τρεχουσες τιμες της περιοδου 18-21 12/20. Δεν σκοπευω να κανω την αγορα απο ενα καταστημα. οι διαθεσιμοτητες ποικιλουν. Κοστολογικα θεωρω οτι κινουνται εντος του προυπολογισμου μου αλλα υπαρχουν σαφεστατα περιθωρια μειωσης μετα τις γιορτες λογω διαθεσης στοκ, προσφορων κτλ κτλ. item model price case Cooler Master MasterBox TD500 Mesh White 120 psu Corsair TX750M 107 mobo Asus Prime X570-P 173 cpu amd 5 ryzen 5600x 355 ram 16 gb 3200-3600mhz (timmings?) 100 gpu Gigabyte GeForce GTX 1660 Ti 6GB Gaming OC 290 ssd Samsung 970 Evo M.2 500GB 75 hd Western Digital Caviar Blue 1TB 35 Επεξ/σία 21 Δεκεμβρίου 2020 από tsadler
mindtrapper Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Αν ήθελα να στήσω άμεσα θα πήγαινα σε Intel. Κάποιον i5 ή i7 10series, με την πιο vfm μητρική που θα έβρισκα σε στοκ. Μνήμες, ssd βρίσκεις εύκολα. Κάρτα γραφικών μάλλον θα πήγαινα σε 3060 ti και θα έπαιρνα και ένα monitor 27" 1440p 144hz. Δεν νομίζω ότι αξίζει να πληρώσεις το premium που έχει αυτήν την στιγμή ο 5600x, λόγω στοκ. Ούτως ή άλλως είναι η τελευταία γενιά στο ΑΜ4, οπότε στην επόμενη αναβάθμιση θα αλλάξεις πλατφόρμα ούτως ή άλλως. Επίσης το monitor θα κάνει την διαφορά, καθώς και η κάρτα γραφικών. Μην τα αμελήσεις, αν θες να αναβαθμίσεις την εμπειρία σου. Επεξ/σία 21 Δεκεμβρίου 2020 από mindtrapper 2
tsadler Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2020 56 λεπτά πριν, mindtrapper είπε Αν ήθελα να στήσω άμεσα θα πήγαινα σε Intel. Κάποιον i5 ή i7 10series, με την πιο vfm μητρική που θα έβρισκα σε στοκ. Μνήμες, ssd βρίσκεις εύκολα. Κάρτα γραφικών μάλλον θα πήγαινα σε 3060 ti και θα έπαιρνα και ένα monitor 27" 1440p 144hz. Δεν νομίζω ότι αξίζει να πληρώσεις το premium που έχει αυτήν την στιγμή ο 5600x, λόγω στοκ. Ούτως ή άλλως είναι η τελευταία γενιά στο ΑΜ4, οπότε στην επόμενη αναβάθμιση θα αλλάξεις πλατφόρμα ούτως ή άλλως. Επίσης το monitor θα κάνει την διαφορά, καθώς και η κάρτα γραφικών. Μην τα αμελήσεις, αν θες να αναβαθμίσεις την εμπειρία σου. σε ευχαριστω για την συμβουλη. θα την λαβω υποψιν και θα εξετασω μια αντιστοιχη συνθεση σε intel πλατφορμα. εχω χασει πολλα επεισοδια στους Intel κατι το οποιο με απετρεψε απο το να το εξετασω καν, σε συνδυασμο ομως με το feedback απο reviews και την πορεια της εταιριας τον τελευταιο χρονο. το χρονικο μου περιθωριο ειναι περιπου ενας μηνας απο τωρα για την τελευταια μου παραγγελια. Μεχρι τοτε δεν νομιζω οτι θα εχει αλλξει δραματικα η κατασταση ως προς την τιμη οποτε οτιδηποτε κοντα στα 300 ευρω για τον 5600x για θα ειναι ευτυχημα, αναλογιζομενος τις παρουσες τιμολογισεις. οσον αφορα την καρτα, για μενα το τοπιο ειναι καπως θολο. Διοτι ναι μεν με ενδιαφερει το gaming αλλα σε ηπια φαση. Αρχικα οτι καλυτερο μπορω να καταφερω σε 1080. επειτα και αφου δω τι θα γινει με τις καρτες γραφικων παμε σε 1440p και καπου εκει κλεινω. ο συνδυασμος που ανεφερες σιγουρα θα αναβαθμισει την εμπειρια μου αλλα αυτη την στιγμη προτιμω να χτισω μια καλη βαση που θα μπορεσει να υποδεχθει αβιαστα μια 3060ti ισως αργοτερα αν ο ελευθερος χρονος και η τσεπη το επιτρεψει. Οποτε ξεκιναω εχοντας φαει γκολ απο τα αποδυτηρια.. η αλλαγη πλατφομρας για μενα ειναι, καλως η κακως, αναποφευκτη καθως εχω την ταση να κραταω τα pc μου κοντα στα 5-7 ετη με καποιες ηπιες αναβαθμισεις.
tsadler Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2020 εγιναν οι πρωτες παραγγελιες case: CoolerMaster TD500 Mesh White psu: Enermax MarbleBron 750W ψυκτρα :CoolerMaster Hyper 212 RGB Black Edition επισης κλειδωνω στον ryzen 5600x και κατα 90% στην 3060ti τα παραπανω θα υποδεχθει προς το παρον η Asus Prime X570-P. οσον αφορα την μνημη, τσεκαρωντας την λιστα συμβατοτητας της μητρικης βλεπω οτι η https://www.bestprice.gr/item/2155155960/gskill-trident-z-16gb-ddr4-3600mhz-red.html ειναι μια πιθανη επιλογη αλλα δεν ειμαι σιγουρος ποιο θα ειναι το κερδος. Εκανα την συγκεκριμενη επιλογη βασει Latency (15) αλλα ξεπερνανε το οριο των 100 ευρω που θα ηθελα να διαθεσω για μνημες. γενικα μου ξεφευγει το μπατζετ με τις παρουσες τιμες... 1
tsadler Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2021 update : αλλαγη πλευσης οσον αφορα την μητρικη και πλεον πηγα σε MSI X570 MAG TOMAHAWK WIFI. Επισης για τροφοδοτικο επελεξα το ΕNERMAX MarbleBron 750W με αυτα το συστημα πλεον διαμορφωνεται ως εξης: 1. case: Coolemaster TD500 MESH white 2. psu: ΕNERMAX MarbleBron 750W 3. mobo: MSI X570 MAG TOMAHAWK WIFI 4. cpu: Ryzen 5600x 5. gpu: Gigabyte GeForce RTX 3060 Ti 8GB Eagle OC 6.cpu cooler/fan: Coolermaster Hyper 212 black μενουν ssd και μνημες για τις οποιες θα χρειαστω λιγη βοηθεια γιατι με timmings δεν το εχω. προσανατολιζομαι σε 16gb σε 3600 με CAS Latency 16 αλλα περα απο αυτο δεν ειμαι σιγουρος τι να επιλεξω μια ερωτηση: με τα xmp τι ισχυει? ειναι απαραιτητο να τα υποστηριζει η μητρικη?
N3M3SiS Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) Πανω κατω σε παρομοιο συστημα αναβαθμισα και εγω πριν κανα μηνα, κρατωντας απο το παλιο μου (10ετιας+) τροφοδοτικο (Coolermaster 700 Gold Plus), Case (HAF932, δεν το αλλαζω με τιποτα, εκτος απο το νεο Cosmos ισως) και ψυκτρα (Noctua NHD14, επισης δεν την αλλαζω με τιποτα. 30 βαθμοι idle και 60-62 full load. Δυσκολα βρισκεις αυτα τα νουμερα, ακομα και σε υδροψυξη). Tomahawk x570, 5600X και μνημες πηρα αυτες, 32GB στα 3600 με C16, οταν ακομα ειχαν 145€ και τα 16GB που θελεις εσυ κατω απο 100€. Τωρα βλεπω εχουν ανεβει αρκετα. https://www.skroutz.gr/s/20656727/G-Skill-Ripjaws-V-32GB-DDR4-3600MHz-F4-3600C16D-32GVKC.html Κατα 99% οποιεσδηποτε μνημες και να διαλεξεις απο τις μεγαλες εταιριες θα υποστηριζονται απο την μητρικη και ναι, το XMP θα δουλευει κανονικα. Μονο την αγορα της καρτας γραφικων μετανιωσα, επρεπε να δωσω παραπανω οταν οι τιμες ηταν ακομη χαμηλες και να επαιρνα μια 5700ΧΤ αλλα μεχρι να πεσουν οι τιμες θα μεινω με την 5600ΧΤ. Παντως η 3060ti ειναι πολυ καλη επιλογη για το συστημα σου. Σκληρο αν δεν εχεις αγορασει ηδη, ασε τον 970 και παρε τον 980Pro, η μητρικη σου εχει 2 υποδοχες για PCI Express v4.0 οποτε θα εκμεταλευτεις ολη του την ταχυτητα. Ισως ο γρηγοροτερος NVME αυτη τη στιγμη. Αξιζουν τα 150€ που εχει και με το παραπανω (για 500GB). Μιλαμε για 7000/5000 read/write. Βεβαια αν δε σου βγαινει το bugdet, εννοειται να πας σε εναν 970. Προσωπικα πηρα εναν 980Pro για τα Windows / εφαρμογες και εναν Crucial P1 1TB NVME (αλλα PCIE v3.0) για να αποθηκευω ολα τα παιχνιδια Καρτα γραφικων, εαν παλευεται εστω και λιγο αυτη που εχεις τωρα, μην την αναβαθμισεις, κανε λιγο υπομονη γιατι οι τιμες τους αυτη τη στιγμη ειναι πραγματικα αδικαιολογητα ασυμφορες. 650-750€ για 3060ti ειναι απιστευτο γδαρσιμο. Σε λιγους μηνες θα εχει ομαλοποιηθει η κατασταση και με αυτα τα χρηματα θα παιρνεις ανετα μια 3070 η ακομα καλυτερα μια 6800. Εχε επισης υποψην σου οτι θα πρεπει να κανεις Flash την τελευταια ή την προτελευταια εκδοση BIOS απο την MSI, διαφορετικα δεν θα bootαρει το μηχανημα. Οποτε να τα εχεις σε ενα USB συμφωνα με τις οδηγιες της MSI (για το ονομα του αρχειου - MSI.ROM αν θυμαμαι καλα) να φλασαρεις οταν το στησεις για να δουλεψει με τον 5600Χ. Επεξ/σία 6 Ιανουαρίου 2021 από N3M3SiS
tsadler Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2021 45 λεπτά πριν, N3M3SiS είπε Πανω κατω σε παρομοιο συστημα αναβαθμισα και εγω πριν κανα μηνα, κρατωντας απο το παλιο μου (10ετιας+) τροφοδοτικο (Coolermaster 700 Gold Plus), Case (HAF932, δεν το αλλαζω με τιποτα, εκτος απο το νεο Cosmos ισως) και ψυκτρα (Noctua NHD14, επισης δεν την αλλαζω με τιποτα. 30 βαθμοι idle και 60-62 full load. Δυσκολα βρισκεις αυτα τα νουμερα, ακομα και σε υδροψυξη). Tomahawk x570, 5600X και μνημες πηρα αυτες, 32GB στα 3600 με C16, οταν ακομα ειχαν 145€ και τα 16GB που θελεις εσυ κατω απο 100€. Τωρα βλεπω εχουν ανεβει αρκετα. https://www.skroutz.gr/s/20656727/G-Skill-Ripjaws-V-32GB-DDR4-3600MHz-F4-3600C16D-32GVKC.html Κατα 99% οποιεσδηποτε μνημες και να διαλεξεις απο τις μεγαλες εταιριες θα υποστηριζονται απο την μητρικη και ναι, το XMP θα δουλευει κανονικα. Μονο την αγορα της καρτας γραφικων μετανιωσα, επρεπε να δωσω παραπανω οταν οι τιμες ηταν ακομη χαμηλες και να επαιρνα μια 5700ΧΤ αλλα μεχρι να πεσουν οι τιμες θα μεινω με την 5600ΧΤ. Παντως η 3060ti ειναι πολυ καλη επιλογη για το συστημα σου. Σκληρο αν δεν εχεις αγορασει ηδη, ασε τον 970 και παρε τον 980Pro, η μητρικη σου εχει 2 υποδοχες για PCI Express v4.0 οποτε θα εκμεταλευτεις ολη του την ταχυτητα. Ισως ο γρηγοροτερος NVME αυτη τη στιγμη. Αξιζουν τα 150€ που εχει και με το παραπανω (για 500GB). Μιλαμε για 7000/5000 read/write. Βεβαια αν δε σου βγαινει το bugdet, εννοειται να πας σε εναν 970. Προσωπικα πηρα εναν 980Pro για τα Windows / εφαρμογες και εναν Crucial P1 1TB NVME (αλλα PCIE v3.0) για να αποθηκευω ολα τα παιχνιδια Καρτα γραφικων, εαν παλευεται εστω και λιγο αυτη που εχεις τωρα, μην την αναβαθμισεις, κανε λιγο υπομονη γιατι οι τιμες τους αυτη τη στιγμη ειναι πραγματικα αδικαιολογητα ασυμφορες. 650-750€ για 3060ti ειναι απιστευτο γδαρσιμο. Σε λιγους μηνες θα εχει ομαλοποιηθει η κατασταση και με αυτα τα χρηματα θα παιρνεις ανετα μια 3070 η ακομα καλυτερα μια 6800. Εχε επισης υποψην σου οτι θα πρεπει να κανεις Flash την τελευταια ή την προτελευταια εκδοση BIOS απο την MSI, διαφορετικα δεν θα bootαρει το μηχανημα. Οποτε να τα εχεις σε ενα USB συμφωνα με τις οδηγιες της MSI (για το ονομα του αρχειου - MSI.ROM αν θυμαμαι καλα) να φλασαρεις οταν το στησεις για να δουλεψει με τον 5600Χ. σε ευχαριστω για τις συμβουλες και τις προτασεις. καρτα γραφικων εχει αγοραστει ηδη στα 550 ευρω( 3060ti)καλως η κακως ηταν οτι καλυτερο μπορεσα να βρω εκεινη την στιγμη και μενει μονο να παραδοθει απο την μεταφορικη. για NVME ο 980προ φαινεται καλη προταση και θα τον συμπεριλαβω στα υποψιν ενας απο τους λογους, οχι ο μονος βεβαια, που αποφασισα να παρω την msi μητρικη ηταν και αυτος, δλδ οτι θα μπορεσω να φλασαρω το bios κατευθειαν στην μητρικη, καθως δεν εχω δευτερο επεξεργαστη. Επισης, βασει των reviews, αντιλαμβανομαι οτι εχει κα καλυτερη θερμικη συμπεριφορα. οσον αφορα τις τιμες στις καρτες, αν και εγω πιστευα πριν μερικες εβδομαδες οτι οι τιμες θα πεσουν λογικα, τελικα τεινω να πιστευω οτι το εργο θα επαναληφθει, η διορθωση θα ειναι ελαχιστη και γενικα το καθεστως στις καρτες θα παραμεινει το ιδιο εαν δεν αλλαξει κατι δραματικα οπως διαθεσιμοτητα αποθεματων, εξαλειψη των scalpers και των cryptominers. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα