Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

σημερα ενω ολα πηγαιναν μια χαρα ανοιξα το pc και δεν εκανε boot βγάζοντας και βάζοντας τις ραμ διαπιστωσα οτι στα slot που τα ειχα (2,4) δεν εκανε boot ουτε με μια - μια τις ραμ

αλλα στο 1,3 ανοιξε κανονικα το ξαναπροσπαθησα αλλα παλι τιποτα τι μπορει να φταιει? γινεται να εχουν χαλασει? και αν ναι τι πρεπει να κανω? εχω ακομα 1 χρονια εγγυηση

η μητρικη ειναι αυτη https://www.e-shop.gr/mitriki-gigabyte-z370-hd3-retail-p-PER.527427

*edit  τώρα είδα και έχω εγγύηση μέχρι 12-01 αλλά δεν έχω κάποιο πρόβλημα στο 1-3 να το αφήσω ως έχει η είναι θέμα ημερών μέχρι να κλατάρει γενικά το σύστημα?

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Crybal είπε

Εχεις δοκιμασει να κανεις reset στην μητρική?

δεν εκανα ρεσταρτ αλλα οταν της εβαλα στην αλλη θεση ειχε γινει στο βιος δεν ξερω αν ειναι το ιδιο

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δοκιμασε με αλλες μνήμες στο 2-4 εαν εχεις προσβαση σε ενα ζευγαρι.

2 τα τινά, δεδομενου οτι δεν εκανες καμμια αλλαγη στο συστημα σου πριν και μετα το προβλημα. Θελω να πω δεν πειραξες κατι πριν το crash; Κανα update bios, τιποτα overclock κλπ. Εαν οχι λοιπον, παμε παρακατω.

Εαν τις ειχες στο 2-4 και δουλευαν κανονικα εως τωρα και καποια στιγμη σταματησαν, ή η μητρικη εχει προβλημα ή τα στικακια σου.

Ειχες XMP ενεργοποιημενο, το οποιο μπορει τωρα να απενεργοποιηθηκε στο 1-3 και να δουλευουν οι μνημες με χαμηλοτερη συχνοτητα, ενω αν τις ανεβασεις στην κανονικη τους ταχυτητα, να κρασαρουν;

Τρεξε στο 1-3 που τις εχεις ενα memtest να εισαι σιγουρος οτι οι μνημες δουλευουν κανονικα, αφου πρωτα ενεργοποιησεις το προφιλ. Δεν εχει νοημα να τρεχουν κανονικα στα 800 και αμα τις βαλεις στην ταχυτητα τους με XMP να κρασαρουν.

Αν περασουν καλως το τεστ, καποιο προβλημα πιθανως να εχουν τα ram slots σου, οπότε καλο θα ηταν να την επιστρεψεις οσο εισαι ακομα στην εγγυηση.

Ειναι λαθος η λογικη "αφου δουλευουν στο 1-3" δεν πειραζει που το 2-4 εχει προβλημα. Πειραζει, γιατι ειναι ενα προβλημα της μητρικης (πιθανως ετσι) που δεν ξερεις σε τι μπορει να επεκταθει αυριο. Βεβαια μπορει να φταινε πολλα πραγματα να ξερεις, μεχρι και ο επεξεργαστης. Κανα πινακι κλπ.

Οποτε το μονο που μπορεις να κανεις ειναι να αρχισεις να αποκλειεις πραγματα που μπορει να φταινει, μεχρι να βρεις ακριβως τι φταιει.

Δοκιμαζεις με ενα ενα στικ σε καθε ενα απο τα slots, τρεχοντας memtest κλπ.

Επεξ/σία από N3M3SiS
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δοκίμασε να κανεις clr cmos από τα jumper πάνω στη μητρική η έστω ένα load default από βίος μήπως έφαγε κανένα κόλλημα το βίος της gigabyte

Αν δε στρώσει τότε πολυ πιθανό να είναι κάποιο hardware θέμα

Επεξ/σία από Deu164
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 19/12/2020 στις 10:55 ΜΜ, Deu164 είπε

Δοκίμασε να κανεις clr cmos από τα jumper πάνω στη μητρική η έστω ένα load default από βίος

Καλύτερα να τα κάνει και τα δύο με τη σειρά (με βγαλμένη τη μπαταρία και το καλώδιο του ρεύματος).

Επεξ/σία από Τέρης Α.
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

παιδια ευχαριστω για τις απαντησεις σας θα δοκιμασω αυριο να το κανω.

στο 1-3 παντως μπηκαν κανονικα τα xmp και το oc στον επεξεργαστη θα δοκιμασω και ενα μεμτεστ για καλο και για κακο

Επεξ/σία από sozz
Δημοσ.

καλημερα σε ολους εχω ευχαριστα νεα μολις τωρα εκανα clr cmos και μπηκε κανονικα με xmp και oc στον επεξεργαστη.

δεν μπορω να καταλαβω γτ το εκανε αυτο χθες το μονο που εκανα ηταν κανενα 4ωρο στο coh2

• Like 2
Δημοσ.

Μηχανήματα είναι.τρεχουν software που ελέγχει τόσες συσκευές. Ένα σκάλωματακι να φάει κάτι σε hardware θα χτυπήσει. Απλά όπως σου έγραψα και στο πρώτο ποστ μόλις είπες το πρόβλημα,εγω τουλάχιστον πάντα από εκεί ξακιναω, ρεσετ την μητρική και ξεκινας την αναζήτηση λυσης με απείραχτο bios. 

Δημοσ.
40 λεπτά πριν, Crybal είπε

Μηχανήματα είναι.τρεχουν software που ελέγχει τόσες συσκευές. Ένα σκάλωματακι να φάει κάτι σε hardware θα χτυπήσει. Απλά όπως σου έγραψα και στο πρώτο ποστ μόλις είπες το πρόβλημα,εγω τουλάχιστον πάντα από εκεί ξακιναω, ρεσετ την μητρική και ξεκινας την αναζήτηση λυσης με απείραχτο bios. 

απο εδω και περα ετσι θα κανω και εγω και πιο ευκολη διαδικασια απο το να βαζεις βγαζεις αν το εκανα απο την αρχη θα ειχα γλειτωσει την ταλαιπωρια

σας ευχαριστω πολυ καλες γιορτες να εχετε εσεις και οι οικογενειες σας

• Like 1
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...