Realakias Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα σας, Έχω ένα θέμα με σταθερό Windows 10 PC ο οποίος δεν μπορεί να συνδεθεί στο Internet (αυτό το Χ με την υδρογειο), το οποίο λέει Can't get valid IP unidentified network. Το PC συνδέεται σε powerline. Πίστευα ότι είναι το powerline, αλλά σύνδεσα (πάλι με το ίδιο καλώδιο) άλλους υπολογιστές και είχαν κανονικά ενσύρματο ίντερνετ από το συγκεκριμένο powerline. Router επίσης οκ. Δοκίμασα τα πάντα: restart, uninstall και install drivers, reset network, disable and enable firewall (δεν έχω anti-virus), scan με εργαλείο να δω αν λείπει κάτι, command αν υπάρχει κάποιο αρχείο με θέμα, command netsh... (όλα όσα υπάρχουν) και ipconfig/reset και ipconfig/renew (το renew συγκεκριμένα "απαντάει" με DHCP server timed out), flush DNS, να του δώσω στατική manual IP, να ελέγξω ότι κάποιο πρόγραμμα δεν μπλοκάρε και να δω ότι η θύρα LAN είναι οκ (εξάλλου το error είναι με unidentified network και όχι κάτι άλλο). Δύσκολο υποθέτω, αλλά ευχαριστώ εκ των προτέρων. Επεξ/σία 23 Δεκεμβρίου 2020 από Realakias
micos000 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2020 Τι ip χρησιμοποίησες στο static; Δοκίμασες με διάφορες ή μόνο με μία; Τις παρακάτω εντολές τις δοκίμασες; netsh winsock reset netsh int ip reset c:\resetlog.txt ipconfig /release ipconfig /flushdns ipconfig /renew Απενεργοποίησε και το TCP/IP v6 από την ethernet. 1
Realakias Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 12 λεπτά πριν, micos000 είπε Τι ip χρησιμοποίησες στο static; Δοκίμασες με διάφορες ή μόνο με μία; Τις παρακάτω εντολές τις δοκίμασες; netsh winsock reset netsh int ip reset c:\resetlog.txt ipconfig /release ipconfig /flushdns ipconfig /renew Απενεργοποίησε και το TCP/IP v6 από την ethernet. Διαφορετικές "πρώτα 192.168.1.33 και μετά 192.168.1.77" νομίζω, και οι δύο ήταν ελεύθερες. Τις εντολές ναι, τις δοκίμασα, η μόνη προβληματική είναι η renew που κάνει timed out. Τον έκλεισα τώρα και θα τα δοκιμάσω άλλη μία. Δεν δοκίμασα να απενεργοποιησω μόνο την ipv6. Θα το δοκιμάσω Ευχαριστώ, θα ενημερώσω μέσα σε μια ώρα. Επεξ/σία 19 Δεκεμβρίου 2020 από Realakias
micos000 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2020 Το resetlog δημιουργεί απλά ένα log αρχείο στον c. Ανέβασε το να το δούμε αν δεν στρώσει.
Realakias Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, micos000 είπε Το resetlog δημιουργεί απλά ένα log αρχείο στον c. Ανέβασε το να το δούμε αν δεν στρώσει. Εκτελώντας τις εντολές τα παίρνω όλα οκ εκτός από 1) το ipconfig/reset από το οποίο είναι κενό το Default Getaway (ίσως αυτό ευθύνεται, γιατί όμως λέει ότι δεν βρίσκει το ρουτερ??) Και 2) το ipconfig/renew το οποίο λέει An error occurred with while renewing interface Ethernet: unable to contact your DHCP server. Request has timed out. @micos000 Τώρα κάνω restart τον υπολογιστή και θα ανεβάσω και το resetlog σύντομα. Το resetlog.txt δεν εμφανιζεται... 37 λεπτά πριν, Realakias είπε Εκτελώντας τις εντολές τα παίρνω όλα οκ εκτός από 1) το ipconfig/reset από το οποίο είναι κενό το Default Getaway (ίσως αυτό ευθύνεται, γιατί όμως λέει ότι δεν βρίσκει το ρουτερ??) Και 2) το ipconfig/renew το οποίο λέει An error occurred with while renewing interface Ethernet: unable to contact your DHCP server. Request has timed out. @micos000 Τώρα κάνω restart τον υπολογιστή και θα ανεβάσω και το resetlog σύντομα. Το resetlog.txt δεν εμφανιζεται... δεν εστρωσε... Επισης, https://pastebin.com/wQWNW2ZZ Επεξ/σία 19 Δεκεμβρίου 2020 από Realakias
skoulas Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2020 Κάνε έναν έλεγχο σε ημερομηνία και ώρα... Μου έχει τύχει σε desktop να μην συνδέεται -με καλώδιο- στο internet (ενώ κινητά και tablet έμπαιναν κανονικά με wifi) και ο λόγος ήταν ότι τα είχε παίξει η μπαταρία της μητρικής και δεν κρατούσε ημερομηνία/ώρα...
Realakias Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 16 λεπτά πριν, skoulas είπε Κάνε έναν έλεγχο σε ημερομηνία και ώρα... Μου έχει τύχει σε desktop να μην συνδέεται -με καλώδιο- στο internet (ενώ κινητά και tablet έμπαιναν κανονικά με wifi) και ο λόγος ήταν ότι τα είχε παίξει η μπαταρία της μητρικής και δεν κρατούσε ημερομηνία/ώρα... Ευχαριστώ αλλά όχι, 19/12/2020 ώρα 16:58 λέει, οπότε δεν είναι αυτό. 1 ώρα πριν, Realakias είπε Διαφορετικές "πρώτα 192.168.1.33 και μετά 192.168.1.77" νομίζω, και οι δύο ήταν ελεύθερες. Τις εντολές ναι, τις δοκίμασα, η μόνη προβληματική είναι η renew που κάνει timed out. Τον έκλεισα τώρα και θα τα δοκιμάσω άλλη μία. Δεν δοκίμασα να απενεργοποιησω μόνο την ipv6. Θα το δοκιμάσω Ευχαριστώ, θα ενημερώσω μέσα σε μια ώρα. Οι δύο ip που έβαλα (το γύρισα πίσω σε DHCP εδώ και ώρα) φαίνεται ότι είναι εκτός του address pool το οποίο έχω ορίσει στο router. Όμως και πάλι θα έπρεπε υπό κανονικές συνθήκες να δουλεύει ο DHCP. Επεξ/σία 19 Δεκεμβρίου 2020 από Realakias
htaccess Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 54 minutes ago, Realakias said: Και 2) το ipconfig/renew το οποίο λέει An error occurred with while renewing interface Ethernet: unable to contact your DHCP server. Request has timed out. Στις υπηρεσίες των windows, ο dhcp client σε τι κατάσταση είναι ? Επεξ/σία 19 Δεκεμβρίου 2020 από htaccess
Realakias Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 20 ώρες πριν, htaccess είπε Στις υπηρεσίες των windows, ο dhcp client σε τι κατάσταση είναι ? Δες την επισυναπτόμενη εικόνα Επίσης από το Ethernet status: DHCP enabled: YES Ipv4 connectivity: no network access Ipv4 default gateway: <κενο> Ipv4 DNS Server: <κενο> Ipv4 wins Server: <κενο> Ipv6 connectivity: no network access Ipv6 default gateway: <κενό> 20 ώρες πριν, Realakias είπε Ευχαριστώ αλλά όχι, 19/12/2020 ώρα 16:58 λέει, οπότε δεν είναι αυτό. Οι δύο ip που έβαλα (το γύρισα πίσω σε DHCP εδώ και ώρα) φαίνεται ότι είναι εκτός του address pool το οποίο έχω ορίσει στο router. Όμως και πάλι θα έπρεπε υπό κανονικές συνθήκες να δουλεύει ο DHCP. Το άλλαξα σε ip εντός του pool και πάλι τίποτα.... Επίσης, άμα σας βοηθάει να καταλάβετε όλο το σύστημα που έχω (αν και νομίζω άχρηστη πληροφορία είναι) έχω και Hyper V vEthernet (WSL) adapter, τον οποίο όμως έχω απενεργοποιημενο, καθώς με νοιάζει να διορθωθεί το θέμα με τον φυσικό Realtek στην περίπτωσή μου adapter. Επεξ/σία 20 Δεκεμβρίου 2020 από Realakias
Realakias Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2020 38 λεπτά πριν, Crybal είπε Μηπως καποio firewall κανει την ζημια? Όχι. Το κοίταξα αλλά όχι.
htaccess Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2020 5 hours ago, Realakias said: Επισης, https://pastebin.com/wQWNW2ZZ Να υποθέσω ό,τι σε κάθε προτροπή για "Restart the computer to complete this action." το έκανες, σωστά ? Σε ρωτάρω γιατί βλέπω σε : netsh int ip reset C:\resetlog.txt > Resetting , failed. Access is denied. ipconfig/flushdns > Resetting , failed. Access is denied. Μήπως εγκατέστησες/απεγκατέστησες κάποιο software που ενδεχομένως πείραξε τα δικαιώματα ?
Realakias Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, htaccess είπε Να υποθέσω ό,τι σε κάθε προτροπή για "Restart the computer to complete this action." το έκανες, σωστά ? Σε ρωτάρω γιατί βλέπω σε : netsh int ip reset C:\resetlog.txt > Resetting , failed. Access is denied. ipconfig/flushdns > Resetting , failed. Access is denied. Μήπως εγκατέστησες/απεγκατέστησες κάποιο software που ενδεχομένως πείραξε τα δικαιώματα ? Ίσως και να έκανα και ένα μόνο restart στο τέλος. 😅 Ήταν περίεργη μέρα και δεν θυμάμαι τώρα. Θα δοκιμάσω αύριο ωστόσο. Ευχαριστώ Επίσης, είχα από χθες πρόβλημα με το Windscribe VPN (το δοκίμαζα από περιέργεια) καθώς ο υπολογιστής μου έβγαζε ότι είναι συνδεδεμένος στο ίντερνετ αλλά χωρίς να φορτώνει σελίδες. Το διέγραψα το πρωί και κάνοντας ένα restart στο ρουτερ το πρόβλημα λύθηκε, αλλά μυστηριωδως κάποιες ώρα μετά έλαβα το ερορ που παρουσιάζω σε αυτό το thread. Κατά τα άλλα δεν διέγραψα ούτε εγκατέστησα κάτι άλλο. Επεξ/σία 20 Δεκεμβρίου 2020 από Realakias
htaccess Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2020 11 minutes ago, Realakias said: Ίσως και να έκανα και ένα μόνο restart στο τέλος. 😅 Ήταν περίεργη μέρα και δεν θυμάμαι τώρα. Θα δοκιμάσω αύριο ωστόσο. Ευχαριστώ Τις εντολές προφανώς τις εκτελείς από cmd ως διαχειριστής. Σε κάθε βήμα που σε προτρέπει για restart/reboot θα το κάνεις. 13 minutes ago, Realakias said: Επίσης, είχα από χθες πρόβλημα με το Windscribe VPN (το δοκίμαζα από περιέργεια) καθώς ο υπολογιστής μου έβγαζε ότι είναι συνδεδεμένος στο ίντερνετ αλλά χωρίς να φορτώνει σελίδες. Το διέγραψα το πρωί και κάνοντας ένα restart στο ρουτερ το πρόβλημα λύθηκε, αλλά μυστηριωδως κάποιες ώρα μετά έλαβα το ερορ που παρουσιάζω σε αυτό το thread. Κατά τα άλλα δεν διέγραψα ούτε εγκατέστησα κάτι άλλο. Μήπως έχεις κάποιο προγενέστερο restore point στο system restore να ξεμπερδεύεις ? 1
Realakias Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2020 10 ώρες πριν, htaccess είπε Τις εντολές προφανώς τις εκτελείς από cmd ως διαχειριστής. Ναι, ως admin τις κάνω. Άμα τις κάνω χωρίς admin μου λέει κιόλας ότι θέλει admin permissions 10 ώρες πριν, htaccess είπε Σε κάθε βήμα που σε προτρέπει για restart/reboot θα το κάνεις. Ναι, ας πούμε ότι τελικά το αγνόησα.. 😂 😅 10 ώρες πριν, htaccess είπε Μήπως έχεις κάποιο προγενέστερο restore point στο system restore να ξεμπερδεύεις ? Όχι, δεν έχω κάνει ποτέ.. Θα τα δοκιμάσω αργότερα σήμερα. Ευχαριστώ
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα