Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα, παραγγέλνω αρκετα συχνά απο κίνα. έχω ακούσει πολλες φορές τον όρο εκτελωνιστής. Εγώ χρειάζομαι κάποιον τετοιον? Τι ακριβώς κάνουν αυτοι?

Επεξ/σία από diochris
Δημοσ.

Όταν παραγγέλνεις από χώρες εκτός ΕΕ που δεν υπάρχει τελονειακη ένωση, πρέπει να πληρωθούν τέλη στο κράτος για ότι εισάγεται από έξω, νομίζω από 22 ευρώ και πάνω μαζί με τα μεταφορικά πέφτει φόρος. Επειδή αυτό είναι ταλαιπωρία και γραφειοκρατία για να το κάνεις μόνος σου και μπορεί να πελαγώσεις αν δεν ξέρεις τι που και πως, υπάρχει ο εκτελωνιστης ο οποίος αναλαμβάνει αυτή την δουλειά με αμοιβή. Σκέψου μεγαλες εταιρείες με εισαγωγή τεραστίων παραγγελιών από εξωτερικό, έχουν προσλάβει εκτελωνιστες για αυτή την δουλειά. 

Δημοσ.

Οι τραπεζικοί, οι τηλεπικοινωνιακοί, οι εφοριακοί ...κλπ σε τι χρειάζονται;

Περαν αυτου αν εχεις παραγγείλει κατι και δεν μπορεί να κοστολογηθεί πρέπει κάποιος να το κανει ενα, δυο εχουν το έλεγχο των εισαγωγών ολων των προϊόντων που αγοράζεις στην ελλαδα και ειναι απο το εξωτερικό, τρια εχουν τον ελεγχο παράνομων εισαγωγών πχ ουσιες κλπ

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Στην δικιά σου περίπτωση θα κάνουν τα διαδικαστικά για να υπολογιστεί σωστά και να πληρωθεί ο φόρος και να παραλάβεις.  Αν η ερώτηση είναι πιο γενική, ο εκτελωνιστης κάνει διαφορα, απο το να στηθεί πρωί πρωί στην ουρά μιας ναυτιλιακής να παραλάβει την διστακτική και να πληρώσει τα ναυλα, να κυνηγάει τον μεταφορεα,  να τσεκάρει μήπως στην εκκένωση 'ψωνιζουν' τζαμπα απο το φορτίο και λείπουν μετά τα μισά πράγματα, να παιζει μπουνιες αν εχει γινει λαθος στην φορτωτικη κτλ κτλ.               

• Thanks 1
  • 1 μήνα μετά...
Δημοσ.
Στις 18/12/2020 στις 6:14 ΜΜ, patclo είπε

Στην δικιά σου περίπτωση θα κάνουν τα διαδικαστικά για να υπολογιστεί σωστά και να πληρωθεί ο φόρος και να παραλάβεις.  Αν η ερώτηση είναι πιο γενική, ο εκτελωνιστης κάνει διαφορα, απο το να στηθεί πρωί πρωί στην ουρά μιας ναυτιλιακής να παραλάβει την διστακτική και να πληρώσει τα ναυλα, να κυνηγάει τον μεταφορεα,  να τσεκάρει μήπως στην εκκένωση 'ψωνιζουν' τζαμπα απο το φορτίο και λείπουν μετά τα μισά πράγματα, να παιζει μπουνιες αν εχει γινει λαθος στην φορτωτικη κτλ κτλ.               

Ενας μεσάζων δηλαδή, αλλά αυτό δεν το κάνει τό ΕΛΤΑ?

• Moderators
Δημοσ.
On 18/12/2020 at 17:10, diochris said:

Καλησπέρα, παραγγέλνω αρκετα συχνά απο κίνα. έχω ακούσει πολλες φορές τον όρο εκτελωνιστής. Εγώ χρειάζομαι κάποιον τετοιον? Τι ακριβώς κάνουν αυτοι?

Για να μην το κουράζουμε, όχι δεν χρειάζεσαι εκτελωνιστή, αν το μόνο που κάνεις είναι να παραγγέλνεις μπιχλιμπίδια από την Κίνα. Για €5, €50 ή €500 δεν απασχολείσαι με εκτελωνιστή.

Αν κάποια στιγμή βάλεις παραγγελία ένα κοντέινερ για την εταιρεία σου από τρίτη χώρα το ξανασυζητάμε.

Δημοσ.

Για τέτοια μικροπράγματα δεν χρειάζεται εκτελωνιστής. Αν φέρεις κάτι μεγάλο που πρέπει να εκτελωνιστεί θα σε πάρουν απο την κούριερ και θα σου δώσουν προσφορά. Ή μπορείς να πας εσύ να το κάνεις. Εγώ έχω κάνει και τα 2.

Αν πάρεις την προσφορά θα πληρώσεις ένα 50-100άρι συν τους φόρους. Αν το κάνεις μόνος σου, θα πληρώσεις ένα 30άρι περίπου το οποίο είναι στάνταρ, συν τους φόρους και θα περάσεις κάποιες ώρες πηγαίνοντας απο γραφείο σε γραφείο για να συμπληρώνεις χαρτιά. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...