JohnVani18 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2020 Με προσαρμογή χρωματικού τόνου οθόνης και φωνητική αναζήτηση Η Xiaomi κυκλοφόρησε στην αγορά το νέο e-reader της Mi Reader Pro, το οποίο αποτελεί μια μεγάλη αναβάθμιση σε σχέση με το αρχικό Mi Reader, ενώ παράλληλα αποτελεί άμεσο ανταγωνιστή του Amazon Kindle Oasis. Το e-reader έρχεται με μεγαλύτερη οθόνη, αρκετές προσαρμογές στην οθόνη και φωνητική αναζήτηση για γρηγορότερη είσοδο κριτηρίων αναζήτησης. Συγκεκριμένα, η οθόνη πλέον έχει διαγώνιο 7.8 ιντσών και 330ppi. Ο φωτισμός προέρχεται από LED με 24 επίπεδα φωτισμού και τη δυνατότητα να αλλάζει ο τόνος χρώματος από ψυχρό σε θερμό, ανάλογα το περιβάλλον, προσφέροντας άνετη ανάγνωση. Στο εσωτερικό του συστήματος υπάρχουν 2GB RAM, 32GB χωρητικότητας, τετραπύρηνος επεξεργαστής και μενού διεπαφής (user-interface) βασισμένο σε Android Oreo 8.1. Στη συνδεσιμότητα περιέχονται Wi-Fi, Bluetooth 5.0 όπως και υποστήριξη για τοπικές Κινέζικες πλατφόρμες όπως τα Baidu και WeChat Reading. Η Xiaomi επίσης ενσωμάτωσε λειτουργίες του Xiao AI για μια ομαλότερη και γρηγορότερη περιήγηση στη συσκευή. Τα ψηφιακά βιβλία μπορούν να μεταφερθούν από κινητό αν και οι δύο συσκευές βρίσκονται στο ίδιο ασύρματο δίκτυο, και υποστηρίζει όλα τα γνωστά πρότυπα αρχείων όπως .txt, .epub, .pdf μέχρι και αρχεία Microsoft Office. Η εσωτερική μπαταρία είναι χωρητικότητας 3,200mAh και προσφέρει αναμονή έως 70 ημέρες. Το Xiaomi Mi Reader Pro θα είναι διαθέσιμο μόνο σε μαύρο χρώμα και επίσημα κοστίζει CNY 1,299 (περίπου 165€) αλλά ήδη βρίσκεται σε προσφορά στα CNY 1,099 (περίπου 139€). Για την ώρα είναι διαθέσιμο μόνο στην Κίνα, αλλά είναι θέμα χρόνου μέχρι να φτάσει και τις υπόλοιπες αγορές. Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο
Konos93 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2020 καλα χαρακτηριστικά με koreader σε 7,8 inches αν εδω είναι κατω από 150 είναι τίμιο
karamela693 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2020 Ηθελα να αλλάξω το Pocketbook μου των 6 ιντσών κάποια στιγμή με ένα μεγαλύτερο, άλλα 200+ ευρώ τα έβρισκα πολλά, η Xiaomi μας δίνει την λύση!!! Αν διαβάζει σωστά τα pdf το έχω πάρε με αυτά τα χρήματα. Μιας και βλέπω είσαι γνώστης των Kidle συσκευών, γνωρίζεις να μπορείς με κάποιο τρόπο να διαβάσεις pdf αρχεία ή epub αγορασμένα από Ελληνικά καταστήματα?? ή είσαι δέσμιος του Amazon store και των μόνο Αγγλικών τίτλων του? Ευχαριστώ
Bourdoulas Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2020 11 λεπτά πριν, karamela693 είπε Ηθελα να αλλάξω το Pocketbook μου των 6 ιντσών κάποια στιγμή με ένα μεγαλύτερο, άλλα 200+ ευρώ τα έβρισκα πολλά, η Xiaomi μας δίνει την λύση!!! Αν διαβάζει σωστά τα pdf το έχω πάρε με αυτά τα χρήματα. Μιας και βλέπω είσαι γνώστης των Kidle συσκευών, γνωρίζεις να μπορείς με κάποιο τρόπο να διαβάσεις pdf αρχεία ή epub αγορασμένα από Ελληνικά καταστήματα?? ή είσαι δέσμιος του Amazon store και των μόνο Αγγλικών τίτλων του? Ευχαριστώ Τα μετατρέπεις σε mobi με το Calibre. Αν και τα pdf θέλουν παραπάνω δουλειά. 1
imvrios Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2020 14 λεπτά πριν, karamela693 είπε Ηθελα να αλλάξω το Pocketbook μου των 6 ιντσών κάποια στιγμή με ένα μεγαλύτερο, άλλα 200+ ευρώ τα έβρισκα πολλά, η Xiaomi μας δίνει την λύση!!! Αν διαβάζει σωστά τα pdf το έχω πάρε με αυτά τα χρήματα. Μιας και βλέπω είσαι γνώστης των Kidle συσκευών, γνωρίζεις να μπορείς με κάποιο τρόπο να διαβάσεις pdf αρχεία ή epub αγορασμένα από Ελληνικά καταστήματα?? ή είσαι δέσμιος του Amazon store και των μόνο Αγγλικών τίτλων του? Ευχαριστώ Αγορασμένα εννοείς με προστασία/drm; Το Calibre έχει το DeDRM plugin που αφαιρεί το DRM. Δεν έχει χρειαστεί να το δοκιμάσω άρα δε ξέρω πόσο καλά δουλεύει. Αν τώρα τα αρχεία σου δεν έχουν προστασία, τα κάνεις convert με το Calibre και τα στέλνεις στο Kindle. Εγώ αυτό κάνω, το αποτέλεσμα της μετρατροπής είναι συνήθως πολύ καλό. Αν όμως τα αρχεία μου ήταν τέτοια, θα εξέταζα σοβαρά να αγοράσω και κάποιο reader που υποστηρίζει natively αυτούς τους τύπους αρχείων. Όσο καλή και να είναι η μετατροπή, ποτέ δε μπορεί να γίνει καλύτερο από το πρωτότυπο.
link_z Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2020 Κάπως ακριβό αν αναλογιστεί κανείς ότι το kindle κοστίζει 80€. Φυσικά δεν έχει καμμία σχέση σαν συσκευή το ένα με το άλλο αλλά η σύγκριση είναι για συσκευές ανάγνωσης και όχι για κάτι άλλο.
karamela693 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, imvrios είπε Αγορασμένα εννοείς με προστασία/drm; Το Calibre έχει το DeDRM plugin που αφαιρεί το DRM. Δεν έχει χρειαστεί να το δοκιμάσω άρα δε ξέρω πόσο καλά δουλεύει. Αν τώρα τα αρχεία σου δεν έχουν προστασία, τα κάνεις convert με το Calibre και τα στέλνεις στο Kindle. Εγώ αυτό κάνω, το αποτέλεσμα της μετρατροπής είναι συνήθως πολύ καλό. Αν όμως τα αρχεία μου ήταν τέτοια, θα εξέταζα σοβαρά να αγοράσω και κάποιο reader που υποστηρίζει natively αυτούς τους τύπους αρχείων. Όσο καλή και να είναι η μετατροπή, ποτέ δε μπορεί να γίνει καλύτερο από το πρωτότυπο. Ευχαριστώ για την απάντηση, τώρα έχω ένα Pocketbook HD2 εδώ και 3,5 χρόνια, είμαι πολύ ευχαριστημένος άλλα θα ήθελα κάτι σε πιο πολλές ίντσες. Εχω αρκετά αγορασμένα και τα περνάω μέσω Adobe Digital Edition εύκολα και γρήγορα και γενικά έχω και πολλά epubs, pdf κλπ. χωρίς προστασία. Δεν θέλω να μπλέκω με μετατροπές, πατέντες κλπ. θα το ψάξω παραπάνω.......ευχαριστώ και πάλι. Υ.Γ. Μάλλον θα καταλήξω πάλι σε Pocketbook αυτό εδώ, απλά θα ήθελα να δώσω λιγότερα από τα 200+ που στοιχίζει και μου φαίνονται λίγο πολλά. https://www.skroutz.gr/s/17846477/Pocketbook-InkPad-3-Μαύρο.html Επεξ/σία 18 Δεκεμβρίου 2020 από karamela693
imvrios Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2020 2 λεπτά πριν, link_z είπε Κάπως ακριβό αν αναλογιστεί κανείς ότι το kindle κοστίζει 80€. Φυσικά δεν έχει καμμία σχέση σαν συσκευή το ένα με το άλλο αλλά η σύγκριση είναι για συσκευές ανάγνωσης και όχι για κάτι άλλο. Η σύγκριση δεν είναι με το απλό kindle ή το paperwhite. Είναι με το Oasis, που εκτός περιόδου προσφορών κοστίζει πάνω από 200€. Σε κάθε περίπτωση το Oasis μεταξύ των δύο αποτελεί τη σωστή επιλογή μόνο και μόνο γιατί ξέρεις ότι παίζει. Της Xiaomi απευθύνεται στην Κίνα. Δεν ξέρουμε καν αν μπορεί να διαβάσει ελληνικά, αν το interface είναι μόνο στα κινέζικα ενώ το XiaoAi, ας πούμε σαν την Alexa, είναι μόνο στα κινέζικα προς το παρόν.
hate86 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2020 8 λεπτά πριν, link_z είπε Κάπως ακριβό αν αναλογιστεί κανείς ότι το kindle κοστίζει 80€. Φυσικά δεν έχει καμμία σχέση σαν συσκευή το ένα με το άλλο αλλά η σύγκριση είναι για συσκευές ανάγνωσης και όχι για κάτι άλλο. Απλά το συγκεκριμένο κοντράρει το kindle Oasis που πάει στις 170λιρες +...
imvrios Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2020 16 λεπτά πριν, karamela693 είπε Υ.Γ. Μάλλον θα καταλήξω πάλι σε Pocketbook αυτό εδώ, απλά θα ήθελα να δώσω λιγότερα από τα 200+ που στοιχίζει και μου φαίνονται λίγο πολλά. https://www.skroutz.gr/s/17846477/Pocketbook-InkPad-3-Μαύρο.html Ζόρικο γιατί τα 206.90€ είναι η πιο χαμηλή τιμή που έχει βρεθεί. Και είναι και η πιο χαμηλή τιμή στην Ευρώπη. Τόσο το έχει στη Γερμανία ο πιο φτηνός που εκεί έχουν πολύ μικρότερο ΦΠΑ. Μη νομίζεις όμως. Και το Oasis είναι πιο ακριβό (αλλά το βγάζουν σε προσφορά 2-3 φορές το χρόνο στα 160€) και η οθόνη του είναι και μία ίντσα πιο μικρή. Ενώ και το Tolino Epos είναι αρκετά πιο ακριβό. Φαίνεται ότι κάπου εκεί κοστίζουν.
Crystallization Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, karamela693 είπε Ηθελα να αλλάξω το Pocketbook μου των 6 ιντσών κάποια στιγμή με ένα μεγαλύτερο, άλλα 200+ ευρώ τα έβρισκα πολλά, η Xiaomi μας δίνει την λύση!!! Αν διαβάζει σωστά τα pdf το έχω πάρε με αυτά τα χρήματα. Μιας και βλέπω είσαι γνώστης των Kidle συσκευών, γνωρίζεις να μπορείς με κάποιο τρόπο να διαβάσεις pdf αρχεία ή epub αγορασμένα από Ελληνικά καταστήματα?? ή είσαι δέσμιος του Amazon store και των μόνο Αγγλικών τίτλων του? Ευχαριστώ Φυσικά και μπορείς να διαβάσεις βιβλία αγορασμένα ή μη από όλα stores, αρκεί να έχεις το αρχείο τους. Μπορείς να διαβάσεις τα αρχεία κατευθείαν στο format που είναι, χωρίς μετατροπή. Η μετατροπή σε mobi ή azw3 το μόνο που σου προσφέρει είναι κάποια internet search / dictionary καλούδια που δεν ενδιαφέρουν και πολύ έναν αναγνώστη. Λίγα λόγια για το τι μπορείς να κάνεις με το Kindle. Υποστήριξη Τα Kindle υποστηρίζουν τα παρακάτω Format: doc/docx, pdf, txt, html, rtf,kpf, mobi, jpg/jpeg, gif, png, bmp και azw3. Μεταφορά αρχείων Στα Kindle έχεις την δυνατότητα να περάσεις αρχεία των παραπάνω format μέσω καλωδίου από τον υπολογιστή σου ή αν κάνεις login με το amazon account σου μπορείς είτε να αγοράσεις κατεύθείαν από το store τους ή να στείλεις το αρχείο από όποια συσκευή σου θέλεις σε μια συγκεκριμένη email διεύθυνση (μοναδική για το δικό σου kindle) και να κατέβει αυτόματα στο Kindle σου. Μετατροπή αρχείων Για μετατροπή αρχείων από το ένα φορματ σε κάποιο άλλο μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα δωρεάν εργαλείο που λέγεται Calibre. Μέσω αυτού μπορείς να κάνεις τα πάντα ..απο μετατροπή αρχείων, μέχρι διαχείριση όλης της βιβλιοθήκης του Kindle σου. Αν στείλεις ένα αρχείο στο Kindle σου μέσω email τότε γράφοντας στο θέμα του email την λέξη `convert` θα σου έρθει το αρχείο στο kindle σε μορφή azw3 αυτόματα. Επεξ/σία 18 Δεκεμβρίου 2020 από Crystallization Αφαίρεση epub από τα υποστηριζόμενα format. Μεταφορά με Calibre ή αυτόματη μετατροπή μέσω email αν θέλεις να περάσεις epub στο Kindle 1
jadawin Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2020 1 ώρα πριν, Bourdoulas είπε Τα μετατρέπεις σε mobi με το Calibre. Αν και τα pdf θέλουν παραπάνω δουλειά. Νομίζω, διαβάζει τα pdf απευθείας ή κάνω λάθος; 19 λεπτά πριν, Crystallization είπε Φυσικά και μπορείς να διαβάσεις βιβλία αγορασμένα ή μη από όλα stores, αρκεί να έχεις το αρχείο τους. Μπορείς να διαβάσεις τα αρχεία κατευθείαν στο format που είναι, χωρίς μετατροπή. Η μετατροπή σε mobi ή azw3 το μόνο που σου προσφέρει είναι κάποια internet search / dictionary καλούδια που δεν ενδιαφέρουν και πολύ έναν αναγνώστη. Λίγα λόγια για το τι μπορείς να κάνεις με το Kindle. Υποστήριξη Τα Kindle υποστηρίζουν τα παρακάτω Format: doc/docx, pdf, txt, html, rtf,kpf, mobi, epub, jpg/jpeg, gif, png, bmp και azw3. Μεταφορά αρχείων Στα Kindle έχεις την δυνατότητα να περάσεις αρχεία των παραπάνω format μέσω καλωδίου από τον υπολογιστή σου ή αν κάνεις login με το amazon account σου μπορείς είτε να αγοράσεις κατεύθείαν από το store τους ή να στείλεις το αρχείο από όποια συσκευή σου θέλεις σε μια συγκεκριμένη email διεύθυνση (μοναδική για το δικό σου kindle) και να κατέβει αυτόματα στο Kindle σου. Μετατροπή αρχείων Για μετατροπή αρχείων από το ένα φορματ σε κάποιο άλλο μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα δωρεάν εργαλείο που λέγεται Calibre. Μέσω αυτού μπορείς να κάνεις τα πάντα ..απο μετατροπή αρχείων, μέχρι διαχείριση όλης της βιβλιοθήκης του Kindle σου. Αν στείλεις ένα αρχείο στο Kindle σου μέσω email τότε γράφοντας στο θέμα του email την λέξη `convert` θα σου έρθει το αρχείο στο kindle σε μορφή azw3 αυτόματα. από πότε τα Kindle υποστηρίζουν epub;
imvrios Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2020 22 λεπτά πριν, Crystallization είπε epub Ποιο Kindle έχεις εσύ που υποστηρίζει epub;
Crystallization Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2020 5 λεπτά πριν, imvrios είπε Ποιο Kindle έχεις εσύ που υποστηρίζει epub; 14 λεπτά πριν, jadawin είπε Νομίζω, διαβάζει τα pdf απευθείας ή κάνω λάθος; από πότε τα Kindle υποστηρίζουν epub; Συγγνώμη, το epub το έγραψα από κεκτημένη ταχύτητα. Τα epubs τα στέλνω μεσω email με subject `convert` ή τα περνάω μεσω Calibre.
imvrios Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2020 1 λεπτό πριν, Crystallization είπε Συγγνώμη, το epub το έγραψα από κεκτημένη ταχύτητα. Τα epubs τα στέλνω μεσω email με subject `convert` ή τα περνάω μεσω Calibre. OK, μόνο που ούτε το convert μέσω του Kindle email σου υποστηρίζεται για epub αρχεία. Ή με το Calibre το κάνεις ή με κάποια από τις πολλές online υπηρεσίες που υπάρχουν.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα