giantzeron Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Βρισκομαι σε μια εξαιρετικα δυσκολη θεση με εναν τρομερα ενοχλητικο γειτονα απο πανω μου. Ο συγκεκριμενος κυριος ΜΟΝΟ σε ώρες κοινης ησυχιας πχ 4 το μεσημερι η 1 το βραδυ σερνει επιπλα η κανει δυνατους θορυβους στο πατωμα. Του εχω μιλησει και ενω ημουν ευγενικος εκεινος αρχιζε να φωναζει και να πουλαει τσαμπουκα. Συγκεκριμενα πριν κατι μηνες εκανε απεριγραπτο θόρυβο χτυπωντας μπαρα με βαρη στο πατωμα του ωρα 23.30 το βραδυ. Κανενας σεβασμός. Η αληθεια ειναι οτι εκ τοτε δεν το ξανα εκανε βεβαια αλλα οι ενοχλητικοι θορυβοι αργα τα μεσανυχτα παραμενουν γεγονος. Εχω ακουσει οτι απο περυσι νομιζω παρομοια περιστατικα διωκονται ποινικα ακομα κ με ποινη φυλακισης αλλα δεν ξερω πως ακριβως να κινηθω. Εδω να τονισω οτι εγω τυχαινει να ειμαι ιδιοκτητης ενω εκεινος ενοικιαστης ( αν παιζει καποιο ρολο δλ αυτο ) Εχω καταληξει να κοιμαμαι μονιμως με ωτοασπιδες σε ενα διαμερισμα που πληρωσα 200.000 ευρω εξαιτιας ενος ανθρωπου που δεν σεβεται τιποτα. Και σαφως ειμαι αποφασισμενος να το παω στα ακρα και να ακολουθησω τη δικαστικη οδο. Εχω δυνατοτητα με εξαιρετικη ευκολια να αποδειξω οτι κανει τις συγκεκριμενες ωρες φασαρια και σαφως δεν αναφερω αλλα περιστατικα που εχουν συμβει. Μπορειτε να δωσετα καποια χρησιμη πληροφορια? Πως προτεινετε να κινηθω? Εχω ακουσει και κατι για επικοινωνια με την αρμοδια εισαγγελια αλλα δε γνωριζω περισσοτερα και ηθελα πριν απευθυνθω σε δικηγορο να παρω τη γνωμη σας. Ευχαριστω Επεξ/σία 18 Δεκεμβρίου 2020 από giantzeron
Salvation81 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2020 22 λεπτά πριν, giantzeron είπε Βρισκομαι σε μια εξαιρετικα δυσκολη θεση με εναν τρομερα ενοχλητικο γειτονα απο πανω μου. Ο συγκεκριμενος κυριος ΜΟΝΟ σε ώρες κοινης ησυχιας πχ 4 το μεσημερι η 1 το βραδυ σερνει επιπλα η κανει δυνατους θορυβους στο πατωμα. Του εχω μιλησει και ενω ημουν ευγενικος εκεινος αρχιζε να φωναζει και να πουλαει τσαμπουκα. Συγκεκριμενα πριν κατι μηνες εκανε απεριγραπτο θόρυβο χτυπωντας μπαρα με βαρη στο πατωμα του ωρα 23.30 το βραδυ. Κανενας σεβασμός. Η αληθεια ειναι οτι εκ τοτε δεν το ξανα εκανε βεβαια αλλα οι ενοχλητικοι θορυβοι αργα τα μεσανυχτα παραμενουν γεγονος. Εχω ακουσει οτι απο περυσι νομιζω παρομοια περιστατικα διωκονται ποινικα ακομα κ με ποινη φυλακισης αλλα δεν ξερω πως ακριβωε να κινηθω. Εδω να τονισω οτι εγω τυχαινει να ειμαι ιδιοκτητης ενω εκεινος ενοικιαστης ( αν παιζει καποιο ρολο δλ αυτο ) Εχω καταληξει να κοιμαμαι μονιμως με ωτοασπιδες σε ενα διαμερισμα που πληρωσα 200.000 ευρω εξαιτιας ενος ανθρωπου που δεν σεβεται τιποτα. Και σαφως ειμαι αποφασισμενος να το παω στα ακρα και να ακολουθησω τη δικαστικη οδο. Εχω δυνατοτητα με εξαιρετικη ευκολια να αποδειξω οτι κανει τις συγκεκριμενες ωρες φασαρια και σαφως δεν αναφερω αλλα περιστατικα που εχουν συμβει. Μπορειτε να δωσετα καποια χρησιμη πληροφορια? Πως προτεινετε να κινηθω? Εχω ακουσει και κατι για επικοινωνια με την αρμοδια εισαγγελια αλλα δε γνωριζω περισσοτερα και ηθελα πριν απευθυνθω σε δικηγορο να παρω τη γνωμη σας. Ευχαριστω Δηλαδη τι θα πεις στον Δικαστη, οτι μετακινει πχ την καρεκλα η το ντιβανι το βραδυ; Δεν ξερω αν θα εχεις καποιο νομικο πατημα σε αυτο. Οσο με τα βαρακια που ειπες 23:30 δεν ειναι καν ωρα κοινης ησυχιας, με την ιδια λογικη ειναι σαν να λες ουτε ηλεκτρικη σκουπα και ουτε πλυντηριο να βαζει επειδη μπορει να σε ενοχλει. Αφου εισαι ιδιοκτητης δεν κοιτας μπας και βαλεις καμια εξτρα μονωση στο ταβανι; 7 1
giantzeron Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 4 λεπτά πριν, Salvation81 είπε Δηλαδη τι θα πεις στον Δικαστη, οτι μετακινει πχ την καρεκλα η το ντιβανι το βραδυ; Δεν ξερω αν θα εχεις καποιο νομικο πατημα σε αυτο. Οσο με τα βαρακια που ειπες 23:30 δεν ειναι καν ωρα κοινης ησυχιας, με την ιδια λογικη ειναι σαν να λες ουτε ηλεκτρικη σκουπα και ουτε πλυντηριο να βαζει επειδη μπορει να σε ενοχλει. Αφου εισαι ιδιοκτητης δεν κοιτας μπας και βαλεις καμια εξτρα μονωση στο ταβανι; Οι ώρες της μεσημβρινής και νυκτερινής ησυχίας καθορίζονται κατά τη χειμερινή περίοδο από 15.30 έως 17.30 (μεσημβρινή) και από 22.00 έως 07.30 (νυχτερινή) Και προφανως αυτο που περιγραφεις δεν αποτελει λυση. Σαφως δε μπορει να κανει ο καθενας οτι θελει τετοιες ωρες. Αλλιως δε θα υπηρχαν νομοι. Επεξ/σία 18 Δεκεμβρίου 2020 από giantzeron 9 1
papoys1 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2020 Δεν θα βρεις άκρη δυστυχώς αποδέξου το για να μπορέσεις κάποτε να ηρεμήσεις. Έχω το ίδιο πρόβλημα χρόνια και όχι τίποτε άλλο απορώ μα κάθε μέρα ο δικός μου κάνει μετακόμιση επίπλων. Δεν μπορεί να τα αποδεχθεί σε μία θέση;; Σκούπα και στις μία τα ξημερώματα τελείως σαλεμένη λέμε. Και η πλάκα δεν βάζει το βουρτσάκι που έχουν όλες οι σκούπες αλλά χωρίς το βουρτσάκι τη σέρνει με μανία στα πλακάκι λες και θέλει να βγάλει το σμάλτο. Τους το έχω πει αρκετές φορές αλλά μετά από λίγο καιρό το ίδιο. Έπαψα πλέον να ασχολούμαι και ηρέμησα. Φίλε άσε είναι να το έχεις στο αίμα σου να σέβεσαι τον διπλανό σου. Αν δεν τόχεις δεν γίνεται. 1
Salvation81 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2020 4 λεπτά πριν, giantzeron είπε Οι ώρες της μεσημβρινής και νυκτερινής ησυχίας καθορίζονται κατά τη χειμερινή περίοδο από 15.30 έως 17.30 (μεσημβρινή) και από 22.00 έως 07.30 (νυχτερινή) Και προφανως αυτο που περιγραφεις δεν αποτελει λυση. Σαφως δε μπορει να κανει ο καθενας οτι θελει τετοιες ωρες. Αλλιως δε θα υπηρχαν νομοι. Δεν ξερω κατα ποσο ο κανονας κοινης ησυχιας εχει να κανει με το αν μπορει να κουναει μια καρεκλα στο πατωμα το βραδυ, σιγα μην πεφτει για υπνο ολος ο κοσμος 10 το βραδυ τον χειμωνα πχ, η σιγα μην περπατανε με παπουτσια και παντοφλες αν ξυπνησουν για κατουρημα πχ γιατι μπορει ο κατω να ακουσει το γκντουπ γκντουπ. Παντως σε πολυκατοικιες αυτα συμβαινουν, επισης και εσυ μπορει να ενοχλεις τον απο κατω (αν εχεις) και να μην το καταλαβαινεις (οπως εμενα με ενοχλουν οι διπλανοι μου και απλα δεν το εχουν καν στο μυαλο τους - βεβαια εμενα μου την λενε για καποια θεματα ασχετα με αυτο). Εγω θα σου ελεγα να πας σε δικηγορο και να ρωτησεις αν και δεν νομιζω να βγαλεις ακρη. Αυτα ειναι τα κακα των πολυκατοικιων εξαλλου, φαντασου οσοι ειχαν παρομοιο θεμα να ετρεχαν στα δικαστηρια τι θα γινοταν απο φορτο.
phanispal Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2020 Περίμενε, έρχονται οι κλασικοί γραφικοί να σου πουν πούλα το και αγόρασε/νοίκιασε αλλού. 3
cumulus Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Φιλε καταλαβε το.Εσυ εισαι περιεργος που ενοχλεισαι και θελεις ησυχια.Αυτος που ενοχλει ειναι ο μαγκας.Οι ωρες κοινης ησυχιας ειναι 6.45-7.00 .Ενα ολοκληρο τεταρτο καθε μερα. Εμενα μου την ειπαν για το διαδρομο που τρεχω,το εχω γραψει και εδω,στις 10 το πρωι και ντραπηκα.Πηρα βεβαια ολα τα μετρα να μην ξαναενοχλησω ,διοτι κανεις δεν εχει υποχρεωση να ακουει το νταντπα το δικο μου. Μια λυση τραβηγμενη ειναι να ζητησεις μετρα ,μεσω δικηγορου και δικαστηριου.Το εχει κανει γνωστος μου σε ανθρωπο που ειχε τη λογικη της πλειοψηφιας εδω μεσα,οτι οταν ειναι ωρα μη κοινης ησυχιας μπορουμε να κανουμε οτι θορυβο θελουμε.Τελικα ο φασαριοζος μετα απο μερικες κλησεις της αστυνομιας κατεληξε στην ψειρου με ενα ωραιοτατο προστιμο. Επεξ/σία 18 Δεκεμβρίου 2020 από cumulus 1
MikeToumpa Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2020 Για να το ελαφρύνουμε λίγο το θέμα. Πρότεινε του ανταλλαγή διαμερισμάτων για να βρεθείς εσύ στον πάνω όροφο και να γλιτώσεις. Σοβαρά μιλώντας πάντως είναι ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν σχεδόν όλοι στις ελληνικές πόλεις. Μόνο σε πολυκατοικίες που κατοικούν κατά συντριπτική πλειοψηφία μεγαλύτερης ηλικίας άτομα υπάρχει λιγότερη όχληση, πράγμα εξαιρετικά σπάνιο.
Βασίλης_29 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2020 1 ώρα πριν, giantzeron είπε Βρισκομαι σε μια εξαιρετικα δυσκολη θεση με εναν τρομερα ενοχλητικο γειτονα απο πανω μου. Ο συγκεκριμενος κυριος ΜΟΝΟ σε ώρες κοινης ησυχιας πχ 4 το μεσημερι η 1 το βραδυ σερνει επιπλα η κανει δυνατους θορυβους στο πατωμα. Του εχω μιλησει και ενω ημουν ευγενικος εκεινος αρχιζε να φωναζει και να πουλαει τσαμπουκα. Συγκεκριμενα πριν κατι μηνες εκανε απεριγραπτο θόρυβο χτυπωντας μπαρα με βαρη στο πατωμα του ωρα 23.30 το βραδυ. Κανενας σεβασμός. Η αληθεια ειναι οτι εκ τοτε δεν το ξανα εκανε βεβαια αλλα οι ενοχλητικοι θορυβοι αργα τα μεσανυχτα παραμενουν γεγονος. Εχω ακουσει οτι απο περυσι νομιζω παρομοια περιστατικα διωκονται ποινικα ακομα κ με ποινη φυλακισης αλλα δεν ξερω πως ακριβως να κινηθω. Εδω να τονισω οτι εγω τυχαινει να ειμαι ιδιοκτητης ενω εκεινος ενοικιαστης ( αν παιζει καποιο ρολο δλ αυτο ) Εχω καταληξει να κοιμαμαι μονιμως με ωτοασπιδες σε ενα διαμερισμα που πληρωσα 200.000 ευρω εξαιτιας ενος ανθρωπου που δεν σεβεται τιποτα. Και σαφως ειμαι αποφασισμενος να το παω στα ακρα και να ακολουθησω τη δικαστικη οδο. Εχω δυνατοτητα με εξαιρετικη ευκολια να αποδειξω οτι κανει τις συγκεκριμενες ωρες φασαρια και σαφως δεν αναφερω αλλα περιστατικα που εχουν συμβει. Μπορειτε να δωσετα καποια χρησιμη πληροφορια? Πως προτεινετε να κινηθω? Εχω ακουσει και κατι για επικοινωνια με την αρμοδια εισαγγελια αλλα δε γνωριζω περισσοτερα και ηθελα πριν απευθυνθω σε δικηγορο να παρω τη γνωμη σας. Ευχαριστω Σορρυ κιολας αλλά μόνο να γελάσω μπορω όταν συσχετίζεις την ενόχληση σου από τον γείτονα με το κοστος αγοράς του διαμερίσματος, ακομα και σε γκαρσονιέρα υπόγεια σαπακι με 20k η σε υπερπολυτελες οροφοδιαμέρισμα του 1 εκ. ευρώ, μπορεί να έχεις τον οποιονδήποτε ένοικο που θα σου δημιουργεί προβλημα. Για τα υπόλοιπα, μόνος σου απάντησες, έχεις τα μέσα και εύκολο τρόπο να το αποδείξεις, θέλεις να τον κυνηγήσεις νομικά, οπότε εμεις τι να σου πούμε; Το μόνο που έχω να προσθέσω είναι να καλείς την αστυνομία για συστάσεις και καταγραφή συμβάντος και αν φοβηθεί έχει καλώς αλλιώς πας δικαστικώς.
Perfect Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2020 Αν κάτι απέδειξε η τελευταία τρέλα που ζούμε είναι ότι η Αστυνομία αν θέλει είναι πολύ αποτελεσματική. Δυστυχώς όμως απλά δεν θέλουν-μπορούν γιατί έχουν εντολές οι καφροι να αλωνίζουν και να προστατεύονται. Παρε την αστυνομία να έρθει με ηχόμετρο και αν δεν βγάλεις άκρη στον εισαγγελέα της περιοχής σου. Επίσης ενημέρωσε τον ιδιοκτήτη. Αν δε θες να κινηθείς νομικά κάνε αντιπροσφορά στον ιδιοκτήτη με μεγαλύτερο ενοίκιο για να φύγει ο πολιτισμένος. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2020 εγώ αντίθετα με τον φίλο Βασίλη θα σου πω καλό κουράγιο και καλή επιτυχία αν καταφέρεις να κάνεις κάτι γιατί νομίζω ότι στον ποινικό κώδικα (επί ΣΥΡΙΖΑ) κάτι έχουν αλλάξει στο κομμάτι που λέει "ΚΟΙΝΗ ΗΣΥΧΙΑ" και δεν νομίζω ότι θα κάνεις τίποτα απολύτως παρά ότι θα νευριάζεις τσάμπα (παρά το γεγονός ότι έχεις δίκιο)
Lucifer Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2020 1 ώρα πριν, giantzeron είπε Βρισκομαι σε μια εξαιρετικα δυσκολη θεση με εναν τρομερα ενοχλητικο γειτονα απο πανω μου. Ο συγκεκριμενος κυριος ΜΟΝΟ σε ώρες κοινης ησυχιας πχ 4 το μεσημερι η 1 το βραδυ σερνει επιπλα η κανει δυνατους θορυβους στο πατωμα. Του εχω μιλησει και ενω ημουν ευγενικος εκεινος αρχιζε να φωναζει και να πουλαει τσαμπουκα. Συγκεκριμενα πριν κατι μηνες εκανε απεριγραπτο θόρυβο χτυπωντας μπαρα με βαρη στο πατωμα του ωρα 23.30 το βραδυ. Κανενας σεβασμός. Η αληθεια ειναι οτι εκ τοτε δεν το ξανα εκανε βεβαια αλλα οι ενοχλητικοι θορυβοι αργα τα μεσανυχτα παραμενουν γεγονος. Εχω ακουσει οτι απο περυσι νομιζω παρομοια περιστατικα διωκονται ποινικα ακομα κ με ποινη φυλακισης αλλα δεν ξερω πως ακριβως να κινηθω. Εδω να τονισω οτι εγω τυχαινει να ειμαι ιδιοκτητης ενω εκεινος ενοικιαστης ( αν παιζει καποιο ρολο δλ αυτο ) Εχω καταληξει να κοιμαμαι μονιμως με ωτοασπιδες σε ενα διαμερισμα που πληρωσα 200.000 ευρω εξαιτιας ενος ανθρωπου που δεν σεβεται τιποτα. Και σαφως ειμαι αποφασισμενος να το παω στα ακρα και να ακολουθησω τη δικαστικη οδο. Εχω δυνατοτητα με εξαιρετικη ευκολια να αποδειξω οτι κανει τις συγκεκριμενες ωρες φασαρια και σαφως δεν αναφερω αλλα περιστατικα που εχουν συμβει. Μπορειτε να δωσετα καποια χρησιμη πληροφορια? Πως προτεινετε να κινηθω? Εχω ακουσει και κατι για επικοινωνια με την αρμοδια εισαγγελια αλλα δε γνωριζω περισσοτερα και ηθελα πριν απευθυνθω σε δικηγορο να παρω τη γνωμη σας. Ευχαριστω Όλα στο μυαλό είναι φίλε μου, σταμάτα να το βλέπεις σαν πρόβλημα και δες το σαν διαγωνισμό! Το μόνο που θες είναι μια αναδιπλούμενη σκάλα για μερεμέτια με τα ηχεία του στερεοφωνικού σου επάνω της να κοιτάνε προς το ταβάνι και όρεξη για ένα περιπετειώδες μουσικό ταξίδι: 3
29gk Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2020 Eγω σε μια τετοια θεση θα καλουσα το 100, τις νυχτερινες και πρωτες πρωινες ωρες καθως τα απογευματα με ισως καποια ελαχιστη περιπτωση τους καλοκαιρινους μηνες ειναι εξαιρετικα απιθανο θεωρω να ερθει καποιος, συνεχως και αφου καταφερνα να μαζεψω 2 κια 3 αναφορες συμβαντων οπου σιγουρα θα περιγραφουν και τη συσταση για ησυχια των οργανων στον γειτονα, θα καλουσα τον ιδιοκτητη του επανω διαμερισματος και θα του εξηγουσα το τι συμβαινει. Καθως πιθανολογω πω οταν καποιος ειναι ζωον που λεμε, δεν ειναι σε μια περιπτωση αλλα γενικοτερα. Και καπως ετσι θα επεδιωκα να εμπλακει κι ο ιδιοκτητης του στην ολη φαση. Αν μη τι αλλο μεγαλυτερη η πιεση. Απο εκει και περα, αν η κατασταση δεν διορθωνοταν ή αν ειχα και χειροτερα με τσαμπουκαδες και απειλες, γραμμη για τον εισαγγελεα υπηρεσιας, παραπονα και κληση απο το τοπικο αστυνομικο τμημα στον γειτονα για συστασεις. Στη συνεχεια φυσικα, και τοτε και μονον τοτε μπορει να χρειαζοταν, δικηγορος και μηνυσεις. Περα απο ολα τα παραπανω ομως, το μονο σιγουρο ειναι πως ετσι ή αλλιως η φαση θα τραβηξει σε χρονο και θα εχει διαρκεια κι εκνευρισμους. Δυστηχως.
Βασίλης_29 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2020 11 λεπτά πριν, ikorolis είπε εγώ αντίθετα με τον φίλο Βασίλη θα σου πω καλό κουράγιο και καλή επιτυχία αν καταφέρεις να κάνεις κάτι γιατί νομίζω ότι στον ποινικό κώδικα (επί ΣΥΡΙΖΑ) κάτι έχουν αλλάξει στο κομμάτι που λέει "ΚΟΙΝΗ ΗΣΥΧΙΑ" και δεν νομίζω ότι θα κάνεις τίποτα απολύτως παρά ότι θα νευριάζεις τσάμπα (παρά το γεγονός ότι έχεις δίκιο) Ισχύει αυτό που λες. Παρόλα αυτά οι αλλαγές αυτές δεν ακυρώνουν κάποιο άρθρο/παράγραφο του αστικού κώδικα που μιλάει για προσβολή προσωπικότητας με κάποιον τρόπο που δεν θυμάμαι ακριβώς να περιγράψω, τα είχε αναφέρει κάποιος συμφορουμυτης σε αντίστοιχο thread. Εν ολίγοις, μπορεί να απαιτήσει αποζημίωση από αυτόν που προκαλεί το πρόβλημα. Η αστυνομία είναι χρήσιμη για την καταγραφή του συμβάντος και οποια δικαστική χρήση.
Προτεινόμενες αναρτήσεις