Επισκέπτης Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Έχω βγάλει παρωνυχία η οποία έχει και πύον οπότε νομίζω δε μπορώ να αποφύγω τον γιατρό τώρα. Αν διάβασα καλά δε μπορεί να φύγει μόνο του. Έχω κάποιες ερωτήσεις (όχι ιατρικής φύσεως) Πήρα στο κέντρο υγείας της περιοχής μου και μου λένε δεν έχουν τίποτα, ούτε δερματολόγο ούτε χειρούργο, μόνο γενικό γιατρό. Δεν έχουν καν ασθενοφόρα καθώς έχω κάποια κινητικά προβλήματα αν και όχι πολύ μεγάλα. Ερωτήσεις 1. Πρέπει να πάω σε ιδιώτη γιατρό τώρα και αν ναι τι γιατρός πρέπει να είναι αυτός και πόσο θα πληρώσω για την επέμβαση? 2. Είναι εφικτό να κλείσω ραντεβού με γιατρό και να κάνω την επέμβαση σπίτι μου? αν κατάλαβα καλά είναι απλή μικροεπέμβαση. 3. Αν βρω άλλο νοσοκομείο να πάω, είναι λογικό να ζητήσω ασθενοφόρο λόγω κινητικών προβλημάτων ή πρέπει να έχω κάτι βαρύ για να το στείλουν? 4. Οι sos γιατροί κάνουν επεμβάσεις κατοίκον ή μόνο διαγνώσεις? 5. Επιτρέπεται να πάω με προσωπίδα αντί για μάσκα σε νοσοκομείο, ταξί ή γιατρό? έχω κάποια θέματα με το αναπνευστικό οπότε η μάσκα με ζορίζει πολύ και με πανικοβάλει αρκετά αλλά δυστυχώς δεν έχω χαρτί γιατρού που να με απαλλάσει. Καλά προφανώς αν δεν μπορώ να κάνω τίποτα στο σπίτι μου τότε θα το καταπιώ και θα πάω αλλά θέλω πρώτα να δω τις επιλογές μου. Μία η μάσκα, μία τα προβλήματα υγείας αλλά και ο φόβος μου μη κολλήσω covid κάνουν ζόρικο το όλο εγχείρημα. Δώστε μου ιδέες Επεξ/σία 18 Δεκεμβρίου 2020 από aizensama24
koulkos Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2020 Που την έχεις βγάλει; Εγώ είχα μία στο δάκτυλο του χεριού και ήμουν στο χωριό. Πήγα στο κέντρο υγείας, έσκισε ο γιατρός το δέρμα με ένα λεπιδάκι και σε 2-3 μέρες ήταν καινούριο. Δύο λεπτά υπόθεση. Μπορεί να χρειαστείς και αντιβίωση νομίζω, ανάλογα το μέγεθος του προβλήματος.
Επισκέπτης Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2020 17 λεπτά πριν, koulkos είπε Που την έχεις βγάλει; Εγώ είχα μία στο δάκτυλο του χεριού και ήμουν στο χωριό. Πήγα στο κέντρο υγείας, έσκισε ο γιατρός το δέρμα με ένα λεπιδάκι και σε 2-3 μέρες ήταν καινούριο. Δύο λεπτά υπόθεση. Μπορεί να χρειαστείς και αντιβίωση νομίζω, ανάλογα το μέγεθος του προβλήματος. Στο μικρό δάκτυλο την έχω βγάλει. Τι γιατρός στο έκανε αυτό?
koulkos Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2020 Γενικός. Δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο. Αυτός που εφημέρευε μια Κυριακή το έκανε.
Βασίλης_29 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2020 Για μικροεπεμβασεις στο σπίτι, ρώτησε σε κάποιον φορέα που στέλνουν γιατρούς στο σπίτι, αυτοί κρίνουν τι είναι ασφαλές να κάνουν.
papoys1 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2020 Εξωτερικά ιατρεία στα περισσότερα Νοσοκομεία διακοπές κάνουν. Έχουν τρομοκρατήσει τον κόσμο και δεν πάει ούτε για απλές ούτε για σοβαρές επεμβάσεις. Πήγα τελευταία δύο φορές ΝΙΜΤΣ τη μία για ψιλοεπέμβαση την άλλη για κάποια εξέταση , ερημιά . Εκεί που άλλες φορές έβλεπες 20-30 άτομα στα ιατρεία τώρα εγώ και μία κυρία. Για την ψιλοεπέμβαση μάλιστα αν και περίμενα να μου πουν έλα το Πάσχα είχα πάει να με δει ο χειρουργός Παρασκευή και μου λένε έλα την άλλη Πέμπτη. Χαρούμενος φεύγω όταν με φωνάζει η Νοσοκόμα , λέω μέσα μου δεν θα μπορούν θα με πάνε παραπίσω "και τι ακούω" -Μήπως μπορείτε να έρθετε την Τρίτη;;;;; Ναι σε τρεις εργάσιμες. Φυσικά πήγα έκανα την επέμβαση με τοπική αναισθησία και τελείωσα. Γιατί τα λέω;;;; Αν μπορείς κλείσε ένα ραντεβού μέσω ΗΔΙΚΑ (και εγώ έτσι το έκλεισα) για χειρουργό σε κάποιο Νοσοκομείο. Μπορεί να στο φτιάξει και την ίδια μέρα και θα σου το φτιάξει όπως πρέπει. Εμένα έκανε τέλεια δουλειά σε δύο λιπώματα . Και χωρίς να πληρώσω ούτε ευρώ φυσικά. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα