Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπερα σε ολους και χρονια πολλα.

Εχω το συστημα της υπογραφης που βλεπετε κατω και τις τελευταιες 2 μερες αντιμετωπιζω ενα προβλημα που με εχει παραξενεψει αρκετα.

Αγορασα εναν 2ο NVME M2 (Crucial P1 1TB) να βαλω στο 2ο slot της μητρικης για να αποθηκευω εκει τα παιχνιδια και να εχω μονο το λειτουργικα συστημα & τα προγραμματα στον 980 Pro.

Στην αρχη μετα την τοποθετηση, ολα καλα. Το φορτωσα ολα μου τα games, επαιξα, κανενα προβλημα. Παω το πρωι να ανοιξω το PC, βλεπω καθυστερει να postαρει. Ωπα λεω κατι συμβαινει. Μετα απο λιγα δευτερολεπτα ανοιγει και ο Crucial πουθενα. Εξαφανισμενος απο windows, παντου. Μπαινω Bios, ουτε εκει εμφανιζεται.

Τον βγαζω, τον ξαναβαζω μηπως λεω ειχε μπει τιποτα στραβα, εμφανιζεται, με ολα τα games κανονικα. Φανταστηκα οτι κατι δεν θα κουμπωσα καλα, κατα την εγκατασταση του.

Μετα απο 2-3 restart, παλι τα ιδια. Πουθενα ο SSD. Μαλλον λεω πεσαμε σε DOA. Παλι βγαζω, παλι ξαναβαζω, παλι τον βλεπει και μετα απο λιγο τον ξαναχανει.

Αυτο παιζει να το εκανα καμμια 20αρια φορες, με Heatsink (του motherboard), χωρις Heatsink μονο βιδωμενο, ελαφρως σφιγμενο, καλα σφιγμενο, τιποτα. Τα ιδια και τα ιδια. Μια τον βλεπουν τα Bios και μετα τον χανουν forever εκτος και αν τον βγαλω και τον ξαναβαλω.

Μην τα πολυλογω, τον επιστρεφω στο καταστημα και παιρνω αλλον. Αφου τους εξηγησα την κατασταση φανταστηκαν και αυτοι οτι πεσαμε σε DOA δισκο. Εν τω μεταξυ πολυ εξυπηρετικοι οι ανθρωποι, με τοσα βαλε βγαλε, ειχα αφησει εντονα σημαδια πανω στην εγκοπη που βιδωνει ο δισκος στο standoff, ευτυχως δεν μου ειπαν τιποτα.

Εγκαθιστω τον νεο SSD.. και με μεγαλη μου λυπη διαπιστωνω πως εχουμε μια απο τα ιδια. Ιδια κατασταση με πριν. Ωραια λεω παμε για νεο motherboard.

Σε μια υστατη προσπαθεια λεω να κανω swap τους 2 δισκους και βαζω τον 980 Pro στο 2ο slot και τον Crucial στο 1ο.

Ξαφνικα ολα δουλευουν as intented. Τουλαχιστον απο χθες που το εκανα, δεν εχει ξαναχαθει κανενας δισκος. Τους βλεπει κανονικα και τους 2.

Για καποιο πολυ μυστηριο λογο, εχει προβλημα ο Crucial, στο συγκεκριμενο M2_2 slot, ενω στο Μ2_1, δουλευει κανονικα.

Απο την αλλη το Μ2_2 slot, δουλευει κανονικα και αυτο, αλλα μονο με τον 980Pro. Αν του βαλω τον Crucial, εχουμε τα ιδια.

Οποτε συνοπτικα εχουμε 2 slots που δουλευουν κανονικα, 2 SSDs που δουλευουν κανονικα, αλλα ενας συγκεκριμενος δισκος, στο συγκεκριμενο slot, εξαφανιζεται μετα απο λιγο.

Καμμια ιδεα / προταση;

Η MSI δεν εχει ιδεα για καποιο περιεργο conflict μεταξυ τους, μου λεει απλα αν κανει το ιδιο και με τον 980 στο 2ο slot, να επικοινωνησω με το καταστημα για αλλαγη.

Υ.Γ. Οταν ξεκινησαν τα προβληματα, εκανα update και τα Bios, χωρις να αλλαξει κατι. Μια απτα ιδια. Clear CMOS κλπ, τα εχω κανει 100 φορες, δεν αλλαζει κατι επισης.

Y.Γ.2 Κοιταξα και την σελιδα της Crucial και ο SSD εχει ηδη το τελευταιο Firmware.

Επεξ/σία από N3M3SiS

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...