Προς το περιεχόμενο

Κλειστά τα γραφεία της Google τουλάχιστον μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2021

trib

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, argimeg είπε

Οι υποστηρικτές της τηλεργασίας όταν κάνετε οικογένεια και παιδιά ελπίζω μετά να λέτε τα ίδια. Εκτός και αν έχετε καμιά 3όροφη μεζονέτα και μπορείτε και απομόνωνεστε. Δεν έχουν όλοι μεζονέτες και μεγάλα σπίτια για να μπορούν να κάνουν το ένα τουλάχιστον δωμάτιο (αν βάλεις και της γυναίκας δυο δωμάτια) χώρο εργασίας. Πολλά σήριαλ βλέπετε που έχουν όλοι 300τμ σπίτια.

Ακριβώς λόγω των παιδιών είμαι πλέον 100% υπέρ του remote working, όταν στο παρελθόν πίστευα το αντίθετο. Γιατί:

α) βλέπω τα παιδιά μου να μεγαλώνουν αντί να τρώω ώρες πηγαινέλα καθημερινά

β) ετοιμάζομαι να φύγω από το διαμέρισμα της Αθήνας, από τους από πάνω, τους από δίπλα, τους απέναντι και το γενικό χαμό και να πάω στας εξοχάς όπου τα παιδιά θα παίζουν όλη μέρα στην αυλή

Από όσους ξέρω που έφυγαν προ-covid για working from home από επαρχία, δεν το μετάνιωσε ούτε ένας και κανένας δεν σκέφτεται να γυρίσει ούτε για αστείο. Τα παραπάνω δεν είναι εφαρμόσιμα για όλους βέβαια και προφανώς δεν έχει τόσο μεγάλο νόημα το WFH αν κάποιος εξακολουθεί να μένει εκεί που μένει και η δουλειά είναι σχετικά κοντά.

Επεξ/σία από nzeppos
  • Like 4
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 60
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

4 λεπτά πριν, argimeg είπε

Οι υποστηρικτές της τηλεργασίας όταν κάνετε οικογένεια και παιδιά ελπίζω μετά να λέτε τα ίδια. Εκτός και αν έχετε καμιά 3όροφη μεζονέτα και μπορείτε και απομόνωνεστε. Δεν έχουν όλοι μεζονέτες και μεγάλα σπίτια για να μπορούν να κάνουν το ένα τουλάχιστον δωμάτιο (αν βάλεις και της γυναίκας δυο δωμάτια) χώρο εργασίας. Πολλά σήριαλ βλέπετε που έχουν όλοι 300τμ σπίτια.

Αgenda 2030. Δεν γράφω τίποτε άλλο.

Εύχομαι απλά όλοι αυτοί να ξυπνήσουν και να ενημερωθούν κάποια στιγμή. Όχι απαραίτητα για να αλλάξουν αυτά που θα έρθουν, αλλά για να θέσουν στους κατάλληλους ανθρώπους, τους κατάλληλους όρους για την διαβίωση τους και όλου του κόσμου. Αλλά το βλέπω χλωμό γιατί ο Δυτικός κόσμος δεν πιστεύει σε τίποτα πια, συν ότι κανένας δεν είναι αυτάρκης και δυνατός όπως ήταν οι άνθρωποι παλαιά.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
24 λεπτά πριν, argimeg είπε

Έχω γυναίκα και παιδί. 100% υπέρ της τηλεργασιας. Τους βλέπω και τους δυο, περισσότερο από όταν πήγαινα στο γραφείο. Επίσης θα μπορέσω να πάω στην γενέτειρα μου, επαρχιακή πόλη, έχοντας ακριβώς την ίδια η παρόμοια θέση που θα είχα και σε μεγάλες πόλεις, ούτε καν της Ελλάδας, αλλά του εξωτερικού. 

Επεξ/σία από Papakaliati
  • Like 5

Και κάτι τελευταίο παίδες. Η αλλαγή θα έρθει πάντα, είτε το θέλετε είτε όχι. Είτε αυτό είναι automation, ειτε ιντερνετ, ειτε WFH, ειτε outsourcing ειτε δεν ξερω εγω τι αλλο. Να ειστε προετοιμασμένοι, να κάνετε πάντα καλά αυτό που κάνετε, να μαθένεται καινούργια πράγματα, κάνα 2 ξένες γλώσσες, και πραγματικά θα μπορέσει κάποιος να χρησιμοποιεί πάντα αυτές τις αλλαγές υπέρ του. Ναι, πολλές θέσεις εργασίας θα χαθούνε. Αλλά αντίστοιχα πολλές θα δημιουργηθούνε. Έτσι γίνεται πάντα. 

• Like 1

28 λεπτά πριν, Papakaliati είπε

Έχω γυναίκα και παιδί. 100% υπέρ της τηλεργασιας. Τους βλέπω και τους δυο, περισσότερο από όταν πήγαινα στο γραφείο. Επίσης θα μπορέσω να πάω στην γενέτειρα μου, επαρχιακή πόλη, έχοντας ακριβώς την ίδια η παρόμοια θέση που θα είχα και σε μεγάλες πόλεις, ούτε καν της Ελλάδας, αλλά του εξωτερικού. 

Πόσο χρονών είναι το παιδί σου, πόσο μεγάλο είναι το σπίτι σου, τι δουλειά κάνεις και τι θέση έχεις στην εταιρεία σου και πόσο αγχωτική είναι η δουλειά σου. Φυσικά και δεν θέλω να μου απαντήσει σε όλα αυτά γιατί είναι προσωπικά δεδομένα. Απλά θέλω να καταλήξω στο ότι όλοι μας το βλέπουμε θετικά ή αρνητικά από την πλευρά μας και μόνο από την πλευρά μας. 

Δεν θα σχολιάσω τίποτα άλλο γιατί δεν έχει νόημα αλλά :

Αν σε πάρει ο manager τηλέφωνο / στείλει email μετα τις ώρες που έχεις συμφωνήσει -> Tough luck. Τα λέμε αύριο. 

• Like 1
  • Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 λεπτά πριν, argimeg είπε

Απλά θέλω να καταλήξω στο ότι όλοι μας το βλέπουμε θετικά ή αρνητικά από την πλευρά μας και μόνο από την πλευρά μας. 

Πολύ σωστό, γι' αυτό το WFH δεν είναι για όλους αλλά μόνο για όσους τους βολεύει. Ούτε γίνεται να εφαρμοστεί σε όλα τα επαγγέλματα ή τους ρόλους εντός αυτών. Ούτε θα έπρεπε να αναγκαστεί κάποιος να δουλεύει έτσι μετά το τέλος της πανδημίας.

Αυτή τη στιγμή για πολλούς το WFH είναι απλώς αναγκαίο κακό, για άλλους ευλογία ενώ φυσικά δεν απαγορεύεται αμφότεροι να αλλάξουν γνώμη κάπου στο ενδιάμεσο (κι εγώ παλιότερα δεν ήμουν υπέρ του WFH, ακόμα κι αν τύχαινε να δουλεύω από σπίτι, χωριό, πεθερικά λίγες μέρες το χρόνο, τώρα όμως έχω αλλάξει γνώμη γιατί αυτό που πρωτίστως με ενδιαφέρει είναι να φύγω οικογενειακώς από την ανυπόφορη Αθήνα).

Καλό είναι να υπάρχει σαν επιλογή σε όσους το θέλουν και με τη λογική ότι αποδεδειγμένα μπορούν να το κάνουν. Το ότι θα υπάρξουν παρενέργειες είναι άλλη υπόθεση. Μπορεί πχ. να πέσουν τα νοίκια σε γραφεία ή ακριβές περιοχές και να δημιουργηθεί πρόβλημα σε όσους ιδιοκτήτες έχουν κάνει επενδύσεις. Μπορεί πολλοί που θα θέλουν να πηγαίνουν στο γραφείο δυο φορές τη βδομάδα να μετακομίσουν σε κοντινές περιοχές εκτός Αθήνας (πχ. Ραφήνα, Ιπποκράτειο Πολιτεία, Σούνιο, Μέγαρα, Κόρινθο, οπουδήποτε) που δεν έχουν υποδομές για να δεχτούν τόσο κόσμο.

Δεδομένου ότι το WFH (μόνιμα ή περιστασιακά) είναι κάτι που όλοι βλέπουμε πως έρχεται για να μείνει, το θέμα είναι να υπάρχει η επιλογή για όσους την αποζητούν, οι εταιρίες να λειτουργήσουν με γνώμονα την υγεία των εργαζομένων (δηλ. να μην τους αναγκάσουν να γυρίσουν στο γραφείο μια ώρα αρχύτερα) και να αφουγκραστούν τις ατομικές επιθυμίες  (ήδη πολλές κάνουν εσωτερικά polls για το τι σκέφτεται να κάνει ο καθένας μετά το τέλος της πανδημίας). Για κάθε ένα εργοδότη που δεν θέλει να αφήσει τους δικούς του να δουλέψουν όπως θέλουν, ο διπλανός μπορεί να το κάνει ίσως και με μικρότερους μισθούς. Για μαντέψτε σε ποιον θα πάνε τελικά τα μεγαλύτερα ταλέντα.

ps: υπάρχουν εταιρίες που πληρώνουν υπερωρίες, σέβονται τα ωράρια και δεν ενοχλούν εκτός αυτών. Απλώς μπορεί να μην είναι το συνηθισμένο στην Ελλάδα ή τελοσπάντων όχι κάτι σπάνιο. Καιρός να γίνει. Όλα δείχνουν ότι πάμε προς αυτή την κατεύθυνση. Ακόμα κι έτσι όμως το χρόνο που πιθανώς θα χάσει κάποιος αν αναγκαστεί να δουλέψει περιστασιακά εκτός ωραρίου, συνολικά σίγουρα θα τον κερδίσει αν δουλεύει σε ευνοϊκές συνθήκες.

Επεξ/σία από nzeppos
  • Like 3

16 λεπτά πριν, nzeppos είπε

Πολύ σωστό, γι' αυτό το WFH δεν είναι για όλους αλλά μόνο για όσους τους βολεύει. Ούτε γίνεται να εφαρμοστεί σε όλα τα επαγγέλματα ή τους ρόλους εντός αυτών. Ούτε θα έπρεπε να αναγκαστεί κάποιος να δουλεύει έτσι μετά το τέλος της πανδημίας.

Αυτή τη στιγμή για πολλούς το WFH είναι απλώς αναγκαίο κακό, για άλλους ευλογία ενώ φυσικά δεν απαγορεύεται αμφότεροι να αλλάξουν γνώμη κάπου στο ενδιάμεσο (κι εγώ παλιότερα δεν ήμουν υπέρ του WFH, ακόμα κι αν τύχαινε να δουλεύω από σπίτι, χωριό, πεθερικά λίγες μέρες το χρόνο, τώρα όμως έχω αλλάξει γνώμη γιατί αυτό που πρωτίστως με ενδιαφέρει είναι να φύγω οικογενειακώς από την ανυπόφορη Αθήνα).

Καλό είναι να υπάρχει σαν επιλογή σε όσους το θέλουν και με τη λογική ότι αποδεδειγμένα μπορούν να το κάνουν. Το ότι θα υπάρξουν παρενέργειες είναι άλλη υπόθεση. Μπορεί πχ. να πέσουν τα νοίκια σε γραφεία ή ακριβές περιοχές και να δημιουργηθεί πρόβλημα σε όσους ιδιοκτήτες έχουν κάνει επενδύσεις. Μπορεί πολλοί που θα θέλουν να πηγαίνουν στο γραφείο δυο φορές τη βδομάδα να μετακομίσουν σε κοντινές περιοχές εκτός Αθήνας (πχ. Ραφήνα, Ιπποκράτειο Πολιτεία, Σούνιο, Μέγαρα, Κόρινθο, οπουδήποτε) που δεν έχουν υποδομές για να δεχτούν τόσο κόσμο.

Δεδομένου ότι το WFH (μόνιμα ή περιστασιακά) είναι κάτι που όλοι βλέπουμε πως έρχεται για να μείνει, το θέμα είναι να υπάρχει η επιλογή για όσους την αποζητούν, οι εταιρίες να λειτουργήσουν με γνώμονα την υγεία των εργαζομένων (δηλ. να μην τους αναγκάσουν να γυρίσουν στο γραφείο μια ώρα αρχύτερα) και να αφουγκραστούν τις ατομικές επιθυμίες  (ήδη πολλές κάνουν εσωτερικά polls για το τι σκέφτεται να κάνει ο καθένας μετά το τέλος της πανδημίας). Για κάθε ένα εργοδότη που δεν θέλει να αφήσει τους δικούς του να δουλέψουν όπως θέλουν, ο διπλανός μπορεί να το κάνει ίσως και με μικρότερους μισθούς. Για μαντέψτε σε ποιον θα πάνε τελικά τα μεγαλύτερα ταλέντα.

ps: υπάρχουν εταιρίες που πληρώνουν υπερωρίες, σέβονται τα ωράρια και δεν ενοχλούν εκτός αυτών. Απλώς μπορεί να μην είναι το συνηθισμένο στην Ελλάδα ή τελοσπάντων όχι κάτι σπάνιο. Καιρός να γίνει. Όλα δείχνουν ότι πάμε προς αυτή την κατεύθυνση. Ακόμα κι έτσι όμως το χρόνο που πιθανώς θα χάσει κάποιος αν αναγκαστεί να δουλέψει περιστασιακά εκτός ωραρίου, συνολικά σίγουρα θα τον κερδίσει αν δουλεύει σε ευνοϊκές συνθήκες.

Μία φράση το κλειδί σε αυτό που έγραψες. Θα είναι μόνο για τώρα η θα το μονιμοποιήσουν και μετά την πανδημία;

11 λεπτά πριν, Vaiosss είπε

Μία φράση το κλειδί σε αυτό που έγραψες. Θα είναι μόνο για τώρα η θα το μονιμοποιήσουν και μετά την πανδημία;

You can't go back. Εφοσον δινεις την δυνατοτητα να δουλευουν remote για εναν χρονο, με εξισου καλη, η ακομη και καλυτερη παραγωγικοτητα, δεν μπορεις μετα απο 1.5, 2 χρονια να γυρισεις και να πεις, αντε πισω στα γραφεια σας τωρα. Γιατι πολυ απλα, οπως ανεφερε και ο φιλος παραπανω, οι πιο καλοι απλα θα φυγουν, και θα πανε στον ανταγωνιστη σου. 

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ναι, ακριβώς αυτό. Όταν λέω "μόνιμα ή περιστασιακά" εννοώ αν θα υπάρξουν εργαζόμενοι που μετά το τέλος του Covid θα θελήσουν να δουλεύουν μόνιμα από το σπίτι (πιθανώς πηγαίνοντας στη χάση και στη φέξη στο γραφείο ή καθόλου) ή αν θα δουλεύουν περιστασιακά, δηλαδή 3 μέρες σπίτι, 2 γραφείο ή μια βδομάδα σπίτι, μία γραφείο κ.ο.κ.

Φυσικά είναι πιθανό να υπάρξουν εταιρείες που όντως να πουν ότι επιτρέπουν το WFH για κάποιο διάστημα, αλλά κάποια στιγμή να το γυρίσουν αν δουν ότι δεν τσουλάει το πράγμα. Αν όμως παγιωθεί και μπει στη συνείδηση των εργαζομένων, δύσκολα θα αλλάξει. Δύσκολα να επιστρέψει με το ζόρι κάποιος που έχει βολευτεί 1-2 χρόνια από το σπίτι και πιθανώς έχει αλλάξει τη ζωή του. Θα κοιτάξει να πάει αλλού. Ή μπορεί να γίνει το ανάποδο, να κουραστεί από το WFH και να θέλει να ξαναγυρίσει στο γραφείο.

Γενικά είναι περίπλοκο ζήτημα και δεν νομίζω κανένας να έχει λύση που ταιριάζει σε όλους, αφού κάτι που συμφέρει την τάδε εταιρεία (πχ. οικονομία λόγω μικρότερων γραφείων) μπορεί να μη βολεύει μια άλλη, ομοίως και για τους ίδιους τους εργαζόμενους. Το θέμα είναι να βλέπουμε προς τα που πάει το πράγμα και αν υπάρχει η επιλογή, η οποία θα δημιουργηθεί εξ ανάγκης και εξ ανταγωνισμού. Μετά ο καθένας θα κάνει ό,τι τον βολεύει.

Επεξ/σία από nzeppos
  • Like 5

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θα ήθελα να γράψω την δική μου εμπειρία με την τηλεργασία, διότι βλέπω περίεργα σχόλια.

Εγώ, ως software engineer, δούλευα flexible remote πριν τον ιό. Είμαι 30' από την δουλειά μου με τα πόδια και 5' με το αυτοκίνητο/μηχανή. Πλέον έχουμε ορίσει 1 μέρα ανά ομάδα που μπορεί να πάει στο γραφείο προαιρετικά και όλες οι υπόλοιπες μέρες είναι remote.

Πολλοί μιλάτε για 2 μεγάλα προβλήματα της τηλεργασίας:

1. Περισσότερες ώρες εργασίας. Για να κρατήσεις το ωράριο σου με τηλεργασία θέλει πειθαρχία. Πολλοί παρασήρονται μόνοι τους χωρίς να το ζητήσει η εταιρεία και δουλεύουν περισσότερο. Αν η εταιρεία στο ζητήσει, μπορείς να επικαλεστείς τα εργατικά σου δικαιώματα (σε λίγο καιρό θα βγει και νομοθεσία για την τελεργασία, μέχρι τότε ισχύει η νομοθεσία της δια ζώσης εργασίας). Όποιος πει ότι θα σε απολύσουν, τότε ίσως θα έπρεπε να έχει ήδη φύγει από την εν λόγο εταιρεία.
  2. Έξοδα που επομίζεται ο υπάλληλος. Ρεύμα, θέρμανση/ψύξη και τηλέφωνο.
        • Αν η θέρμανση είναι φυσικό αέριο, λογικά για λόγους απόδοσης θα είναι σταθερή ούτως ή άλλως σε μια θερμοκρασία 24/7. Αν όχι ..και δεν θα ήταν κανεις άλλος στο σπίτι εκείνες τις ώρες τότε ναι, θα υπάρχει παραπάνω κατανάλωση.
       • Το ρεύμα δεν είναι απαραίτητα πιο ακριβό όταν δουλεύεις από το σπίτι ημέρα.
       • Το τηλέφωνο δεν ειναι σχεδόν ποτέ παραπάνω.. αν χρειάζεται να κάνεις πολλές κλήσεις η εταιρεία συνήθως συνδέει το τηλέφωνο της δουλειάς σου να στον υπολογιστή σου με VoIP VPN οπότε κάνεις κλήσεις με χρέωση της εταιρείας.

Με λίγα λόγια οικονομικά γλυτώνεις τα όποια έξοδα μετακίνησης και πληρώνεις στην καλύτερη 2€ - 3€ παραπάνω ρεύμα τον μήνα για τον υπολογιστή σου. Πολλοί δεν ενδιαφέρονται για τα έξοδα μετακίνησης, όσο για την ίδια την μετακίνηση που βρέξει χιονίσει πρέπει να κάνουν μια διαδρομή πήγαινε έλα 0.5 - 1 - 2 ώρες την ημέρα για μια εργασία που γίνεται από το σπίτι με την ίδια ευκολία. Εξαιρούνται υπάλληλοι με μικρά παιδιά στο σπίτι. Εκεί εξαρτάται την διαρύθμιση του σπιτιού, γιατί το κλάμα τρυπάει τοίχους 😅

Η δική μου εταιρεία (και γνωρίζω πως αυτό δεν ισχύει για όλες τις εταιρίες εκεί έξω) μας δίνει ένα εξτρά ποσό για να καλύψει αυτά τα έξοδα. Για την ακρίβεια υπερκαλύπτει τα έξοδα, διότι πλέον πληρώνω όλο μου το ρεύμα, την θέρμανση και το ίντερνετ από αυτό το ποσό. Το remote δίνει ευελιξία σε ωράριο και τοποθεσία. Καλοκαίρι μπορώ να δουλεύω από το εξοχικό μου ή από όπου επιλέξω να παραθερίσω ή να πάω σε κάποιον φίλο στο εξωτερικό για κάποιο διάστημα ..ή ότι σκεφτεί να κάνεις ο καθένας. Και θέλω να πω κάτι σε όλους αυτούς που γκρινιάζουν για το θέμα ..σκεφτείτε ότι ανοίγουν remote θέσεις μεγάλες εταιρείες στο εξωτερικό που μπορεί να εκμεταλλευτεί κάποιος από την Ελλάδα και να δουλεύει από την όμορφη μας χώρα με παχουλούς μισθούς για τα δεδομένα της. Όπως επίσης κάποιος που έχει σιχαθεί την ποίοτητα ζωής στα μεγάλα αστικά κέντρα και θέλει να μετακομίσει επαρχία αλλά να μην αφήσει την δουλειά του.

Η remote εργασία είναι ένα δώρο για αυτούς που έχουν πειθαρχία, δεν φοβούνται να ζητήσουν τα δικαιώματα τους, θέλουν μια καλύτερη ποιότητα ζωής και μια καλύτερα ισορροπία δουλειάς - ζωής.

Επεξ/σία από Crystallization
  • Like 4
  • Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, Vaiosss είπε

Χαίρονται κάποιοι με την τηλεργασία, αλλά δεν ξέρω αν έχουν σκεφτεί κάτι βασικά απλά καθημερινά πραγματάκια. Και δεν αναφέρομαι στην Google απαραίτητα.

Ο χώρος του σπιτιού μας για ποιον λόγο πρέπει να γίνει χώρος εργασίας; Έχετε οικογενένειες όλοι εσείς που το υποστηρίζετε αυτό; Σας αρέσει για παράδειγμα να μεταφέρετε το άγχος και την πίεση της δουλείας σας μέσα στο οικογενειακό σας περιβάλλον; Την βρίσκετε ας πούμε με το να μετατρέψετε τον χώρο χαλάρωσης, τον χώρο ηρεμίας σας, της ιδιωτικότητας σας και της οικογένειας σας, με άγχη και πιέσεις; Η μήπως αν έχετε νεύρα να ξεσπάτε στα παιδιά σας η την γυναίκα σας λόγω κλεισούρας και τηλεργασίας;

Μήπως νομίζετε ότι θα δουλεύετε μόνο για 8-10 ώρες από το σπίτι και μετά θα είστε ελεύθεροι να κάνετε ότι θέλετε; Ποιος σας λέει ότι ο προϊστάμενος σας η ο manager σας, δε θα θέλουν απάντηση στα email που σας έστειλαν στις 12 τα μεσάνυχτα η στις 2 το βράδυ, που εσείς θα θέλετε να κοιμηθείτε και εσείς θα πρέπει να είστε απίκο; Γιατί αν δεν είστε εκεί, τότε που είστε; Υποτίθεται όλη μέρα σπίτια σας είστε και δουλεύετε. Έχουμε καραντίνα (σήμερα) και δεν μπορείτε να πάτε πουθενά. Και επίσης ποιος σας λέει και εγγυάται, ότι θα παίρνετε τον ίδιο μισθό; Όχι. θα δουλεύεις 24/7 και θα κάνουμε και μερικές περικοπές, έτσι γιατί γουστάρουμε, εφόσον σου πληρώνουμε τα τηλέφωνα και τα ίντερνετ.

Μην πέσετε πάντως να με φάτε οι "ειδικοί". Εδώ θα είμαστε όλοι και θα βλέπουμε τις ζωές σας να καταστρέφονται.

Αυτά ίσως στο Ελλαδιστάν.

Εγω δουλεύω από το σπίτι από τον Μάρτιο και :

Δουλεύω 8 ωρο και κανένας δεν έχει απαιτήσει υπερωρία.

Κανένας δεν με θέλει απίκο.

Οι πολυεθνικές δεν είναι η εταιρία του Κυρ Βασίλη.

Ακομα αυτές οι εταιρίες επέτρεπαν και πριν τον ιό εργασία από το σπίτι , άρα δεν είναι κάτι καινούργιο.

Περί άγχους τα θεωρώ αστεία.

Ακόμα επειδή η παραγωγικότητα μου αυξήθηκε πήρα αύξηση και όχι μείωση. 

Τωρα στο Ελλαδιστάν πέρα βρέχει.

Αν εσυ δουλεύεις σε γαλέρα τι να πω...

Επεξ/σία από militarist
  • Like 2

Χαίρομαι που πρόλαβαν αρκετοί να επισημάνουν το work/life balance.

Μάλλον όσοι αναφέρεστε με αρνητικότητα στην εργασία από το σπίτι και το ρίχνεται στην ίδια σας την οικογένεια, δεν θέλετε καθόλου χρόνο μαζί τους.

Απλά θα δείξω λύπηση (γιατί αδυνατώ να νοιώσω κατανόηση - φρεσκοαρραβωνιασμένος software developer, με flexible remote ωράριο, αποκλειστικά καθορισμένο από τη δική μου ευχέρεια, από το 2014), για την κατάσταση σας.

• Like 3

2 ώρες πριν, Lomar είπε

Χαίρομαι που πρόλαβαν αρκετοί να επισημάνουν το work/life balance.

Μάλλον όσοι αναφέρεστε με αρνητικότητα στην εργασία από το σπίτι και το ρίχνεται στην ίδια σας την οικογένεια, δεν θέλετε καθόλου χρόνο μαζί τους.

Απλά θα δείξω λύπηση (γιατί αδυνατώ να νοιώσω κατανόηση - φρεσκοαρραβωνιασμένος software developer, με flexible remote ωράριο, αποκλειστικά καθορισμένο από τη δική μου ευχέρεια, από το 2014), για την κατάσταση σας.

Με την καραντίνα (lockdown) τα διαζύγια πάνε σύννεφο, φαντάσου τι θα γίνεται όταν θα σε έχει η φρεσκοαρραβωνιασμένη σχέση σου μονίμως στα πόδια της, η θα την έχεις εσύ να σου λέει πήγαινε από εδώ να καθαρίσω, φύγε από το δωμάτιο να σκουπίσω, πήγαινε από εκεί να μαγειρέψω 😛

• Confused 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πιο μίζερος λαός απ τους Έλληνες δεν παίζει να υπάρχει. Τόσο μίζεροι που είναι για λύπηση.

Το καλύτερο και αυτό δείχνει και πολλά είναι ότι όσοι στο νήμα γράφουν υπέρ της εργασίας απ το σπίτι το κάνουν ήδη οπότε έχουν μια εικόνα και κρίνουν, αντιθέτως οι γνωστοί μίζεροι απλά θέλουν να μας ανοίξουν τα μάτια για τα κακά της. Είναι στάνταρ επίσης αντιεμβολιαστές και οι πιο βαριές περιπτώσεις flatearthers :lol: Για λύπηση πραγματικά..

Επεξ/σία από SakafliaC
  • Like 1
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...