Προς το περιεχόμενο

Κλειστά τα γραφεία της Google τουλάχιστον μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2021

trib

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ακόμη κι όταν επιστρέψουμε σε μια κανονικότητα, η Google θα δοκιμάσει να καθιερώσει ένα πιο ευέλικτο πρόγραμμα εργασίας.

Η Google λόγω της συνεχιζόμενης παγκόσμιας κρίσης που προκλήθηκε από την πανδημία, θα καθυστερήσει να ανοίξει τα γραφεία της. Ακόμη όμως κι όταν οι εργαζόμενοι επιστρέψουν στα γραφεία, η εταιρία ήδη ετοιμάζεται να κάνει κάποιες αλλαγές. Οι New York Times έλαβαν ένα e-mail του Sundar Pichai που απευθύνονταν σε όλους τους εργαζόμενους της Google, στο οποίο ανέφερε πως η εταιρία όχι μόνο θα διατηρήσει κλειστά τα γραφεία έως τον Σεπτέμβριο του 2021, αλλά θα δοκιμάσει να φέρει και ένα πρόγραμμα με ευέλικτες εβδομάδες εργασίας. Οι εργαζόμενοι θα πρέπει να δουλεύουν στο γραφείο για τουλάχιστον τρεις ημέρες ενώ όλες τις υπόλοιπες θα μπορούν να είναι στο σπίτι.

Ο Pichai δήλωσε πως η εταιρία θέλει να δοκιμάσει μια θεωρία που αναφέρει ότι η ευέλικτη εργασία θα μπορούσε να οδηγήσει σε αυξημένη παραγωγικότητα, συνεργασία και ευημερία. Μάλιστα τόνισε το γεγονός πως καμία άλλη εταιρία στο μέγεθος της Google δεν έχει δοκιμάσει ένα πλήρως υβριδικό μοντέλο εργασίας στο παρελθόν. Το πότε θα αρχίσει το ευέλικτο πρόγραμμα δεν είναι βέβαιο λόγω των συνεχόμενων αλλαγών που προκύπτουν από την πανδημία και ενδέχεται να μην ισχύει για εργαζόμενους που πρέπει να έρχονται σε συχνότερη επαφή με πελάτες ή άλλους εργαζόμενους.

Η Google έχει ήδη εξετάσει τον τρόπο λειτουργίας των ευέλικτων γραφείων που επιτρέπουν την απομακρυσμένη εργασία, με θαλάμους παρουσιάσεων στο γραφείο για διαδικτυακές συνεδρίες αλλά και μεγαλύτερους εξωτερικούς χώρους για εταιρικές συναντήσεις πολλών ατόμων. Η Google καθυστέρησε αρκετές φορές την επιστροφή στο γραφείο, με την πρώτη ανακοίνωση να έκανε λόγο για τον περασμένο Ιούλιο. Η δεύτερη απόπειρα μετακινήθηκε από τον Σεπτέμβριο του 2020 στον Ιανουάριο του 2021 και πιο πρόσφατα στον Ιούλιο του 2021. Το νέο χρονοδιάγραμμα ουσιαστικά τονίζει τις δυσκολίες επιστροφής και ενδεχομένως οι εργαζόμενοι να μην είναι ασφαλείς έως ότου όλοι λάβουν το εμβόλιο.

Εταιρίες όπως το Twitter επιτρέπουν στους υπαλλήλους να εργάζονται από το σπίτι επ’ αόριστον ενώ οι εργαζόμενοι του Shopify έχουν ενημερωθεί πως θα δουλεύουν εξ΄ αποστάσεως ανεξάρτητα πότε και πώς θα ομαλοποιηθεί η κατάσταση. Αν και η Google είναι σαφώς μεγαλύτερη εταιρία, ενδέχεται το υβριδικό μοντέλο που προσπαθεί να φέρει να δώσει το παράδειγμα και σε άλλες εταιρίες καθώς όλοι σκέφτονται πώς θα μπορούσε να συνεχιστεί η εργασία από το γραφείο.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Άντε ,αρχίσαμε…. Εκμεταλλευόμενοι τον ιό έρχονται αλλαγές που δεν νομίζω να έχουμε φανταστεί…

αυξημένη παραγωγικότητα, συνεργασία και ευημερία” αλήθεια, για ποιανού την ευημερία μιλάνε εκεί στην Google?

• Like 3
  • Thanks 1
  • Confused 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μιλάνε για όλες τις ευημερίες και προσωπικά ορθώς πράττει κιόλας. Μακάρι να γίνει, υπάρχουν άνθρωποι που αποδίδουν πολύ περισσότερο από το σπίτι. Όσοι τα καταφέρνουν καλύτερα με τη φυσική τους παρουσία στον εργασιακό τους χώρο, δεν νομίζω πως η Google θα τους αναγκάζει να εργάζονται από το σπίτι, δεν την συμφέρει και δεν θα προβεί σε κάτι τέτοιο. Αλλά ναι, όπως προανέφερα, προφανώς και είναι πάρα πολύ θετικό βήμα και για το περιβάλλον και για τις ζωές κάποιων που δεν θα χρειάζεται να παίρνουν Μ.Μ.Μ. για 2-3 ώρες την ημέρα, ενώ μπορούν να κάνουν την ίδια δουλειά από την άνεση του σπιτιού τους.

Υ.Γ. Δεν θεωρώ ότι γίνεται "για το καλό μας" και μόνο. Προφανώς έχουν άλλους στόχους και συμφέροντα. Billion dollar company είναι. Απλώς τυγχάνει να ευνοούμαστε και εμείς.

Επεξ/σία από eselor
  • Like 5

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σκεφτεται η google.....

αν δουλευεις απο το σπιτι θα είσαι πιο παραγωγικος (χωρις ωραριο φυσικα , ελα μωρε σπιτι θα εισαι, που θα πας , ψωλανέμελος στην Anda Seat που με τοσο κοπο πήρες εν μεσω καραντινας)🙂

Επεξ/σία από diaol
  • Like 1

19 λεπτά πριν, diaol είπε

Σκεφτεται η google.....

αν δουλευεις απο το σπιτι θα είσαι πιο παραγωγικος (χωρις ωραριο φυσικα , ελα μωρε σπιτι θα εισαι, που θα πας , ψωλανέμελος στην Anda Seat που με τοσο κοπο πήρες εν μεσω καραντινας)🙂

Για όποιον έχει την απορία τι είναι η anda seat

Anda Seat AD12XL V2 Black - Skroutz.gr

5 Awesome Gaming Chairs Worth Your Consideration - YouTube

• Like 1

Σπιτακι σας να δουλευετε,μια χαρα για τη google και καθε google.

Γλιτωνει ρευμα-νερο-θερμανση στα γραφεια,διαφορες παροχες που μπορει να εδινε και αυξανεται το κοστος για τον εργαζομενο.

Μονο βενζινη γλιτωνεις σαν εργαζομενος και φορτωνεσαι τα κοστη του τηλεφωνου,του ιντερνετ,της θερμανσης κτλ που ειναι απαραιτητα για τις εξτρα 8 και βαλε ωρες που θα εισαι σπιτι.

Και μη μιλησω για τα τηλεφωνα 8 το απογευμα για να "ριξεις μια ματια" στο οτιδηποτε.

Οκ καλο να εφαρμοσθει εν μερει,προσωπικα 1 αντε 2 μερες τη βδομαδα θα ηθελα απο το σπιτι και οχι παραπανω.,αλλα φυσικα με τις απαραιτητες προυποθεσεις.

• Like 4
  • Thanks 2
  • Confused 3

29 λεπτά πριν, diaol είπε

Σκεφτεται η google.....

Μπερδεύεις την Google με τις "εισαγωγές-εξαγωγές ο Μπάμπης"

• Like 8
  • Thanks 2

Τι ωραία να δουλεύουν όλοι οι πρήχτες από το σπίτι και εσύ, που η δουλειά σου δεν γίνεται από μακριά, να έχεις όλο τον όροφο δικό σου!..

• Like 4

5 λεπτά πριν, Dantε είπε

Γλιτωνει ρευμα-νερο-θερμανση στα γραφεια,διαφορες παροχες που μπορει να εδινε και αυξανεται το κοστος για τον εργαζομενο.

Μονο βενζινη γλιτωνεις σαν εργαζομενος και φορτωνεσαι τα κοστη του τηλεφωνου,του ιντερνετ,της θερμανσης κτλ που ειναι απαραιτητα για τις εξτρα 8 και βαλε ωρες που θα εισαι σπιτι.

Και μη μιλησω για τα τηλεφωνα 8 το απογευμα για να "ριξεις μια ματια" στο οτιδηποτε.

Οκ καλο να εφαρμοσθει εν μερει,προσωπικα 1 αντε 2 μερες τη βδομαδα θα ηθελα απο το σπιτι και οχι παραπανω.,αλλα φυσικα με τις απαραιτητες προυποθεσεις.

Ίντερνετ δεν έχεις σπιτι; αν δεν έχεις ίντερνετ στο σπίτι και μπορείς να το αποδείξεις (όχι να το κόψεις), η εταιρία που θα σε αναγκάσει να δουλέψεις remote θα βρει λύση να σου δώσει πρόσβαση στο net. Ποια κόστη τηλεφώνου; Όλοι έχουν εταιρική γραμμή σε όλες τις πολυεθνικές. Θα σε πειράξει τώρα που θα ανάψεις τη μια παραπάνω λάμπα στο σπίτι; είναι και αλλα, δε θα τα σχολιάσω. 

Με τίποτα δεν είσαστε ευχαριστημένοι. Δούλευα remote 2 στα 5 πριν τη καραντίνα από επιλογή μου. Μετά τον Covid μπορεί να επιτρέπεται το 5/5. Ναι, αν δε χρειάζεται να παω στο γραφείο για οποιοδήποτε λόγο θα κάτσω σπίτι, να γλυτώσω το πήγαινε-έλα. Εκτός αν μένεις Ελλάδα και το γραφείο σου είναι 10-20 λεπτά απο το σπίτι σου και βρίσκεις και πάρκινγκ. 

• Like 10
  • Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
30 λεπτά πριν, Dantε είπε

Έχω αποφασίσει να μην ξαναπάω γραφείο, πέρα από 1-2 μέρες τον μήνα για κάνα σοβαρό meeting (και αν). Και η δουλειά μου είναι 10-15 λεπτά από το σπίτι με το αμάξι, και έχω και πάρκινγκ. Απλά δουλεύω πολύ καλύτερα από το σπίτι, και αρκετά πιο ξεκούραστα. Φυσικά αρκετές φορές καταλήγω να δουλεύω αρκετά περισσότερο αποτι από το γραφείο, αλλά who cares, στην τελικη μαρεσει η δουλεια μου, και μου αρεσει η επιλογη που σου δυνει σε slow days, απλα να μπω σε μερικα meetings απο τον καναπε μου και να δουλεψεις λιγοτερο. Και στο γραφειο θα μπορουσα να το κανω αυτο, αλλα αμα εχω ντυθει και κανει την διαδρομη, ισως βαρεθω να το σχολασω απο της 13-14, οπως κανω απο το σπιτι. 

Κόστη τηλεφώνου δεν υπάρχουν, ούτε Ίντερνετ, και η θέρμανση καίει έτσι και αλλιώς πάντα σε σταθερή θερμοκρασία. Μόνο ρεύμα καις παραπάνω, και σιγά πόσο παραπάνω να είναι. Θεωρητικά έχεις φθορά σε καρέκλες, αναλώσιμα όπως οθόνες και τα λοιπά, αλλά φορολογικά εδώ που είμαι τουλάχιστον,  προβλέπετε ένα ποσό κάθε χρόνο, που νομίζω υπερκαλύπτει τα έξοδα σου.

Επεξ/σία από Papakaliati
  • Like 1

Δουλεύω απ το σπίτι, γλυτώνω 2 ώρες τη μέρα, ξυπνάω στη χειρότερη 10 λεπτά πριν το πρωινό call, λαπτοπ τηλεφωνο εταιρικό, όταν βαριέμαι σπίτι πάω από εταιρεία για την αλλαγή, αν με πάρει ο μανατζερ μου στις 8, αν έχω όρεξη θα ασχοληθώ, αλλιώς λυπάμαι έχω σχολάσει.  Σε καλές εποχές, μπορώ να δουλέψω από οπουδήποτε, λαπτοπ θέλω και ιντερνετ, τέλος, μείωση μισθού δεν είδα. Λογικό να υπάρχει γκρίνια, δε φταίει η τηλεργασία, αν είχατε προβληματικό μανατζμεντ τα ίδια θα γίνονταν και στα γραφεία της εταιρείας, αν δε σέβονταν το ωράριο σας και τα δικαιώματα σας, δε θα το κάνουν ούτε τώρα.

• Like 8

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 minutes ago, AlexPc said:

Ίντερνετ δεν έχεις σπιτι; αν δεν έχεις ίντερνετ στο σπίτι και μπορείς να το αποδείξεις (όχι να το κόψεις), η εταιρία που θα σε αναγκάσει να δουλέψεις remote θα βρει λύση να σου δώσει πρόσβαση στο net. Ποια κόστη τηλεφώνου; Όλοι έχουν εταιρική γραμμή σε όλες τις πολυεθνικές. Θα σε πειράξει τώρα που θα ανάψεις τη μια παραπάνω λάμπα στο σπίτι; είναι και αλλα, δε θα τα σχολιάσω. 

Με τίποτα δεν είσαστε ευχαριστημένοι. Δούλευα remote 2 στα 5 πριν τη καραντίνα από επιλογή μου. Μετά τον Covid μπορεί να επιτρέπεται το 5/5. Ναι, αν δε χρειάζεται να παω στο γραφείο για οποιοδήποτε λόγο θα κάτσω σπίτι, να γλυτώσω το πήγαινε-έλα. Εκτός αν μένεις Ελλάδα και το γραφείο σου είναι 10-20 λεπτά απο το σπίτι σου και βρίσκεις και πάρκινγκ. 

Πέστα ρε φίλε γιατί είναι παρανοϊκό που υπάρχει ακόμα κόσμος με νοοτροπία μπακάλικου, την οποία κάνει και projection, με απόλυτη βεβαιότητα σε πολυεθνικές όπως η Google.

Πρέπει να ζει σε σπηλιά κάποιος, για να πιστεύει πως ο μέσος μισθός στην -κάθε- Google, δεν επαρκεί για να καλύψει σύνδεση στο Internet, τη στιγμή που στην ψωροκώσταινα, την Ελλαδίτσα μας μέχρι και άνεργοι έχουν άνετη πρόσβαση στο internet.

Την ακόμα πιο τραγική ανοησία, περί εξόδων θέρμανσης/ρεύματος κτλ, δεν ξέρω καν από που να την πιάσω! Λες και με τους μισθούς και το profile του μέσου εργαζόμενου (ειδικά στην Google), μιλάμε για πρώην άστεγους, ή στο όριο της απόλυτης φτώχειας!

Πάμε πάλι: Εκεί ο μέσος εργαζόμενος δεν είναι σαν τον αντίστοιχο εδώ. Δεν έχει πρόβλημα ούτε πως θα βγεί το νοίκι, ούτε οι λογαριασμοί, αλλά ούτε καν και η ιδιωτική πλήρης ασφάλιση υγείας, φυσικά οι διακοπές, ακόμα και τα gadget μέχρι και το περίφημο mortage του σπιτιού που θα πάρουν για την μελλοντική οικογένεια.

Επίσης οι συνθήκες εργασίας εκεί είναι πολύ διαφορετικές από το μέσο γυφτάδικο στην ελλαδίτσα.

Αντικειμενικά όποιος διαφωνεί με αυτό το μέτρο, απλά είναι εντελώς άκυρος.

Υ.Γ. βέβαια το γεγονός πως αναφέρεται ξεκάθαρα στην είδηση πως μιλάνε για "τουλάχιστον 3 ημέρες" στο γραφείο, προσπεράστηκε γρηγορότερα και από την κοινή λογική.

Υ.Γ. #2: Μάλλον κάποιοι μπερδεύουν τους data scientists/coders/κ.α. με τον μέσο αποθηκάριο της Amazon, διαφορετικά δεν εξηγείται τόσο ανυπόστατο "τσουβάλιασμα".

Επεξ/σία από Lomar
  • Like 6

Ολοι οσοι δουλευουμε πανω στο Software Engineering και ειμαστε απο το σπιτι, θελουμε να παραμεινουμε σπιτι και μετα απο την πανδημια. Ολες οι τεραστιες εταιρειες κινουνται προς αυτη τη κατευθυνση. Το ανακοινωσε και εδω Σουηδια η Spotify οτι θα παει ετσι μεχρι Σεπτεμβριο και επονται κ αλλες

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...