Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε

Αν έχεις λογαριασμό σε τράπεζα πας εκεί και,με επαρκές υπόλοιπο, βγάζεις τραπεζική επιταγή.

Αν υπαρχει προβλημα στον αποδεκτη λογω οφελων να εισπραξει την επιταγη τουλαχιστον σε προσωπικη επιταγη για να την εισπραξει καπιος πρεπε να περασει  μεσα απο τραπεζικο λογαριασμο

Μου ετυχε πριν 3 χρονια σε επιταγη της Εθνικης 

Βέβαια το ποσό ήταν μεγάλο λίγο πάνω από 30000 ευρώ 

Δεν ξερω αν ισχυει και σε τραπεζικη επιταγη ομως.

Επεξ/σία από Γιάννης Platano
Δημοσ.
30 minutes ago, NikosKallithea said:

Ασε που και επιταγή να του πας, αν συντρέχει ο λόγος της κατάσχεσης παλι δεν θα δεχτεί γιατι για να εισπράξεις την επιταγή θα πρέπει το ποσο να μετατεθεί σε λογαριασμο😁

Αυτό σίγουρα ίσχυε παλιότερα λόγω capital controls, είναι σίγουρο πως ισχύει ακόμα;

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Αυτό σίγουρα ίσχυε παλιότερα λόγω capital controls, είναι σίγουρο πως ισχύει ακόμα;

Δεν υπάρχει πλεον τίποτα που να μην περνά απο τραπεζικό λογαριασμό

Εξαλλου δεν εχει νόημα η συζήτηση μετρητά τα ζήτησε εχει υπογράψει συμφωνητικό τα δίνει μετρητά και τέλος, τι να λέμε.

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε

Έτσι... Μάλιστα για επιταγή αν δεν έχεις λογαριασμό στην τράπεζα που είναι η επιταγή πρέπει να ανοίξεις θέλεις δε θέλεις. 

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε

Εξαλλου δεν εχει νόημα η συζήτηση μετρητά τα ζήτησε εχει υπογράψει συμφωνητικό τα δίνει μετρητά και τέλος, τι να λέμε.

Αναφορά σε κείμενο

Έχω κάνει ένα ιδιωτικό συμφωνητικό και μέσα στους όρους από μεριάς μου πρέπει να καταβάλω ένα ποσό κοντά στα 3000€ …Η άλλη πλευρά τα ζητά μετρητά και δε δέχεται να μου δώσει λογαριασμό …Υπάρχει τρόπος να εκδοθεί μια και μόνο επιταγή με το ποσό που πρέπει να καταβάλω στο όνομα του άλλου συμβαλλόμενου ;

Δεν λέει κάπου ότι έχει γραφτεί στο συμφωνητικό ότι πρέπει να είναι μετρητά.

Δημοσ.
20 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Δεν λέει κάπου ότι έχει γραφτεί στο συμφωνητικό ότι πρέπει να είναι μετρητά.

Γιατι λεει πουθενά να τα καταθέσει κάπου ή τραπεζική επιταγή;

Φασαρία για το τίποτα για μενα

Δημοσ.
10 ώρες πριν, NikosKallithea είπε

Τι επιταγη, τι μετρητά αφου θα αναγκαστείς να πας στην τράπεζα, άσε που τα μετρητά τα βγάζει απο το ΑΤΜ και γλυτώνεις και την ταλαιπωρία.

Και πως θα αποδείξω ότι του έδωσα τα χρήματα.... 

11 ώρες πριν, Joshua21 είπε

Εφόσον η άλλη πλευρά δεν δέχεται να σου δώσει αριθμό λογαριασμού να κάνεις κατάθεση (προφανώς για κάποιο λόγο δεν θέλει να μεσολαβήσει τράπεζα), θα δεχτεί να εισπράξει επιταγή?

Όσο για αυτό που ρωτάς φυσικά και υπάρχει, πας σε οποιαδήποτε τράπεζα, δίνεις τις 3.000€ συν τα όποια έξοδα, και σου εκδίδουν τραπεζική επιταγή με όποιο όνομα δικαιούχου θέλεις.

Και χωρίς να έχεις λογαριασμό γίνεται, απλά χωρίς λογαριασμό η χρέωση είναι διαφορετική. Πχ η Eurobank για να σου εκδόσει τραπεζική επιταγή 3.000€ σε χρεώνει με προμήθεια 0,10% (3€) αν τα χρήματα τα πάρει από λογαριασμό σου, ενώ αν τα δώσεις μετρητά η προμήθεια είναι 0,50% (15€).

Αυτό δεν είναι δικό μου πρόβλημα …εγώ Θέλω να διασφαλίσω ότι τηρώ τα συμφωνηθέντα …και ψάχνω τρόπο ώστε να είμαι καλυμμένος… 

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, corsair04 είπε

Και πως θα αποδείξω ότι του έδωσα τα χρήματα.... 

Αυτό δεν είναι δικό μου πρόβλημα …εγώ Θέλω να διασφαλίσω ότι τηρώ τα συμφωνηθέντα …και ψάχνω τρόπο ώστε να είμαι καλυμμένος… 

Όπως υπογράψατε συμφωνητικό θα υπογράψετε και εξοφλητικό του ποσού.

Δημοσ.

Δεν υπόκειται αυτή η συναλλαγή στον περιορισμό για τα μέχρι 500 σε μετρητά; Αν το συμφωνητικό αφορά συναλλαγή που μπορεί να ελεγχθεί για το ποσό αγοράς, δε θα έχει πρόβλημα αν έχει γίνει η πληρωμή με μετρητά; Ακόμα και αν υπογράψουν εξόφληση και διασφαλιστεί ο topic starter ως προς την εξόφληση, δεν κινδυνεύει σε ενδεχόμενο έλεγχο να δεχθεί πρόστιμο γιατί έκανε τη συναλλαγή με μετρητά;

Δημοσ.

Και γιατί δεν τα καταθέτεις/στέλνεις μέσω IRIS; Αν είναι δηλωμένο το τηλέφωνο του, δεν χρειάζεσαι IBAN, απλά θα πάνε στο λογαριασμό του. 

Δημοσ.
10 hours ago, corsair04 said:

Τι τρόπο δλδ? Αυτό που έγραψες παραπάνω είναι το ότι δεν σου δίνει λογαριασμό και τα θέλει μετρητά, εννοούσες πως τα θέλει σε μετρητά χωρίς να σου δώσει απόδειξη είσπραξης?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...