Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Όποιος γνωρίζει και θέλει, ας μου δώσει κάποιες πληροφορίες σχετικά με αυτές.

Ας υποθέσουμε ότι ο Α εκδίδει επιταγή για τον Β. Αν ο Β για λόγους Covid κλπ. δε μπορεί να προσέλθει στην τράπεζα να πληρωθεί, τότε πώς μπορεί να τις δώσει σε άτομο Γ απολύτου εμπιστοσύνης, εκτός της εξουσιοδότησης και να πληρωθεί εκείνος (ο Γ) ;  Ο Β δεν έχει δικαίωμα έκδοσης επιταγών, δεν έχει καρνέ κλπ.

Αν ο Β χρωστάει στον Γ,  πώς μπορεί να εξωφλήσει τον Γ με την επιταγή; Ποιά η διαδικασία;

Κάπου διάβασα ότι απλή υπογραφή στο πίσω μέρος από τον Β, μπορεί να εισπραχθεί από τον οποιοδήποτε...

Ευχαριστώ.

Δημοσ.
19 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε

Tην οπισθογραφεί και την δίνει στον Γ

Απλή υπογραφή, ονοματεπώνυμο;

Ο Γ εισπράττει με την ταυτότητά του;

Ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση.

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, Lanike71 είπε

Απλή υπογραφή, ονοματεπώνυμο;

Ο Γ εισπράττει με την ταυτότητά του;

Ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση.

Η οπισθογράφηση μπορεί να είναι απλή υπογραφή, μπορεί να προβλέπει μεταβίβαση σε συγκεκριμένο πρόσωπο, ή ακόμα μπορεί να είναι και μεταβίβαση σε συγκεκριμένο πρόσωπο χωρίς δικαίωμα περαιτέρω μεταβίβασης.

Και ναι, εννοείται πως μια επιταγή δεν μπορεί να εισπραχτεί χωρίς την επίδειξη ταυτότητας.

Δες το παρακάτω link για περισσότερες πληροφορίες.

https://el.wikipedia.org/wiki/Επιταγή

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παλια  τουλαχιστον υπηρχαν οι διγραμες επιταγες που μονο ο πρωτος δικαιουχος μπορυσε να τις εισπραξει 

Δεν ξερω αν υπαρχουν ακομα .

Για τις απλες οτι γραφτηκε παραπανω.

Επεξ/σία από Γιάννης Platano
  • Thanks 1
Δημοσ.
35 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε

Παλια  τουλαχιστον υπηρχαν οι διγραμες επιταγες που μονο ο πρωτος δικαιουχος μπορυσε να τις εισπραξει 

Δεν ξερω αν υπαρχουν ακομα .

Για τις απλες οτι γραφτηκε παραπανω.

Αν διαβάσεις στο λινκ απο πάνω είναι λάθος ότι οι δίγραμμες δεν εισπράττονται απο άλλους.

Επειδή υπάρχει η εσφαλμένη άποψη ότι η διγράμμιση της επιταγής σημαίνει ότι η επιταγή είναι μη μεταβιβάσιμη πρέπει να αναφερθεί ότι η μη μεταβιβασιμότητα της επιταγής γίνεται με την διαγραφή του "εις διαταγή" και την αλλαγή τους σε "ουχί σε διαταγή" ενώ η έννοια της διγράμμισης είναι άλλη.

Βάση των άρθρων 37 α-δ του 5960/1933 ο εκδότης ή ο κομιστής δύνανται να προβούν σε διγράμμιση της επιταγής με την θέση δύο παράλληλων γραμμών στο μπροστινό μέρος της επιταγής (συνήθως διαγώνιες - ο νόμος δεν αναφέρει κάτι). Αποτέλεσμα της διγράμμισης είναι να περιοριστούν τα πρόσωπα που δικαιούνται να εισπράξουν την επιταγή. Η γενική διγράμμιση (ανάμεσα στις δυο γραμμές δεν αναφέρεται τίποτα ή αναφέρεται η λέξη τράπεζα) σημαίνει ότι η επιταγή πρέπει να πληρωθεί από τον πληρωτή μόνο σε άλλη τράπεζα ή σε πελάτη του πληρωτή. Αν η επιταγή είναι ειδικά διγραμμισμένη και αναφέρει ανάμεσα στις δυο γραμμές συγκεκριμένη τράπεζα τότε μπορεί να πληρωθεί μόνο στην συγκεκριμένη τράπεζα. Η δίγραμμη επιταγή δεν έχει κάποιον περιορισμό στην μεταβιβασιμότητά της.

• 3 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

Καλημέρα, 

Έχω κάνει ένα ιδιωτικό συμφωνητικό και μέσα στους όρους από μεριάς μου πρέπει να καταβάλω ένα ποσό κοντά στα 3000€ …Η άλλη πλευρά τα ζητά μετρητά και δε δέχεται να μου δώσει λογαριασμό …Υπάρχει τρόπος να εκδοθεί μια και μόνο επιταγή με το ποσό που πρέπει να καταβάλω στο όνομα του άλλου συμβαλλόμενου ;

Υ.Γ. Να προσθέσω ότι δεν έχω μπλοκ επιταγών …κάποια άλλη λύση …

Ευχαριστώ  

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, corsair04 είπε

Καλημέρα, 

Έχω κάνει ένα ιδιωτικό συμφωνητικό και μέσα στους όρους από μεριάς μου πρέπει να καταβάλω ένα ποσό κοντά στα 3000€ …Η άλλη πλευρά τα ζητά μετρητά και δε δέχεται να μου δώσει λογαριασμό …Υπάρχει τρόπος να εκδοθεί μια και μόνο επιταγή με το ποσό που πρέπει να καταβάλω στο όνομα του άλλου συμβαλλόμενου ;

Ευχαριστώ  

Αν έχεις λογαριασμό σε τράπεζα πας εκεί και,με επαρκές υπόλοιπο, βγάζεις τραπεζική επιταγή.

Δημοσ.
9 minutes ago, corsair04 said:

Καλημέρα, 

Ευχαριστώ  

Εφόσον η άλλη πλευρά δεν δέχεται να σου δώσει αριθμό λογαριασμού να κάνεις κατάθεση (προφανώς για κάποιο λόγο δεν θέλει να μεσολαβήσει τράπεζα), θα δεχτεί να εισπράξει επιταγή?

Όσο για αυτό που ρωτάς φυσικά και υπάρχει, πας σε οποιαδήποτε τράπεζα, δίνεις τις 3.000€ συν τα όποια έξοδα, και σου εκδίδουν τραπεζική επιταγή με όποιο όνομα δικαιούχου θέλεις.

5 minutes ago, Ukforthemoment said:

Αν έχεις λογαριασμό σε τράπεζα πας εκεί και,με επαρκές υπόλοιπο, βγάζεις τραπεζική επιταγή.

Και χωρίς να έχεις λογαριασμό γίνεται, απλά χωρίς λογαριασμό η χρέωση είναι διαφορετική. Πχ η Eurobank για να σου εκδόσει τραπεζική επιταγή 3.000€ σε χρεώνει με προμήθεια 0,10% (3€) αν τα χρήματα τα πάρει από λογαριασμό σου, ενώ αν τα δώσεις μετρητά η προμήθεια είναι 0,50% (15€).

• Like 1
Δημοσ.
18 minutes ago, corsair04 said:

Καλημέρα, 

Ευχαριστώ  

Προφανώς έχει δεσμευμένους λογαριασμούς λόγο χρεών γιαυτό θέλει μετρητά,χωρίς απόδειξη υπεύθυνη δήλωση που να αναγράφει εγώ ο ταδε αριθμό ταυτότητας τάδε παρέλαβα το χ ποσό την τάδε ημέρα δεν δίνεις τίποτα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, corsair04 είπε

Έχω κάνει ένα ιδιωτικό συμφωνητικό και μέσα στους όρους από μεριάς μου πρέπει να καταβάλω ένα ποσό κοντά στα 3000€ …Η άλλη πλευρά τα ζητά μετρητά και δε δέχεται να μου δώσει λογαριασμό

Υπαρχει ενα ακατασχετο για εναν λογαριασμο (που δηλωνεται ως τετοιος,οχι αυτοματα) που ειναι νομιζω 1.250/μηνα

Σε κοινο λογαριασμο ισχυει Χ 2 αυτο το ποσο

Για να δωσω σε καποιον μετρητα θα επρεπε να του ειχα πολυ εμπιστοσυνη αλλιως θα ειχα τον φοβο οτι θα γυρισει μετα να μου ζηταει και τραπεζικα το ποσο εκ νεου.(αυτο μπορει να γινει και κατα λαθος:κληρονομοι,λογιστες κτλ)

Θα ελεγα λοιπον στο τελος της ημερας,φιλε θες τραπεζικα 1.000 το μηνα ή θες 1.250 Χ 2 και τα υπολοιπα στο χερι;

Επεξ/σία από vagos789
Δημοσ.
1 ώρα πριν, corsair04 είπε

Καλημέρα, 

Ευχαριστώ  

Τι επιταγη, τι μετρητά αφου θα αναγκαστείς να πας στην τράπεζα, άσε που τα μετρητά τα βγάζει απο το ΑΤΜ και γλυτώνεις και την ταλαιπωρία.

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, vagos789 είπε

Υπαρχει ενα ακατασχετο για εναν λογαριασμο (που δηλωνεται ως τετοιος,οχι αυτοματα) που ειναι νομιζω 1.250/μηνα

Σε κοινο λογαριασμο ισχυει Χ 2 αυτο το ποσο

Αυτο ειναι σιγουρο ?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ισχυει μεχρι αποδειξεως του εναντιου..υπαρχουν και αλλα κολπα που δουλευουν αλλα με περισσοτερο ρισκο,πχ ανοιγεις εναν λογαριασμο και βαζεις αμεσως χρηματα,δεν προλαβαινει να πεσει το κλειδωμα απο εφορια και τα παιρνεις ολα.

Επισης ολα αυτα τα κανεις κατα προτιμηση σε τραπεζα που δεν εχεις ληξιπροθεσμα χρεη προς αυτην (δανεια κτλ) γιατι μπορει να πεσει και απο εκει αρπαγη

Επεξ/σία από vagos789
  • Like 1
Δημοσ.

Ασε που και επιταγή να του πας, αν συντρέχει ο λόγος της κατάσχεσης παλι δεν θα δεχτεί γιατι για να εισπράξεις την επιταγή θα πρέπει το ποσο να μετατεθεί σε λογαριασμο😁

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...