Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ενώ εκμεταλλεύεται καλύτερα το υλικό το νέων συσκευών της Apple

Η Microsoft ανακοίνωσε σήμερα πως θα διαθέσει ενημερώσεις σε πολλές εφαρμογές του Microsoft 365 για Mac, ώστε να υποστηρίζει πλήρως τα επερχόμενα μοντέλα της Apple με το M1 chipset : MacBook Pro, MacBook Air και Mac Mini.

Οι βασικές εφαρμογές του Office, συμπεριλαμβανομένου των Office, Word, Excel, PowerPoint και OneNote πλέον αποδίδουν καλύτερα σε Mac συσκευές με το M1. Η Microsoft χρησιμοποίησε τον κώδικα της γενικής έκδοσης λογισμικού, ώστε να τρέχει χωρίς πρόβλημα και σε Mac με Intel υλικό.

Σύμφωνα με την Microsoft, οι ενημερώσεις θα είναι διαθέσιμες από σήμερα, με τους χρήστες να μπορούν να ελέγξουν για τις σχετικές ενημερώσεις στο Mac App Store, να χρησιμοποιήσουν την αυτόματη ενημέρωση της ίδιας της εφαρμογής ή να περιμένουν την αυτόματη ενημέρωση του MacOS.

Επίσης, η ενημερωμένη έκδοση του Outlook για Mac περιλαμβάνει υποστήριξη για λογαριασμούς iCloud, επιτρέποντας διαχείριση για επαγγελματικά και προσωπικά μηνύματα e-mail, επαφές και ημερολόγια σε μία εφαρμογή. Τέλος, η Microsoft δήλωσε πως ήδη εργάζεται σε ενημέρωση για προσθήκη υποστήριξης περισσότερων εφαρμογών, όπως το Teams for Mac, ενώ έγινε και επανασχεδιασμός των εφαρμογών Office για Mac και θα διατεθούν τον επόμενο μήνα.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πιστεύω μέχρι να κλείσει το έτος το μεγαλύτερο μέρος "βασικών" προγραμμάτων θα υποστηρίζουν τον Μ1.....

ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΑΙΝΕΙ ΤΟ ΝΕΡΟ ΣΤΟ ΑΥΛΑΚΙ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ....

Επεξ/σία από gagarin
  • Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

από ότι βλέπω ο εταιρείες software υποστηρίζουν τον Μ1 ποιο γρήγορα από ότι γράφουμε εμείς στο insomnia 

https://www.macrumors.com/2020/12/17/parallels-16-m1-macs-technical-preview-program/

https://forums.macrumors.com/threads/parallels-16-for-m1-macs-now-available-through-technical-preview-program.2276003/page-2?post=29408765#post-29408765

https://browser.geekbench.com/v5/cpu/5385616

και το parallels πήρε σειρά 

Επεξ/σία από pao13
  • Like 3
Δημοσ.
Στις 15/12/2020 στις 10:22 ΜΜ, JohnVani18 είπε

Η Microsoft χρησιμοποίησε τον κώδικα της γενικής έκδοσης λογισμικού, ώστε να τρέχει χωρίς πρόβλημα και σε Mac με Intel υλικό.

Τότε γιατί παιδεύεται στα windows on arm? Κάτι δεν καταλαβαίνω...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κακά τα ψέματα πάντως το office είναι απαραίτητο ακόμα και στα Mac....

Spoiler

Ακόμα ένα μόλις....

spacer.png

Επεξ/σία από gagarin
Δημοσ.
32 λεπτά πριν, gagarin είπε

Κακά τα ψέματα πάντως το office είναι απαραίτητο ακόμα και στα Mac....

Απόκρυψη περιεχομένων

Ακόμα ένα μόλις....

spacer.png

Εγώ από το 96 που δουλεύω σε Mac δεν το έχω χρειαστεί.

• Thanks 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, liospi είπε

Εγώ από το 96 που δουλεύω σε Mac δεν το έχω χρειαστεί.

Ok και εγώ βολευομαι με libre office/ open office τόσα χρόνια αλλά κακά τα ψέματα σε εταιρικό περιβάλλον όλο και κάποια ασημβατοτητα θα πετύχεις και θα τα χρειαστείς

• Like 1
Δημοσ.

iLife και libre. Βέβαια δεν είναι η δουλειά μου να χρησιμοποιώ τέτοιου είδους σουίτες και αν χρειαστεί να κάνω παρουσίαση με βολεύει το keynote. 

Δημοσ.

Σεβαστές οι επιλογές του καθενός!!!!

Προσωπικά, δυστυχώς όσες φορές πήγα σε open source σουιτες ή σε αυτες της Apple δεν με βόλεψαν αλλα και απο θέμα συμβατότητας μου δημιούργησαν πρόβλημα...
Πλέον με τις τακτικές προσφορές που βγάζουν διάφορες εταιρίες με κλειδιά αγοράζεις σε πολύ καλή τιμή μία άδεια για MS Office 365!!!

• Like 2
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, gagarin είπε

Σεβαστές οι επιλογές του καθενός!!!!

Προσωπικά, δυστυχώς όσες φορές πήγα σε open source σουιτες ή σε αυτες της Apple δεν με βόλεψαν αλλα και απο θέμα συμβατότητας μου δημιούργησαν πρόβλημα...
Πλέον με τις τακτικές προσφορές που βγάζουν διάφορες εταιρίες με κλειδιά αγοράζεις σε πολύ καλή τιμή μία άδεια για MS Office 365!!!

προφανώς και δεν συγκρίνω την σουίτα της microsoft με τις υπόλοιπες (μακράν καλύτερη), απλά εγώ δεν την χρησιμοποιώ και για αυτά που χρειάζομαι με καλύπτουν οι υπόλοιπες 

• Like 3
Δημοσ.

Εγω χρησιμοποιώ το πακέτο προγραμμάτων iwork της apple. Είναι δωρεάν, έχει απίστευτα εύκολο τρόπο χρήσης και μέχρι στιγμής δεν έχω βρεί καμία ασυμβατότητα αφου κάνει export σε word, pdf κτλ. Δώστε του μια ευκαιρία, δωρεάν είναι..

• Like 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, kavouras είπε

Εγω χρησιμοποιώ το πακέτο προγραμμάτων iwork της apple. Είναι δωρεάν, έχει απίστευτα εύκολο τρόπο χρήσης και μέχρι στιγμής δεν έχω βρεί καμία ασυμβατότητα αφου κάνει export σε word, pdf κτλ. Δώστε του μια ευκαιρία, δωρεάν είναι..

To χρησιμοποιούσα και εγώ. Όντως με εξαγωγή σε word, excel κλπ έχει συμβατότητα αλλά δυστυχώς όχι σε όλες τις εκδόσεις του Office. Πάντως το iWork ειναι εξαιρετικό και καλοφτιαγμένο αλλά η MS κατάφερε και κυριάρχησε σε αυτόν τον τομέα. 

• Like 1
Δημοσ.
19 ώρες πριν, AtiX είπε

Τότε γιατί παιδεύεται στα windows on arm? Κάτι δεν καταλαβαίνω...

office σε Mac OS X με risc επεξεργαστή υπήρχε και παλαιότερα και μάλιστα κατά την μετάβαση σε Intel ήταν universal όπως είναι και αυτό τώρα. Office σε arm είχε και στα windows rt. Επίσης έχει και στο surface X.Δεν έκανε και τρομερή προσπάθεια να προσαρμόσει το office στον M1...

Δεν νομίζω να παιδεύεται πουθενά στα windows on arm ,πέρα από την έλλειψη επιπλέον  εφαρμογών από τους developers που τους είχε εκπαιδεύσει αποκλειστικά για την Intel πλατφόρμα. Δεν νομίζω να υπάρχει κάτι το πολύπλοκο και δυσνόητο σε αυτό.
Το μερίδιο του windows σε arm είναι ελάχιστο. Σε αντίθεση με το Android και το iOS . Δεν είχε λόγω ένας developer να ασχοληθεί με κάτι που δεν έχει μεγάλη αγορά.

Στην Microsoft ταιριάζει ο μύθος του Αίσωπου με το λαγό και την χελώνα. Έκατσε πολύ καιρό κάτω από το δέντρο της Intel και κοιμόταν.Τωρα τρέχει να προλάβει την Apple που τερματίζει μετά από πολύ καιρό αυτό που είχε ξεκινήσει εξαρχής . Την υιοθέτηση της RISC αρχιτεκτονικής.Το αναγκαστικό πισωγύρισμα λόγω έλλειψης κατασκευαστή επεξεργαστών , δεν το άφησε ανεκμετάλλευτο. Αγόρασε την PA Semi και ξεκίνησε παράλληλα την σχεδίαση των δικών της RISC επεξεργαστών, βασισμένων στο instruction set της ARM μιας και ήταν κάτι που είχε χρησιμοποιήσει και στο παρελθόν.

Ήρθε η ώρα , οπου η επιμονή της και υπομονή της, σε αυτό το θέμα, να ανταμειφθεί. Είχε όλες τις επιλογές να χρησιμοποιήσει τους ευρέως διαδεδομένους  επεξεργαστές ,της Intel και AMD και παρόλα αυτά 20 χρόνια μέχρι και το 2006 πάλευε με τους επεξεργαστές των Motorola και IBM. Είχε πολλές επιλογές να ακολουθήσει τον εύκολο δρόμο του γρήγορου κέρδους αλλά προτίμησε να συνεχίσει σε κάτι που από πολλούς έμοιαζε αδύνατο.

Για μένα προσωπικά (όσοι με έχουν διαβάσει στο παρελθόν ξέρουν ) ηλπιζα να έρθει αυτή η ώρα , παρολες τις επικρίσεις που δεχόμουνα. Μου είναι απόλυτα φυσιολογικό αυτό που συμβαίνει σε Apple και Microsoft. Δεν είναι κάτι που χρειάζεται και ιδιαίτερη προσπάθεια κατανόησης. Ο δρόμος που έχει χαράξει η κάθε εταιρεία φαίνεται από την ιστορία της. 
Ειχα την τύχη να προλάβω τους PowerPC και να τρέχω εφαρμογές σε αυτούς , όποτε μου φαίνεται εύκολο,ότι κάποιοι που 15 χρόνια πριν , έφτιαχναν τις εφαρμογές αυτές, θα τις ξαναφτιάξουν και τώρα. Βασικά σχεδόν όλοι οι  παλιοί developers για Mac , δεν θα αντιμετωπίσουν ιδιαίτερη δυσκολία μιας και είναι συνηθισμένοι στο να προσαρμόζονται στις αλλαγές....

• Thanks 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...