Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Καλησπερα σε ολους!Λοιπον επειδη το παλιο μου πισι εχει αρχισει και να κουραζεται αλλα και να με κουραζει (ATHLON 5350,8GB RAM,GT 710,MSI AM1I) σκεφτομαι να παω σε κατι καινουριο το συντομοτερο δυνατο μιας και το χρειαζομαι για την σχολη.Παρακατω σας παραθετω το build που εχω στο μυαλο μου,την χρηση αλλα και το μπατζετ.
ΧΡΗΣΗ:για youtube,ταινιες,σειρες,
για την σχολη μου και προγραμματα του τυπο Matlab
για spotify και λολ
γενικοτερα ο υπολογιστης δεν προοριζεται για γκειμινγ διοτι εχω πλειστεσιον 4 και κανω απο εκει γκειμινγ μονο 1 στο τοσο μπαινω 1-2 γκειμς 1 ωρα υποθεση δλδ λολ.επισης το προηγουμενο πισι με καλυπτε απλα καποια lag spikes και καποιες καθυστερησεις αρχισαν να με κουραζουν
Budget:300-350 ευρω
λοιπον το Build που εχω στο μυαλο μου ειναι το παρακατω
σας ευχαριστω πολυ

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μια χαρά επίλογες έχεις κάνει (κατά την άποψή μου). Θα διαφωνήσω μόνο στην μητρική. Προτίμησε οποιοδήποτε άλλο chipset  εκτός του βασικού 410 καθώς θα δώσει άλλο αέρα στο σύστημά σου. Αν μπορεί να πληρώσεις κάτι παραπάνω με 4 ram slots ακόμα καλύτερα.

Από RAM για αυτά που χρειάζεσαι 16GB ίσως είναι και υπερβολικά  Με 8Gb θα είσαι υπερκαλυμένοςγια browsing - youtube κλπ. (αν είσαι σε αυστηρά μικρό budget μπορείς να κόψεις από εδώ)

Η onboard κάρτα γραφικών είναι καλύτερη από αυτή που έχεις οπότε λογικά θα ξεφορτωθείς και lag - καθυστερήσεις.

Οι τιμές γενικά να ξέρεις είναι στην ανιούσα λόγω ελλείψεων, οπότε αν μπορείς να περιμένεις ίσως πετύχεις καλύτερο deal για το budget σου.

Επεξ/σία από nickol-us
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 λεπτά πριν, nickol-us είπε

Μια χαρά επίλογες έχεις κάνει (κατά την άποψή μου). Θα διαφωνήσω μόνο στην μητρική. Προτίμησε οποιοδήποτε άλλο chipset  εκτός του βασικού 410 καθώς θα δώσει άλλο αέρα στο σύστημά σου. Αν μπορεί να πληρώσεις κάτι παραπάνω με 4 ram slots ακόμα καλύτερα.

Από RAM για αυτά που χρειάζεσαι 16GB ίσως είναι και υπερβολικά  Με 8Gb θα είσαι υπερκαλυμένοςγια browsing - youtube κλπ. (αν είσαι σε αυστηρά μικρό budget μπορείς να κόψεις από εδώ)

Η onboard κάρτα γραφικών είναι καλύτερη από αυτή που έχεις οπότε λογικά θα ξεφορτωθείς και lag - καθυστερήσεις.

Οι τιμές γενικά να ξέρεις είναι στην ανιούσα λόγω ελλείψεων, οπότε αν μπορείς να περιμένεις ίσως πετύχεις καλύτερο deal για το budget σου.

Καλησπερα και σε ευχαριστω για την απαντηση!Δυστυχως δεν μπορω να παω σε πολυ καλυτερη μητρικη με 4 ραμ σλοτς λογο των υψηλων τιμων(87-90 ευρω το λιγοτερο) ισως θα μπορουσα να παω σε κατι τετοιο

https://www.skroutz.gr/s/24651940/Gigabyte-B460M-Gaming-HD-rev-1-0.html

σε ραμ θεωρησα να παω σε κατι καλυτερο λογο του οτι κοβω απο την καρτα γραφικων και περισσευουν απο εκει καποια χρηματα

δυστυχως σε θεμα χρονου μπορω να περιμενω μεχρι 6-7 του γεναρη διοτι χρειαζομαι αμεσα καινουριο υπολογιστη (ο παλιος μου θα χρησημοποιηθει απο τον αδελφο μου για το σχολειο τηλεκπαιδευση)αν μπορουσα θα περιμενα 2-3 μηνες εννοειται. πιστευω οτι σε αυτα τα χρηματα ειναι μια καλη λυση.

Επεξ/σία από IkarusDedalus
Δημοσ.

συμφωνώ με τον nickol-us 

για πολλούς λογους διάλεξε μια μητρική με 4 ram slots και ψυχτρες στα vrm  και αν μπορείς ψυχτρα στο nvme 

Δημοσ.
23 λεπτά πριν, Aris_ είπε

συμφωνώ με τον nickol-us 

για πολλούς λογους διάλεξε μια μητρική με 4 ram slots και ψυχτρες στα vrm  και αν μπορείς ψυχτρα στο nvme 

καλησπερα φιλε!ευχαριστω πολυ για την απαντηση...επειδη μπηκα εσοπ ειδα αυτη την μητρικη σε προσφορα 

https://www.e-shop.gr/mitriki-asrock-b460m-pro4-retail-p-PER.529099

κατι τετοιο εννοεις?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλύτερα να "κόψεις" από ram και να τα βάλεις στη μητρική. 16gb ram σου είναι αχρείαστη για αυτά που θες να κάνεις ενώ με καλύτερη μητρική μπορείς ανά πάσα στιγμή να κάνεις upgrade  + οτι το μηχάνημα θα πάρει boost από το καλύτερο chipset.

Επεξ/σία από nickol-us
  • Like 1
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, nickol-us είπε

Καλύτερα να "κόψεις" από ram και να τα βάλεις στη μητρική. 16gb ram σου είναι αχρείαστη για αυτά που θες να κάνεις ενώ με καλύτερη μητρική μπορείς ανά πάσα στιγμή να κάνεις upgrade  + οτι το μηχάνημα θα πάρει boost από το καλύτερο chipset.

ευχαριστω πολυ για την συμβουλη...αυτο θα κανω θα παω σε καποια β460

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...