Nicola1 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Συγκεκριμένα για το Expert PC Business 7 - Intel Core i7 9700 - 16GB RAM - 480GB SSD http://www.cosmodata.gr/product/301712/ipologistes-anavathmisi/ipologistes/expert-pc/expert-pc-business-7-intel-core-i7-9700-16gb-ram-480gb-ssd Αξίζει να το εμπιστευθώ; Επεξ/σία 17 Δεκεμβρίου 2020 από Nicola1 1
niko13 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, Nicola1 είπε Συγκεκριμένα για το Expert PC Business 7 - Intel Core i7 9700 - 16GB RAM - 480GB SSD http://www.cosmodata.gr/product/301712/ipologistes-anavathmisi/ipologistes/expert-pc/expert-pc-business-7-intel-core-i7-9700-16gb-ram-480gb-ssd Αξίζει να το εμπιστευθώ; Το κακο με αυτες τις συνθεσεις ειναι πως δεν βαζουν οτι ποιοτικοτερο κυκλοφορει. Ας πουμε δεν αναφερει ποιες ram(μονο ταχυτητα) , ποιον ακριβως ssd (εταιρια/μοντελο), ουτε ποιο ακριβως psu. Απο εκει βγαζουν κ το κερδος. Δες μια συνθεση με τα ιδια βασικα parts για να κανεις συγκριση κ μονο, αλλα ποιοτικοτερη μητρικη, nvme αντι για ssd k ενα επωνυμο τροφοδοτικο. Δες το λες κ τρελη ευκαιρια Επεξ/σία 17 Δεκεμβρίου 2020 από niko13
Nicola1 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2020 Σ' ευχαριστώ για την απάντηση.Επειδή δεν έχω τις απαραίτητες γνώσεις για να το στήσω μόνος μου,μήπως μπορείς να μου προτείνεις κάποιο έτοιμο επώνυμο γύρω στα 600 ευρώ (με 8 RAM, I5 ή I7,SSD ).Και κάτι ακόμη :ισχύει ότι τα μικρα κουτιά (SFF ,Mini Towers κλπ) υπερθερμαίνονται και παρουσιάζουν προβλήματα; 1
niko13 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Nicola1 είπε Σ' ευχαριστώ για την απάντηση.Επειδή δεν έχω τις απαραίτητες γνώσεις για να το στήσω μόνος μου,μήπως μπορείς να μου προτείνεις κάποιο έτοιμο επώνυμο γύρω στα 600 ευρώ (με 8 RAM, I5 ή I7,SSD ).Και κάτι ακόμη :ισχύει ότι τα μικρα κουτιά (SFF ,Mini Towers κλπ) υπερθερμαίνονται και παρουσιάζουν προβλήματα; An εχει airflow το κουτι δεν εχει θεμα το sff.. Τι θες να κανεις με τον υπολογιστη? Για τι χρηση? Θα πας με γραφικα επεξεργαστη η θες καρτα? Επεξ/σία 17 Δεκεμβρίου 2020 από niko13
nickol-us Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Σε αυτά τα λεφτά φτιάχνεις πολλά καλά συστήματα. Παρόμοιο σύστημα, φτιαγμένο κομμάτι - κομμάτι, με λιγότερα λεφτά, από το μαγαζί που ανέβασες δίνεται παρακάτω. Δυστυχώς λόγω εποχής πολλά κομμάτια είναι σε έλλειψη οπότε δεν είναι οι καλύτερες επιλογές. Στο σύστημα που ανέβασες έχει I7 9ης γενιάς (8cores - 8 threads) ενώ σου έχω επιλέξει i5 10ης γενιάς που βγαίνει ελάχιστα χαμηλότερα στα συγκριτικά(6cores - 12 threads, νεότερο socket που λογικά θα πάρει ακόμα μια σειρά αναβάθμιση πχ 11ή γενιά). Μητρική το συστημά τους έχει βασικό chipset h310 που ουσιαστικά "αχρηστεύει" τον i7. Στην μητρική που επέλεξα (κατ'ανάγκη λόγω ελλείψεων) έχει ανώτερο chipset με καλύτερα χαρακτριστικά. Ίσως αν είχε διαθέσιμη θα πήγαινα σε Gigabyte dsh3 που δίνει και 4 ram slots. Τροφοδοτικό έχω επιλέξει ένα αρκετά μεγάλο για όλες τους δουλειές, επώνυμο με 80+ που αποκλείεται (σχεδόν σίγουρο) να έχει παρόμοιό του το έτοιμο buid. SSD nvme με πολύ καλές ονομαστικές ταχύτητες (κατά πάσα πιθανότητα κόντρα σε απλό sata SSD) Παρόλο που είναι δύσκολη, με ελλείψεις εποχή, σε αυτά τα λεφτά φτιάχνεις πολύ καλό σύστημα. Αν δεν έχεις απαιτήσεις για τόσο μεγάλο επεξεργαστή μπορείς να κάνεις ακόμη και budget gaming pc (κοντά στα 600ευρώ). Δες για τι χρήση χρειάζεσαι το pc, αποφάσισε το budget που θα διαθέσεις και θα σε βοηθήσουν αρκετοί να κάνεις ένα καλό pc build. Έτσι κι αλλιώς σχεδόν όλα τα καταστήματα προσφέρουν υπηρεσία σύνθεσης - συναρμολόγησης οπότε δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Ελπίζω να βοήθησα και όχι να σε μπέρδεψα Επεξ/σία 17 Δεκεμβρίου 2020 από nickol-us
niko13 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Αν μιλαμε για ενσωματομενα γραφικα οριστε μια προταση απο eshop i5 /16gb/nvme 5oogb Επεξ/σία 17 Δεκεμβρίου 2020 από niko13
Nicola1 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2020 Σας ευχαριστώ όλους για την πολύτιμη βοήθεια. Ο Η/Υ θα είναι για χρήση γραφείου ,πολλές ώρες τη μέρα όμως και θα ήθελα να αντέξει αρκετά χρόνια.
niko13 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 38 λεπτά πριν, Nicola1 είπε Σας ευχαριστώ όλους για την πολύτιμη βοήθεια. Ο Η/Υ θα είναι για χρήση γραφείου ,πολλές ώρες τη μέρα όμως και θα ήθελα να αντέξει αρκετά χρόνια. Oi δυο παραπανω προσφορες με ι5 σε υπερκαλυπτουν μη σου πω στα ορια του overkill.. Μια χαρα θα αντεξει Επεξ/σία 17 Δεκεμβρίου 2020 από niko13
nickol-us Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Όντως για εφαρμογές γραφείου δε χρειάζεσαι τίποπτα παραπάνω. Ίσως και i3 να σε υπερ-κάλυπτε. Το σύστημα με τον i5-10400 που προτείνεται παραπάνω είναι σούπερ. Value for money, με καλή μητρική και ωραία χαρακτηριστικά. Ας μου επιτραπεί μονάχα να πω πως ίσως επέλεγα ένα λίγο μεγαλύτερο τροφοδοτικό (minimum 500) για να δουλεύει "ξεκούραστα", όπως και επίσης 2Χ8gb Ram και οχι 1Χ16gb για να εκμεταλλευτώ οτι μπορώ από dual channel. Με 4 slot έχεις περιθώρια για αναβάθμιση αν και όποτε χρειαστει. Επεξ/σία 18 Δεκεμβρίου 2020 από nickol-us 1
niko13 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2020 21 λεπτά πριν, nickol-us είπε Όντως για εφαρμογές γραφείου δε χρειάζεσαι τίποπτα παραπάνω. Ίσως και i3 να σε υπερ-κάλυπτε. Το σύστημα με τον i5-10400 που προτείνεται παραπάνω είναι σούπερ. Value for money, με καλή μητρική και ωραία χαρακτηριστικά. Ας μου επιτραπεί μονάχα να πω πως ίσως επέλεγα ένα λίγο μεγαλύτερο τροφοδοτικό (minimum 500) για να δουλεύει "ξεκούραστα", όπως και επίσης 2Χ8gb Ram και οχι 1Χ16gb για να εκμεταλλευτώ οτι μπορώ από dual channel. Με 4 slot έχεις περιθώρια για αναβάθμιση αν και όποτε χρειαστει. Eiναι kitaki με δυο stick aδερφε μου, δεν θα τον αφηνα χωρις dual 😁... Αντε καλες αγορες 1
Nicola1 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2020 Οι πληροφορίες σας με βοήθησαν πάρα πολύ. Αν ήταν να βάλω μεγαλύτερο τροφοδοτικό στην κατασκευή του Niκo13 - αλλά ταυτόχρονα να είναι και όσο το δυνατόν αθόρυβο - ποιο τροφοδοτικό θα μου συστήνατε;
niko13 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2020 23 λεπτά πριν, Nicola1 είπε Οι πληροφορίες σας με βοήθησαν πάρα πολύ. Αν ήταν να βάλω μεγαλύτερο τροφοδοτικό στην κατασκευή του Niκo13 - αλλά ταυτόχρονα να είναι και όσο το δυνατόν αθόρυβο - ποιο τροφοδοτικό θα μου συστήνατε; https://www.e-shop.gr/psu-be-quiet-system-power-9-500w-p-PER.644316
Nicola1 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2020 Τελικά ,σήμερα παρήγγειλα το PC που λέγαμε στο e-shop.Οι προδιαγραφές είναι αυτές ακριβώς που ευγενώς μου συνέστησε ο Nico13 .Συνολικό κόστος: 483,90 ευρώ(με τροφοδοτικό 500W αντί 450 ,όπως συμφωνήσαμε τελικά...).Ευχαριστώ λοιπό εκ νέου και τον Nico13 αλλά και τον nickol-us ,οι παρατηρήσεις του οποίου ήταν άκρως διαφωτιστικές και κατατοπιστικές. 'Οταν έλθει το PC (το Γενάρη απ'ό,τι μου είπαν) θα σας πω εντυπώσεις.Εύχομαι καλά Χριστούγεννα με υγεία! 3
niko13 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2020 2 ώρες πριν, Nicola1 είπε Τελικά ,σήμερα παρήγγειλα το PC που λέγαμε στο e-shop.Οι προδιαγραφές είναι αυτές ακριβώς που ευγενώς μου συνέστησε ο Nico13 .Συνολικό κόστος: 483,90 ευρώ(με τροφοδοτικό 500W αντί 450 ,όπως συμφωνήσαμε τελικά...).Ευχαριστώ λοιπό εκ νέου και τον Nico13 αλλά και τον nickol-us ,οι παρατηρήσεις του οποίου ήταν άκρως διαφωτιστικές και κατατοπιστικές. 'Οταν έλθει το PC (το Γενάρη απ'ό,τι μου είπαν) θα σας πω εντυπώσεις.Εύχομαι καλά Χριστούγεννα με υγεία! Καλες γιορτες κ σε εσενα φιλε μου κ καλοριζικο
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα