Προς το περιεχόμενο

clone windows 10 σε ssd αλλά χωρίς την χρήση usb

filarhos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Θέλω σε ένα laptop να αλλάξω τον hdd του με ένα ssd χωρίς να κάνω επανεγκατάσταση των windows. Το πρόβλημα είναι ότι το συγκεκριμένο laptop έχει κλειδωμένες τις θύρες usb. 

Μπορεί να γίνει σε dos που δουλεύουν οι usb θύρες;  Ή αν τα συνδέσω σε έναν σταθερό;

Ο σκοπός μου είναι να τρέχει λίγο πιο γρήγορα γιατί έχει πολύ αργό και πολύ παλιό σκληρό και φοβάμαι ότι θα τα φτύσει.

Εχυαριστώ πολύ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

3 ώρες πριν, filarhos είπε

Θέλω σε ένα laptop να αλλάξω τον hdd του με ένα ssd χωρίς να κάνω επανεγκατάσταση των windows. Το πρόβλημα είναι ότι το συγκεκριμένο laptop έχει κλειδωμένες τις θύρες usb. 

Μπορεί να γίνει σε dos που δουλεύουν οι usb θύρες;  Ή αν τα συνδέσω σε έναν σταθερό;

Ο σκοπός μου είναι να τρέχει λίγο πιο γρήγορα γιατί έχει πολύ αργό και πολύ παλιό σκληρό και φοβάμαι ότι θα τα φτύσει.

Εχυαριστώ πολύ

Για να είναι κλειδωμένες υπάρχει πολιτική από πίσω που σου απαγορεύει όποια παρέμβαση...

Πέρα των άλλων αυτό μέσο dos δεν το κατάλαβα...

Βάλε σε όποιον υπολογιστή θες τους δίσκους, παλιό και νέο και τρέξε την εφαρμογή που έχεις για κλωνοποίηση και όλα καλά...

Μετά συνέδεσε τον νέο (SSD) στη συσκευή σου.

• Like 2

1 ώρα πριν, kormos είπε

Για να είναι κλειδωμένες υπάρχει πολιτική από πίσω που σου απαγορεύει όποια παρέμβαση...

Πέρα των άλλων αυτό μέσο dos δεν το κατάλαβα...

Βάλε σε όποιον υπολογιστή θες τους δίσκους, παλιό και νέο και τρέξε την εφαρμογή που έχεις για κλωνοποίηση και όλα καλά...

Μετά συνέδεσε τον νέο (SSD) στη συσκευή σου.

Έτσι είναι! Απλώς με την κατάσταση το τμήμα που κάνει αυτή τη δουλειά μου έχει δώσει ticket για 2 μήνες μετά (αφού ξανανοίξουν) και δεν μπορώ να περιμένω...

Ο ssd είναι δικός μου και απλώς όταν με το καλό ανοίξουν θα βάλω τον παλιό και θα μου βάλουν έναν από το στοκ που έχουν...

Ευχαριστώ πολύ!!!

Τα προγράμματα κλωνοποίησης δημιουργούν boot usb ή cd και μπορείς να μπουτάρεις από αυτά. Μετά δεν ισχύει κανένα κλείδωμα που εφαρμόζουν τα windows εκτός αν είναι κλειδωμένες οι usb από το bios το οποίο είναι και αυτό κλειδωμένο.

14 ώρες πριν, filarhos είπε

Έτσι είναι! Απλώς με την κατάσταση το τμήμα που κάνει αυτή τη δουλειά μου έχει δώσει ticket για 2 μήνες μετά (αφού ξανανοίξουν) και δεν μπορώ να περιμένω...

Ο ssd είναι δικός μου και απλώς όταν με το καλό ανοίξουν θα βάλω τον παλιό και θα μου βάλουν έναν από το στοκ που έχουν...

Ευχαριστώ πολύ!!!

Αντιληπτό αυτό που λες, αλλά σε εταιρικό περιβάλλον δεν θα ασχολιόμουν.

Μην ξεχνάς πως ο υπολογιστής δεν ανήκει σε εσένα αλλά στην εταιρεία.

Οπότε είσαι υποχρεωμένος να αναμένεις την ανταπόκριση του ΙΤ σας.

Βλέπω να μπλέκεις στο τέλος για την παρέμβαση..  

Μφχ

• Like 1

30 λεπτά πριν, kormos είπε

Αντιληπτό αυτό που λες, αλλά σε εταιρικό περιβάλλον δεν θα ασχολιόμουν.

Μην ξεχνάς πως ο υπολογιστής δεν ανήκει σε εσένα αλλά στην εταιρεία.

Οπότε είσαι υποχρεωμένος να αναμένεις την ανταπόκριση του ΙΤ σας.

Βλέπω να μπλέκεις στο τέλος για την παρέμβαση..  

Μφχ

Έτσι είναι! Ο συγκεκριμένος είναι αντικατάστασης από τον κανονικό μου (κάηκε εν μέσω καραντίνας και ήταν ο μόνος που είχε τις συγκεκριμένες προσβάσεις, ένας celeron κακοποιημένος).

Επειδή είναι "δανεικός" δεν περνάω τίποτα εκεί και ότι ανοίγω το αποθηκεύω στον σερβερ οπότε σκέφτομαι τον κλωνοποιώ και δουλεύω με αυτόν για τους επόμενους μήνες και όοοταν μου έχουν φτιάξει τον δικό μου βάζω τον παλιό και τον δίνω πίσω. 

Βρήκα ένα acronis που είχα πάρει πριν καιρό, ελπίζω να κάνει την δουλειά...

Υ.Γ. Είναι φοβερό πάντως να αντικαθιστάς Ι5 με celeron 10+ ετών (παίζει να τον είχαν για πέταμα και τον βρήκαν, καλά για μπαταρία δεν σχολιάζω)... Τα νεύρα μου... Έφτασα να μεταφέρω με wetransfer τα αρχεία και να τα τρέχω στου σπιτιού μπας και καταφέρω να δουλέψω.

16 λεπτά πριν, filarhos είπε

Έτσι είναι! Ο συγκεκριμένος είναι αντικατάστασης από τον κανονικό μου (κάηκε εν μέσω καραντίνας και ήταν ο μόνος που είχε τις συγκεκριμένες προσβάσεις, ένας celeron κακοποιημένος).

Επειδή είναι "δανεικός" δεν περνάω τίποτα εκεί και ότι ανοίγω το αποθηκεύω στον σερβερ οπότε σκέφτομαι τον κλωνοποιώ και δουλεύω με αυτόν για τους επόμενους μήνες και όοοταν μου έχουν φτιάξει τον δικό μου βάζω τον παλιό και τον δίνω πίσω. 

Βρήκα ένα acronis που είχα πάρει πριν καιρό, ελπίζω να κάνει την δουλειά...

Υ.Γ. Είναι φοβερό πάντως να αντικαθιστάς Ι5 με celeron 10+ ετών (παίζει να τον είχαν για πέταμα και τον βρήκαν, καλά για μπαταρία δεν σχολιάζω)... Τα νεύρα μου... Έφτασα να μεταφέρω με wetransfer τα αρχεία και να τα τρέχω στου σπιτιού μπας και καταφέρω να δουλέψω.

Όταν λες δικός σου, προσωπικός ή στον έχει δώσει και αυτόν η εταιρεία?

Αν είναι προσωπικός τότε σου κάνουν και χάρτη που θα ασχοληθούν.

Αν είναι και εκείνος εταιρικός τότε επίσης δεν σου ανήκει.

Έτσι λειτουργεί αυτό παντού. Ότι έχεις διαθέσιμο δίνεις.

Κανείς δεν κρατάει Spare τέτοια μηχανήματα που "φαντάζεσαι" 😉

Ναι κάνει το Acronis.

Μφχ

1 ώρα πριν, kormos είπε

Όταν λες δικός σου, προσωπικός ή στον έχει δώσει και αυτόν η εταιρεία?

Αν είναι προσωπικός τότε σου κάνουν και χάρτη που θα ασχοληθούν.

Αν είναι και εκείνος εταιρικός τότε επίσης δεν σου ανήκει.

Έτσι λειτουργεί αυτό παντού. Ότι έχεις διαθέσιμο δίνεις.

Κανείς δεν κρατάει Spare τέτοια μηχανήματα που "φαντάζεσαι" 😉

Ναι κάνει το Acronis.

Μφχ

Δικός μου, εννοώ τον εταιρικό που είχα πριν... 

Ναι απλώς στο παρελθόν που δούλευαν όλα είχα αντικαταστάτη σε δύο μέρες... Είναι επιλογή της εταιρίας να μην έχει ανοικτό ΙΤ... 

Βέβαια χωρίς η/υ δεν θα δούλευα καθόλου, οπότε μου έδωσαν ότι είχαν...

Υ.Γ. Έχω προφορική έγκριση να κάνω ότι θέλω φτάνει να γυρίσω πίσω ότι μου έδωσαν για να πάει για καταστροφή (αν χαλάσει, έχουν 2-3 ακόμα ίδια). 

54 λεπτά πριν, filarhos είπε

Δικός μου, εννοώ τον εταιρικό που είχα πριν... 

Ναι απλώς στο παρελθόν που δούλευαν όλα είχα αντικαταστάτη σε δύο μέρες... Είναι επιλογή της εταιρίας να μην έχει ανοικτό ΙΤ... 

Βέβαια χωρίς η/υ δεν θα δούλευα καθόλου, οπότε μου έδωσαν ότι είχαν...

Υ.Γ. Έχω προφορική έγκριση να κάνω ότι θέλω φτάνει να γυρίσω πίσω ότι μου έδωσαν για να πάει για καταστροφή (αν χαλάσει, έχουν 2-3 ακόμα ίδια). 

Εταιρικός 🤓

Παλιότερα λειτουργούσαν όλοι και δεν ήταν και τόσο αναγκαία η τηλεργασία 😉

Σωστά, είναι επιλογή τους να μην θέλουν ενεργό ΙΤ.

Σωστά επίσης, είσαι "τυχερός" που αυτή τη στιγμή μπορείς και κανείς τη δουλειά σου με αυτό το μηχάνημα και ας είναι κατώτερο σε δυνατότητες...

Οπότε αφού έχεις έγκριση προχωράς εφόσον έχεις την τεχνογνωσία 🙂

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ αν κατάλαβα καλά τι θέλεις να κάνεις σου λέω δε θα δουλέψει όπως το σκέφτεσαι.

Για αρχή, το νέο σύστημα μάλλον είναι πολύ παλιό και υπάρχει περίπτωση να μην αναγνωριστεί σωστά το υλικό και να έχεις μπλε οθόνες ή επανεκκινήσεις στα καλά καθούμενα.

Επίσης, αν ο i5 ήταν σε domain ο κλώνος του ΔΕΝ θα είναι και θα πρέπει να τον εντάξεις. Αν υπάρχει η δυνατότητα καλώς.

Τέλος, ότι πρόγραμμα είχες που να θέλεις ενεργοποίηση δε θα λειτουργεί και θα θέλει εκ νέου ενεργοποίηση.

Επεξ/σία από micos000

20 ώρες πριν, micos000 είπε

Εγώ αν κατάλαβα καλά τι θέλεις να κάνεις σου λέω δε θα δουλέψει όπως το σκέφτεσαι.

Για αρχή, το νέο σύστημα μάλλον είναι πολύ παλιό και υπάρχει περίπτωση να μην αναγνωριστεί σωστά το υλικό και να έχεις μπλε οθόνες ή επανεκκινήσεις στα καλά καθούμενα.

Επίσης, αν ο i5 ήταν σε domain ο κλώνος του ΔΕΝ θα είναι και θα πρέπει να τον εντάξεις. Αν υπάρχει η δυνατότητα καλώς.

Τέλος, ότι πρόγραμμα είχες που να θέλεις ενεργοποίηση δε θα λειτουργεί και θα θέλει εκ νέου ενεργοποίηση.

Θέλει κλώνο να πάρει από το ήδη υπάρχον λαπτοπ σε έναν ssd και να αλλάξει τον hdd. 

Ακόμα και σε domain να είναι δνε θα δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα γιατί αν υπάρχουν και VL άδειες θα το δει και θα ενεργοποιηθεί αυτόματα.

Το σίγουρο είναι πως μετά τον κλώνο θα χρειαστεί να περάσει ρυθμίσεις στην κάρτα δικτύου και να βάλει αυτές που είχε...

Όλα τα άλλα θα τρέξουν...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...