Επισκέπτης Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Μίλησα με μία εταιρία που κάνει ελαιοχρωματισμούς και μου λέει 5ε για κάθε τετραγωνικό μέτρο που θα βάψουν. Το σπίτι μου είναι 45τμ αλλά προφανώς δεν θα το βάψουν όλο. Πως μπορώ να υπολογίσω περίπου πόσα τμ θα βάψουν? Επίσης μου λέει ότι αν έχω πρόβλημα με υγρασία/μούχλα, θα ξαναβγούν αυτά αν δεν πάρω μέτρα. Άρα δεν υπάρχει σωτηρία χωρίς δυνατή θέρμανση? Επεξ/σία 17 Δεκεμβρίου 2020 από aizensama24
SilentVoice Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2020 Το πρόβλημα της υγρασίας/μούχλας δεν λύνεται μόνο με την θέρμανση. Αν αερίζεις συχνά τον χώρο, δεν αναπτύσεται η μούχλα ευκολα. Αν μαζευεται η υγρασία σε κάποια σημεία, δεν αρκεί ο αερισμός. Αρχικά εντόπισε το πρόβλημα της υγρασίας στον χώρο σου. Προσπάθησε να το λύσεις. Μετά προχωράς στο βάψιμο και προσπαθείς να το διατηρήσεις, αερίζοντας συχνά τον χώρο και ίσως χρειάζεται να χρησιμοποιείς και κάποιον αφυγραντήρα.
Joshua21 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2020 2 ώρες πριν, aizensama24 είπε Μίλησα με μία εταιρία που κάνει ελαιοχρωματισμούς και μου λέει 5ε για κάθε τετραγωνικό μέτρο που θα βάψουν. Το σπίτι μου είναι 45τμ αλλά προφανώς δεν θα το βάψουν όλο. Πως μπορώ να υπολογίσω περίπου πόσα τμ θα βάψουν? Μάλλον δεν κατάλαβες καλά τι σου είπαν, τα 5€ αφορούν το κάθε τετραγωνικό της επιφάνειας που θα βαφτεί, και όχι κάθε τετραγωνικό της επιφάνειας του σπιτιού. Για να υπολογίσεις πόσα τμ θα βάψουν θα πρέπει να μετρήσεις την επιφάνεια κάθε κομματιού που θα βαφτεί και να τα προσθέσεις. 2 ώρες πριν, aizensama24 είπε Επίσης μου λέει ότι αν έχω πρόβλημα με υγρασία/μούχλα, θα ξαναβγούν αυτά αν δεν πάρω μέτρα. Άρα δεν υπάρχει σωτηρία χωρίς δυνατή θέρμανση? Άρα αν δεν πάρεις μέτρα δεν θα δεις σωτηρία ακόμα και με δυνατή θέρμανση. 3
fredd0 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2020 ενα δωματιο 4x5 (20τμ) εχει περιπου 40 τμ τοιχους (αν αφαιρεσεις πορτες/παραθυρα κλπ) οποτε αλλο το εχω σπιτι x τμ αλλο τα τετραγωνικα προς βαψιμο. Πως θα το υπολογισεις, απλο, μηκος τοιχου επι υψος και προσθεση ολων των επιφανειων. αν εχεις υγρασια/μουχλα πρεπει να βρεις απο που προερχεται ... υπαρχει η εσωτερικη υγρασια του χωρου που πηγαινει στο πιο ψυχρο σημειο του τοιχου και υγροποιειται (αρα θελεις μονωση, θερμανση, αφυγραντηρα) υπαρχει και υγρασια που μπαινει απο τα δομικα στοιχεια (οροφη, τοιχοποια κλπ) αρα θελεις στεγανωση. Τι ακριβως συμβαινει στην περιπτωση σου προφανως πρεπει να το διαπιστωσουν επι τοπου. Spoiler Spoiler
Επισκέπτης Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2020 Δε θέλω να πάρω αφυγραντήρα γιατί θα ανεβάσει το ρεύμα αλλά δε ξέρω τι άλλο μπορεί να γίνει, τέλος πάντων.
papoys1 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2020 20 λεπτά πριν, fredd0 είπε ενα δωματιο 4x5 (20τμ) εχει περιπου 40 τμ τοιχους (αν αφαιρεσεις πορτες/παραθυρα κλπ) οποτε αλλο το εχω σπιτι x τμ αλλο τα τετραγωνικα προς βαψιμο. Πως θα το υπολογισεις, απλο, μηκος τοιχου επι υψος και προσθεση ολων των επιφανειων. αν εχεις υγρασια/μουχλα πρεπει να βρεις απο που προερχεται ... υπαρχει η εσωτερικη υγρασια του χωρου που πηγαινει στο πιο ψυχρο σημειο του τοιχου και υγροποιειται (αρα θελεις μονωση, θερμανση, αφυγραντηρα) υπαρχει και υγρασια που μπαινει απο τα δομικα στοιχεια (οροφη, τοιχοποια κλπ) αρα θελεις στεγανωση. Τι ακριβως συμβαινει στην περιπτωση σου προφανως πρεπει να το διαπιστωσουν επι τοπου. Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου Σε σοβατίσματα και βαψίματα δεν αφαιρούνται πόρτες και παράθυρα και μάλιστα πληρώνονται μέσα έξω. Πληρώνονται κανονικά και αυτά.Μόνο ντουλάπες αφαιρούνται αν είναι μεγάλες και όχι ντουλάπες ενός και ενάμισι μέτρο. Μόνο αν γίνει ειδική συμφωνία αφαιρούνται αλλά εκεί σίγουρα θα ανέβει η τιμή για κάθε τετραγωνικό. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα