Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
   Πως μπορω να παω στο αεροδρομιο εν οψη   lockdown  να παραλαβω

την κορη μου απο το εξωτεριικο?  Μεσανυχτα και με τι δικαιολογητικα σε τυχον ελεγχο   Το 1520   δεν εδωσε απαντηση

Ευχαριστω

Δημοσ.

Εχω την ιδια απορια για να παρω τον κουνιαδο μου,που ξεμπαρκαρει. Το κακό ειναι οτι πρέπει να κανω το δρομολόγιο Καλαμάτα-Αθήνα. 

Δημοσ.

Σε ΑΤ ρωτα να σου πουν. Το 1520 τι σου ειπε;

Αν στειλεις μετακινηση 4 σε συνδυασμο με Υ/Δ λογικα θα σαι καλυμμενος, αλλα μη σε παρω στο λαιμο μου.

• Super Moderators
Δημοσ.

"Ένας μόνο συνοδός επιτρέπεται κατά τη διάρκεια της ημέρας, χρησιμοποιώντας κωδικό μετακίνησης 4 είτε στέλνοντας SMS στο 13033 ή συμπληρώνοντας τη χειρόγραφη βεβαίωση κίνησης τύπου Β από το https://www.gov.gr/. Από τον ίδιο ιστότοπο θα χρειαστεί και υπεύθυνη δήλωση , όπου σε ελεύθερο κείμενο θα αναγράφεται ότι σκοπός της μετακίνησης είναι η μεταφορά επιβάτη από / προς το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών. Μία φωτοτυπία/φωτογραφία των ταξιδιωτικών εγγράφων του επιβάτη είναι χρήσιμη ως αποδεικτικό όταν ο επιβάτης δεν επιβαίνει μαζί με το συνοδό στο όχημα.“

• Like 2
Δημοσ.

Στο  site του αεροδρομίου κοιτάξατε; 

https://www.aia.gr/el/traveler/travellers-info/faq-for-covid19

Τι ισχύει για τη μετακίνηση επιβατών από/προς το Αεροδρόμιο;

Σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για τη μετακίνηση επιβατών από/προς το ΔΑΑ αρκεί η επίδειξη ταξιδιωτικών εγγράφων (εισιτήριο/κάρτα επιβίβασης, e-plf ) και βεβαίωση τύπου Β όπου  αναφέρουν ότι μεταβαίνουν στο ΔΑΑ λόγω προγραμματισμένου ταξιδιού (ημερομηνία, ώρα, αεροπορική εταιρία). Για τους αλλοδαπούς επιβάτες και για τη μετακίνησή τους από/προς Αεροδρόμιο αρκούν τα Ταξιδιωτικά Έγγραφα ως αποδεικτικά.

Τα παραπάνω ισχύουν τόσο για τους αναχωρούντες επιβάτες όσο και για τους αφικνούμενους, είτε επιστρέφουν στην κατοικία τους είτε θα διαμείνουν σε ξενοδοχείο (Έλληνες και Αλλοδαποί).

Ένας μόνο συνοδός επιτρέπεται κατά τη διάρκεια της ημέρας, χρησιμοποιώντας κωδικό μετακίνησης 4 είτε στέλνοντας SMS στο 13033 ή συμπληρώνοντας τη χειρόγραφη βεβαίωση κίνησης τύπου Β από το  https://www.gov.gr/. Από τον ίδιο ιστότοπο θα χρειαστεί και υπεύθυνη δήλωση , όπου σε ελεύθερο κείμενο θα αναγράφεται ότι σκοπός της μετακίνησης είναι η μεταφορά επιβάτη από / προς το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών. Μία φωτοτυπία/φωτογραφία των ταξιδιωτικών εγγράφων του επιβάτη είναι χρήσιμη ως αποδεικτικό όταν ο επιβάτης δεν επιβαίνει μαζί με το συνοδό στο όχημα.

Η απαγόρευση κυκλοφορίας ισχύει από τις 22:00 έως τις 05:00. Οι επιβάτες εξακολουθούν να μπορούν να μετακινηθούν κανονικά κατά τη διάρκεια αυτών των ωρών με τα έγγραφα που περιγράφονται παραπάνω. Οι συνοδοί δεν επιτρέπεται να μετακινούνται κατά τις συγκεκριμένες ώρες, άρα ο επιβάτης θα πρέπει να μετακινηθεί είτε με δικό του μέσο είτε να χρησιμοποιήσει Δημόσιο Μέσο Μεταφοράς ή Ταξί

Για επιπλέον πληροφορίες σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα , μπορείτε να επικοινωνείτε με τη γραμμή καταναλωτή  στον τετραψήφιο τηλεφωνικό αριθμό 1520 , την Ελληνική Αστυνομία ή τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας είτε τηλεφωνικά στα τηλέφωνα 0030 213 15 10 932-3, 0030 213 15 10 171, 0030 213 15 10 196, είτε μέσω e-mail στις διευθύνσεις  [email protected]  /  [email protected].

• Like 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, prometheas είπε

Δεν επιτρέπεται να πάς να την πάρεις. Σε περιπτωση ελέγχου έχεις προστιμο. Καλύτερα να πάρει ταξί 

Ακριβως απο πάνω υπάρχουν οδηγίες.Και ανάλογα την ωρα επιτρέπεται να παει.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Ukforthemoment είπε

προφανως δε σκεφτηκαν οτι Ελλαδα δεν ειναι μονο η Αθηνα

επιβατης για επαρχια με λεωφορειο δεν μπορει να ταξιδευσει γιατι δεν υπαρχουν δρομολογια(τα τελευταια συνηθως 22.30-23.00) για Πελοπονησσο τουλαχιστον ουτε τραινο υπαρχει για να παει ο αλλος Καλαματα π.χ και το ταξι απο Αθηνα -Καλαματα  ειναι λιγο τσουχτερο...

για μενα αν δεν μπορεις να παρεις το οκ απο τις Αρχες καλυτερα να πιασει καναπε στο αεροδρομιο και πας πρωι και παιρνεις τον επιβατη.... 

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Aν διαβασα καλά ο ενδιαφερόμενος λεει οτι η κόρη του φτάνει μεσανυχτα από το εξωτερικό

Το κείμενο που εσύ παράθεσες λέει 

Οι συνοδοί δεν επιτρέπεται να μετακινούνται κατά τις συγκεκριμένες ώρες, άρα ο επιβάτης θα πρέπει να μετακινηθεί είτε με δικό του μέσο είτε να χρησιμοποιήσει Δημόσιο Μέσο Μεταφοράς ή Ταξί

Νομίζω οτι ειναι ξεκάθαρο 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, prometheas είπε

Aν διαβασα καλά ο ενδιαφερόμενος λεει οτι η κόρη του φτάνει μεσανυχτα από το εξωτερικό

Το κείμενο που εσύ παράθεσες λέει 

Οι συνοδοί δεν επιτρέπεται να μετακινούνται κατά τις συγκεκριμένες ώρες, άρα ο επιβάτης θα πρέπει να μετακινηθεί είτε με δικό του μέσο είτε να χρησιμοποιήσει Δημόσιο Μέσο Μεταφοράς ή Ταξί

Νομίζω οτι ειναι ξεκάθαρο 

Λέω κατι άλλο;

Επεξ/σία από Ukforthemoment
Δημοσ.
1 ώρα πριν, pexplorer είπε
   Πως μπορω να παω στο αεροδρομιο εν οψη   lockdown  να παραλαβω

την κορη μου απο το εξωτεριικο?  Μεσανυχτα και με τι δικαιολογητικα σε τυχον ελεγχο   Το 1520   δεν εδωσε απαντηση

Ευχαριστω

μεταξυ 22.00 και 5.00 ξεχνα το

Για τις υπολοιπες ωρες:

το Α.Τ του αεροδρομιου ολη την εβδομαδα εριχνε προστιμα για το λογο αυτο γιατι ειχαν μια ΚΥΑ (δε ξερω αν ισχυει) οτι συνοδος επιτρεπεται μονο για ανηλικους/ες

Δημοσ.
Στις 17/12/2020 στις 11:30 ΠΜ, kostasbm είπε

επιβατης για επαρχια με λεωφορειο δεν μπορει να ταξιδευσει γιατι δεν υπαρχουν δρομολογια(τα τελευταια συνηθως 22.30-23.00) για Πελοπονησσο τουλαχιστον ουτε τραινο υπαρχει για να παει ο αλλος Καλαματα π.χ και το ταξι απο Αθηνα -Καλαματα  ειναι λιγο τσουχτερο...

Προχθες ρωτησα σχετικα στο Α.Τ., και μου ειπαν αν και δεν προβλεπεται να βγω απο τον νομο, να μου στειλει το αλλο το ατομο screenshot το ραντεβου με γιατρο που ειχε Θεσσαλονικη, και το εισιτηριο που ταξιδευει ωστε να μπορω να αποδειξω που παω και για ποιον λογο, και απλα να αναφερω οτι δεν εβρισκε δρομολογιο για να ερθει απευθειας στον τοπο κατοικιας. 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...