conscious Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2020 Καλησπέρα παιδιά, Τώρα ξεκινάω να φτιάξω την πρώτη μου σελίδα και θα ήθελα να μου δώσετε κάποιες συμβουλές όσον αφορά το hosting και τα domain names. Αν έχετε κάποια σελίδα που να εμπιστεύεστε για hosting για ιστοσελίδα στην Ελλάδα και κάποια σελίδα για να αγοράσω το domain. Με τι κριτήρια να διαλέξω εταιρεία και πλάνο; Μπορεί να με κατατοπίσει κάποιος; Επίσης θα ήθελα να δουλέψω με Wordpress.
filip123go Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2020 Για domain name εγώ έχω αγοράσει από το παπάκι. Σίγουρα θα υπάρχουν καλύτερα, οπότε αφήνω και το σχόλιο εδώ για να δω τι θα απαντήσουν και οι υπόλοιποι 😉😉 1
dewn735 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2020 domain από όπου και να το αγοράσεις δεν έχει καμία διαφορά - μία καταχώρηση στον ΕΕΤΤ είναι ουσιαστικά. Μπορεί όμως να πετύχεις καμία προσφορά σε hosting όταν αγοράζεις domain, οπότε κοίτα μήπως και βρεις κάτι τέτοιο. Για hosting, και εφόσων χρειάζεσαι workpress, θα πρέπει να βρεις κάτι που να σου δίνει βάση mysql (οπότε free προγράμματα λογικά δε θα σε καλύψουν, τουλάχιστον στην Ελλάδα). Δες κι αυτό το θέμα μήπως και σε βοηθήσει 1
WebDevGr Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Θα σου πρότεινα cretaforce. Από τα πιο φθηνά gr domains και πολύ καλή υποστήριξη στην φιλοξενία Επεξ/σία 17 Δεκεμβρίου 2020 από WebDevGr 2
conscious Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2020 Ευχαριστώ πολύ παιδιά! Είχα δει κι εγώ το παπάκι, αλλά θα κοιτάξω και την cretaforce! 1
vngls7 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2020 3 hours ago, conscious said: Ευχαριστώ πολύ παιδιά! Είχα δει κι εγώ το παπάκι, αλλά θα κοιτάξω και την cretaforce! Από παπάκι προσωπικά δεν έχω μείνει ευχαριστημένος. Από ελληνικές εταιρείες είμαι πολύ ευχαριστημένος με creta και domainmarket, αλλά θα σου πρότεινα να δοκιμάσεις στη hetzner το φθηνό τους πακετάκι θα σου βγει κάνα 35αρι μαζί με το domain για το πρώτο έτος. Είναι μια χαρά για να ξεκινήσεις τους πειραματισμούς σου. 1 1
conscious Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2020 Βασικά μας είπαν στη σχολή ότι καλό είναι οι server που θα έχουμε να είναι στην Ελλάδα για να φορτώνει πιο γρήγορα η σελίδα στους Έλληνες. Δεν ξέρω ισχύει αυτό; Γιατί στην αρχή κοιτούσα το hostgator και μετά άρχισα να το σκέφτομαι λόγω αυτού. 1
vngls7 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2020 1 minute ago, conscious said: Βασικά μας είπαν στη σχολή ότι καλό είναι οι server που θα έχουμε να είναι στην Ελλάδα για να φορτώνει πιο γρήγορα η σελίδα στους Έλληνες. Στην Ελλάδα δεν έχουμε ιδιαίτερα πολλά data center και δεν έχουμε και σωστό δίκτυο να το υποστηρίξουμε. Το ότι είναι κάποια ελληνική εταιρεία θα σε βοηθήσει κυρίως στο support, που οι 2 που σου ανέφερα είναι παρα πολύ καλές. Αυτό δεν σημαίνει ότι οι σέρβερ τους είναι στην Ελλάδα. Όλες οι εταιρείες χρησιμοποιούν σέρβερ σε χώρες του εξωτερικού (πολλοί είναι Γερμανία) λόγω κόστους και ταχύτερου δικτύου και τους ελέγχουν απομακρυσμένα. Σε θεωρητικό επίπεδο ισχύει αυτό που σου είπαν, στην πράξη είδα το αντίθετο από γνωστή ελληνική εταιρεία με το πολυδιαφημισμένο πρώτο ελληνικό data center. 1
dewn735 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2020 10 hours ago, conscious said: Βασικά μας είπαν στη σχολή ότι καλό είναι οι server που θα έχουμε να είναι στην Ελλάδα για να φορτώνει πιο γρήγορα η σελίδα στους Έλληνες. Δεν ξέρω ισχύει αυτό; Γιατί στην αρχή κοιτούσα το hostgator και μετά άρχισα να το σκέφτομαι λόγω αυτού. Τι έχεις σκοπό να ανεβάσεις; Κάποιο ehop; Εργασία; Πειραματισμό; Έχεις κάποιο λόγο να ψαχτείς για τη (όποια) διαφορά στη ταχύτητα; 1
conscious Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2020 Για στατική σελίδα που χρειάζεται ο πατέρας μου. Απλά είπα να δοκιμάσω και σε κάτι άλλο εκτός wix που σε περιορίζει πολύ... Παράλληλα θα κάνω και τον πειραματισμό μου
dewn735 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2020 Για στατική σελίδα δε πιστεύω ότι χρειάζεσαι wordpress - μπορείς να ψάξεις σε one page templates και να τα φέρεις στα μέτρα σου. Οπότε ούτε mysql χρειάζεσαι και πας σε οποιοδήποτε δωρεάν πρόγραμμα σου δώσουν μαζί με το domain (εκτός πάλι κι αν θες διάφορα email ή κάτι άλλο περισσότερο). Για τους δε πειραματισμούς σου, γιατί όχι κάτι τοπικό στον υπολογιστή σου; 1
Sotrek Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2020 Ένα ακόμα βασικό χαρακτηριστικό είναι να δεις που θα γίνει host το site σου. Η εταιρία μπορεί να είναι ελληνική αλλά αυτό δεν σημαίνει οτι και ο host server βρίσκετε στην Ελλάδα. Επιπρόσθετα αν θέλεις να φιλοξενήσεις πάνω απο 1 website θα χρειαστεί να δεις το πακέτο που θα πάρεις να σου δίνει αυτή τη δυνατότητα. Εγώ έχω συνεργαστεί και έχω μείνει πολύ ευχαριστημένος με τις παρακάτω εταιρίες: www.netdynamics.gr (Οικονομική με απεριόριστα domain από το 1ο πακέτος της και με εξαιρετικό backup σύστημα!) www.pointer.gr (με Servers στην Ελλάδα) top.host (Δυνατότητα επιλογής Ελληνικού server) 13 ώρες πριν, conscious είπε Βασικά μας είπαν στη σχολή ότι καλό είναι οι server που θα έχουμε να είναι στην Ελλάδα για να φορτώνει πιο γρήγορα η σελίδα στους Έλληνες. Δεν ξέρω ισχύει αυτό; Γιατί στην αρχή κοιτούσα το hostgator και μετά άρχισα να το σκέφτομαι λόγω αυτού. Τώρα είδα αυτό που είπες. Σωστό! 1
conscious Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2020 3 ώρες πριν, dewn735 είπε Για στατική σελίδα δε πιστεύω ότι χρειάζεσαι wordpress - μπορείς να ψάξεις σε one page templates και να τα φέρεις στα μέτρα σου. Οπότε ούτε mysql χρειάζεσαι και πας σε οποιοδήποτε δωρεάν πρόγραμμα σου δώσουν μαζί με το domain (εκτός πάλι κι αν θες διάφορα email ή κάτι άλλο περισσότερο). Για τους δε πειραματισμούς σου, γιατί όχι κάτι τοπικό στον υπολογιστή σου; Γιατί είμαι σίγουρος ότι δε θα μείνει στατική για αυτό 😂
changlee Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2020 Για όνομα και φιλοξενία στατικής ιστοσελίδας δεν χρειάζεσαι κάτι ιδιαίτερο. Μπορείς να επιλέξεις το πρώτο πακέτο από μια απλά αξιόπιστη εταιρεία. Ουσιαστικά επιλέγεις τον τρόπο διαχείρισης.
skiabox Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Εγώ μάλλον όταν λήξει και η τρέχουσα συνδρομή του bluehost θα πάω στο linode.com Επεξ/σία 22 Δεκεμβρίου 2020 από skiabox 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα