kromozone Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2020 καλησπερα παιδες εχω το εξης θεματακι οταν μπουταρει το pc ο ανεμιστηρας δεν ξεκιναει ΟΜΩΣ! αν τον κουνησω λιγο με το δαχτυλο παιρνει μπροστα και δουλευει κανονικα σε ολες τις στροφες του χωρις να παρουσιαζει καποιο προβλημα μεχρι να κανω παλι ρεσταρτ το pc που δεν ξεκιναει και θελει παλι σπρωξιμο για να παρει μπροστα ..ο ανεμιστηρας ειναι απο το cpu cooler της noctua nh l9a ειναι καθαρισμενος και δεν εχω την δυνατοτητα να τον τσεκαρω σε αλλο μηχανημα... οποτε.. θα ηθελα τα φωτα σας για να δω τελικα που ειναι το προβλημα...ειναι ελαττωματικος ο ανεμιστηρας?.. μηπως φταιει το τροφοδοτικο? η εχει καποιο προβλημα η μητρικη? 1
Τέρης Α. Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2020 35 λεπτά πριν, kromozone είπε δεν εχω την δυνατοτητα να τον τσεκαρω σε αλλο μηχανημα Δοκιμάστε να τον βάλετε σε κάποιο άλλο header της μητρικής (ακόμα και 3πινο) και δείτε αν ξεκινά. Αν δεν έχει ελεύθερο κάντε τράμπα τα καλώδια των ανεμιστήρων στα header.
niko13 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 47 λεπτά πριν, kromozone είπε καλησπερα παιδες εχω το εξης θεματακι οταν μπουταρει το pc ο ανεμιστηρας δεν ξεκιναει ΟΜΩΣ! αν τον κουνησω λιγο με το δαχτυλο παιρνει μπροστα και δουλευει κανονικα σε ολες τις στροφες του χωρις να παρουσιαζει καποιο προβλημα μεχρι να κανω παλι ρεσταρτ το pc που δεν ξεκιναει και θελει παλι σπρωξιμο για να παρει μπροστα ..ο ανεμιστηρας ειναι απο το cpu cooler της noctua nh l9a ειναι καθαρισμενος και δεν εχω την δυνατοτητα να τον τσεκαρω σε αλλο μηχανημα... οποτε.. θα ηθελα τα φωτα σας για να δω τελικα που ειναι το προβλημα...ειναι ελαττωματικος ο ανεμιστηρας?.. μηπως φταιει το τροφοδοτικο? η εχει καποιο προβλημα η μητρικη? Δοκιμασε αυτο που λεει ο τερης αλλα εχε υποψη πως η ψυχτρα που αναφερεις εχει αυτο το fan https://noctua.at/en/products/fan/nf-a9x14-pwm το οποιο αν δεις τα specs του εχει 0%pwm για semi passive συστηματα, δηλαδη ειναι σχεδιασμενος να μην γυρναει καθολου σε χαμηλες θερμοκρασιες αν ετσι ειναι προγραμματισμενος απο το bios πχ. Μπορεις να δοκιμασεις να μην τον γυρισεις με το χερι καθολου, να μπεις windows, να κανεις κατι να ανεβασει o cpu θερμοκρασια να δουμε αν γυρναει τοτε? Επεξ/σία 17 Δεκεμβρίου 2020 από niko13
kromozone Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, niko13 είπε Δοκιμασε αυτο που λεει ο τερης αλλα εχε υποψη πως η ψυχτρα που αναφερεις εχει αυτο το fan https://noctua.at/en/products/fan/nf-a9x14-pwm το οποιο αν δεις τα specs του εχει 0%pwm για semi passive συστηματα, δηλαδη ειναι σχεδιασμενος να μην γυρναει καθολου σε χαμηλες θερμοκρασιες αν ετσι ειναι προγραμματισμενος απο το bios πχ. Μπορεις να δοκιμασεις να μην τον γυρισεις με το χερι καθολου, να μπεις windows, να κανεις κατι να ανεβασει o cpu θερμοκρασια να δουμε αν γυρναει τοτε? εχω μανιουλ ρυθμισεις οποτε θα περπε να γυριζει κατευθειαν με το που ανοιγει το πισι... ναι αυτο που λεει ο τερης θα το δοκιμασω τωρα και επανερχομαι 1 ώρα πριν, Τέρης Α. είπε Δοκιμάστε να τον βάλετε σε κάποιο άλλο header της μητρικής (ακόμα και 3πινο) και δείτε αν ξεκινά. Αν δεν έχει ελεύθερο κάντε τράμπα τα καλώδια των ανεμιστήρων στα header. λοιπον το δοκιμασα σε αιο και cha δεν ξεκιναει αν δεν φαει σπρωξιμο Επεξ/σία 17 Δεκεμβρίου 2020 από kromozone
Τέρης Α. Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2020 3 ώρες πριν, kromozone είπε δεν ξεκιναει αν δεν φαει σπρωξιμο Αυτό το έκανε από όταν την αγοράσατε; Το είχατε παρατηρήσει;
kromozone Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 17 λεπτά πριν, Τέρης Α. είπε Αυτό το έκανε από όταν την αγοράσατε; Το είχατε παρατηρήσει; καλημερα να χαρεις μην μιλας στο πληθυντικο σε τεχνολογικο φορουμ ειμαστε... μου θυμιζεις τις φιλοζωικες ομαδες που διαφωνουν οι σκυλοοικογενιες στα σχολια χαχαχαχα οχι δεν το εκανε απο την αρχη ξαφνικα αρχισε να κανει εναν θορυβο ο οποιος μετα απο λιγο σταματαγε... και τωρα κανει αυτο που περιεγραψα στην αρχη... δεν ξεκιναει ο υπολογιστης γιατι δεν βρισκει το cpu cooler και με παραπεμπει στο bios για ρυθμιση Επεξ/σία 17 Δεκεμβρίου 2020 από kromozone
jgeorgiou Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2020 24 λεπτά πριν, kromozone είπε καλημερα να χαρεις μην μιλας στο πληθυντικο σε τεχνολογικο φορουμ ειμαστε... μου θυμιζεις τις φιλοζωικες ομαδες που διαφωνουν οι σκυλοοικογενιες στα σχολια χαχαχαχα οχι δεν το εκανε απο την αρχη ξαφνικα αρχισε να κανει εναν θορυβο ο οποιος μετα απο λιγο σταματαγε... και τωρα κανει αυτο που περιεγραψα στην αρχη... δεν ξεκιναει ο υπολογιστης γιατι δεν βρισκει το cpu cooler και με παραπεμπει στο bios για ρυθμιση το fan τα έπαιξε
Τέρης Α. Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2020 21 λεπτά πριν, kromozone είπε να χαρεις μην μιλας στο πληθυντικο σε τεχνολογικο φορουμ ειμαστε... Ο.Κ. Λοιπόν, από τα στοιχεία που έδωσες (θόρυβος και ειδοποίηση στο Bios) μάλλον πρόκειται για πρόβλημα στον ανεμιστήρα. Noctua μεν, αλλά απ' ότι φαίνεται χάλασε. Είναι στην εγγύηση τουλάχιστον;
duffyduck Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2020 Λύση: καθαρισμα ανεμιστηρα, αφαιρεις πισω το αυτοκολλητο με την ταπα, βαζει μια-δυο σταγονίτσες λαδι μηχανης, ξανακολλας το αυτοκολλητο με την ταπα Τωρα πρεπει ο ανεμιστηρας να δουλευει.
snbblp Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2020 56 λεπτά πριν, duffyduck είπε Λύση: καθαρισμα ανεμιστηρα, αφαιρεις πισω το αυτοκολλητο με την ταπα, βαζει μια-δυο σταγονίτσες λαδι μηχανης, ξανακολλας το αυτοκολλητο με την ταπα Τωρα πρεπει ο ανεμιστηρας να δουλευει. Τώρα ο ανεμιστήρας θα ανακατέψει τη σκόνη με το λάδι, θα γίνει κόλλα, θα σφηνώσει στο κουζινέτο, και θα είναι για πέταμα. Ακου που σου λέω... Ούτε μια φορά δεν πέτυχε αυτό.
duffyduck Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2020 20 λεπτά πριν, snbblp είπε Τώρα ο ανεμιστήρας θα ανακατέψει τη σκόνη με το λάδι, θα γίνει κόλλα, θα σφηνώσει στο κουζινέτο, και θα είναι για πέταμα. Ακου που σου λέω... Ούτε μια φορά δεν πέτυχε αυτό. Και εγω οταν αρχισει να χαλαει ενας ανεμιστηρας, τον αλλαζω με νεο. Απλα το ανεφερα ως λυση. Μερικοι youtubαδες, ειδικα με retropc restorations, κανουν αυτο το κολπακι, το οποιο δεν πιανει παντα και σιγουρα λυνει το προβλημα προσωρινα. 1
Τέρης Α. Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, snbblp είπε Ούτε μια φορά δεν πέτυχε αυτό. Πλην των youtubαδων και του παλικαριού από κάτω στη «4η παράγραφο»: https://www.insomnia.gr/forums/topic/757838-1050ti-oc-και-corsair-cx430/?tab=comments#comment-58338773 Επεξ/σία 17 Δεκεμβρίου 2020 από Τέρης Α. 1
kromozone Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, jgeorgiou είπε το fan τα έπαιξε και εγω κατι τετοιο πιστευω οτι τα επαιξε ευτυχως ιεναι στην εγγυηση 4 ώρες πριν, Τέρης Α. είπε Ο.Κ. Λοιπόν, από τα στοιχεία που έδωσες (θόρυβος και ειδοποίηση στο Bios) μάλλον πρόκειται για πρόβλημα στον ανεμιστήρα. Noctua μεν, αλλά απ' ότι φαίνεται χάλασε. Είναι στην εγγύηση τουλάχιστον; ωραιοι ειναι καλο το οτι ολοι συγκλινουν στον ανεμιστηρα γιατι ιεναι κ το μικροτερο εξοδο 4 ώρες πριν, duffyduck είπε Λύση: καθαρισμα ανεμιστηρα, αφαιρεις πισω το αυτοκολλητο με την ταπα, βαζει μια-δυο σταγονίτσες λαδι μηχανης, ξανακολλας το αυτοκολλητο με την ταπα Τωρα πρεπει ο ανεμιστηρας να δουλευει. δεν υπαρχει αυτοκολλητο με ταπα σε αυτον ειναι κουμπωτος πανω στην βαση τον ξεκουμπωνεις απο μπροστα..το ξερω γιατι τον ανοιξα να τον καθαρισω αλλα οπως βλεπεις δεν αλλαξε κατι παιδες ευχαριστω θα πεταχτω να παρω εναν ανεμιστηρα ελπιζω να εχετε-εχουμε πεσει ολοι μεσα στις προβλεψεις κ να γλυτωσουμε τα χειροτερα Επεξ/σία 17 Δεκεμβρίου 2020 από kromozone 1
Τέρης Α. Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2020 2 ώρες πριν, kromozone είπε ελπιζω να εχετε-εχουμε πεσει ολοι μεσα στις προβλεψεις κ να γλυτωσουμε τα χειροτερα Έβαλες κάποιο ανεμιστήρα από το κουτί στη θύρα του CPU_FAN;
kromozone Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2020 7 ώρες πριν, Τέρης Α. είπε Έβαλες κάποιο ανεμιστήρα από το κουτί στη θύρα του CPU_FAN; οχι γιατι δεν εχω αλλον ανεμιστηρα στο κουτι το οποιο ειναι μια ειδικη κατασκευη διατριτη και απο τις 2 μεριες και δεν χρειαζεται ανεμιστηρες..ειναι σχεοδν σαν test bench αλλα θα ψαξω μηπως βρω απο αλλου
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα