horo Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2020 Σκεφτομαι για αγορα της συγκεκριμενης τηλεορασης . Αξίζει στα 500 ευρω; Την εχει καποιος στην κατοχή του ; Ευχαριστω
jumpmaster Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Αγορά από MediaMarkt. Παρήγγειλα 14/12 και παρέλαβα στις 22/12. Ήρθε με μεταφορική, όχι κούριερ. Δεν έχω προλάβει να την τεστάρω στα πάντα μέχρι τώρα, αλλά όσο την δούλεψα είμαι ικανοποιημένος. Έχει παίξει χωρίς πρόβλημα, σχεδόν τα πάντα που έχω δοκιμάσει (από φορμάτ ήχου και εικόνας), που ήταν και ο βασικός λόγος που πήγα προς τη σειρά C71 της TCL. Ζορίστηκε σε καναδυο περιπτώσεις με το εργοστασιακό Player app, αλλά τα ίδια αρχεία που είχαν θέμα, έπαιξαν τελικά από VLC ή Kodi οπότε υποψιάζομαι software bug στην συγκεκριμένη εφαρμογή. Μιλάω για test αρχεία, που είχα φτιάξει μια συλλογή ψάχνοντας το internet. Θα ετοιμάσω αναλυτικό report αργότερα αν υπάρχει ενδιαφέρον. Άργησε λίγο να δει το DLNA server μου (από το εργοστασιακό app) αλλά τελικά έπαιξε μια χαρά. Από VLC που δοκίμασα είδε τον DLNA server πιο γρήγορα. Από χρώματα, μαύρο, φωτεινότητα όλα καλά. Στα τεστ βιντεο που έβαλα (όχι σε πλήρη συσκότιση το δωμάτιο), το μαύρο bezel δεν ξεχώριζε από το μαύρο που έδειχνε η οθόνη. Σημειωτέον, ότι δεν πείραξα καθόλου τις αρχικές της ρυθμίσεις, και όμως δεν είχε soap opera effect, όπως έχουν όλες σχεδόν οι τηλεοράσεις καθώς έρχονται με ενεργοποιημένο motion interpolation. Μέχρι τώρα δούλευα μόνο LG, και το WebOS της LG είναι σίγουρα ευκολότερο και γρηγορότερο στην περιήγηση του μενού από το να τρέχεις Android. Αλλά στο android υπάρχουν πολύ περισσότερες εφαρμογές διαθέσιμες. Ένα μικροπροβληματάκι που παρατήρησα, έχει μια μικρή καθυστέρηση όταν παίζεις με την ένταση του ήχου (1-2 δευτερόλεπτα διαφορά ανάμεσα στην ενδειξη του level στην οθόνη με την αλλαγή της έντασης στα ηχεία) οπότε θέλει λίγο συνήθεια να μην ανεβάσεις απότομα τον ήχο και ξυπνήσεις τους γείτονες. Είναι βλακεία του MediaMarkt που δεν φέρνει το ίδιο μοντέλο στις 50 ίντσες (ή τη σειρά C81 στις 55" που έρχεται με soundbar). Θα είχα αγοράσει την 50αρα εδώ και πολλούς μήνες αν κυκλοφορούσε γιατί βολεύει λίγο καλύτερα στο χώρο μου. Το καλό πάντως με τη C715 είναι ότι έχει δύο ρυθμίσεις για το stand της οπότε και να μην σας φτανει το έπιπλο, μπορείτε να την αφήσετε να εξέχει λίγο αν επιλέξετε τη στενή ρύθμιση .... Επεξ/σία 24 Δεκεμβρίου 2020 από jumpmaster 2
insomniagfg Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, jumpmaster είπε Αγορά από MediaMarkt. Παρήγγειλα 14/12 και παρέλαβα στις 22/12. Ήρθε με μεταφορική, όχι κούριερ. Δεν έχω προλάβει να την τεστάρω στα πάντα μέχρι τώρα, αλλά όσο την δούλεψα είμαι ικανοποιημένος. Έχει παίξει χωρίς πρόβλημα, σχεδόν τα πάντα που έχω δοκιμάσει (από φορμάτ ήχου και εικόνας), που ήταν και ο βασικός λόγος που πήγα προς τη σειρά C71 της TCL. Ζορίστηκε σε καναδυο περιπτώσεις με το εργοστασιακό Player app, αλλά τα ίδια αρχεία που είχαν θέμα, έπαιξαν τελικά από VLC ή Kodi οπότε υποψιάζομαι software bug στην συγκεκριμένη εφαρμογή. Μιλάω για test αρχεία, που είχα φτιάξει μια συλλογή ψάχνοντας το internet. Θα ετοιμάσω αναλυτικό report αργότερα αν υπάρχει ενδιαφέρον. Άργησε λίγο να δει το DLNA server μου (από το εργοστασιακό app) αλλά τελικά έπαιξε μια χαρά. Από VLC που δοκίμασα είδε τον DLNA server πιο γρήγορα. Από χρώματα, μαύρο, φωτεινότητα όλα καλά. Στα τεστ βιντεο που έβαλα (όχι σε πλήρη συσκότιση το δωμάτιο), το μαύρο bezel δεν ξεχώριζε από το μαύρο που έδειχνε η οθόνη. Σημειωτέον, ότι δεν πείραξα καθόλου τις αρχικές της ρυθμίσεις, και όμως δεν είχε soap opera effect, όπως έχουν όλες σχεδόν οι τηλεοράσεις καθώς έρχονται με ενεργοποιημένο motion interpolation. Μέχρι τώρα δούλευα μόνο LG, και το WebOS της LG είναι σίγουρα ευκολότερο και γρηγορότερο στην περιήγηση του μενού από το να τρέχεις Android. Αλλά στο android υπάρχουν πολύ περισσότερες εφαρμογές διαθέσιμες. Ένα μικροπροβληματάκι που παρατήρησα, έχει μια μικρή καθυστέρηση όταν παίζεις με την ένταση του ήχου (1-2 δευτερόλεπτα διαφορά ανάμεσα στην ενδειξη του level στην οθόνη με την αλλαγή της έντασης στα ηχεία) οπότε θέλει λίγο συνήθεια να μην ανεβάσεις απότομα τον ήχο και ξυπνήσεις τους γείτονες. Είναι βλακεία του MediaMarkt που δεν φέρνει το ίδιο μοντέλο στις 50 ίντσες (ή τη σειρά C81 στις 55" που έρχεται με soundbar). Θα είχα αγοράσει την 50αρα εδώ και πολλούς μήνες αν κυκλοφορούσε γιατί βολεύει λίγο καλύτερα στο χώρο μου. Το καλό πάντως με τη C715 είναι ότι έχει δύο ρυθμίσεις για το stand της οπότε και να μην σας φτανει το έπιπλο, μπορείτε να την αφήσετε να εξέχει λίγο αν επιλέξετε τη στενή ρύθμιση .... Για το stand, δηλαδη τα ποδαρακια μπορουν να κουμπωσουν και πιο μεσα απο οτι καταλαβαινω. Αν ναι πιο το πλατος για να δω αν χωραει στο επιπλο, αν μπορεις να μετρισεις.Ευχαριστω. Επεξ/σία 24 Δεκεμβρίου 2020 από insomniagfg
jumpmaster Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2020 Η τηλεόραση είναι πλάτους 123 cm, και με τα ποδαράκια στις έξω θέσεις αυτά βγαίνουν στο όριο της τηλεόρασης. Οι μέσα υποδοχές για τα ποδαράκια είναι ~31 cm πιο μέσα από τις έξω, δηλαδή 123-(2x31) = 61 cm οι διαστάσεις της βάσης αν μπουν τα ποδαράκια στις μέσα υποδοχές. Ήταν δύσκολο να μετρήσω ακριβώς με την τηλεόραση τοποθετημένη, οπότε υπολόγισε 65 cm για σιγουριά. 1
jumpmaster Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2020 Μετά από μερικές μέρες πάντως που ασχολήθηκα λίγο μαζί της (όχι όσο θα ήθελα πάντως) έχει φύγει ο αρχικός ενθουσιασμός. Όχι γιατί δεν αξίζει τα λεφτά της, αλλά επειδή on paper φαινόταν κάπως καλύτερη απ' ότι τελικά είναι. [TL;DR] Σε περίπτωση που την πάρει κάποιος για να καταναλώνει netflix, youtube, και "απλά" encodes είναι μια χαρά. Έχει όμως 'παιδικές ασθένειες' που εμφανίζονται όταν πας σε αναπαραγωγή απαιτητικών/εξωτικών μέσων (π.χ. 4k remuxes). Αναλυτικά: Για παράδειγμα, το ethernet της είναι απλό 100άρι και όχι gigabit. Το wifi της μπορεί (ίσως) να δώσει παραπάνω ταχύτητες, αλλά υποθέτω πρέπει να φροντίσει κάποιος να είναι στο ίδιο δωμάτιο με το Access Point για να είναι σταθερή η ταχύτητα και να μην κάνει σκαμπανεβάσματα. Για παράδειγμα την πρώτη φορά είδα ταχύτητα συγχρονισμού στα 240 Mbps, αλλά όταν πήγα να τεστάρω η ταχύτητα συγχρονισμού είχε πέσει στα 160 Mbps (το ρουτερ μου είναι σε άλλο δωμάτιο) και η ταχύτητα που έπιαναν τα Iperf τεστ εντός του δικτύου μου έπαιζε από 90 μέχρι 120 Mbps με μεγάλες διακυμάνσεις. Επίσης, όταν έχεις συνδεδεμένο το ethernet δεν παίζει το ασύρματο, οπότε είτε θα είναι κάποιος βάλε-βγάλε καλώδια είτε θα παίζει μόνο με wifi για μέγιστη ταχύτητα δικτύου. Η τηλεόραση αρνείται να αναπαράγει Atmos+TrueHD ή σκέτο TrueHD audio από 4Κ bluray rips. Δεν έχω καταλάβει καλά βέβαια ποιες είναι οι διαφορές Atmos και TrueHD. Από netflix παίζει μια χαρά Atmos περιεχόμενο, και σε επίπεδο software από το Kodi κατάφερε να αναπαράγει TrueHD ήχο. Αλλά το 'εργοστασιακό' app της TCL αρνείται χαρακτηριστικά να παίξει τέτοιο audio track λέγοντας ότι δεν υποστηρίζεται. Επομένως, χρειάζεται δεύτερο audio track σε άλλο φορμάτ. Για παράδειγμα οτιδήποτε DTS το αναπαράγει άνετα (DTS, DTS-HD MA, DTS:X). Πέρα από όμως από εξωτικά rips, έχει θέμα και με VC-1 encoded βίντεο. Υπάρχει αρκετό (όχι σε τεράστιο βαθμό βέβαια) υλικό από προηγούμενα χρόνια σε VC-1 (είναι ακόμα στο standard του bluray), το οποίο θα παίξει μόνο κάνοντας transcode από κάποιο media server. Αν πας να το παίξεις κατευθείαν από την τηλεόραση είναι τόσο choppy που μετράς τα frames. Και πάμε στο θέμα της αναπαραγωγής από media server, δηλαδή DLNA. (προφανώς υπάρχει και η λύση να παίζεις αρχεία από δίσκο στη USB αλλά αυτό δεν είναι και τόσο smart). Η μόνη λύση λοιπόν για να παίξεις 4Κ rips μεγάλου bitrate, με ήχο που δεν υποστηρίζεται ή περιεχόμενο με VC-1 είναι να κάνεις transcode. Και να φτιάξεις και κάποιο custom προφιλ στο σερβερ σου, γιατί έτοιμα προφίλ για TCL δεν υπάρχουν πουθενά (Plex, Emby, Jellyfin κλπ). Και να έχεις και κάποιο σερβερ με μια αξιοπρεπή κάρτα και να μπορείς να κάνεις hardware transcoding. Βέβαια αν τα έχεις όλα αυτά, έχεις HTPC, οπότε πετάς και μια HDMI στην οποιαδήποτε τηλεόραση και δεν παιδεύεσαι αλλά τεσπα. Και πάλι πρέπει να κάνεις πατέντες, γιατί το 'εργοστασιακό' media player app είναι μεν άθλιο σχεδιαστικά αλλά βγάζει καλύτερη εικόνα από το Kodi, οπότε ρυθμίζεις το Kodi (με custom xml) να παίζει με external player αλλά και πάλι δεν είναι 100% η εμπειρία καθώς προσπαθείς να αποκρυπτογραφήσεις σε τι αντιστοιχούν τα Ήχος 1, Ήχος 2,..., υπότιτλος 1, υπότιτλος 2 ... κλπ. στο UI του app της TCL.
horo Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2020 Απο οτι κατάλαβα. Εννοεις πως εχει καλη εικονα αλλα στο smart της υπόθεσης δεν τα πάει πολυ καλα. Απο οτι κατάλαβα ειναι απαραίτητος ενας εξτρα media centrer για την σωστη αναπαραγωγή ταινιων πχ VLC. Γενικα η χρηση που θελω ειναι να μπορω μα δω ευχάριστα νετφλιξ και youtube αλλα και να βαζω την ταινια μου την 4κ στο φλασακι και να την δω ξεκούραστα. Περι dlna δν καίγομαι μιας και. Η τηλεόραση προορίζεται για το πατρικο μου και οι γονείς μου δεν έχουν την παραμικρη ιδεα. Για αυτο που θελω πιστεύεις με καλύπτει ή να κοιτάξω προς τα αλλου; Σε ευχαριστώ
jumpmaster Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Ναι μια χαρά σε καλύπτει. Ωστόσο έχοντας δουλέψει επί χρόνια τις LG θα έλεγα ότι το software τους (WebOS) είναι πολύ πιο εύχρηστο (π.χ. στην πλοήγηση, στην TCL ακόμα δεν έχω καταλάβει αν και πώς ρυθμίζεις τη σειρά των εφαρμογών), και σίγουρα πιο ώριμο. Το εργοστασιακό media player app της TCL π.χ. δεν έχει ρύθμιση για τους υπότιτλους (μέγεθος/χρώμα) ούτε σέβεται τις αντίστοιχες ρυθμίσεις του Android. Προσωπικά εδώ και χρόνια δουλεύω αποκλειστικά με κίτρινο χρώμα τους υπότιτλους και με χαλάει πάρα πολύ να αναγκάζομαι να επιστρέχω σε άσπρους (που σε φωτεινές σκηνές κάνεις αγώνα να τους διαβάσεις). Btw, κατάφερα να μπω στο service menu της τηλεόρασης, αλλά δεν βρήκα κάτι ενδιαφέρον (συν ότι νόμιζα πώς την μπρίκαρα, αλλά ευτυχώς κατάφερα να την επαναφέρω) Επεξ/σία 29 Δεκεμβρίου 2020 από jumpmaster
sheep2020 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2021 Στις 29/12/2020 στις 4:04 ΜΜ, jumpmaster είπε Ναι μια χαρά σε καλύπτει. Ωστόσο έχοντας δουλέψει επί χρόνια τις LG θα έλεγα ότι το software τους (WebOS) είναι πολύ πιο εύχρηστο (π.χ. στην πλοήγηση, στην TCL ακόμα δεν έχω καταλάβει αν και πώς ρυθμίζεις τη σειρά των εφαρμογών), και σίγουρα πιο ώριμο. Το εργοστασιακό media player app της TCL π.χ. δεν έχει ρύθμιση για τους υπότιτλους (μέγεθος/χρώμα) ούτε σέβεται τις αντίστοιχες ρυθμίσεις του Android. Προσωπικά εδώ και χρόνια δουλεύω αποκλειστικά με κίτρινο χρώμα τους υπότιτλους και με χαλάει πάρα πολύ να αναγκάζομαι να επιστρέχω σε άσπρους (που σε φωτεινές σκηνές κάνεις αγώνα να τους διαβάσεις). Btw, κατάφερα να μπω στο service menu της τηλεόρασης, αλλά δεν βρήκα κάτι ενδιαφέρον (συν ότι νόμιζα πώς την μπρίκαρα, αλλά ευτυχώς κατάφερα να την επαναφέρω) καλησπερα επειδη με ενδιαφερει η συγκεκριμενη απο netflix οταν βλεπεις ταινια παιζει καλα ? την οικονα την ευχαρισδτιεσαι ? το μαυρο ειναι καλο ? χρωματα κτλ ?
horo Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2021 Παρέλαβα και εγώ την συγκεκριμένη τηλεόραση. Πιστεύω πως για netflix θα εισαι ικανοποιημένος. Τα χρωμματα ειναι καλα αλλά ίσως χρείαζεται κάποια ρύθμιση. Δεν εχω προλάβει να ασχοληθώ με τις ρυθμίσεις εικόνας ακομα . Αν κάποιος έχει κάνει δοκιμές και έχει να προτείνει κάτι καλοδεχούμενες .
PhoneKiller Δημοσ. 29 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2022 Παιδιά επειδή σκέφτομαι να αγοράσω την συγκεκριμένη τηλεόραση παρακαλώ τα συμπεράσματά σας μετά απο 1.5 χρόνο χρήσης. Η εναλλακτική μου λύση σε αυτά τα χρήματα είναι LG 55'' UHD που είναι IPS και οχι VA το πανελ και έχει καλές κριτικές. Ευχαριστώ.
horo Δημοσ. 2 Αυγούστου 2022 Μέλος Δημοσ. 2 Αυγούστου 2022 Καλησπέρα φιλε μου. Προσωπικά ειμαι πολυ ικανοποιημένος απο το θεμα εικονας και ηχου. Κυρίως βλέποντας σειρες και ταινίες σε νετφλιξ, Ντίσνεϊ πλας και αμαζον. Ωρες ωρες δειχνει σαν να κολλαει το μενού αλλα οχι σε σημείο που να σε κουράζει ή να προκαλεί δυσφορία.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα