Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Στις 19/12/2020 στις 4:46 ΜΜ, isim είπε

Και εγω lelit PL81t εχω, μυλο τον fiorenzato F4 nano. Αν δεν ξερεις τα στοιχειωδη τουλαχιστον πχ πως να ρυθμισεις το μυλο, τι πατημα σε κιλα και δευτερολεπτα εκχυλισης, καφε δεν θα πιεις. Θελει να ασχοληθεις!

Μην πατε τον κοσμο σε τετοιες λυσεις αυτα ειναι για εμας τους αρρωστους με τον καφε που θα ασχοληθουμε να ρυθμισουμε μυλο με την ζυγαρια και τα δευτερολεπτα εκχυλισης! 

Μια χαρα καφε θα φτιαξει και η νεσπρεσο και η υπεραυτοματη μηχανη για τα λεφτα της.

Αυτα!

Τεράστια αλήθεια. Με pl81 και isomac zaffeiro είμαι πάνω από 15 χρόνια τώρα η γυναίκα μου δεν μπορεί με τίποτα ούτε το αφρογαλο να κάνει. 

Ας πάρει μια αυτόματη bean to cup να πίνει καφεδαρες μια ζωή 

• Απαντ. 46
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Στις 19/12/2020 στις 4:46 ΜΜ, isim είπε

Και εγω lelit PL81t εχω, μυλο τον fiorenzato F4 nano. Αν δεν ξερεις τα στοιχειωδη τουλαχιστον πχ πως να ρυθμισεις το μυλο, τι πατημα σε κιλα και δευτερολεπτα εκχυλισης, καφε δεν θα πιεις. Θελει να ασχοληθεις!

Μην πατε τον κοσμο σε τετοιες λυσεις αυτα ειναι για εμας τους αρρωστους με τον καφε που θα ασχοληθουμε να ρυθμισουμε μυλο με την ζυγαρια και τα δευτερολεπτα εκχυλισης! 

Μια χαρα καφε θα φτιαξει και η νεσπρεσο και η υπεραυτοματη μηχανη για τα λεφτα της.

Αυτα!

Θα συμφωνήσω απόλυτα με το φίλο.Οι ακριβές καφετιέρες είναι για κολλημένους με τον εσπρέσσο που θα κάτσουν ώρες να ασχοληθούν ώστε να πετύχουν τον τέλειο καφέ κάτι που δεν συμβαίνει με μας τους περισσότερους που απλά θέλουμε ένα εσπρέσσο  ή ένα φρέντο στα γρήγορα ας είναι και κατώτερης ποιότητας.

• Like 1
Δημοσ.
6 ώρες πριν, pascalia2 είπε

Λεω να παω εδω. Πολυ καλη η τιμη σου αλλα δεν θελω να φτασω εκει σε χρηματα.

τι λες; Καλυτερα απο Delonghi essensa κτλ... ή οχι; Μαζι με τις original capsules τις καθε εταιρειας. 

O σκέτος ο καφές θα είναι ο ίδιος είτε πάρεις μια ταπεινή essenza mini είτε μια πανάκριβη lattissima pro.  Οι προδιαγραφές παρασκευής καφέ είναι στάνταρ σε όλες τις μηχανές της nespresso.  

Από κει και πέρα ψάχνεσαι για παραπάνω άμα θέλεις γαλακτερούς και άλλους καφέδες.  Αυτή που σου πρότεινα για παράδειγμα πέρα από τη δυνατότητα παρασκευής αφρογάλακτος έχει και ενσωματωμένο αναδευτήρι για freddo.  Προσοχή όμως, όσο πιο πολλές λειτουργίες έχει μια μηχανή, τόσο μεγαλύτερη φροντίδα θέλει - ιδίως αυτές με την αυτόματη παρασκευή αφρογάλακτος θέλουν καλό καθαρισμό γιατί αν κολλήσει το γάλα δύσκολα καθαρίζει.  

Όσο για την τιμή, εγώ σου έδωσα ενδεικτικά τη μηχανή από το επίσημο site.  Εννοείται μπορείς να ψάξεις αλλού για τυχόν καλύτερες τιμές/προσφορές κτλ. 

Συνοψίζοντας, σκέψου τι καφέδες θέλεις να παρασκευάζεις, το μπάτζετ σου και πόσο χρόνο θα αφιερώνεις για την παρασκευή του καφέ και τον καθαρισμό/συντήρηση της μηχανής και των παρελκόμενων.  Λύσεις υπάρχουν πολλές.  Είτε σαν μια all in one μηχανή που κάνει όλες τις παρασκευές, είτε ξέχωρα, μηχανή + αφρογαλατιέρα + μιξεράκι + ....  

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αγορασα μια illy iperesspresso Y3.2 με καψουλες. Εβαλα 2 τεμαχια classic. Το χτυπησα στο σέικερ με 4 παγακια που εχει και σουρωτηρι, και το εβαλα σκετο σε ενα ποτηρι χωρις παγακια, απλα σουρωνοντας.
και εφτιαξα τον πρωτο φρεντο.

ψιλονερομπουλι θα το χαρακτηριζα. 6.5/10 βαζω, με 10 να παιρνει μια καλη καφετέρια(καφες απ εξω). Τον ρουφιξα με 2 γουλιες. Λιγος ηταν εξαλου και αρκετα αραιος χωρις σωμα, για τις προτιμησεις μου. Ισως να τον χτυπησω λιγοτερο αυριο.

δεν περιμενα κατι καλυτερο με ειχατε προετοιμασει αρκετοι απο εδω. Μικροβελτιωσεις μπορουν να γινουν, χωρις ομως δραματικες αλλαγες. Εχω αγορασει ολες τις ποικιλιες, θα δω και τον intenso μπας και σωσει τιποτα :) 

Καλα χριστουγεννα σε ολους

Επεξ/σία από pascalia2
  • Like 1
Δημοσ.

Στο ποτήρι γιατί δεν έβαλες πάγο;  κατά προτίμηση μεγάλα παγάκια για να μη λιώνουν εύκολα. 2 με τρία παγάκια χτύπημα με την φραπεδιερα. Αυτό που θέλεις είναι να ανακατευτεί κ να πάρει θερμοκρασία από τον πάγο, όχι να χτυπηθει πολύ. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, achilles_g_ είπε

Αυτό που θέλεις είναι να ανακατευτεί κ να πάρει θερμοκρασία από τον πάγο, όχι να χτυπηθει πολύ. 

Eκανα αυτο το λαθος, ναι. Το παραπανω βιντεο ειναι αρκετα καλο, και χρησιμοποιει ακριβως το ιδιο hardware με εμενα. Η (καινουργια) φραπιερα μου παρομοια των 140watt με 2 μυλους και 2 ταχυτητες. Δεν ηξερα οτι μπορει να παραχθει και αφρογαλο ετσι οπως το κανει...

1 ώρα πριν, achilles_g_ είπε

κατά προτίμηση μεγάλα παγάκια για να μη λιώνουν εύκολα.

Με τον ογκο παει. 3 μεγαλα με 4 μεσαια ειναι το ιδιο. Το ενα βοηθαει το αλλο. 
παγακια δεν εβαλα στο τελος γιατι ειχε κρυωσει αρκετα, παγωσε και ολο το σεικερ. Ελιωσα και τον μισο παγο απο το χτυπημα :) 

βγαζει ελαχιστο καφε μια καψουλα illy. 20ml η μια αρα 40ml o freddo , που ειναι...πραγματικα 2 γουλιες :) 

εναντι 30ml η μια καψουλα που βγαζει ο nespresso

Επεξ/σία από pascalia2
Δημοσ.

Καλά ο nespresso βγάζει πολύ, ειδικά ο lungo. Δεν είναι σωστό. 

34 λεπτά πριν, pascalia2 είπε

Eκανα αυτο το 

Με τον ογκο παει. 3 μεγαλα με 4 μεσαια ειναι το ιδιο. Το ενα βοηθαει το αλλο. 
παγακια δεν εβαλα στο τελος γιατι ειχε κρυωσει αρκετα, παγωσε και ολο το σεικερ. Ελιωσα και τον μισο παγο απο το χτυπημα :) 

Δεν πάει έτσι. Τα μικρά παγάκια θα σου κρυώσουν πιο γρήγορα τον καφέ αλλά θα τον νερώσουν και πιο γρήγορα γιατί ο καφές έρχεται σε επαφή με τον πάγο σε πιο μεγάλη επιφάνεια. Τα μεγάλα παγάκια θα λιώσουν πιο αργά. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, achilles_g_ είπε

Δεν πάει έτσι. Τα μικρά παγάκια θα σου κρυώσουν πιο γρήγορα τον καφέ αλλά θα τον νερώσουν και πιο γρήγορα γιατί ο καφές έρχεται σε επαφή με τον πάγο σε πιο μεγάλη επιφάνεια. Τα μεγάλα παγάκια θα λιώσουν πιο αργά

To no1 ειναι η καταψυξη που εχει ο καθενας μας. Τα παγακια του καφε απ εξω δεν παιζονται! Ριξε 2 στο νεροχυτη οταν τελειωσεις τον καφε σου, και ξαναπηγαινε σε 2 ωρες. Ακομα εκει θα ναι. 
Οι καφεδες του delivery εχουν φοβερο παγο. 
θα προσπαθησω να βρω και μεγαλες παγοκυστες, αν και νομιζω κανει μικρη διαφορα.

Επεξ/σία από pascalia2
Δημοσ.
45 λεπτά πριν, pascalia2 είπε

To no1 ειναι η καταψυξη που εχει ο καθενας μας. Τα παγακια του καφε απ εξω δεν παιζονται! Ριξε 2 στο νεροχυτη οταν τελειωσεις τον καφε σου, και ξαναπηγαινε σε 2 ωρες. Ακομα εκει θα ναι. 
Οι καφεδες του delivery εχουν φοβερο παγο. 
θα προσπαθησω να βρω και μεγαλες παγοκυστες, αν και νομιζω κανει μικρη διαφορα.

Δεν είναι έτσι. Αγόρασε έτοιμο πάγο και βάλτον στην κατάψυξη που ήδη έχεις και θα δεις.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, achilles_g_ είπε

Δεν είναι έτσι. Αγόρασε έτοιμο πάγο και βάλτον στην κατάψυξη που ήδη έχεις και θα δεις.

Τι λες τωρα να αγοράσει πάγο από έξω. Θα αυξηθεί το κόστος του καφέ. Μιλάμε για το τεράστιο ποσό των 2,5 ευρώ την σακούλα τα παγάκια. Θα φτιάξει μόνος του παγάκια. Δεν παίζει να αγοράσει έτοιμα.

Δημοσ.

Χτυπωντας λιγότερο τον καφε με τον παγο στην φραπιερα,οπως μου ειπε ο achilles_g αλλα και το βιντεο παραπανω που το ακολουθησα πιστα, ανεβηκα σε αποτελεσμα ισως ειμαι και στο 7.5/10

Το μονο δεν ξερω πως το παλικαρι στο βιντεο βγαζει τοσο πολυ καφε! Μου βγαζει μονο 2 δαχτυλα, με 2 δοσεις. Βεβαια το ποτηρι μου ειναι κλασικο νερου δεν εχω ποτηρι φρεντο.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, achilles_g_ είπε

Αν βρεις και σωστό πάγο θα ανέβεις κ άλλο!

Δεν εχω χορο. Εχω απο τα μικρα ψυγεια.

Τα μικρα καλαμακια του freddο πως τα βρισκω και κανα δυο σωστα ποτηρια σε σχημα κονου;

Δημοσ.

Μεγειες!

Μικρα καλαμακια Freddo εχει το Jumbo, η αλλη λυση ειναι να παρεις κανονικο καλαμακι και να το κοψεις στο υψος που θες.

Ποτηρια μπορεις να παρεις τα κοντα ποτηρια ποτου επισης 😉

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...