Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θα ηθελα καποιος που εχει δοκιμασει μηχανη εσπρεσο με καψουλες και με κοκκους καφε, να μου πει ποση διαφορα εχει.

γιατι αυτο τον καιρο βρισκω με 70€ με καψουλες. Και με αυτοματο μυλο με 250€. Δεν θα ηθελα να παρω ξεχωριστο μυλο.

θα ηθελα προτασεις. Και να μην τα κανω ολα χαλια δεν θελω να καθαριζω.

αγαπημενος καφες : fredo espresso, no2 cappuccino ζεστο.

Επεξ/σία από pascalia2
  • Απαντ. 46
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Σε αυτο το ευρως τιμης (250) δεν θα δεις γευστικα μεγαλη διαφορα. Καλυτερα με καψουλες να μη μαζευεις καφεδες ολη την ωρα απο τον παγκο σου!

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, isim είπε

Σε αυτο το ευρως τιμης (250) δεν θα δεις γευστικα μεγαλη διαφορα. Καλυτερα με καψουλες να μη μαζευεις καφεδες ολη την ωρα απο τον παγκο σου!

Aυτα που κλεινουν με καπακι; Και εχουν αλεστικο αυτοματο; Παλι πεταγονται;

Επεξ/σία από pascalia2
Δημοσ.
20 λεπτά πριν, pascalia2 είπε

Aυτα που κλεινουν με καπακι; Και εχουν αλεστικο αυτοματο; Παλι πεταγονται;

Οχι, αλλα σκεψου οτι θα πρεπει να αδειαζειςτον αλεσμενο καφε απο τη μηχανη και αυτο λερωνει. Οταν κοβει και φτιαχνει καφε δεν βγαζει πολλα τριμματα, ομως δε μπορω να καταλαβω πως γεμιζει καφε γυρω γυρω.

Γενικα σε αυτα τα λεφτα καλυτερα η καψουλα.

• Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, isim είπε

Οχι, αλλα σκεψου οτι θα πρεπει να αδειαζειςτον αλεσμενο καφε απο τη μηχανη και αυτο λερωνει. Οταν κοβει και φτιαχνει καφε δεν βγαζει πολλα τριμματα, ομως δε μπορω να καταλαβω πως γεμιζει καφε γυρω γυρω.

Γενικα σε αυτα τα λεφτα καλυτερα η καψουλα.

Γευστικα εχεις δοκιμασει και απο τα 2? Ποση διαφορα εχουν;

Δημοσ.

Καταρχας εξαρταται τι καφε θα βαλεις στην Υπεραυτοματη (αυτη με τους κοκκους καφε), Αν της βαλεις ενα ωραιο χαρμανι πχ αυτο https://www.coffees.gr/espresso-lavazza-tierra-1000g/ θα γευεσαι πικρη σοκολατα σε καθε φλιτζανι (κανει πολυ ωραιο καπουτσινο). Αν βαλεις αυτο https://www.coffees.gr/espresso-lavazza-qualita-rossa-1000g/ θα πινεις εναν οκ καφε. σε αυτου του ειδους μηχανες μπορεις να δοκιμασεις πολλα χαρμανια. 

Το καλο με τις υπεραυτοματες ειναι οτι δεν χρειαζεται να ρυθμισεις το μυλο, απλα βαζεις καφε ρυθμιζεις ποσοτητα που θες να πιεις, πατας κουμπι και ετοιμος ο καφες! Το κακο ειναι οτι αν χαλασει ο μυλος και πρεπει να την στειλεις για επισκευη δεν θα εχεις μηχανη να πιεις καφε, επισης θελει πιο συχνο καθαρισμα. Για κρυο καφε θα ειναι μια χαρα, το αφρογαλα ομως για καπουτσινο θα ειναι πολυ δυσκολο να το φτιαξεις.

Η καψουλα εχει επισης την ευκολια οτι βαζεις καψουλα, πατας κουμπι και πινεις καφε. Και εχει αυτο το μπρικακι που κανει κατι σαν αφρογαλα. Με περιπου 130 δηλαδη εχεις καθαρισει και για ζεστα και για κρυα, παντα βεβαια με συμβιβασμους στην ποιοτητα καφε που πινεις.

Ουτε η υπεραυτοματη και εννοειται ουτε η καψουλα καφε μπορει να σου δωσει γευστικα ενα φλυτζανι οπως μια μηχανη που χρησιμοποιουνε στα μαγαζια.

Αν σκεφτεσαι οτι θες να αλλαζεις καφεδες και να δοκιμαζεις διαφορες σε ψησιμο και οξυτητα πηγαινε σε υπεραυτοματη. δυο προβληματα βλεπω...Πρωτον στα λεφτα που θες να δωσεις δεν θα παρεις κατι καλο και δευτερον δεν θα μπορεις να κανεις ενα σωστο αφρογαλα.

Στις καψουλες τα πραματα ειναι διαφορετικα και οπως ειπα πιο πανω μπορεις να παρεις μηχανη και το μπρικακι για αφρογαλο γυρω στα 130-150. Εδω παλι η νεσπρεσσο εχει ωραιες ποικιλιες καφε αλλα ειναι πολυ ακριβη. Μονο η λορ ψιλοσυγκρινεται γευστικα.

Ελπιζω να μην σε μπερδεψα, αλλα να ξερεις οτι σε αυτα τα λεφτα ναι μεν θα πινεις καφε, αλλα δεν θα συγκρινεται με εσπρεσσο αγορασμενο απ'εξω δε!

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
11 ώρες πριν, pascalia2 είπε

Θα ηθελα καποιος που εχει δοκιμασει μηχανη εσπρεσο με καψουλες και με κοκκους καφε, να μου πει ποση διαφορα εχει.

γιατι αυτο τον καιρο βρισκω με 70€ με καψουλες. Και με αυτοματο μυλο με 250€. Δεν θα ηθελα να παρω ξεχωριστο μυλο.

θα ηθελα προτασεις. Και να μην τα κανω ολα χαλια δεν θελω να καθαριζω.

αγαπημενος καφες : fredo espresso, no2 cappuccino ζεστο.

Αν είσαι γενικά τεμπέλα -ης και προτιμάς τον εύκολο τρόπο παίρνεις μία με κάψουλες και ξενοιάζεις.

Διαφορετικά πάρε μία τέτοια για αρχή (καταπληκτική τιμή) αγόρασε και έτοιμο κομμένο καφέ και πειραματίσου. Έχω μία ίδια πάνω από τρία χρόνια δοκίμασα άπειρους κομμένους και άκοπους και τελικά κατέληξα να χρησιμοποιώ έτοιμο κομμένο jacobs arabica 100%. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μια ιδεα ειναι αυτη παραπανω του papoys1

και μια αλλη ειναι μια απο αυτες  αρκει να μου πειτε ποια 

που δινουν και 30€ δωρο αλλα παιρνουν μονο καψουλες.

τι λετε παιδια; Θα παω σε μια φτηνη λυση μαλλον και λεω να παρω και μια φραπιερα σαν αυτες των καφετεριων με 20-30€ να σπαω τον παγο μαζι με τον φρεντο.

Ακουω γνωμες.

Επεξ/σία από pascalia2
Δημοσ.

Επειδη και εγω κοιταζω για μηχανη αυτο το διαστημα και ειναι κατι που σκεφτομαι καιρο τωρα, μπορει καποιος να μας πει αν πχ κανουμε γυρω στους 7 καφεδες την εβδομαδα με καψουλα τι κοστος θα εχουν οι καψουλες το μηνα;
Κατι μου λεει πως ειναι πολυ πιο συμφερουσα αγορα αυτη της μηχανης με αλεσμενο παρα με καψουλα απο οικονομικης αποψης

Δημοσ.
2 ώρες πριν, merkon είπε

Επειδη και εγω κοιταζω για μηχανη αυτο το διαστημα και ειναι κατι που σκεφτομαι καιρο τωρα, μπορει καποιος να μας πει αν πχ κανουμε γυρω στους 7 καφεδες την εβδομαδα με καψουλα τι κοστος θα εχουν οι καψουλες το μηνα;
Κατι μου λεει πως ειναι πολυ πιο συμφερουσα αγορα αυτη της μηχανης με αλεσμενο παρα με καψουλα απο οικονομικης αποψης

Κάνεις ένα πολλαπλασιασμό και το βγάζεις. Μη θες και μασημένη τροφή.:D

Να έχεις μόνο υπόψιν σου ότι αν θέλεις φρέντο η μία κάψουλα δεν επαρκεί γιατί θα πίνεις νεροζούμι . Θέλεις δύο για ένα φρέντο της προκοπής οπότε βάλτα κάτω και υπολόγισε.

Πάντως όπως και να έχει οι κάψουλες είναι πολύ πολύ ακριβότερες  αλλά έχεις την ευκολία.

• Like 1
Δημοσ.
32 λεπτά πριν, papoys1 είπε

Κάνεις ένα πολλαπλασιασμό και το βγάζεις. Μη θες και μασημένη τροφή.:D

Να έχεις μόνο υπόψιν σου ότι αν θέλεις φρέντο η μία κάψουλα δεν επαρκεί γιατί θα πίνεις νεροζούμι . Θέλεις δύο για ένα φρέντο της προκοπής οπότε βάλτα κάτω και υπολόγισε.

Πάντως όπως και να έχει οι κάψουλες είναι πολύ πολύ ακριβότερες  αλλά έχεις την ευκολία.

Αυτο ακριβως στα Bold ειναι που δεν ηξερα και ηθελα να μαθω!

Thanks!

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, merkon είπε

Αυτο ακριβως στα Bold ειναι που δεν ηξερα και ηθελα να μαθω!

Thanks!

Απο τις προτασεις που ακουστηκαν παραπανω που καταληγουμε; Ποια μηχανη συγκεκριμενο μοντελο

Επεξ/σία από pascalia2
Δημοσ.
6 ώρες πριν, merkon είπε

Για 30 κάψουλες υπολογίζεις 7/7.5 ευρώ. Αμα τους θες φρέντους διπλασιάζεις!

Δημοσ.
3 ώρες πριν, ramshi είπε

Οι καψουλες illy βγαινουν 50 λεπτα η καθε μια αλλα κατα τη γνωμη μου βγαζουν καλυτερο καφε.

Σε αυτη την τιμη καλυτερα νεσπρεσο καψουλες δεν συγκιρνονται ουτε σε γευση ουτε σε ποικιλια

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...