Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σας, έχω εναν παλιό σταθερό υπολογιστή στον οποίο είχε καεί το τροφοδοτικό. Αγόρασα αυτό εδώ Kolink Core 80 Plus 500W . Ενώ τα ανεμιστηράκια και της cpu και της gpu λειτουργούν δεν έχω εικόνα ούτε απο το DVI ούτε το HDMI. Το PC δεν έχει κάτι το ιδιαίτερο από hardware:

Υπάρχει περίπτωση να μην δίνει την κατάλληλη τροφοδοσία το τροφοδοτικό; Είχα μπεί και έναν calculator και είχα τσεκάρει τις απαιτήσεις και ήταν αρκετά λιγότερες από αυτές που μου δίνει το τροφοδοτικό. Δοκίμασα να αλλάξω θέση στην GPU, αλλά και στη 2η υποδοχή το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο.

Στις φωτογραφίες φαίνονται οι 2 συνδεσεις του τροφοδοτικού στον υπολογιστή, και το ένα καλλωδιο που περισσευει και δεν ξερω τη χρησιμοτητα του

Ακόμα και αυτό να έφταιγε δεν θα έδειχνε έστω τα BIOS?
Έχει κανείς καμία ιδέα/ πρόταση;
ευχαριστώ εκ των προτέρων

IMG_20201216_134005-min.jpg

IMG_20201216_134011-min.jpg

IMG_20201216_134016-min.jpg

Επεξ/σία από tzagaritos
Δημοσ.
1 ώρα πριν, tzitzikas2 είπε

μήπως το παλιό psu "πήρε" μαζί του και την Μ/Β ή την gpu?

Το σκέφτηκα και εγώ αυτό αλλα αν ήταν "νεκρη" η μητρική πως θα επαιρναν ρευμα τα υπολοιπα αφού όλα κουμπώνουν εκεί;
Το fan της gpu  λειτουργεί κανονικά
επισης αν αφαιρέσω τις RAM  κανει τα συνεχόμενα beep η μητρική που σημαίνει οτι λειτουργεί

Δημοσ.

και εγώ είχα αγοράσει μεταχειρισμένη μια 775 μητρική, και ενώ γύριζαν τα φαν και άναβε το πράσινο λαμπάκι της, παρόλα αυτά δεν πόσταρε. Την έστρεψα. Ηχείο για μπιπ δεν είχα. Αρα μπορεί να δουλεύει εν μέρει αλλα να μην ποστάρει.

Δημοσ.
19 λεπτά πριν, tzagaritos είπε

Το σκέφτηκα και εγώ αυτό αλλα αν ήταν "νεκρη" η μητρική πως θα επαιρναν ρευμα τα υπολοιπα αφού όλα κουμπώνουν 

Και εγώ σε μια παλιά μητρική που δούλευε η gpu, οι rams, τα fans, έκανε σωστά τα beep όταν έβγαζα τις rams, εν τέλη η μητρική ή ο επεξεργαστής είχαν θέμα. Παίζει να φταίνε τα vrm της μητρικής σε μένα αλλά δε βρήκα χρόνο να τα τσεκάρω. Πληροφοριακά η gpu και οι rams ξέρω ότι δουλεύουν καθώς τις τρέχω σε άλλο σύστημα. Εκείνη η μητρική είχε τροφοδοτικό turbox οπότε παίζει αυτό έκανε την ζημιά. Προφανώς την δοκίμασα και με άλλο τροφοδοτικό. 

Btw το 8πινο πράσινο είναι για την τροφοδοσία κάποιων gpu που θέλουν περισσότερο ρεύμα. 

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, GeorgeR1_700 είπε

Παίζει να φταίνε τα vrm της μητρικής σε μένα

*Αν έφταιγαν αυτά θα άναβε μόνο το πράσινο φωτάκι, αλλά δεν θα εκκινούσε η μητρική.

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κι εγώ θα έλεγα ότι μπορεί να άρπαξε η vga. Από ποια υποδοχή παίρνεις εικόνα, dvi ή hdmi; Δοκίμασες από την άλλη; Αν δηλαδή παίρνεις dvi σε μόνιτορ δοκίμασε από hdmi σε τηλεόραση.

Αν αποτύχουν όλα θα πρέπει να δοκιμάσεις με κάποια άλλη vga.

Επεξ/σία από micos000

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...