Προς το περιεχόμενο

Δύσκολη η επιστροφή χρημάτων που υπόσχεται η CD Projekt για το Cyberpunk

dimakisk

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators
1 λεπτό πριν, Abudi είπε

Άκομψη και αφ'υψηλού η απάντηση του @Snoob αλλά σε κάθε περίπτωση υποστήριξε τη θέση του για τις προπαραγγελίες εδώ: https://www.insomnia.gr/forums/topic/758374-δύσκολη-η-επιστροφή-χρημάτων-που-υπόσχεται-η-cd-projekt-για-το-cyberpunk/?do=findComment&comment=58350920

"Άκομψη και "αφ'υψηλού", γιατί;

Έχω εξηγήσει τους λόγους που θεωρώ τις προπαραγγελίες χρήσιμες.

Το να μου γράψει κάποιος πως διαφωνεί, δεκτό, κι αν βγάζει νόημα το επιχείρημά του να το συζητήσουμε.

Αλλά, όταν μου γράφει "δεν ανέφερες ούτε ένα λόγο", λυπάμαι, αλλά δεν μπορώ να κάνω κάτι για την αντιληπτική ικανότητα του οιουδήποτε. 

Ειδικά όταν παραθέτει μήνυμά μου όπου αναφέρω ένα βασικό λόγο, άρα δεν παίζει καν η πασπαρτού δικαιολογία "α, δεν το είδα".

Ούτε είναι δυνατόν να μπαίνει ο άλλος σε μια συζήτηση, να μην έχει καταλάβει ή απλά να προσπερνάει και η "λύση" να είναι να πρέπει να εξηγήσω πάλι πράγματα που ανέπτυξα σε υποφερτά, ελπίζω, Νέα Ελληνικά.

• Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 93
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

8 ώρες πριν, Dinos_12345 είπε

Ο κόσμος δεν λέει να χωνέψει ότι δεν παίρνουμε ποτέ pre-order, τίποτα. Τίποτα από όλα αυτά δεν θα είχε γίνει αν ο κόσμος απλά περίμενε τα review του παιχνιδιού για την πλατφόρμα που θέλουν.

Πλάκα με κάνεις τώρα ?

Εδω και τόσα χρόνια το λένε παιχνιδάρα χωρίς να το έχουν παίξει !

• Like 2

8 ώρες πριν, Snoob είπε

Δεν υποσχέθηκε επιστροφή χρημάτων (πέρα από τις αγορές που έγιναν στο δικό της κατάστημα).

Το μισό σχεδόν μήνυμα έλεγε για refund. Ο κοινός νους, όπως και το μέσο gaming site έτσι το ερμήνευσαν. Δε θα μπω καν στον κόπο να σου δείξω σχόλια χρηστών (και podcasters) που λέγανε τι παλικάρια είναι στη CDPR που κάνουν τέτοι refund, θα περιοριστώ σε sites μόνο:

https://arstechnica.com/gaming/2020/12/cd-projekt-red-offers-refunds-to-unsatisfied-cyberpunk-2077-console-players/

Αναφορά σε κείμενο

Developer CD Projekt Red has issued an apology and offered a full refund to frustrated Cyberpunk 2077 players who are running into numerous issues with the console versions of the game.

https://www.gamesindustry.biz/articles/2020-12-14-cd-projekt-red-apologises-for-now-showing-last-gen-cyberpunk-2077-offers-refunds

Αναφορά σε κείμενο

CD Projekt Red apologises for not showing last-gen Cyberpunk 2077, offers refunds

https://www.eurogamer.net/articles/2020-12-14-cd-projekt-apologises-for-not-showing-cyberpunk-2077-on-ps4-and-xbox-one

Αναφορά σε κείμενο

Now offering refunds. 

https://www.ign.com/articles/cyberpunk-2077-cd-projekt-red-apologises-for-not-showing-base-ps4-xbox-one-versions-before-launch

Αναφορά σε κείμενο

CD Projekt Red also confirmed that it will offer full refunds to console version owners who don't want to wait for the updates

https://www.gamespot.com/articles/cyberpunk-2077-dev-admits-poor-performance-on-ps4-and-xbox-one-offers-refunds-and-future-patches/1100-6485478/

Αναφορά σε κείμενο

Offers Refunds And Future Patches

https://www.gameover.gr/2020/12/14/cyberpunk-2077-cd-projekt-red-apologise-for-all-technical-issues/

Αναφορά σε κείμενο

Στην ύστατη προσπάθειά της στηρίξει την κοινότητα, το πολωνικό στούντιο προσφέρει σε όλους πλήρη δυνατότητα επιστροφής χρημάτων, ανεξάρτητα από τις ώρες που έχει καταγράψει κάθε χρήστης στο παιχνίδι σε PS4/ Xbox One

Τυχαίο ήταν που λίγο πολύ όλοι παρερμήνευσαν τη δήλωση; Τυχαίο και που η CDPR που με ταχύτητα αστραπής ζήτησε (και κατάφερε) να κατέβουν τα benchmarks προ release "για να μη δοθεί παραπλανητική εικόνα" δεν ασχολήθηκε να διορθώσει πρωτοσέλιδα άρθα για τα refunds;

Νομίζω δεν ήταν τυχαίο. Ήταν υπολογισμένο, κυνικό PR με σκοπό να βελτιώσει την εικόνα της εταιρίας χωρίς στην πραγματικότητα να έχουν κάνει τίποτα. Δε ζητάω να είχαν μιλήσει με το τελευταίο λιανοπωλητή της κάτω ραχούλας, αλλά με τους 2 platform holders στις κονσόλες τι διάολο; Δε τους βρίσκανε στο τηλέφωνο;

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

αυτο ειναι χρημα ,

ταζεις παιχνιδαρα 8 χρονια πισω

σπερνεις τον πανικο,

τα οικονομας 

φτιαχνεις το super duper glitch και σε οποιον αρεσει.

αγορασετο  εσυ τωρα gamer το καρα beta παιχνιδι και θα περιμενεις για update οταν και εφοσον το επιθυμω εγω το 2077

Επεξ/σία από Sakm

• Super Moderators
50 λεπτά πριν, iddqdiddqd είπε

Το μισό σχεδόν μήνυμα έλεγε για refund. Ο κοινός νους, όπως και το μέσο gaming site έτσι το ερμήνευσαν. Δε θα μπω καν στον κόπο να σου δείξω σχόλια χρηστών (και podcasters) που λέγανε τι παλικάρια είναι στη CDPR που κάνουν τέτοι refund, θα περιοριστώ σε sites μόνο:
[...]

Νομίζω πως εξάγονται χρησιμότατα συμπεράσματα, τόσο για τον "κοινό νου", όσο και το επίπεδο του "μέσου gaming site".

Αλλά δεν είναι αυτό το θέμα μας.

Το θέμα μας είναι πως στη δήλωση δεν υπάρχει πουθενά υπόσχεση για καθολικό refund.

Τώρα, το τι διαβάζει και τι καταλαβαίνει ο καθένας, είναι μια άλλη συζήτηση.

7 ώρες πριν, Snoob είπε

Νομίζω πως εξάγονται χρησιμότατα συμπεράσματα, τόσο για τον "κοινό νου", όσο και το επίπεδο του "μέσου gaming site".

Αλλά δεν είναι αυτό το θέμα μας.

Το θέμα μας είναι πως στη δήλωση δεν υπάρχει πουθενά υπόσχεση για καθολικό refund.

Τώρα, το τι διαβάζει και τι καταλαβαίνει ο καθένας, είναι μια άλλη συζήτηση.

Εγώ καταλαβαίνω ότι το ανέφεραν σκόπιμα για να δημιουργήσουν εντυπώσεις, χωρίς να έχουν σκοπό να ασχοληθούν σοβαρά.

Εσύ τι καταλαβαίνεις;

• Like 1

9 ώρες πριν, Razor333 είπε

Ευτυχως που υπαρχει το θεμα με τις courier και προλαβα και ειδα το χαλι απο την κοπια του θειου, πριν παραλαβω και ανοιξω το πακετο, οποτε επεσε ακυρο πριν καν ερθει. Οταν το στρωσουν, θα το αγορασω, προς το παρον για early access παιχνιδι δεν δινω 60€.

Φίλε μου είναι drm free προχώρα κατέβασε το και  μην ακούς τίποτα και όταν στρώσει θα το αγοράσεις 20 ευρω

Όπως όλα τα Witcher ακόμα πουλάνε σε όλες τις κονσόλες εγω τα εχω 5 6 φορες 

Σ

11 ώρες πριν, polaki είπε

ΜΕΓΑΛΗ εταιρεία γιατί ακριβώς είναι? Επειδή έβγαλε μία σειρά από games? Ουτέ καν σενάριο δικό τους δεν είχαν φτιάξει, τα δικαιώματα αγόρασαν για το λογοτέχνημα Witcher για τα οποία δώσανε μόνο 9500$. Έγιναν μάγκες απ'το πουθενά. Όχι και μεγάλη εταιρεία, λίγο ρεαλιστές ας είμαστε...

Τωρα εδω ειναι το η κοτα εκανε το αυγο η το αυγο την κοτα. Γιατι δεν ξερω ποσοι ξερανε τα βιβλια πριν το παιχνιδι αλλα ακομα και να τα ξερανε θα ξερανε οτι τα βιβλια με τα παιχνιδια δεν εχουν πολυ σχεση.το backround των χαρακτηρων δανειζεται και απο εκει και περα κανουν τα δικα τους.

• Super Moderators
7 ώρες πριν, iddqdiddqd είπε

Εγώ καταλαβαίνω ότι το ανέφεραν σκόπιμα για να δημιουργήσουν εντυπώσεις, χωρίς να έχουν σκοπό να ασχοληθούν σοβαρά.

Εσύ τι καταλαβαίνεις;

Εγώ καταλαβαίνω το αντίθετο.

Εντυπώσεις προσπάθησαν να δημιουργήσουν όσοι ανακάλυψαν υποσχέσεις για καθολική επιστροφή χρημάτων.

Η ανακοίνωση είναι σαφέστατη για όποιον γνωρίζει Αγγλικά επιπέδου Lower, για να μην πω επιπέδου Στάθη Ψάλτη σε βιντεοταινία της δεκαετίας του '80...

Πρώτη παράγραφος, ζητάνε συγγνώμη που δεν έδειξαν αρκετά το παιχνίδι στις παλιότερες κονσόλες.

Δεύτερη παράγραφος, σκοπεύουν να κυκλοφορήσουν ένα hotfix και δύο μεγάλα updates (Ιανουάριο και Φεβρουάριο).

Τρίτη παράγραφος, ζητάνε από τους καταναλωτές να τους δώσουν μια ευκαιρία να στρώσουν το παιχνίδι αλλά αν δεν θέλουν, ας ζητήσουν refund. Αν δεν μπορέσουν να πάρουν refund, ας επικοινωνήσουν μαζί τους, να προσπαθήσει η εταιρία να τους βοηθήσει να πάρουν refund.

Σε μια ανακοίνωση σχεδόν τριακοσίων λέξεων, το ζήτημα της επιστροφής χρημάτων και συγκεκριμένα η λέξη refund ως ουσιαστικό εμφανίζεται δύο φορές, πουθενά ως υπόσχεση, και το ζήτημα θίγεται στις τελευταίες 60 λέξεις της ανακοίνωσης.

Πάνω από το ένα τρίτο της ανακοίνωσης περιστρέφεται γύρω από την (αποδεδειγμένη στην πορεία χρόνων) πρόθεσή τους να διορθώσουν τα κακώς κείμενα του παιχνιδιού. Λιγότερο από το ένα πέμπτο της ανακοίνωσης ασχολείται με τις επιστροφές χρημάτων.

Επομένως, όταν παραπάνω γράφεις για δήθεν "μισό μήνυμα" που δήθεν ασχολείται με το θέμα του refund, δεν ισχύει ο ισχυρισμός σου.

Ούτε θεωρώ λογικό να κατηγορήσω μια εταιρία επειδή τα site ψάχνουν τίτλους και οι σχολιαστές στόχο να ξεσπάσουν.

Έχει κάνει διάφορα λάθη η CDProjekt σε αυτή την ιστορία, ας μη φτάσουμε στο σουρεαλιστικό σημείο να την ψέξουμε για τους τίτλους των site και για το τι καταλαβαίνουν άνθρωποι οι οποίοι ανάθεμα κι αν διάβασαν οτιδήποτε πέρα από τους τίτλους

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 ώρες πριν, polaki είπε

...Οι μοναδικοί που έχουν ευθύνη σε όλο αυτό το ξεβράκωμα είναι οι μανατζαραίοι. Όταν οι developers (από τον πιο μικρό μέχρι τον πιο super-wow software architect) σου λένε ότι δεν είναι έτοιμο, ΣΚΑΣΕ ΚΑΙ ΑΚΟΥΣΕ ΤΟΝ, ΚΟΠΑΝΕ. Πάρε τώρα τη σφαλιάρα του χρηματιστηρίου μπας και νιώσεις. 
...

Για Πολωνία μιλάμε τώρα - όχι για Γερμανία ή Γαλλία...

Παίζει να τους είχαν απαγάγει και την οικογένεια (οι επενδυτές) προκειμένου να τους πιέσουν να το κυκλοφορήσουν νωρίς και παίζει να επιστρέψουν μόνο τα παιδιά τώρα που είδαν οτι έχουν χασούρα... Η γυναίκα στην Ελλάδα...

Επεξ/σία από Eloy

11 ώρες πριν, makoylino είπε

Φίλε μου είναι drm free προχώρα κατέβασε το και  μην ακούς τίποτα και όταν στρώσει θα το αγοράσεις 20 ευρω

Όπως όλα τα Witcher ακόμα πουλάνε σε όλες τις κονσόλες εγω τα εχω 5 6 φορες 

Σ

Δεν μου κανει κεφι ουτε να παιξω την κοπια, οταν το στρωσουν, θα το παρω κανονικα στην τιμη που θα εχει τοτε και ας ειναι drm free.

Στις 16/12/2020 στις 3:09 ΜΜ, Snoob είπε

Μιλάμε γενικά;

Γενικά, όπως προανέφερα, υπάρχουν παιχνίδια που αυτή τη στιγμή κυκλοφορούν χάρη (και) στις προπαραγγελίες.

Οι προπαραγγελίες δεν είναι μόνο χρήματα για τους devs, είναι και όπλο σε διαπραγμάτευση με παραγωγούς, για συμφωνίες με ηλεκτρονικά καταστήματα κτλ.

Είναι και ψυχολογική στήριξη.

Συγκεκριμένα, για το Cyberpunk:

Πρόκειται για μια εταιρία που έχει αποδείξει πως φτιάχνει παιχνιδάρες, της υποστηρίζει με πραγματικά DLC και όχι cosmetics της κακιάς ώρας, κι έχει τα κότσια, αντί να καθίσει πάνω στην επιτυχία και να βγάζει το ίδιο παιχνίδι σε άλλο setting κάθε χρόνο, να τολμάει και να παρουσιάζει κάτι σύνθετο και διαφορετικό.

Εγώ, αυτούς τους ανθρώπους, θέλω να τους στηρίζω. Όπως στήριξα τη Larian με το BG3 (όχι οικονομικά, δεν έχει ανάγκη την παραγγελία μου, προφανώς) γνωρίζοντας πως πάω σε ΕΑ και δεν θα έχω όλο το υλικό, συν τα όποια τεχνικά θέματα, έτσι, αν είχα μηχάνημα που να μπορεί να υποστηρίξει το Cyberpunk στοιχειωδώς, θα το είχα προπαραγγείλει.

Στήριξη, οικονομική (ελάχιστη, το ξέρω) και ψυχολογική, που προσωπικά τη θεωρώ ανεκτίμητη.

Δείχνεις στον άλλο με τρόπο έμπρακτο και μετρήσιμο, με το πορτοφόλι σου, πως τον πιστεύεις: ξέρεις πως θα φτιάξει κάτι εξαιρετικό και, κόντρα στη γκρίνια για τις αναβολές και στα άρθρα για τις καθυστερήσεις και στα παράπονα ανθρώπων που δεν μπορούν να διαβάσουν ούτε μια ανακοίνωση και να καταλάβουν τι πραγματικά γράφει, εσύ είσαι στο πλευρό τους.

Γιατί έχουν αποδείξει με τη διαδρομή τους πως το αξίζουν.

Γι' αυτούς τους λόγους προπαραγγέλνω, όταν και όπου κρίνω. Όχι στα τυφλά και -δυστυχώς, με την κρίση που βιώνουμε- όχι παντού όπου θα ήθελα. Αλλά, όσο μπορώ.

Δεν φταίνε οι προπαραγγελίες, ούτε εξ ορισμού, ούτε γενικά, για τα όποια προβλήματα του χώρου. Οι προπαραγγελίες είναι ένα εργαλείο, και ως εργαλείο απαιτεί σύνεση στο χειρισμό του, τόσο από αυτόν που το διαθέτει όσο και από αυτόν που επιλέγει να το χρησιμοποιήσει.

Επομένως, διαφωνώ με τους γενικούς αφορισμούς πως "δεν προπαραγγέλνουμε ποτέ και τίποτε". 

Καλύτερα να μην διαφωνείς  οταν ικετεύω pre order οχι απλά ζητάνε με κάθε τρόπο αρχισε να σκέφτεσαι ότι κάτι τρέχει αν ψάξεις θα δεις gog ειχε οικονομικά θέματα 

Οταν κάθε μέρα έβλεπα e mail από gog  με προσφορές κατάλαβα ότι θέλουν χρήμα απλά 

Υγ  για το Witcher 2 ούτε που θυμάμαι πόσο καθυστερήσε αλλα ήταν πολύ 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...