Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χαιρετώ όλη την ομάδα , στήνω από την αρχή ένα νέο μηχάνημα και σκέφτομαι αφού θα τα σκάσω να βάλω μία custom υδρόψυξη οχι επειδή απαραίτητα την χρειάζομαι αλλά πιο πολύ επειδή μου αρέσει , ξέρω κάποιοι θα το κράξουν αλλά οκ :) . Να αναφέρω λοιπόν οτι μάλλον για ryzen 5 5600x ή ryzen 5 5800x πάω και θέλω loop μόνο για τον cpu , πιθάνόν να μην χρειάζεται και με αυτά τα λεφτά να πάρω ένα πιο δυνατό επεξεργαστή με μία AIO υδροψυξη και να κάνω την δουλεία μου κτλ κτλ κτλ (αλλά εγώ θέλω custom :) ) . Έχω καιρό που κοιτάω δίαφορα kit και δεν ξέρω αν συμφαίρει να το πάρω έτοιμο ή να το πάρω κομμάτια , το θέμα είναι οτι κομμάτια δεν έχω τις γνώσεις και σίγουρα κάπου θα κάνω λάθος , κάτι θα μου λείψει , κάτι θα είναι από άλλο υλικό (πράγμα που ξέρω οτι δεν κάνει καλο), κτλ . Σε έτοιμα kit μου αρέσει αυτό της ekwb , με χαλάει όμως που έχει soft tubeς . Thermaltake και corsair δεν πλησιάζονται σε τιμή . Αν καταλήξω σε ekwb που ειναι γυρω στα 290ε μπορει κάποιος να μου προτείνει hard tubes και fittings για αυτο ? Η αν υπάρχει κάποιο άλλο kit που να αξίζει . Παιδια δεν το έχω ξανακάνει οπότε θα ήθελα κάτι που να είναι εύκολο για πρώτη φορά και δεν θα πλημμυρίσει ο τόπος και θα κλαίω τα λεφτά μου . Επίσης να πώ ότι κατά προτήμιση από Ελλάδα για άμεση αγορά . Οποιαδοίποτε συμβουλή και βοήθεια θα ήταν πολύτιμη ! Ευχαριστώ εκ των προτέρων ! 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, djteogr είπε

Χαιρετώ όλη την ομάδα , στήνω από την αρχή ένα νέο μηχάνημα και σκέφτομαι αφού θα τα σκάσω να βάλω μία custom υδρόψυξη οχι επειδή απαραίτητα την χρειάζομαι αλλά πιο πολύ επειδή μου αρέσει , ξέρω κάποιοι θα το κράξουν αλλά οκ :) . Να αναφέρω λοιπόν οτι μάλλον για ryzen 5 5600x ή ryzen 5 5800x πάω και θέλω loop μόνο για τον cpu , πιθάνόν να μην χρειάζεται και με αυτά τα λεφτά να πάρω ένα πιο δυνατό επεξεργαστή με μία AIO υδροψυξη και να κάνω την δουλεία μου κτλ κτλ κτλ (αλλά εγώ θέλω custom :) ) . Έχω καιρό που κοιτάω δίαφορα kit και δεν ξέρω αν συμφαίρει να το πάρω έτοιμο ή να το πάρω κομμάτια , το θέμα είναι οτι κομμάτια δεν έχω τις γνώσεις και σίγουρα κάπου θα κάνω λάθος , κάτι θα μου λείψει , κάτι θα είναι από άλλο υλικό (πράγμα που ξέρω οτι δεν κάνει καλο), κτλ . Σε έτοιμα kit μου αρέσει αυτό της ekwb , με χαλάει όμως που έχει soft tubeς . Thermaltake και corsair δεν πλησιάζονται σε τιμή . Αν καταλήξω σε ekwb που ειναι γυρω στα 290ε μπορει κάποιος να μου προτείνει hard tubes και fittings για αυτο ? Η αν υπάρχει κάποιο άλλο kit που να αξίζει . Παιδια δεν το έχω ξανακάνει οπότε θα ήθελα κάτι που να είναι εύκολο για πρώτη φορά και δεν θα πλημμυρίσει ο τόπος και θα κλαίω τα λεφτά μου . Επίσης να πώ ότι κατά προτήμιση από Ελλάδα για άμεση αγορά . Οποιαδοίποτε συμβουλή και βοήθεια θα ήταν πολύτιμη ! Ευχαριστώ εκ των προτέρων ! 

Εχει και η alphacool καποια κιτ  https://www.alphacool.com/shop/new-products/21349/alphacool-eissturm-hurricane-copper-45-2x140mm-komplettset σχετικα φθηνοτερα αλλα αν θες το οπτικο της υποθεσης δηλ rgb/design τοτε καλυτερα κοιτα ekwb. Απο τις επιλογες που εχεις για σωληνα αν κ σε χαλαει, το soft tube (zmt κατα προτιμηση, μαυρος σωληνας οχι διαφανος) ειναι σιγουρα η οικονομικοτερη κ ευκολοτερη. Τωρα επειδη κ εγω αρρωστος ειμαι, καταλαβαινω τι παει να πει να σου σφηνωθει κατι στο μυαλο οποτε για hard tube κοιτας σε petg. To μονο που πρεπει να προσεξεις ειναι  σωληνας κ fittings να εχουν την ιδια διαμετρο σε οποια εταιρια κ αν πας. Για παραδειγμα αυτα τα 16mm fittings https://www.ekwb.com/shop/ek-quantum-torque-6-pack-htc-16-nickel με σωληνα ιδιου διαμετρου https://www.ekwb.com/shop/ek-hd-petg-tube-12-16mm-500mm-2pcs. Οφειλω ομως να σου πω πως για hardtube θα χρειαστεις κ αλλα πραγματα.Πιο πολλα angled fittings, insert για το λυγισμα του σωληνα, κατι να τους κοβεις κτλ.. Επισης θα σου φυγουν πολλοι σωληνες μεχρι να πετυχεις καθε ενωση.Τελος ισως να εβαζες κ ενα drain valve για να κανει το αδειασμα πιο ευκολο. Εγω εχω 16mm στο δικο μου για να παρεις μια ιδεα πως φαινονται, υπαρχουν κ μικροτερα μεγεθη αν σου φαινονται χοντροι. 

IMG_20200904_183332_compress21.jpg

Με λιγα λογια αν καλυπτεσαι αισθητικα με μαυρο σωληνα αντι για διαφανο κ σε βοηθαει να ξεχασεις hard tube😁, αλλαζεις απλα σωληνα.Aν δεν μπορουμε να σε μεταπεισουμε για hard tube  εδω ειμαστε για οτι αποριες εχεις. Η γνωμη μου ειναι για πρωτη φορα, Dont do it φαιδων😁.. Στησε ενα με μαλακο σωληνα να παρεις το κολλαει κ αυτοπεποιθηση κ αργοτερα το επιχειρεις

Επεξ/σία από niko13
  • Like 2
Δημοσ.

Φιλε Νίκο ευχαριστώ για την απάντηση . Ναι η αλήθεια είναι ότι μου έχει καρφωθεί η ιδέα να το κάνω και μου αρέσει το design (led κτλ) , φοβερο το build σου παρεπιπτόντως. Δλδ ότι διάμετρο σωλήνα και να διαλέξω με τα αντίστοιχα fittings κάνουν για το ekwb kit ? θελω να πω οτι το σπείρωμα που βιδώνει στο block του επεξεργαστή , radiator κτλ είναι στάνταρ σε όλα τα fitting ετσι? 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, djteogr είπε

Φιλε Νίκο ευχαριστώ για την απάντηση . Ναι η αλήθεια είναι ότι μου έχει καρφωθεί η ιδέα να το κάνω και μου αρέσει το design (led κτλ) , φοβερο το build σου παρεπιπτόντως. Δλδ ότι διάμετρο σωλήνα και να διαλέξω με τα αντίστοιχα fittings κάνουν για το ekwb kit ? θελω να πω οτι το σπείρωμα που βιδώνει στο block του επεξεργαστή , radiator κτλ είναι στάνταρ σε όλα τα fitting ετσι? 

Σωστος.. Το ιδιο ειναι το σπειρωμα.. Μην ανησυχεις οτι δεν θα βιδωνουν. G1/4 εχουν ολα.. Εσυ μονο διαμετρο fittings/σωληνα ταιριαξε👍 κ καλυτερα παρτα απο την ιδια εταιρια

Επεξ/σία από niko13
  • Like 1
Δημοσ.

Achilles_g_ αυτό είδα και μου καρφώθηκε η ιδέα για custom :D :D , απλα είπα αφου θα το κάνω ας το κάνω σωστά και ολοκληρωμένα , κατα την αποψη μου παντα

3 λεπτά πριν, niko13 είπε

Σωστος.. Το ιδιο ειναι το σπειρωμα.. Μην ανησυχεις οτι δεν θα βιδωνουν. G1/4 εχουν ολα.. Εσυ μονο διαμετρο fittings/σωληνα ταιριαξε👍 κ καλυτερα παρτα απο την ιδια εταιρια

και όσο αφορά το υλικό απο τα fitting? nickel πρεπει να είναι ολα ? η nickel και καλα ειναι το χρώμα ? το λεω γιατι το κιτ που κοιταγα δεν αναφέρει υλικο για το radiator, block κτλ . απλα λεει nickel fittings , Και γενικα κάποια parts που κοιταγα λέγανε copper . Τι πρέπει να προσέξουμε?

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Aν τα σπασεις δηλαδη θες

α)ενα cpu block

β)ενα radiator 360 (μια χαρα εισαι μονο cpu k με 240)

γ)ενα reservoir pump combo (αν γινεται d5 αλλα κ ddc δεν χαλασε ο κοσμος αν εχει pwm

δ) 6 fittings k σωληνες οσους χρειαστεις. 

Απο τα βασικα φυσικα... τα αναφερω σε περιπτωση που θες να τα ψαξεις μεμονομενα. 

29 λεπτά πριν, djteogr είπε

και όσο αφορά το υλικό απο τα fitting? nickel πρεπει να είναι ολα ? η nickel και καλα ειναι το χρώμα ? το λεω γιατι το κιτ που κοιταγα δεν αναφέρει υλικο για το radiator, block κτλ . απλα λεει nickel fittings , Και γενικα κάποια parts που κοιταγα λέγανε copper . Τι πρέπει να προσέξουμε?

Στο κιτ της ekwb ειναι ολα copper, δεν εχεις τιποτα να φοβηθεις. Το ιδιο φυσικα ισχυει κ για τις αλλες εταιριες. Αν τα παρεις μονος σου απλα μην βαλεις copper cpu block με aluminum radiator πχ. Θες ολα να ειναι copper/brass(θα το δεις σε ψυγεια) αλλα για να σε ηρεμησω ολες οι εταιριες που ασχολουνται με custom, copper εχουν. Το ενστικτο σου σωστο το nickel ειναι το χρωμα😄 παιρνεις οποια σου αρεσουν

Επεξ/σία από niko13
  • Like 2
Δημοσ.
15 ώρες πριν, niko13 είπε

Aν τα σπασεις δηλαδη θες

α)ενα cpu block

β)ενα radiator 360 (μια χαρα εισαι μονο cpu k με 240)

γ)ενα reservoir pump combo (αν γινεται d5 αλλα κ ddc δεν χαλασε ο κοσμος αν εχει pwm

δ) 6 fittings k σωληνες οσους χρειαστεις. 

Απο τα βασικα φυσικα... τα αναφερω σε περιπτωση που θες να τα ψαξεις μεμονομενα. 

Στο κιτ της ekwb ειναι ολα copper, δεν εχεις τιποτα να φοβηθεις. Το ιδιο φυσικα ισχυει κ για τις αλλες εταιριες. Αν τα παρεις μονος σου απλα μην βαλεις copper cpu block με aluminum radiator πχ. Θες ολα να ειναι copper/brass(θα το δεις σε ψυγεια) αλλα για να σε ηρεμησω ολες οι εταιριες που ασχολουνται με custom, copper εχουν. Το ενστικτο σου σωστο το nickel ειναι το χρωμα😄 παιρνεις οποια σου αρεσουν

Καλησπερα Νικο , με μια ερευνα που έκανα για να τα παρω ξεχωριστα τα κομματια με οτι υπαρχει διαθεσιμο απο ελλαδα δεν πολυ συμφαιρει , καλυτερα να παρω το κιτ με τα soft tubes και να αλλαξω fittings και tubes και βγαινει πιο χαμηλη η τιμη , οποτε  : παίρνω αυτα τα fittings που μου εστειλες (EK-Quantum Torque 6-Pack HDC 16 - Nickel) στην διαμετρο που μου κάνει , μαζι με τα αντιστοιχα tubes και μια βαλβιδα για αδειασμα (εννοειτε και η παπαρια που μπαινει μεσα στον σωλινα για να τον ζεστανω ) και είμαι κομπλε? η βαλβιδα θέλει κάποιο ταφ για να μπει ? 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
47 λεπτά πριν, djteogr είπε

Καλησπερα Νικο , με μια ερευνα που έκανα για να τα παρω ξεχωριστα τα κομματια με οτι υπαρχει διαθεσιμο απο ελλαδα δεν πολυ συμφαιρει , καλυτερα να παρω το κιτ με τα soft tubes και να αλλαξω fittings και tubes και βγαινει πιο χαμηλη η τιμη , οποτε  : παίρνω αυτα τα fittings που μου εστειλες (EK-Quantum Torque 6-Pack HDC 16 - Nickel) στην διαμετρο που μου κάνει , μαζι με τα αντιστοιχα tubes και μια βαλβιδα για αδειασμα (εννοειτε και η παπαρια που μπαινει μεσα στον σωλινα για να τον ζεστανω ) και είμαι κομπλε? η βαλβιδα θέλει κάποιο ταφ για να μπει ? 

Καλησπερα φιλε μου. Mε μια πρωτη ματια αν μιλαμε για το https://www.skroutz.gr/s/24940661/Ekwb-EK-Classic-Kit-S240-D-RGB.html τοτε το reservoir εχει μια εισοδο κ μια εξοδο νερου οποτε ναι θα χρειαστεις ενα ταφ. https://www.ekwb.com/shop/ek-af-y-splitter-rotary-2f-1m-g1-4-nickel κατι τετοιο. Φροντισε να παρεις insert για τον σωληνα κοντα στα σωστα mm δηλαδη 12 στην περιπτωση σου. Το 12/16 που αναφερουν οι tubes ειναι εσωτερικη κ εξωτερικη διαμετρος.Στο insert σε νοιαζει μονο η εσωτερικη. Θα ηθελες κ κατι να κοβεις τους σωληνες οπως 

https://www.e-shop.gr/bitspower-metal-tubing-cutter-p-PER.643782 η κατι παρομοιο. 

47 λεπτά πριν, djteogr είπε

Τωρα το ειδα, το drain valve για να μπει στο ταφ θες κ αυτο.. https://www.ekwb.com/shop/ek-af-extender-6mm-m-m-g1-4-nickel.. Αν παρατηρησεις ταφ κ valve εχουν κ τα δυο θυληκη υποδοχη

Επεξ/σία από niko13
  • Like 1
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, niko13 είπε

Καλησπερα φιλε μου. Mε μια πρωτη ματια αν μιλαμε για το https://www.skroutz.gr/s/24940661/Ekwb-EK-Classic-Kit-S240-D-RGB.html τοτε το reservoir εχει μια εισοδο κ μια εξοδο νερου οποτε ναι θα χρειαστεις ενα ταφ. https://www.ekwb.com/shop/ek-af-y-splitter-rotary-2f-1m-g1-4-nickel κατι τετοιο. Φροντισε να παρεις insert για τον σωληνα τα σωστα mm δηλαδη 12 στην περιπτωση σου. Το 12/16 που αναφερουν οι tubes ειναι εσωτερικη κ εξωτερικη διαμετρος. Θα ηθελες κ κατι να κοβεις τους σωληνες οπως 

https://www.e-shop.gr/bitspower-metal-tubing-cutter-p-PER.643782 η κατι παρομοιο. 

Ναι για αυτο το κιτ μιλαμε , οκ το εχω :D , αν δεν κανω λαθος θα χρειαστω και κατο τετοιο https://www.skroutz.gr/s/25905762/Ekwb-EK-Quantum-Torque-Extender-Rotary-MM-14-Satin-Titanium.html για να βαλω στην μια εξοδο πανω στο ταφ για να μπει η βαλβιδα και στην αλλη εξοδο του ταφ θα μπει το fitting κανονικα , οκ το χω νομιζω , και μια τελευταια ερωτηση , η σωστη διαδρομη ειναι απο το τανκ σε radiator και μετα στο block και πισω στο τανκ , ετσι ?

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, djteogr είπε

Ναι για αυτο το κιτ μιλαμε , οκ το εχω :D , αν δεν κανω λαθος θα χρειαστω και κατο τετοιο https://www.skroutz.gr/s/25905762/Ekwb-EK-Quantum-Torque-Extender-Rotary-MM-14-Satin-Titanium.html για να βαλω στην μια εξοδο πανω στο ταφ για να μπει η βαλβιδα και στην αλλη εξοδο του ταφ θα μπει το fitting κανονικα , οκ το χω νομιζω , και μια τελευταια ερωτηση , η σωστη διαδρομη ειναι απο το τανκ σε radiator και μετα στο block και πισω στο τανκ , ετσι ?

Ναι με προλαβες οσο εκανα επεξεργασια 😁👍

σωστη διαδρομη ειναι απο το τανκ σε radiator και μετα στο block και πισω στο τανκ , ετσι ?

Δεν υπαρχει σωστη διαδρομη αδερφε μου... Οτι την κραταει πιο συντομη σε σωληνωσεις. Οπως κ να βαλεις τη σειρα η θερμοκρασια του νερου στη λουπα εξισορροπειται κ ειναι ιδια παντου

Επεξ/σία από niko13
  • Like 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, niko13 είπε

Ναι με προλαβες οσο εκανα επεξεργασια 😁👍

Δεν υπαρχει σωστη διαδρομη αδερφε μου... Οτι την κραταει πιο συντομη σε σωληνωσεις. Οπως κ να βαλεις τη σειρα η θερμοκρασια του νερου στη λουπα εξισορροπειται κ ειναι ιδια παντου

Φιλε Νικο σε ευχαριστώ πολυ , νομιζω οτι καταλαβα γενικα τι παιζει , θεωρώ οτι θα το κάνω μια και μου μπήκε η ιδέα :P ! Θα ανεβάσω φώτο μεσα στις γιορτές με το αποτέλεσμα . Αν κολλήσω κάπου ξανα στέλνω . Σε ευχαριστώ πολυ και παλι για τον χρόνο σου και την βοήθεια σου ! Ευχομαι καλές γιορτες ! 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, djteogr είπε

Φιλε Νικο σε ευχαριστώ πολυ , νομιζω οτι καταλαβα γενικα τι παιζει , θεωρώ οτι θα το κάνω μια και μου μπήκε η ιδέα :P ! Θα ανεβάσω φώτο μεσα στις γιορτές με το αποτέλεσμα . Αν κολλήσω κάπου ξανα στέλνω . Σε ευχαριστώ πολυ και παλι για τον χρόνο σου και την βοήθεια σου ! Ευχομαι καλές γιορτες ! 

Καλες γιορτες κ σε εσενα φιλε μου.. Οτι χρειαστεις εδω ειμαστε😁

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, niko13 είπε

Καλες γιορτες κ σε εσενα φιλε μου.. Οτι χρειαστεις εδω ειμαστε😁

ΝΙκο ξερω σε εχω ζαλίσει αλλα ξερεις πως ειναι η φαση 😛  , αυτο τι λεει? https://www.skroutz.gr/s/21123635/Thermaltake-Pacific-C360-DDC-Hard-Tube.html το προτείνεις ? τα εχει όλα , και hard tubes και οτι χρειαζομαι , και ειναι στα ιδια περιπου λεφτα με το ek (μαζι με αυτα που θα προσθεσω) 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, djteogr είπε

ΝΙκο ξερω σε εχω ζαλίσει αλλα ξερεις πως ειναι η φαση 😛  , αυτο τι λεει? https://www.skroutz.gr/s/21123635/Thermaltake-Pacific-C360-DDC-Hard-Tube.html το προτείνεις ? τα εχει όλα , και hard tubes και οτι χρειαζομαι , και ειναι στα ιδια περιπου λεφτα με το ek (μαζι με αυτα που θα προσθεσω) 

Επειδη δεν εχω πιασει ποτε thermaltake στα χερια μου, δεν πολυξερω να ειμαι ειλικρινης.. Ριξε μια ματια online να δεις τι λενε μερικοι που το χρησιμοποιησαν. Δεν βλεπω παντως κατι που να μου βαραει red flag κ βλεπω καλες κριτικες 

Επεξ/σία από niko13
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...