markospen Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2020 Budget περίπου 1500 (θα εξαρτηθεί από το gpu) Χρήση Rendering / 3d modeling / λίγο gaming Προγράμματα sketchup / max / vray / ίσως lumion και unreal Οθόνη έχω μια lg 29wk500-p αργότερα μάλλον θα πάρω 2 οθόνες για να αντικαταστήσω αυτήν Πληκτρολόγιο / ποντίκι διαθέτω Τοποθεσία χανιά (μάλλον θα τα πάρω από αθήνα) Θέλω να αγοράσω από έως 2 καταστήματα Θα στήσω ο ίδιος το pc Λειτουργικό Windows 10 (έχω ήδη) Λοιπόν στο pc σκέφτομαι να βάλω CPU: amd ryzen 9 5900x γιατί με ενδιαφέρει το multicore tasking αλλά και single core για το rendering MOBO: Asus TUF Gaming X570-Plus CPU COOLER: noctua nh d15 εδώ είναι το πρώτο ζόρισμα αν θα χωρέσουν οι ram / νομίζω προτιμώ air cooler από aio RAM: Corsair Vengeance LPX 32GB DDR4-3600MHz είναι αρκετά κοντές θεωρητικά αν και μπορεί να χρειαστεί να σηκωθεί λίγο το μπροστά ανεμιστηράκι από την ψύκτρα SSD: Samsung 970 Evo Plus 500GB για να τρέχω λειτουργικό προγράμματα και κανα game. Αργότερα θα προσθέσω άλλον 1 m2 και ssd sata (τα υλικά και τα μοντέλα για το rendering πρέπει να είναι σε γρήγορο σκληρό PSU: Corsair TX-M Series TX750M 750W Semi Modular 80 Plus Gold θέλω να είναι τουλάχιστον semi modular και να είναι καλής ποιότητας γύρω στα 100€ GPU: 3060 ti τώρα αρχίζουν τα δύσκολα. αρχικά έλεγα για 1660 super αλλά να που βγήκε η 3060 ti και με ενδιαφέρει το ray tracing για το render οπότε έχω μπει σε σκέψεις με βγάζει εκτός budget αλλά μπορεί να το τολμήσω. CASE: έχω ένα coolermaster haf 912 από ένα pc που είχα στήσει πριν 10ετίες οπότε μπορώ να κάνω την δουλειά μου τώρα και να αγοράσω κάτι αργότερα Τέλος, το ζήτημα μου είναι πως θέλω να τον αγοράσω μέχρι τέλος της χρονιάς για να τον βάλω τιμολόγιο. Παρακολουθώ τις τιμές τον τελευταίο καιρό και παίζουν σαν τρελές όχι από μέρα σε μέρα αλλά από το πρωί μέχρι το βράδυ, ότι νάναι. Ακριβώς πριν γράψω το post ήμουν έτοιμος να αγοράσω τα περισσότερα από το foxstore αλλά κυρίως τον επεξεργαστή όπου τον έβγαλε 609€ την στιγμή που τα υπόλοιπα καταστήματα τον έχουν 639-1000€. Διάβασα όμως διάφορα για το συγκεκριμένο κατάστημα και κρατήθηκα επίσης έχω άλλες 2 εβδομάδες όπου μπορώ να περιμένω κάποια κατάλληλη στιγμή για την αγορά. Αν και δεν με νοιάζει να τα αγοράσω όλα τώρα (μπορώ να αφήσω εκτός την gpu) το πρόβλημα είναι οτι δεν έχω άλλη διαθέσιμη για να είμαι σίγουρος ότι όλα δουλεύουν. Θα ήθελα την γνώμη σας για τα κομμάτια που επέλεξα, για την κάρτα γραφικών που θα με βγάλει εκτός προϋπολογισμού όμως ίσως είναι για το καλύτερο και αν κάποιος έχει εμπειρία με το πως οδεύουν οι τιμές στα νέα εξαρτήματα. Ευχαριστώ
jgeorgiou Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Έφτιαξα για την σύζυγο που είναι μηχανικός αντίστοιχο μηχάνημα και έτυχε και τα πήρα τα περισσότερα απο foxstore τα οποία τα παρέλαβα κανονικά . Αν θες να σου πω γνώμη στείλε πμ Επεξ/σία 16 Δεκεμβρίου 2020 από jgeorgiou
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα