monoxromos Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2020 Γεια σας,θέλω να εγκαταστήσω σε ένα υπολογιστή pc, έναν σκληρό ssd 240 gb . Ο υπάρχων παλιός σκληρός δίσκος ειναι 1 tb Να κάνω κλωνοποίηση ολόκληρο δεν γίνεται,θέλω να πάρω μόνο τα windows και τον παλιό να τον κρατήσω ως δεύτερο δίσκο γιατί έχει πολλά αρχεία. Έχω για κλωνοποίηση το πρόγραμμα Macrium Reflect. Μπορείτε να μου πείτε πως μπορώ να το κάνω αυτό;
jim_p Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2020 Μπορεις να αδειασεις το partition που εχει τα windows ωστε να εχει μονο αυτα και τα προγραμματα σου? Αν ναι, κανεις αυτο το partition μετα clone στον ssd.
V.I.Smirnov Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2020 Tο youtube είναι γεμάτο από video που δείχνουν πώς γίνεται clone με το Μacrium Reflect (το οποίο παρεμπιπτόντως είναι εξαιρετικό πρόγραμμα). Για την κλωνοποίηση όμως από μεγαλύτερο σε μικρότερο δίσκο θέλει ένα μικρό τέχνασμα. https://www.youtube.com/watch?v=3s75WL0lFPY Πρώτα όμως πρέπει να κάνεις αυτό που είπε ο φίλος από πάνω, δηλ. να μείνουν στον δίσκο μόνον τα windows και τα προγράμματα... -
monoxromos Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2020 Σας ευχαριστω αλλά δεν μπορώ =δεν πρέπει- να διαγράφω το περιεχόμενο του παλιου δίσκου.εχει πολλά χρήσιμα αρχεία και φτάνουν τα 700 gb , γιαυτό θέλω να κλωνοποιήσω μόνον τα windows Θα μπορούσα βέβαια να ξαναπεράσω από την αρχή τα windows αλλά αντε να ξαναπεράσουμε κάποια προγράμματα και κωδικους κλπ. Μονο τα windows πως μπορω να πάρω;
jim_p Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2020 Δεν μπορεις. Η εφαμογη δεν "κλωνοποιει" οτι θες εσυ αλλα οτι εχει ενα partition οπως εινια.
V.I.Smirnov Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2020 Κλωνοποίηση σημαίνει ακριβές αντίγραφο, άρα αυτό που ζητάς καταρχήν δεν μπορεί να γίνει (δεδομένου ότι δεν θέλεις να κάνεις ακριβές αντίγραφο αλλά τροποποίησή του). Απλή είναι η λύση. Δώσε λίγα λεφτά, πάρε έναν δεύτερο δίσκο και πέρνα εκεί τα αρχεία. Ακολούθως, σβήστα από τον αρχικό δίσκο, κάνε κλωνοποίηση, και ξαναπέρνα τα από το αντίγραφο. Τέλος.... -
micos000 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Μήπως κατά τύχη ο μεγάλος δίσκος είναι χωρισμένος σε partitions και τα αρχεία σου είναι ή χωράνε στο 2ο partition; Αν ναι μπορείς να κλωνοποιήσεις μόνο το system partition μαζί με το boot. Αν όχι... κακώς! Δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να έχεις μεγάλο δίσκο και να το έχεις όλο για το λειτουργικό. Τα 10άρια πάνω από 100gb δεν τα χρειάζονται σε καμία περίπτωση. Μπορείς να κάνεις εγκατάσταση μεγάλων εφαρμογών και παιχνιδιών στο 2ο partition και να έχεις την επιφάνεια εργασίας, τα έγγραφα, τις λήψεις, μουσική, βίντεο κτλ όλα στο 2ο partition και να έχεις το βασικό partition μόνο για βασικές εφαρμογές και το λειτουργικό. Μια λύση που μπορεί να δουλέψει είναι να κάνεις έναν φάκελο στον c π.χ. BACKUP και να μεταφέρεις εκεί όλα τα αρχεία σου. Μετά θα κάνεις έναν καλό καθαρισμό στον c και θα δεις αν μπορεί να χωρέσει τώρα στον ssd. Όταν πας να κάνεις system clone δες αν έχει επιλογή για να μην περιλάβει κάποιους φακέλους και αν έχει επέλεξε να εξαιρεθεί ο φάκελος BACKUP. Αν έχεις samsung ssd, το πρόγραμμα της samsung νομίζω ότι έχει τέτοια επιλογή. Αν δεν μπορεί να γίνει ούτε αυτό, τότε δώσε ένα 50άρι ακόμα και πάρε έναν εξωτερικό με ρεύμα και αφού μεταφέρεις εκεί ότι μπορεί να μεταφερθεί και αυτό που περισσεύει χωράει στον ssd πάρε τον κλώνο. Αν ούτε έτσι χωράει θα πρέπει να απεγκαταστήσεις κάποια πράγματα ή να πάρεις μεγαλύτερο ssd. Επεξ/σία 15 Δεκεμβρίου 2020 από micos000
Τέρης Α. Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2020 4 ώρες πριν, monoxromos είπε δεν πρέπει- να διαγράφω το περιεχόμενο του παλιου δίσκου.εχει πολλά χρήσιμα αρχεία και φτάνουν τα 700 gb Και όταν με το καλό χαλάσει ο δίσκος και χαθούν τα αρχεία τι θα κάνετε;
micos000 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2020 Μόλις τώρα, Τέρης Α. είπε Και όταν με το καλό χαλάσει ο δίσκος και χαθούν τα αρχεία τι θα κάνετε; Κλάαααμα!!! 😰
Τέρης Α. Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Και μαζί μ' αυτό θα ανοίξει θέμα πως να κάνει φθηνά ανάκτηση δεδομένων. Καλύτερα να φροντίσει από τώρα για 2ο (αν όχι 3ο) δίσκο. Επεξ/σία 15 Δεκεμβρίου 2020 από Τέρης Α.
kormos Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2020 16 ώρες πριν, monoxromos είπε Γεια σας,θέλω να εγκαταστήσω σε ένα υπολογιστή pc, έναν σκληρό ssd 240 gb . Ο υπάρχων παλιός σκληρός δίσκος ειναι 1 tb Να κάνω κλωνοποίηση ολόκληρο δεν γίνεται,θέλω να πάρω μόνο τα windows και τον παλιό να τον κρατήσω ως δεύτερο δίσκο γιατί έχει πολλά αρχεία. Έχω για κλωνοποίηση το πρόγραμμα Macrium Reflect. Μπορείτε να μου πείτε πως μπορώ να το κάνω αυτό; Κάνε νέα εγκατάσταση στον SSD 240gb και άσε τον άλλο δίσκο όπως είναι...
micos000 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2020 8 ώρες πριν, kormos είπε Κάνε νέα εγκατάσταση στον SSD 240gb και άσε τον άλλο δίσκο όπως είναι... The best!!!
monoxromos Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Μαλλον αυτό θα κάνω απλά να βρώ κωδικους καποιων προγραμματων που υπάρχουν ,να ξαναπεράσω windows, office κ.α. Οσο για την ασφάλεια των αρχειων τα εχω σε εξωτερικο σκληρο. Επεξ/σία 16 Δεκεμβρίου 2020 από monoxromos
Τέρης Α. Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2020 Ορίστε: https://www.magicaljellybean.com/keyfinder/
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα