The2Brownies Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2020 Γειά σας παιδιά, Αγόρασα τη πρώτη μου μηχανή ( Canon m6 mark ii) και θα ήθελα να ακούσω γνώμες με ποιούς φακούς θα πρέπει να την συνδυάσω. Μετά από αρκετή έρευνα σαν πρώτο φακό πήρα τον Sigma 16mm f1.4, έχετε να προτείνετε κάποιον άλλον φακό που είναι απαραίτητος να τον έχω; Κυρίως για Vlogs θα την έχω τη κάμερα και ίσως για κάποια φωτογράφιση landscape, streetphotography.
nickolas Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2020 Κάποιον στανταρ prime στα ~32mm. Bγάζει η Canon στο f/1.4 αλλά είναι κάπως ακριβώς. Πρέπει να έχει και η Sigma όμως οπότε αν είσαι ευχαριστημένος γιατί όχι. Θα είναι "2x" σε σχέση με τον φακό σου οπότε πιστεύω είναι καλό βήμα.
The2Brownies Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2020 9 ώρες πριν, nickolas είπε Κάποιον στανταρ prime στα ~32mm. Bγάζει η Canon στο f/1.4 αλλά είναι κάπως ακριβώς. Πρέπει να έχει και η Sigma όμως οπότε αν είσαι ευχαριστημένος γιατί όχι. Θα είναι "2x" σε σχέση με τον φακό σου οπότε πιστεύω είναι καλό βήμα. Δεν έχει μεγάλη διαφορά απο αυτόν της Sigma στη τιμή , άρα πιστέυεις χρειάζετε και αυτός? Η μόνη διαφορά που κατάλαβα ότι έχει με τον 16mm είναι στο zoom ή κάνω λάθος? Με τον 32mm θα είναι όλα πιο ζουμαρισμένα σωστά?
nickolas Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2020 Ναι. Αλλά για ίδιο κάδρο θα έχεις άλλη προοπτική και απομόνωση θέματος. Αν δεν βρίσκεις τη διαφορά με τον Sigma σημαντική πάρε τον Canon φακό. Το "2x" είναι καλό βήμα απόστασης για τον δεύτερο φακό σου. Η άλλη εναλλακτική είναι ένας "50άρης" που όμως για γενική χρήση θα σε περιορίσει. Θα είναι σαν 3 ή 4x "ζουμ" και σε εσωτερικούς χώρους για παράδειγμα θα χρησιμεύει κυρίως για πορτραίτα και μικρά σχετικά αντικείμενα.
The2Brownies Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2020 2 ώρες πριν, nickolas είπε Ναι. Αλλά για ίδιο κάδρο θα έχεις άλλη προοπτική και απομόνωση θέματος. Αν δεν βρίσκεις τη διαφορά με τον Sigma σημαντική πάρε τον Canon φακό. Το "2x" είναι καλό βήμα απόστασης για τον δεύτερο φακό σου. Η άλλη εναλλακτική είναι ένας "50άρης" που όμως για γενική χρήση θα σε περιορίσει. Θα είναι σαν 3 ή 4x "ζουμ" και σε εσωτερικούς χώρους για παράδειγμα θα χρησιμεύει κυρίως για πορτραίτα και μικρά σχετικά αντικείμενα. Ευχαριστώ πολυ!
vagosofron Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2020 Έχω την canon m50 παρέα με τον 16αρη sigma, τον 30αρη sigma και τον 50αρη canon f1.8. Θεωρώ ότι καλύπτουν τους περισσότερους αυτά τα εστιακά μήκη.
The2Brownies Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2020 12 ώρες πριν, vagosofron είπε Έχω την canon m50 παρέα με τον 16αρη sigma, τον 30αρη sigma και τον 50αρη canon f1.8. Θεωρώ ότι καλύπτουν τους περισσότερους αυτά τα εστιακά μήκη. Ωραία θα πάρω τον 50αρη σαν δεύτερο φακό τότε είναι και πολύ οικονοκιμός και βλέπω για αργότερα αν θα χρειαστεί και ο 30αρης.
vagosofron Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2020 1 ώρα πριν, The2Brownies είπε Ωραία θα πάρω τον 50αρη σαν δεύτερο φακό τότε είναι και πολύ οικονοκιμός και βλέπω για αργότερα αν θα χρειαστεί και ο 30αρης. Ο 50αρης όμως να ξέρεις είναι αρκετά ζουμ για εσωτερικούς χώρους. Είναι στην ουσία 80αρης λόγω του 1.6 crop factor του σενσορα σου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα