Vasilica89 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2020 39 λεπτά πριν, Kozanitis1 είπε Φίλε μου καλησπέρα, οι δοκιμές με otenet ftp σε εμάς με Vodafone είναι λίγο ότι να ναι Στο λέω αυτό γιατί και σε εμένα αν κάνω δοκιμή κατεβάζεις κάποιες φορές φουλ (2.2Mb/s) και άλλες 140kb/s, ανεξαρτήτου ώρας Αν την ίδια στιγμή κάνω μια δοκιμή σε fast com (Netflix?) ή μπω youtube έχω κανονικές ταχύτητες για 1440p κλπ (με δεξί κλικ, στατιστικά για σπασίκλες) χωρίς κολλήματα κλπ, ίσως τις "μπλοκάρουν" κάπως για να μην επιβαρύνουν το δίκτυο.. Θα κάνω μια απόπειρα αύριο με κάποια μόντεμ που έχω μπάς και καταφέρω κάτι αν δεν είναι από αυτούς,αλλά μου το είπαν οι ίδιοι ότι κόβουν οποτε μακάρι να βγούμε όλοι καλά από καραντίνα και να ελπίζουμε για κάτι καλύτερο σε γενικό επίπεδο κ όχι μόνο σε ταχύτητα Ίντερνετ
Kozanitis1 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 9 λεπτά πριν, Vasilica89 είπε Θα κάνω μια απόπειρα αύριο με κάποια μόντεμ που έχω μπάς και καταφέρω κάτι αν δεν είναι από αυτούς,αλλά μου το είπαν οι ίδιοι ότι κόβουν οποτε μακάρι να βγούμε όλοι καλά από καραντίνα και να ελπίζουμε για κάτι καλύτερο σε γενικό επίπεδο κ όχι μόνο σε ταχύτητα Ίντερνετ Μόλις έκανα δοκιμή, κατεβάζει με 2.1 Mb/s, είχα και μια καρτέλα στο youtube ανοικτή με μουσική, αντίστοιχα στο fast com λεει 17Mbps Να ξέρεις πάντως πως από την ταχύτητα που συχρονίζει το ρούτερ, υπολόγιζε την πραγματική περίπου το 80% αυτής, λόγω overhead κλπ Μετρήσεις κάνω στο λάπτοπ, συνδεδεμένος σε 5GHz Wifi, Το τελευταίο είναι μεγάλη κουβέντα, δε φτάνει το νήμα αυτό.. Επεξ/σία 18 Δεκεμβρίου 2020 από Kozanitis1
afm Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2020 Μετρήσεις πάντα με ethernet και όχι με wifi (έστω και 5ghz). Επίσης άλλο τα Mb/s (ταχύτητα που κατεβάζουμε ένα αρχείο) και άλλο Mbps (ταχύτητα που συντονίζει το router σου). Μην τα μπλέκεις.
Kozanitis1 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2020 33 λεπτά πριν, afm είπε Μετρήσεις πάντα με ethernet και όχι με wifi (έστω και 5ghz). Επίσης άλλο τα Mb/s (ταχύτητα που κατεβάζουμε ένα αρχείο) και άλλο Mbps (ταχύτητα που συντονίζει το router σου). Μην τα μπλέκεις. Λες η μέτρηση με WiFi να βγάζει περισσότερο από το καλώδιο; Σίγουρα το βέλτιστο είναι με ethernet, όταν όμως το καλώδιο έχει διαδικασία.., καλό και το WiFi.. Δε τα μπλέκω, μπορώ να πω πως κατεβάζω πχ με 2Mb/sec ή 16Mbps, το ίδιο δεν είναι; Όπως έγραψα και παραπάνω, λόγω overhead, ppoa κλπ (διόρθωσε με αν κάνω κάτι λάθος), έχουμε απώλειες περίπου 20% της ταχύτητας συγχρονισμού του ρούτερ Έτσι προκύπτουν τα περίπου 16 mbps ή 2mb/s όταν το ρούτερ μας δείχνει πχ 20mbps συγχρονισμό..
Vasilica89 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2020 10 ώρες πριν, afm είπε Μετρήσεις πάντα με ethernet και όχι με wifi (έστω και 5ghz). Επίσης άλλο τα Mb/s (ταχύτητα που κατεβάζουμε ένα αρχείο) και άλλο Mbps (ταχύτητα που συντονίζει το router σου). Μην τα μπλέκεις. Μετρήσεις έχω κάνει και ασύρματα και ενσύρματα,τα έχω πει αυτά...το MB/ και mbps σύμφωνο ότι είναι διαφορετικό αλλά,η πραγματική ταχύτητα και η ταχύτητα συγχρονισμού έχουν απόκλιση σχεδόν στο 50%, επίσης έχω γράψει μερικές φορές ότι μου το έχουν επιβεβαιώσει από υποστήριξη πελατών για θέμα ταχύτητας
theanonymous Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2020 Η εξυπηρέτηση πελατών σου λέει ότι υπάρχει γενικά και αόριστα θέματα ταχυτήτων για να είναι απλά καλυμμένη. Εσένα σε ενδιαφέρουν οι τιμές συγχρονισμού και η πραγματική σου ταχύτητα. Έκανες δοκιμή με άλλο ρούτερ;
Vasilica89 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2020 16 λεπτά πριν, theanonymous είπε Η εξυπηρέτηση πελατών σου λέει ότι υπάρχει γενικά και αόριστα θέματα ταχυτήτων για να είναι απλά καλυμμένη. Εσένα σε ενδιαφέρουν οι τιμές συγχρονισμού και η πραγματική σου ταχύτητα. Έκανες δοκιμή με άλλο ρούτερ; Με το άλλο μόντεμ δεν έκανα,σήμερα αν προλάβω να φτάσω νωρίτερα 🏠 δουλεύω μέχρι αργά,διαφορετικά αύριο με την ησυχία μου,το περίεργο είναι ότι το μόντεμ της cyta (το τωρινό)που έχω δεν έχεις ✋ μέσα να το πούμε κ έτσι για να πειράξεις κάτι έστω και την ώρα που δείχνει (χρονολογία 1970 λέει) Με ρούτερ είπα με δύο διαφορετικά Xiaomi R3G Και αυτές της μέρες με το καινούριο AX3600, μέγιστη που δίνει είναι εντός ημέρας 720kb και νύχτα μετά της 00-07 γύρω στα 980kb μέσο speedtest
Vasilica89 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2020 9 ώρες πριν, theanonymous είπε Η εξυπηρέτηση πελατών σου λέει ότι υπάρχει γενικά και αόριστα θέματα ταχυτήτων για να είναι απλά καλυμμένη. Εσένα σε ενδιαφέρουν οι τιμές συγχρονισμού και η πραγματική σου ταχύτητα. Έκανες δοκιμή με άλλο ρούτερ; Δεν λύθηκε το πρόβλημα ταχύτητας,2 διαφορετικά μόντεμ,3 splitter και στο τέλος κ ένα ρεσετ χαρδ του μόντεμ,τεχνική υποστήριξη μετά από 2 ώρες λέει (δεν έβρισκα το username σύνδεσης adsl) και το βρήκα μετά,ταχύτητα παραμένει ίδια είτε συνδεθώ από πάνω του(ασύρματα και ενσύρματα) είτε από το ρούτερ που κουμπώνει μετά,μπορεί να έχει πέσει και λίγο,750 τώρα,θα δούμε μετά της 00:00 τη θα λέει
jok Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2020 Εγω γενικα με vdsl voda εχω θεματα σε streaming προβολες πιστευω κατι παιζει με bandwidth voda
Vasilica89 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2020 Απο ότι βλεπω στην καρτέλα σας υπάρχει ζήτημα σχετικά με την ταχύτητα σας, για το οπο'ιο έχετε ενημερωθεί σχετικά με τη φόρτωση δικτύου λόγω της ταυτόχρονης χρήσης του δικτύου αυτή την περίοδο. Είναι τεχνικό ζήτημα το οποίο εμφανίζεται ανα περιόδους σε συνδέσεις ανεξαρτήτου ταχύτητας και ανεξαρτήτου αν είναι ημέρα ή νύχτα. Η ταχύτητα που φτάνει στο ρούτερ σας είναι στα 19mbps.Λόγω της ταυτόχρονης χρήσης του δικτύου υπάρχουν συνδρομητές ανα περιόδους όπου ενδέχεται ανά διαστήματα να μετράνε χαμηλότερες ταχύτητες ειδικά μέσω WiFi. Για να μπορέσετε να το ελέγξετε θα πρέπει να κάνετε όσο το δυνατό περισσότερες επανεκινήσεις στο ρούτερ σας καια αν μπορείτε να χρησιμοποιείτε καλώδιο Ethernet για να μειωθούν τυχόν απώλειες. Τη συγκεκρημένη περίοδο δεν μπορεί να γίνει κάποια ένεργεια, γιατί η ταχύτητα της σύνδεσης σας λειτουργεί κανονικα.Προφανώς μετράτε χαμηλότερα λόγω μη φυσιολογικής χρήσης του δικτύου . Θα μπορούσε να μετρήσει οποιαδήποτε τιμή.Όπως σας προανέφερα όλο αυτο συμβαίνει λόγω μη σωστής χρήσης του δικτύου.Οπότε οποιαδήποτε τιμή που είναι μη αληθινή θα μπορούσε να εμφανιστεί ως αποτέλεσμα σε μέτρηση. Για να δηλώδουμε βλάβη θα πρέπει να υπάρχει βλάβη στη γραμμή σας.Οπως μετρήσατε και εσείς αλλά και εγώ απο το συστημά μας ο συγχρονισμός σας ειναι στα 19mbps.Αυτό που συμβαινει όπως σας προανέφερα συμβαίνει λογω ταυτόχρονης χρήσης του δικτύου. Τη συγκεκρημένη περίοδο δεν μπορεί να γίνει κάποια αλλη ενέργεια λόγω του γενικου ζητηματος που υπάρχει.Εφ'οσον συγχρονίζεται σε κανονική ταχύτητα φυσικά όπως εσεις. Καλά Χριστούγεννα μάλλον σε μένα είτε Πάσχα
Vasilica89 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2020 Επέστρεψε στην κανονικότητα η ταχύτητα λόγο βροχής μάλλον 1700kb/s
Προτεινόμενες αναρτήσεις