Vasilica89 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα σας!!! Έχω κ εγώ το εξής πρόβλημα,εδώ και μερικές ημέρες μου συμβαίνει το παρακάτω: Μέχρι την προηγουμένη εβδομάδα είχα κατέβασμα (μέσο speedtest αλλά και από τορεντ)16,6mb από τότε που μπήκα στο σπίτι εδώ και 3 μήνες,στη γραμμή dsl έλεγε και πριν την χαμηλή και τώρα ότι συντονίζεται με 19600kbps , η ταχύτητα παντός που πιάνω τώρα είναι 7,2 στη καλύτερη,έχω δοκιμάσει τα πάντα,και με καλώδιο και τορεντ με πόλους που μοιράζουν,το μέγιστο είναι 7,2mb,έκανα και ρεσετ του μόντεμ δεν άλλαξε τίποτα, ίδια τιμή συντονισμού και 7mb-7,2mb κατέβασμα,με την υποστήριξη μου είπαν ότι μου δίνουν 19,5mb αλλά λόγο ημερών που ζούμε τώρα έχει την χαμηλή ταχύτητα,δηλαδή να περιοριστεί στο 50% ταχύτητας κιόλας είτε είναι κόλπο τώρα που με τον νόμο που έχουν ψηφίσει για αποζημίωση καταναλωτών για χαμηλή ταχύτητα (ενώ ότι κάνουν δοκιμές); Δείτε και το παρακάτω άρθρο: https://www.businessdaily.gr/oikonomia/32091_giati-den-tha-parete-apozimiosi-gia-internet-poy-sernetai?amp Καμιά ιδέα; Τα screenshot είναι από κινητό τώρα που είμαι στο δρόμο, τράβηξα τα result,να μην σας φανεί κάτι για το 4G που δείχνει δίπλα στη 🔋 Επεξ/σία 14 Δεκεμβρίου 2020 από Vasilica89
nikos_k1 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2020 Ο καλύτερος τρόπος για να ελέγξεις την ταχύτητα είναι από υπολογιστή με καλώδιο Ethernet και κλειστό Wifi και στη συνέχεια να μπεις στη σελίδα speedtest.ftp.otenet.gr και να κάνεις λήψη αρχείου 5-10 Gb για να δεις με τι ταχύτητα κατεβάζει το αρχείο. Όταν θα πραγματοποιήσεις την λήψη του αρχείου να έχεις κλειστά όλα τα προγράμματα που χρησιμοποιούν Internet για να έχεις ασφαλή αποτελέσματα. 1
Vasilica89 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2020 27 λεπτά πριν, nikos_k1 είπε Ο καλύτερος τρόπος για να ελέγξεις την ταχύτητα είναι από υπολογιστή με καλώδιο Ethernet και κλειστό Wifi και στη συνέχεια να μπεις στη σελίδα speedtest.ftp.otenet.gr και να κάνεις λήψη αρχείου 5-10 Gb για να δεις με τι ταχύτητα κατεβάζει το αρχείο. Όταν θα πραγματοποιήσεις την λήψη του αρχείου να έχεις κλειστά όλα τα προγράμματα που χρησιμοποιούν Internet για να έχεις ασφαλή αποτελέσματα. Ευχαριστώ πολύ για την υποστήριξη,έχω δοκιμάσει με όλα κλειστά εκτός από την σελίδα που αναφέρατε,όμως δεν πιστεύω να αλλάξει κάτι
NikolasKon14 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 11 ώρες πριν, Vasilica89 είπε Ευχαριστώ πολύ για την υποστήριξη,έχω δοκιμάσει με όλα κλειστά εκτός από την σελίδα που αναφέρατε,όμως δεν πιστεύω να αλλάξει κάτι Παρε τηλεφωνο στο 13840...σου άλλαξαν ζεύγος μαλλον ειτε σε άλλαξαν προφίλ. Εμενα στη Κεφαλονια μου εβαλαν fastpath επειδη το ζήτησα αλλα με κλείδωσαν σε Adsl απλό αντι για Adsl 2+ Με αποτελεσμα να εχω 5,5Mbps Download και 0,5 Upload. Το μέγιστο που ειχα ηταν 10/1 και έπιανα 8,5 με 0,7 Upload Επεξ/σία 15 Δεκεμβρίου 2020 από NikolasKon14
Vasilica89 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2020 12 λεπτά πριν, NikolasKon14 είπε Παρε τηλεφωνο στο 13840...σου άλλαξαν ζεύγος μαλλον ειτε σε άλλαξαν προφίλ. Εμενα στη Κεφαλονια μου εβαλαν fastpath επειδη το ζήτησα αλλα με κλείδωσαν σε Adsl απλό αντι για Adsl 2+ Με αποτελεσμα να εχω 5,5Mbps Download και 0,5 Upload. Το μέγιστο που ειχα ηταν 10/1 και έπιανα 8,5 με 0,7 Upload Ζεύγος;το μπλέ και το κόκκινο, Δηλαδή σαν να λέμε έχουν αλλάξει τα καλώδια φάση και ουδέτερο (ανάποδα) όπως είναι σε κάτι πρίζες που αν δεν βάλει σωστά ουδέτερο και φάση δεν σού φορτίζει σωστά ο usb που έχει ενσωματωμένο
Vasilica89 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2020 Δοκίμασα και τα καλώδια ανάποδα,κ;μένα αποτέλεσμα,972 in τίποτα παραπάνω τίποτα παρακάτω,λέει ότι έχει κόφτη,το βράδυ που υποτίθεται ότι δεν θα υπήρχε υπερφόρτωση γραμμών,ίδια ταχύτητα,οπότε κάτι μαγειρεύει η Βόδα, άλλαξα και 2-3 splitter που έχω,972kb σταθερά,όχι να ανεβοκατεβαίνει
vforvaggelis Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2020 2 ώρες πριν, Vasilica89 είπε Ζεύγος;το μπλέ και το κόκκινο, Δηλαδή σαν να λέμε έχουν αλλάξει τα καλώδια φάση και ουδέτερο (ανάποδα) όπως είναι σε κάτι πρίζες που αν δεν βάλει σωστά ουδέτερο και φάση δεν σού φορτίζει σωστά ο usb που έχει ενσωματωμένο 3 λεπτά πριν, Vasilica89 είπε Δοκίμασα και τα καλώδια ανάποδα,κ;μένα αποτέλεσμα,972 in τίποτα παραπάνω τίποτα παρακάτω,λέει ότι έχει κόφτη,το βράδυ που υποτίθεται ότι δεν θα υπήρχε υπερφόρτωση γραμμών,ίδια ταχύτητα,οπότε κάτι μαγειρεύει η Βόδα, άλλαξα και 2-3 splitter που έχω,972kb σταθερά,όχι να ανεβοκατεβαίνει Καμια σχεση! Βαλε τα καλωδια παλι οπως τα ειχες. Αυτο που θελουν να πουν τα παιδια ειναι οτι σε κουμπωσανε αλλου.
Vasilica89 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2020 14 λεπτά πριν, vforvaggelis είπε Καμια σχεση! Βαλε τα καλωδια παλι οπως τα ειχες. Αυτο που θελουν να πουν τα παιδια ειναι οτι σε κουμπωσανε αλλου. Οπότε να τους ενοχλήσω και νου τους πω να περάσουν καμιά βόλτα από το 🏡,το θέμα είναι ότι για να μου απαντήσει κάποιος εχτές περίμενα 40 λεπτά σε αναμονή και μετά απλά μου είπε ότι η γραμμές είναι φορτωμένες,τι να πω...
theanonymous Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2020 Πάμε λίγο απ την αρχή. Αυτή τη στιγμή, τι στατιστικά γραμμής βλέπεις στο router σου;
Vasilica89 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2020 48 λεπτά πριν, theanonymous είπε Πάμε λίγο απ την αρχή. Αυτή τη στιγμή, τι στατιστικά γραμμής βλέπεις στο router σου; Καλησπέρα, είναι τα ίδια με πριν πέσει στο 50%,στα 19,500 λέει το μόντεμ ότι συντονίζεται αλλά ταχύτητα δικτύου μέγιστο 970 όλη μετά και βράδυ 1002 kb,του έχω ζαλίσει σχεδόν κάθε μέρα από τότε που έγινε αυτό αλλά μου λένε ότι είναι φυσιολογικό αυτό και θα επανέλθει η ταχύτητα όταν λήξει καραντίνα,αυτό μου είπαν σήμερα το πρωί
theanonymous Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2020 19500kbps ή 19,5Mbps Έχεις κάποιο λάπτοπ/υπολογιστή, τον οποίο θα συνδέσεις στο router με ethernet καλώδιο για να κάνεις δοκιμή; Είναι πιθανό το πρόβλημα σου να οφείλεται μόνο στο WiFi
Vasilica89 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2020 42 λεπτά πριν, theanonymous είπε 19500kbps ή 19,5Mbps Έχεις κάποιο λάπτοπ/υπολογιστή, τον οποίο θα συνδέσεις στο router με ethernet καλώδιο για να κάνεις δοκιμή; Είναι πιθανό το πρόβλημα σου να οφείλεται μόνο στο WiFi Πρώτα δοκιμασα όλα και αφού δεν βρήκα λύση άνοιξα το θέμα εδώ για να δω μήπως είναι γενικό το πρόβλημα δικτύου (τουλάχιστον έτσι λένε στης υποστήριξη τους)Υπάρχουν γνώσεις σε αυτή την κατεύθυνση,Έχω δοκιμάσει τα πάντα,ενσυρμα και ασύρματα όπως έχω αναφέρει και πριν, 19500kbps Στο κατέβασμα (τορεντ μεγάλα συνήθως)μέχρι κ 1,4mb εντός ημέρας και μέχρι 1,7mb αργά βράδυ
theanonymous Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2020 Αν στα torrent βλέπεις 1.4-1.7 MB/s σημαίνει 14-17Mbps, όσο δηλαδή και το ωφέλιμο στη γραμμή σου, άρα είσαι ΟΚ. Άλλαξε κανάλι στο WiFi του router, (Local Network - WLAN - WLAN Global Configuration) και δοκίμασε το 1, 6 ή 11 και κάνε μετά δοκιμή με το speedtest στο κινητό.
Vasilica89 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2020 19 λεπτά πριν, theanonymous είπε Αν στα torrent βλέπεις 1.4-1.7 MB/s σημαίνει 14-17Mbps, όσο δηλαδή και το ωφέλιμο στη γραμμή σου, άρα είσαι ΟΚ. Άλλαξε κανάλι στο WiFi του router, (Local Network - WLAN - WLAN Global Configuration) και δοκίμασε το 1, 6 ή 11 και κάνε μετά δοκιμή με το speedtest στο κινητό. Έχω αλλάξει και ρούτερ,όχι μόνο τα κανάλια,και σε 2,4 και σε 5γ τα ίδια,μέγιστη είναι μεχρι 1 MB,το θέμα είναι ότι αφού δίνουν τόσα μόνο,δεν θα έπρεπε να έχει μικρότερη τιμή αντί για 19500 να έχει 11000 ,και του μόντεμ το ασύρματο αναγκαστικά και το άνοιξα μετά από 2 χρόνια να τσεκαρω ότι δεν προέρχεται από το ρούτερ αλλά το αποτέλεσμα ίδιο, επίσης στο μόντεμ που έχω(παλιό cyta) δεν σε αφήνει να αλλάξεις annex a κτλ ούτε να ορίζεις ταχύτητα σε κάποιο έξοδο lan είτε ασύρματου Δοκιμασμένα σε ρούτερ R3G και AX3600 το καινούριο. Από την υποστήριξη έγραψα ότι μου είπαν ότι είναι φυσιολογικό λέει να έχετε χαμηλή ταχύτητα ίντερνετ,μου είπαν να πάω σε κατάστημα κιόλας να πάρω ρεζέρβα σιμ
Kozanitis1 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2020 Φίλε μου καλησπέρα, οι δοκιμές με otenet ftp σε εμάς με Vodafone είναι λίγο ότι να ναι Στο λέω αυτό γιατί και σε εμένα αν κάνω δοκιμή κατεβάζεις κάποιες φορές φουλ (2.2Mb/s) και άλλες 140kb/s, ανεξαρτήτου ώρας Αν την ίδια στιγμή κάνω μια δοκιμή σε fast com (Netflix?) ή μπω youtube έχω κανονικές ταχύτητες για 1440p κλπ (με δεξί κλικ, στατιστικά για σπασίκλες) χωρίς κολλήματα κλπ, ίσως τις "μπλοκάρουν" κάπως για να μην επιβαρύνουν το δίκτυο..
Προτεινόμενες αναρτήσεις